Miss Magnifique!!

Thursday, 20 August 2015

#np Loser - Big Bang






i'm a loser, a loner, 
a coward who pretends to be strong,
bad gangster

in the mirror, 
just a loser, loner
a jerk full of hurt, dirty rubbish

in the mirror, i'm a

honestly, i've never fitted in the world
to me who was alone, love was already forgotten
i've had enough of hopeful love songs
you or me are just sad pierrots
who play around inside a scenario just as it's drawn on the path
i came far away
i'm coming home
i want to go back to where i used to be in childhood

at some point
i started to look at the ground more than the sky
it's hard to even breathe
i reach out my hand but no one grabs it

at some point
i started to fear people staring at me
i'm sick of even crying
i smile, but no one even cares about me

i blame the blue sky
i sometimes want to put everything down
i wanna say goodbye
after the wandering of this path finishes
please, i hope i can close my eyes without regrets

i'm a loser
i'm a loser
i'm a loser




#np loser - big bang

Tuesday, 18 August 2015

...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



when i'm in the middle of situation... it is always hard for me to express something. sometimes and somehow, i too wanna let all go. but there's always something hold me back.

i couldn't share even sikit with any people. even tho the closest.

i guess, in this battle... only Allah can help me.

maybe i am someone who think a lot. think too much.

i just hope, Allah will ease my path. i hope i can live well. and be the positive me again.
to be honest, i am still positive. it's just something borthering me that makes me feel down a bit.

i could do this. eventho i feel like dying. but everything will be fine. it will get better, right?

fighting!


may Allah give a lot of love for all of you, my dear

xoxo.
zehan

Tuesday, 4 August 2015

terima kasih atas setiap pengalaman kecil yang manis dan tersimpan kemas

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang







mungkin april hanya datang sekali dalam hidup
lalu ranap ditelan ombak









ikhlas,
zehan

Wednesday, 20 May 2015

Travel: 6 Barang Yang Dibawa Waktu Travel

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Pemurah



barang-barang ni, adalah setelah purse, handphone, passport (kalau pergi luar negara), baju, seluar dan keperluan asas lain.

1. Backpack 

sekurang-kurang 35L. macam aku punya 35L, tapi paling lama boleh travel 3 hari 3 malam. sebab dia agak kecil. tapi selesa. kalau 1-3 hari tu memang cun  dah guna 35l. guna 45l untuk lebih selesa dan banyak boleh letak barang. 



2. Plastik

penting sebab senang nak letak baju kotor, buang sampah dan sebagainya. 



3. Tisu dan Wet Tissue

penting sebab tak semestinya kita akan jumpa tandas atau air serta merta. 



4. Air Mineral

kadang-kadang waktu perjalanan yang panjang, tak berhenti, ataupun tengah jimat duit. elokla bawa air mineral dari rumah.


5. Sunblock

hahahaha. sebab percayalah anda akan hitam legam. sebab dah nama pun travel, jalan kaki beb. jalan kaki. dan cahaya matahari waktu tengahari sangat bahaya pada kulit dan boleh dapat cancer selain sunburn. jadi sunblock sangat penting.


6. Payung/Baju Hujan

kita bukan tourist. kalau tourist mesti ada kereta/teksi/etc.. kalau jalan kaki, marilah redah hujan ke panas ke. kalau tak bawa payung dan baju hujan, susah bila dah sampai hotel untuk keringkan baju. jadi seeloknya elakkan dari basah, tapi dalam pada masa yang sama tetap boleh terus travel. 




ditulis oleh,
Zehan Ilyana

Travel: Singapore Day Trip

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



setiap kali aku sedih, mesti aku bawa diri ke tempat orang. entahlah, habit agaknya. lagipun seronok day trip macam ni. everything was in budget.

hm ayat macam poyo. tapi, hm.. hahahaha,

tiket bas pergi balik rm135.
aku bawa ke sana pun dalam 150 singapore dollar je. makan minum kongsi dengan iqa.
sebenarnya kalau nak berjalan ni boleh je. duit tak banyak pun boleh travel sekarang. yang penting korang kena korbankan keselesaan korang.

bagi aku, embrace the experience lagi better. hehehe.

150 dollar tu pun sebenarnya banyak. kalau setakat a day trip, 50 dollar pun cukup, tapi tak dapat beli ole2 bawa balik la. macam aku, aku bawa 150 dollar sebab aku nak beli ole2 dan makan makanan kat sana.

by the way it was worth it tau travel macam ni.

penat, tapi seronok dan best.

macam-macam pengalaman aku dapat masa travel ke singapore ni, dan buat aku rasa nak travel lagi dan lagi.

dulu masa kecik2, aku pergi singapore 3 kali, tapi tak sempat jalan2 pun, aku pergi buat rawatan kat sana. ni la masanya pergi jalan. seronok.

how i wish malaysia punya public transport maca dekat singapore ni.

bagi aku, malaysia perlu improve tempat-tempat pejalan kaki dan public transport. sebab kemudahan macam ni at least buat kita rakyat malaysia selesa untuk berjalan walau dalam negara sendiri. taklah semua rakyat malaysia obes sebab malas nak jalan kaki walaupun kedai dekat sahaja.

hahaha. aku cakap through experience sendiri. sebab aku dulu pun malas gila nak jalan kaki. sekarang ni bila dah pergi banyak tempat orang, baru aku tau sebenarnya negara maju yang lain atau tempat maju yang lain, memang menggalakkan penggunaan public transport dan jalan kaki.

malaysia masih kurang dalam pendedahan sebegini.


SInga camour duyung di Merlion Park




pantai dia bersih. pasir dia sebenarnya warna putih. lawa :)













sebenarnya aku tak tau nak tulis apa. hm. 


xoxo,
Zehan Ilyana





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...