Miss Magnifique!!

Wednesday, 11 May 2011

Spread The Love All Over The World

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Hey you, guys!
whatcha doing?

jom kita buat something yang bermanfaat dalam hidup kita..
mahu enggak?

aku dulukan pernah bercita-cita nak jadi hafizah al-Quran,
tapi masa tu bukan rezeki aku...
dan aku pun mula hanyut dengan dunia...
tapi..sekarang...
aku nak cuba hidupkan balik semangat itu...
jom hafal al-Quran!!!
kita boleh hafal surah by surah..
or ayat by ayat...
boleh mula dari juzu' 30 or boleh start dari juzu' pertama...
lagi bagus kalau kita boleh hafal sama-sama dengan kawan kita...

spread the love all over the world
and we have to start with ourselve rightio, frens???
so kita mula dengan hafal surah and jangan lupa...
memahaminya!
sebab al-Quran adalah love letters Allah untuk kita!

then kita boleh spread the love all over the world
dengan senyuman...
kecik and simple je kan?
tapi, jika kita ikhlas...
besar manfaatnya...
so smile frens!!!

spread the love all over the world...
memberi jika kita mampu...
kalau tak ada duit...
dengan tenaga dan ilmu pun okey jer...
kalau kita ikhlas...
hanya Allah yang membalas...
so, ikhlas, readers....=)

spread the love all over the world...
listening and caring to each other...
family, frens  saudara sesama Islam or bukan Islam...
together we care, bloggers!!!

let's do the right thing...
let's do the manfaat thing...

aku percaya
dalam diri setiap manusia...
ada baik dan buruk...
cuma ini adalah pilihan kita untuk melebihkan yang baik...
atau melebihkan yang buruk...

tapi,
cadangan aku.,..
jom kita melebihkan yang baik!!!

let's do it, my dear frens yang hot, beautiful, handsome and gorgeous!!!!


daaa~
xoxo,
Cik M~

7 comments:

aizamia3 said...

sekurang2nya mencuba dari tak cuba langsung...
sekurang2nya ada kesedaran ke arah kebaikan dari langsung tiada.. ;)

Shamsuddin Amin said...

stkat ni bru hafal yasin sikit2... huhu

jeBateja said...

beb memberi ni..den percaya...what u give...u get back....tuhan pasti membalasnya....

Kelana Timo Al - Fatih said...

bagus hafaz quran ni .
boleh tajamkan minda . :)

mari mengundi said...

ye spt kata pujangga

kuasa cinta lebih berkuasa dari kuasa benci

=)

Khairul Hakimin B. Muhammad said...

:)

Teenager Housemaid said...

kak aizamia: betul3x...arha~

shamsuddin amin: Alhamdulillah..thats good!

jebat: yeah..u r rite..so bagilah saya puding..hahaha...kidding bro..

timo: yeah..betul3x..jom menghafal!

marimengundi: yeah..betul..so spread the love all over the world!

khairul hakimin: =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...