Miss Magnifique!!

Sunday, 29 May 2011

Review Nur Kasih The Movie

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

best..best..best giler..dan sangat besttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku tengok TIGA kali okeyh???
haha..
banyak gile kan??
sebenarnye lagi due kali tu aku temankan orang untuk tengok...
tapi memang best..
siapa yang belum tengok sila tengok..
cerita dia sangat penuh dengan nila keagamaan walaupun cara diorang berlakon tu tak.. i mean they are not muhrim suppose tak bolehlah berlakon macam tu..tapi oleh sebab dalam cerite tu kire diorang suami isteri dan memberi message yang berguna itu yang aku kata keagamaan..

jalan cerita..kasih sayang...pengorbanan.. kesedihan..kegembiraan..
semuanya bercampur jadi satu..

aku harap lepas ni akan ada lagi banyak cerita yang punya nilai seperti ini..

agar jiwa anak muda kita terdidik..

bak kata adam(remy ishak) kalau bukan kita yang mendidik remaja-remaja yang rosak kat luar sana siapa lagi? kalau setakat nak bagi ceramah dan kesedaran kepada orang-orang masjid dan orang yang ada kesedaran diri, budak-budak remaja yang lost tu, tanggungjawab siapa???

cerita dia penuh dengan nilai moral...
sangat bagus.. alahai...tak tau nak cakap apa..
kesetiaan..tidak kenal erti putus asa..
entahlah..taktau macam mana nak explain..tapi best gila..

kalau tak..takkanlah aku sanggup tengok sampai tiga kali kan??
hahah...
cerita Nur Kasih The Movie dengan Syurga Cinta yang aku tengok sampai tiga kali kat panggung wayang..
bagi aku..cerita-cerita macam nilah yang kita perlu untuk sokong..

kerana kita perlu mendidik anak-anak bangsa kita..dengan nilai islam.. 
bukan semua orang bertuah lahir dalam keluarga yang memang menerapkan nilai islam..
kadang2 susah untuk kita menegur mereka-mereka yang tidak punya basic dalam ajaran agama islam.. thats why cerita-cerita macam ni membantu..
believe me..i know macam mana perangai-perangai remaja sekarang...
i know sebab...sebab...
sebab aku taulah..arha..

bagi anak-anak yang ada kesedaran diri..tak salah untuk menegur dan membantu ibu bapa pulang ke jalan yang benar..
arwah mama aku sporting je..and arwah mama aku turut berubah bila aku ingin kan perubahan yang menerapkan nilai agama..

moga abang-abang aku juga akan ada nilai kesedaran itu..oh ya..semua ahli keluarga aku juga...;)

pssssttt..jangan lupa tengok nona bulan jun nanti..aku tak sempat nak tengok sebab aku kat mekah.. tapi bilakah tarikhnya??? arha~ cari sendiri ea..haha

daaa~
xoxo,
Cik M~

2 comments:

The ModERnMoZaRT said...

nak tengok!!!

kay_are said...

betul ke best? yang bersiri pun tak pernah tengok sangat rase nye.. ikut mud je nak tengok ke tak.. em..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...