Miss Magnifique!!

Tuesday, 17 May 2011

Yeah, I Miss Her...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

yeah, i miss my mama... my special someone...

kalau putus cinta (dengan yang bukan muhrim) mungkin korang akan nangis 7 hari 7 malam atau sebulan dua..(mungkinlah) tapi ade je yang nagis 2, 3 hari dah okey....
tapi percayalah, putus kasih ibu, korang akan menangis sepanjang hayat korang...

aku tengok ramai orang-orang zaman sekarang yang masih ada ibu, tapi macam tak menghargai ibu mereka...
sekarang bolehlah korang buat perangai..
kalau mak korang tinggalkan korang selamanya, ingat cakap aku..
sepanjang hayat korang akan menangis...

aku tak pernah melalui satu hari pun tanpa merindui dan ingat kat dia...
aku selalu terfikir...
kalau dia masih hidup...
apa yang dia tengah buat sekarang ye?

kalau dia masih hidup...
mesti dia takkan biarkan hidup aku jadi macam ni...

kalau dia masih hidup...
mesti aku masih lagi ada tempat untuk bermanja...

kalau dia masih hidup...

yeah KALAU...dan permainan kalau ini sangat bahaya...
permainan yang syaitan paling suka...
boleh membuat seseorang hilang arah...
Alhamdulillah...Allah sayang aku lagi...

but...

yeah.. i miss her..so damn much....
what i have to do to have her back?
yeah...crazy..so damn crazy me...

sungguh aku betul-betul rasa kehilangan...
cuba korang bayangkan...

seorang wanita yang bertarung nyawa untuk bagi korang nyawa...yang sanggup mengorbankan nyawa dia sendiri untuk bagi korang nyawa...yang kita pernah hidup dalam diri dia sekaligus menjadi sebahagian dari dalam hidup kita...pergi tinggalkan kita selamanya... yeah.. SELAMANYA.

HALF OF YOUR SOUL ARE GONE TOO...
its hurt...its so damn hurt..

and its painful yet awful..sebab kena pretend yang i'm-okay-thingy-thing...
i cant say i'm not okay..

sebab orang akan kata life must goes on...
yeah..aku tau benda tu...
tapi..korang faham tak..
bila dah kehilangan ibu ni...
sebenarnya apa sahaja yang kita buat tak kena??

sebab hanya seorang ibu yang boleh kritik dengan kasih sayang....

perit tau tak bila kena hidup hanya dalam memori dan kenangan?

tau tak yang aku takut kalau aku lupakan dia..
macam mana kalau aku lupa muka dia?
senyuman dia? suara dia?
shit..this is damn stressful..

korang tau tak banyak lagi benda yang aku tak tau pasal dia?
banyak lagi benda yang aku nak tanya dia...

korang tau tak...yang aku cuba buat perkara yang dia suka buat... aku suka perkara yang dia suka..
sampai aku pun tak tahu bila aku suka tu sebab dia suka atau memang sebab aku yang suka...
aku makan kat tempat yang selalu dia suka makan..
aku cuba ingat..sebab aku tak nak lupa dia..
tak aku tak boleh lupa..
damn!! she's my mama..how could i forget her?

damn!
this feeling is killing me inside...

15 tahun lebih je aku sempat hidup dengan dia...
tu tak campur tolak waktu yang dia kerja siang malam untuk cari rezeki..
weyh...mama aku ibu tunggal...
dia bekerja untuk menyara aku dan abang-abang dan sebenarnya juga satu family rumah tuan-tuan tanah kat sini...

mama aku suka belikan aku buku fairytales...
tapi..kehidupan dia sendiri menceritakan life is no fairtytales...
aku suka fairytales sebab mama aku suka...
tapi aku tau reality has no fairytales...
cerita kate middleton dengan prince william pun bukannya fairytales sebab kate middleton tu ada mak bapak n adik beradik juga sangat kaya raya..so there are no fairytales...

urgghhhh..
aku taktau kenapa aku buat entry ni...
but yeah..
i miss her...
i miss my mama...
and its killing me inside here...

Ya Allah,
please help me...


5 comments:

jeBateja said...

Uikkk...meremang bulu roma den baca oooo....

Sian plak kat Hang...tapi mana buleh hidup hanya harapkan sian org erk....

Harap kenangan bersama mama err...mama plak...kenangan bersama IBU Hang akan terus tersisip dlm kenangan Hang....Den tak sekuat Hang untuk melaluinya...

Semoga kelak Hang bisa ketemu Ibu Hang...tidak disini....mungkin di SANA...

Ahakz...

Teenager Housemaid said...

amin..insyaAllah..terima kasih jebat.. ;)

CikPuan Fara said...

Ya Allah. sedihnya. tetiba rs sgt bersyukur sbb masih ada seorang ibu. sis, jgn henti berdoa utk ibu kat sana. Insya Allah doa sis dpt tlg ibu.. :)

kay_are said...

bersabar r banyak2 nye.. sume tu dugaan yang diberikan DIE untuk menguji hamba hamba NYE.. moga arwah akan ditempatkan kat tempat orang2 yang soleh.. amin.. =)

Maii said...

Salam kak m ;DD
setelah dari tadi baca older posts, kat entry ni baru tergerak hati nak komen..act mai malu nak komen sbb mai tade entry baru hihi ;DD

mai pun mcm kak m jgk..16tahun je rasa kasih syg mama, mama mai pun cancer jugak..harap2 mama kita sihat-sihat je kan kat sana ;DD

mai ingt mai pun nak pi mekah la nak buat macam kak m buat umrah untuk mama kak m
act mai nak sangat jumpa mama mai dalam mimpi tapi dia tak pernah datang dalam mimpi mai..

trimas kasih baca komen mai yang agak panjang ni ;DD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...