Miss Magnifique!!

Thursday, 22 September 2011

bila orang tuduh aku sesat...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih

seumur hidup korang pernah tak orang tuduh korang sesat?

aku pernah...
sungguh..aku tak tau apa salah aku... aku tak tau apa dosa kat orang tu sampai diorang cakap aku sesat dan akan mati dalam keadaan kufur.
nauzubillah min zalik...

benda ni jadi sebelum puasa haritu..
aku tak tau...
aku tak tau nak cerita dengan siapa...
sebab aku tak tau siapa yang akan faham...

orang tu tak pernah jumpa aku pun masa tuduhan itu terjadi..
tak pernah kenal aku pun...
macam mana dia boleh cakap macam tu?

atleast...kenallah aku dulu... jumpalah aku dulu..
ni main tuduh-tuduh..
aku sentap tau...

aku bukannya ada kerajaan langit ke kerajaan kayangan ke kerajaan bunian ke..
aku tak tau apa salah dan silap aku sampai orang nak judge aku sebegitu rupa?
seingat aku...sepanjang 20 tahun aku hidup ni..aku sedaya upaya tak cakap apa-apa yang pelik..tak cakap pasal aku...
diorang cuma dengar cerita yang keluarnye bukan dari mulut aku..dengar khabar angin..pastu nak cakap aku sesat..akan mati dalam keadaan kufur..
Astaghfirullah hal Azim...

memang betullah lepas balik umrah, walaupun banyak yang Allah makbulkan doa..
tapi kita sebagai hambaNya tak pernah terlepas dari dugaan..

aku kecik hati... yelah..
kalau cakap aku gila..aku tak kisah..kalau cakap aku pelik..da biasa dengar..
kalau cakap aku ni banyak dosa..aku mengaku aku memang hamba yang tak pernah lepas dari dosa...
tapi cakap aku sesat...

korang tau tak apa perasaan aku?
aku betul-betul rasa nak nangis..
aku takut..
sebab ni diorang cakap pasal aqidah...
aqidah bukan boleh dibuat main...


entahlah..bagi aku Allah lebih mengetahui diri aku...
Allah tau apa dalam hati aku..
mungkin dugaan ni..
buat aku lebih berhati-hati dan lebih merapatkan diri aku denganAllah..
terima kasih pada orang-orang yang tau pasal ni tapi tetap memberi semangat pada aku..

seriusly aku down gila pasal ni... aku jadi malas yang amat.. aku avoid people..
seriusly aku tak tau apa salah aku...aku betul-betul taktau...

yang agak bagi kesan pada diri aku..sebab orang yang tuduh aku tu kononnya dikatakan wali Allah oleh pengikut-pengikut dia...dan salah seorang pengikut dia, adalah antara kenalan aku..
aku pun tak tau apa yang kenalan aku ni cerita dekat yang dipanggilnya ustaz ni, sampai dia cakap aku macam tu...

padahal aku tak cakap apa-apa pun..even kat kenalan aku tu.. aku cuma jadi pendengar masalah kenalan aku ni sebab dia pun sakit... aku faham lah perasaan dia..sebab sakit dia lebih kurang macam aku...

tuptup..macam ni pulak cerita dia..

entahlah...aku taktau dowh..
aku cuma harap..Allah jaga hati aku..agar tak sedikitpun terlintas untuk kufur..
serius aku takut..
aku nak jadi hamba Allah yang baik.. aku doa agar aku tak sesat apatah lagi bawa ajaran sesat yang sikitpun tak pernah terlintas dalam pemikiran aku...

tolonglah..korangkorang semua..
sebelum nak judge aku..sebelum nak tuduh aku...sebelum nak accuse aku..
kenalilah aku dulu... tanyalah straight forward kat aku..
aku betul-betul taktau salah aku pada orang..

aku ngaku aku banyak dosa.. tapi...dosa banyak mana sekalipun...Allah tetap ampunkan...
tapi..sekali kufur, Allah dah tak ampunkan...
aku tak pernah terlintas ada tuhan lain selain Allah.. tak pernah terlintas ada nabi lain sesudah Rasulullah...
aku taktaulah kalau ustaz tu boleh tengok future ke apa..
tapi..janganlah buat aku macam ni..
aku tak buat salah pun kat dia..
aku tak buat salah pun kat kenalan aku tu...

aku memang banyak dosa tapi sedikit pun tak terlintas nak menyekutukan Allah...
nauzubillah min zalik...

ya Allah...ampunkanlah dosa-dosa aku...
sungguh Kau lebih mengetahui isi hatiku... lebih dari diriku sendiri...
aku berserah segalanya padaMu...


mama,
i wish u were here...
i really dont know how to protect myself...
i really dont know how to defense myselff..
mama... i miss u... T.T


adik~

10 comments:

A said...

Slm..Astaghfirullah'azim..
Sabarla ya akk..
Allah tahu siapa akk
akk tahu siapa diri akak
and saya tahu siapa akak..
biarla org nak judge apa pun
dose le dorg klu menabur fitnah sesuka hati..
jgn sdih2 k. chill yow! :)

Jo Qusary said...

Aku fhm apa yg ko nak sampaikan nie...

Aku pun pernah dikatakan sesat oleh rakan2 sekerja aku sendiri bila aku mintak nak bagi kuliah sejarah undang2 Islam kat universiti, alasannya sebab aku berasal drpd sekolah convent dan aku takde background sekolah agama walaupun aku dah lama amik diploma usuluddin secara separuh masa kat akademi Islam di UM... sampai skg diorg tak bagi aku ngajar subjek tu sebab kononnya takut pelajar jadi sesat...

Paling saket hati masa aku pernah gi bercuti kat kelantan... sampai hati penjaga motel tu kata aku kapir dan duit aku duit kapir sebab aku orang UMNO...

Sebab tu bila aku dpt je anak2 diorg kat kelas aku, aku tak kasi muka lgsng terutama sekali masa peksa... hehehe

Syuti Moimoi said...

huhu be strong.. allah is always by yourside~

zafiqa said...

bykkan bersabar...
Allah Maha Mengetahui...

Mish eika :) said...

hurm . bnyal banyak bersabar :)

Teenager Housemaid said...

thanks to all...T.T

jo... T.T

Giorgio Izas said...

Mmm... Fight 4 Ur Right... Allah sentiasa bersama Hamba-Nya yg benar... InsyaALLAH... ;)

ghost writer said...

aku ke link nih dari entry kau yg terbaru.

aku cuma nak tau apa yang menyebabkan dorang2 tuh label kau sebagai seorang yang sesat?

Nisa Greennnpanda said...

siannye Cik M..

sy penah dituduh camtue.. org tue pun bknnye knal sy pun, tibe2 dok msg kat FB ckp mcm2 psl sy & ehem2.. mmg xtau nk ckp ape..bkn main lg die dok ckp & tuduh mcm2.. trus sy block org tue..

well, that story is history now.. I prefer to be single...

fierul said...

haish ap tduh org sesuka suki dia je ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...