Miss Magnifique!!

Thursday, 10 March 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ouh ya! baru boleh post sekarang!
arhahahaha~
okay sebelum aku pergi to the point Hikayat Merong Mahawangsa tu..meh aku nak berceloteh benda lain dulu.. hahaha!

arini dengan kebanggaan ke-melampauannya aku ingin mengumumkan yang arini aku ada buat kerja!!!! haha..(batak dowh aku arini)

ouh penat sekali..(tiba2)
arini, aku sapu sampah..rajin kan aku? *tambah 10 markah* tapi aku cuma sapu kat tempat yang owner aku suruh sapu jek.. tempat lain aku xsapu..ngehehehe... *tolak 2 markah*
 lepas tu aku ambikkan owner aku air sebab die minta...rajinkan aku? *tambah 1 markah*

lepas tu aku ambikkan owner perempuan selimut... *tambah 2 markah*
lepastu aku susun pinggan yang dah kering letak kat tempat tarap pinggan *tambah 5 markah*
lepas tu aku tarik ampaian ke tempat teduh sebab hari nak hujan *tambah 7 markah*
lepas tu aku angkat baju yang dah kering *tambah 5 markah* tapi aku ta angkatkan baju orang lain yang dah kering (haha kejam kan aku?) *tolak 6 markah*

ok..macam banyak je kerja aku buatkan arini?? kan? kan? kan? baik korang cakap ye! haha! (ape stail maksa orang ni bedah oiii)

arini aku tak buat banyak posting arh..huhu.. sebab tadi hujan kilat petir oooo dengan tambah2 lagi aku banyak buat kerja (ecececece)... aku sempat buat blog walking je tengahari tadi...

lepastu sebenarnya aku tunggu baju yang aku order dengan sebuah blogshop, sepatutnya sampai ini hari. tapi tara sampai lagi oo.. memang buat aku seteresssss!!! ngehehehe...

kalau aku tau arini baju tu ta sampai aku pegi tengok wayang cerita Hikayat Merong Mahawangsa! mesti kene tengok tau! tengok kat wayang! sokonglah filem2 tempatan. jangan asik tengok cite omputeh je. cite omputeh beli cetak rompak takpa k... (ececece..aku ni cakap pandai..tapi aku pun tengok gak cite omputeh kat wayang ah ha!)

tapi cite melayu kita, kalau tak nak tengok wayang, (sebab ada yang kata orang Islam kita ni tak elok tengok wayang sebab gelap nanti takut buat maksiat) belilah CD yang original..
lagipun aku rasa berfaedah kalau tengok Hikayat Merong Mahawangsa tu..itukan sejarah kita..
so blogger-blogger sekalian, jom pergi tengok Hikayat Merong Mahawangsa! aku banyak review kat satu laman web sosial (eceh bahasa buku dowh aku pakai!) diorang kata cite tu power n best giler..ngehehehe...
lagipun aku rasa...insyaAllah cite KRU tidak akan mengecewakan anda... seperti cerite Cicak Man..(walaupun aku ta minat sgt cite ni.. tapi aku bangga arh bila anak melayu boleh buat filem cam omputeh)..
cerita yang paling aku suka opkos cite Magika..haha best2..
so...cite sejarah ni mesti lagi best betul x?

lagipun..kite ni sebagai orang melayu kenela tau sejarah.. ni waktu kelas sejarah je, ponteng.. waktu kelas history je, tidur.. hep! babab kang!


ok tetibe aku ni jadi pe-review cerite pulak dowh...
ngehehehe..

jangan marah haa.. tajuk je gempak..tapi isi die kurenggg...saja nak tumpang glamour KRU...muahahaha...

ok...sekian..

daaa~ ^_-

1 comment:

baby boo said...

dah lama ada dlm simpanan laptop..tp x tertgk2 lg...mcm x best ! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...