Miss Magnifique!!

Wednesday, 22 June 2011

I'm Not That Strong...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

aku akan cerita sedikit demi sedikit pengalaman aku semasa kat Madinah dan Mekah insyaAllah..

and dia punye opening ialah i'm not that strong..huhu.. before nak bercerita lebih lanjut.. to all my followers, i will follow u back k.. sabar...hehe...
to my bestfren AF (bukan akademi fantasia)  sorry tak dapat keluar harini.. memang betul rase tak sihat.. mungkin salah makan kot.. ni baru rase okey sikit..we will plan it later and soon okey..huhu..

and yeah..i'm back from Mekah.. Alhamdulillah... terlalu banyak pengalaman manis kat sana... evcen ada yang pahit it seems like tak pahit lagi sebab kenangan manis yang terlalu banyak dan mengatasinya..huhu...

i always thought that i am strong.. and people always said that i am strong...
but actually.. terbukti sudah that i was not...
masa aku buat umrah kali kedua.. it is for my arwah mama.. coz umrah wajib hanya sekali je..

and dari aku mula solat sunat kat masjid tan'eem tu.. aku da rasa sebak.. 

and bila berniat ihram..dan berihram aku dengannya (mama aku).. i felt worse!!!
i just cant believe it..
dulu aku datang dengan dia.. bersama-sama dengan dia.. and now im doing this umrah for her...
and i feltt like.. worst... sad.. dying inside..dont wanna live anymore..

and aku rase macam buat drama giler kat situ.. sebab aku nangis.. group aku rileks je buat umrah untuk orang yang dah meninggal.. strong... but there i was.. not storng enough...
coz i cried like a baby... 
auchhh!!! 
ashame...malu..okeyh???

banyak yang terjadi masa aku buat umrah untu arwah mama aku.. and aku malu nak cerita..but aku rasa macam nak cerite jugak..haha..

yeah, masa tengah tawaf tu.. i can felt roh arwah is with me.. and i betul-betul happy and bersemangat...
but after sa'ie dan bertahlul.. aku rasa roh dia pergi.. and seluruh semangat aku pun hilang macam tu aje.. 
and..and..and...

aku terpengsan kat situ...

omaigod...omaigod... i really cant believe it.. malu seyh..sumpah aku malu gilerrr bila tersedar dan aku perasan ramai orang kat sekeliling aku..
and i was like sepanjang perjalanan balik dari masjid ke hotel..aku tutup muka aku... 
dahlah hampir kesemua jemaah group aku ade kat situ...
aiyaakkkkk...
cik m.. sungguh buat drama di masjidil haram..ish..ish..ish...

but seriusly... its a proved..
that i'm not that strong..
i'm weak..coz i miss her..and coz i want her back in my life.. 
but i know.. Allah loves her better...
and aku bersyukur..masa aku nampak roh dia..sangat bersinar dan tenang..

i guess that was petunjuk dari Allah yang arwah mama bahagia dan tenang di sana...
i just pray n pray for her goodness..
aku juga yakin mama lebih bahagia di sana berbanding di dunia penuh onak dan duri...

pengalaman aku membuat umrah bersama haji raouf dan wira saujana travel agency memang pengalaman yang manis.. aku rasa macam pergi dengan family sendiri..and kitorang semua dah macam satu keluarga..
(aku pergi dengan abang sepupu aku dan isterinye yep)

ok...sekian..
daaa~
xoxo,
Cik M~

5 comments:

Jo Qusary said...
This comment has been removed by the author.
Jo Qusary said...

People cry not because they are weak, but because they have been strong for so long...

EYFAalias said...

Hmm. Jangan sedih2. Awak kira kuat la still lagi mampu untuk tunaikan apa yang patut untuk arwah mama awak. Mesti mama awak bangga dengan awak :) Al-fatihah untuk arwah :)

btw, if awak rindu arwah. Baca surah yassin untuk arwah :)

aizamia3 said...

lama tak singgah kat blog ni tapi akak tetap tak lupakan tuan punya blog ni sebab hikhikhik...

Anonymous said...

salam...
i dont know why, air mata saya bergenang baca this posting. semoga roh mama awak ditempatkan di kalangan orang yang beriman.keep strong. you may cry but dont forget to smile back.al-fatihah buat arwah mama awak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...