Miss Magnifique!!

Thursday, 17 March 2011

The Fear Of Losing Someone

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Korang takut tak kehilangan seseorang yang korang sayang?
korang pernah terfikir tak, jika dia pergi, korang dah tak ada another chance untuk jumpa dia lagi?

arha~
pagi2 buta cenggini meh kite bersama2 menghayati artikel daripada aku tentang the fear of losing someone.. (ok fine..aku tau ayat aku tak boleh blah.. ceh..konon cam pakar motivasi la ni..ekekeke..ni adalah sebab ketension-an aku sebab internet lembap gilersss ok?)

aku tak kisahlah korang takut untuk kehilangan siapa... aku tak spesifik kan sebagai kekasih ke, mak ayah korang ke, bestfren korang ke atau sesiapa sahaja...

tapi kalau aku, ofcoz la my special someone...hoho~
eh jap..
tapi aku dah kehilangan dia pun...
arha~

selagi korang ada dia, hargailah die..
jangan tunggu untuk ucapkan sayang, jangan tunggu birthday baru nak bagi hadiah...
jangan tunggu untuk buatkan sesuatu yang istimewa untuk dia...
jangan tunggu sampai dia dah tak ada baru korang terhegeh2 nak meraung cari die...hoho~

aku ingat lagi, masa my special someone kat hospital..
ade dua orang manusia yang sepatutnya bersama2 aku menemani dia, sukar untuk berada di sisi my special someone tu...
sebab apa?
sebab the fear of losing someone you really loved...
diorang takut...diorang tak sanggup nak tengok my special someone tu menderita..

but..after that..what happened???
my special someone ditakdirkan pergi...
tak rasa regret ke?

tapi..aku atau pun my special someone tak pernah salahkan diorang sebab we knew our love were strong...

tau tak..kerana rasa takut kehilangan my special someone... salah seorang daripada diorang tak bagi aku baca yaasin pun walaupun masa tu doktor kate dah tak ada harapan lagi.. salah seorg daripd diorg said "our special someone belum nak mati lagi..no."
aku pun tak jadi baca..sebab aku teringat..my special someone promised me...yang dia takkan tinggalkan aku...dia promised....dia promised...
aku tanya dia...aku tanya dia..yang dia takkan tinggalkan aku kan? dia geleng kepala..tapi esoknya..dia tinggalkan aku.,.tanpa aku berada disisi dia...
my special someone promised....tapi Allah lebih sayang dia....

banyak benda yang aku tak sempat nak buat dan tanya dekat my special someone sebab aku selalu rasa mesti ada masa lagi... tapi ternyata masa mencemburui aku dan dia..(arha~ gile pakai ayat jiwang dowh)

haha..ok2...da stop2 cerite sedih and drama sedih..aku jadi macam ni sebab aku baru lepas tengok cite jepun kat episode last die..the fear of losing someone...hoho~

kadang2 memang kita dijanjikan yg dia takkan tinggalkan kite..tapi kite taktau apa akan jadi pada masa akan datang... jadi ungkapkanlah rasa sayang..selagi ada masa..berceritalah dengan org2 yg korang sayang..tanyalah hobi diorang ke..diorang suka tengok cite apa ke.. diorang suka kaler ape ke.. ala..you know..you know...stuff yang macam masa kite kanak2 yang minta biodata dulu..

apa salahnye kan untuk mengetahui mereka dengan lebih mendalam eventhough guna cara macam budak2?

seriously.. kalau korang kehilangan seseorang yang korang sayang......
the pain and the hurt...tak mungkin pulih...aku cakap betul ni..masa tak dapat nak sembuhkan luka tu..
(Wah giteww Cik M pada entry kali ini...sangat puitis ayat2 nye)
*ok fine ape kes aku buat ayat puitis ni? mueheheheh...

okla.sekian untuk entry kali ni...
aku pun tatau la tajuk tu ade kene mengena tak dengan isi...ekekeke...
selamat mencuba resipi ku ini yauww~

p/s: weyh...korang..aku mungkin lambat balas kunjungan dan follow korang balik tau! sebab internet aku lambat giler..tapi jgn risau.. aku akan tetap berkunjung ke blog korang dan baca entry2 korang.. asalkan korang tinggalkan jejak kasih disini yo!

sekian...
daaa~ ^_^
Cik M~

13 comments:

wanythyra. said...

Sdey nye :)
naek bulu r0ma . . kerana terharu baca entry nie

manueng said...

ni cite betul ke duk cite blk drpd cite jpun yg ko tgk tu?huhu

storyfromme said...

kita kene terima qada' dan qadar.

redmerah said...

seseorang pernah berkata kpd saye,

hargailah setiap saat bersama insan2 di sekeliling kite walaupun org itu bknla org terbaik di dlm idup kite, krn kite pasti merasai kehilangannye..n kite perlu redha dgn pemergiannyer..

Jo Qusary said...

Tak ada guna menyayangi seseorg jika kita tau dia akan pergi juga... I don't want to love anyone. Never will.

mieyo said...

Loving someone has a limit.
But love your families more than you love anyone else. I know who is your someone special. Jangan lupa sedekahkan Al-Fatihah kat dia, baca yasin kalau boleh setiap malam. Jangan sedih2 lagi okay, yang pergi tetap akan pergi. Even though she had left you, tapi trust me she will always love you up there ^_^
semoga dia berada dalam golongan yang beriman.. Alfatihah..

Teenager Housemaid said...

wany: =)

manueng: cite jepun ade baca yasin ek? hehe

storyfromme: =)

redmerah: yup betul tu...

jo: i think i can understand ur situation eventho just a bit..=)

mieyo: =)

manueng said...

kot la ubahsuai sket...kang dikata plagiat plak...huhu=p

anyway, takziah

Teenager Housemaid said...

manueng.. hehehe...takde la..tak ciplak mana2 ea..entry2 disini.. adalah hasil tulisan sendirik..ngehehe...

terima kasih..tapi itu ceritaera lama..hehe

Syuti Moimoi said...

hm yup. rasa sakit gila and until now, i keep waiting for my ex. haha -.-'

syakey said...

my special someone tu exboifren dulu ke???


takpa,semua ada hikmah if luah org tak luah kasih syg tu.
;)

fariza fauzi said...

saya tak takut untuk hilang seseorang..ihihih


btw i folow u ! :)

Teenager Housemaid said...

syuti: are u serius? wow...
thats kinda amazing...hoho~ ni yg membuatkan diri ni tamo bercintan //

shakey: nope..its not my ex...arha..it was my mama...huhu..

fariza: haha..wow..sangat kuat mentaal dan jiwa..hoho~ thanks followed..will follow u back k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...