Miss Magnifique!!

Wednesday, 16 March 2011

Review Benefit Cosmetic - THAT GAL

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

"go from dull to darling"



wah! gitewww~
gitu die punye slogan/moto/balblabla..

tapi memangla..setakat ni yang aku pernah cuba pakai..memang bestla...
ini bukan foundation ke ape tau..

ini adalah Face Brightening Lotion..
bila pakai..serta muka muka jadi berseri..
yep! aku dah try and aku dah beli..memang betul dan quite worth it..
eh jap.jap..
worth it???
tengok pada kemampuan sebenarnya...

sebab lotion that gal ni kecik je..tapi harga die rm129..(giler!)
agak kemahal-an..
semput jugak la aku nak beli sebenarnye..tu yg terpaksa pakai bajet duit pesta buku..ngehehehe...
tapi..tak apela..ni adala hadiah harijadi aku untuk yang akan datang pada bulan ini! ok? arha! (aku beli hadiah utk diri sendiri..kelakar kan? but... nak buat camane..mana ade org nak belikan barang2 aku lagi...huhu)
ok fine..stop cite drama nak start sedih pulak neyh..haila Cik M neh..ngehehehe

ini adalah produk Benefit Cosmetic... dan produk ini dijual di klcc, mid valley, pavillion dan sogo.. sunway pyramid aku tak pasti ade ke tak...

lotion ni die tidak akan menutup apa2 cela di wajah anda yep..para hadirin sekalian (eceh) tapi dia akan menyerikan muka kite yang kusam..ngeheheh..
(aku da kate aku tak chantek ouh..tu la beli ni...ngehehehe.)

sorryla..oleh sebab aku memang tak nak tunjuk muka kat sini..tak dapatlah aku nak tunjukkan review melalui gambar...hoho~ nahi hei!!!

dan produk ini membuat aku jatuh chenta...ekekekeke..(ok fine..statement tak boleh blah)
tapi betul.aku suke produk ni sebelum aku pakai lagi...sebab die punye slogan/moto dan die punye packaging sangat menarik perhatian seseorang seperti aku ni..hoho~

ok fine..entah kenapa aku rase ayat2 aku macam gile tak boleh blah..
nampak so girlish dowh...
weyh~ aku ni garang tau..kerek lagi...ego lagi,,
aku ade sifat ketomboyish-an..(ape kes ejaan macam tuh tu? muehehe) tau!!
(ok fine..aku pun tatau ape kes aku nak buat statement macamni...ekekeke)

okey lerr...inila saja entry aku untuk kali ni..sebab aku dapat merasakan ura-ura bahawasanye korang nak muntah...
ade aku kisah? (ok fine..ini ayat kerek..)

pesanan untuk pagi2 buta cenggini ialah.
janganlah membazir duit..ingatlah orang2 jepun dan orang2 islam yang sedang menderita itu.. (nasihat ini khas untuk diri aku..dan untuk shopaholic yang lain)..
tapi ingat! shopaholic macam mana pun jangan berhutang macam Rebecca Bloomwood, okeyh???
sekian...

daaa~ *_^
xoxo.
Cik M~


7 comments:

miss shark said...

wahh.. sangat mahal nohh :) tak mampu den nak membeli nye. hehee~

AJIE SOSONDOTON said...

hi, tks for dropping by, tak pa... bykkan blog hopping k, nanti kita sama2 menjana kewangan hahaha... o ya itu pendapatan selama setahun tu...

Henry Zackery said...

nice product :)

10 Wanita Paling Disukai Lelaki Didunia

shereena said...

mahal wooo..sy mampu pakai nut0x je.huhu:(

Teenager Housemaid said...

miss shark: hoho~ ni nak beli kene ikat perut n amik duit simpanan pesta buku..hehe

akie: arha~ no problemo yo! betul2.. hehe.. lama jugak setahun tu...waaa...

henry: pernah try ke? heheeheh..(joking)

shereena: ngeee~ tak yah sedih2..nanti da kerja boleh beli ok?
saya kerja mop lantai banyak t dpt duit lebih tu..ngehehe

ducktoswan said...

haha kelaka product review ni,kejap mcm gembira, kejap mcm menyesal. ok3 tapi i tau mmg takkan nyesal pakai mende ni, makeup tahan lama. tapi, yg sedihnye ada satu hari tu sedap2 pusing botol ni ttibe je dah takmo kuar krim tu. ingatkan botol rosak pastu cuak punya pasal, habis botol tu terbelah dua, rupe2nye dah kosong. yang sedihnye sikit ajer mende kat dlm tu. bila pakai berjimat2 sket ye.

Teenager Housemaid said...

ducktoswan: duit terbang oooo...tu yang macam sedih tu.,.haha tapi tak menyesallah..
hepy sebab pakai product ni...hehe...
ya..betul..pakai ni mmg kene berjimat..
haha..botol pun boleh terpecah dua ah? hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...