Miss Magnifique!!

Friday, 11 November 2011

(11.11.11) Surat Untuk My Future Husband - version teenagerhousemaid -

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

My dear bakal suami,
dont you dare to find me ever! stay away from me!
kalau ditakdirkan satu hari nanti you rasa i lah surihati you... 
i harap you jauhkan diri daripada i.

My cutie bakal suami,
i ada banyak sebab kenapa i perlu buat begini. 
i tak nak you jadi suami paling malang dalam dunia ni...
ouh, suami...jangan salah faham...
i just want to protect you.. you jodoh i kan? i nak protect you dari i..

cuba you bayangkan..
i ni dahlah pemalas... i tak pandai buat kerja-kerja perempuan...
cuba you fikir siapa yang nak buat semua kerja tu?? you nak buat? lainlah kalau you kaya and boleh sediakan 11 orang gaji untuk i...(tengok, dari sini je dah boleh nampak i tamak, i nak 11 orang gaji, you boleh sediakan?)

future hubby i yang comel,
tak kisahlah you ada di mana... ke mana dan bagaimana juga tengah buat apa...
orang panggil i robot, tak ada perasaan, heartless... cuba you bayangkan macam mana you nak jadi suami i?
you tau tak, sampai ke saat ini, i tak pernah couple, i tak pernah dating... i am totally innocence...
dan orang-orang di sekeliling panggil i robot, sebab ni semua..
i pun tak tau, kalau jumpa you... mampukah hati i cair? mampukah hati i menyayangi you? mampukah i buka ruang hati ini dan bagi space kat you???? dan mampukah i untuk menjadi seorang penyejuk mata sang suami?
just to remind you, people called me 'robot'...

dear future suami,
i ni keras kepala. degil. tak suka dengar arahan. tak suka dipaksa. i cuma buat apa yang i nak. and apa yang i rasa betul...
cuba you bayangkan, kalaulah you jadi suami i... you haus... you minta tolong i buat air.. cuba you baca balik surat ni dari mula dan sampai lah ni.  perasan tak? i ni pemalas and tak suka diarah.. i cuma buat sesuatu bila i rasa nak buat...
and then, kalau you merajuk, memang tak kuasalah i nak pujuk.
i tak suka lelaki yang suka merajuk. tak comel okay. perempuan merajuk tak apa.
malangkan you, kalau you dapat i??? i cuma nak protect you dari orang yang macam i ni...
ouh yea, i nak tambah lagi..dahlah i ni degil, keras kepala.. i ni sensitif sangat pulak.. karang you cakap sikit i dah merajuk... kan ke you yang susah? i cuma tak nak susahkan you je...

oh, my bakal husband,
i ni orangnya berangin sikit..(err banyak jugak sebenarnya)..i ni suka menyendiri..tak suka diganggu..
i keluar dari dunia loner i bila i rasa nak keluar..kalau tak..menetaplah i di dunia loner i... cuba you bayangkan kalau dalam sebulan tu dua minggu i tak nak jumpa sesiapa, tak nak jawab call, tak nak jawab text, mesti you bengang and mula rasa curiga kan? padahal i tak pergi mana pun.. i cuma nak hidup dalam dunia sendiri..
ada masa, i akan jadi orang yang sangat peramah...ada masa i tak nak dikenali langsung walaupun oleh keluarga sendiri.. tak nak bercakap langsung walaupun hanya sepatah...
kalau you dapat i.. i kesiankan you.. dapat isteri yang weirdo macam ni...
ouh yea, lupa pulak nak mention... i ni sangat garang orangnya.,. dah berapa kali lelaki kena sound dengan i sebab nak berkenalan(sebab cara diorang yang tak proper, sebab i lebih prefer lelaki yang gentleman) .. dan ada juga lelaki yang pernah kena tampar and kena pukul dengan i sebab berani meraba adik sepupu i...
ramai juga yang kata i ni scary orangnya...

oh, future suami,
i ni ada penyakit.. mahu ataupun tak i pasti akan menyusahkan you..boleh ke you terima i yang ada kekurangan ini? memanglah i nampak macam normal je.. tapi, kalau penyakit i ni makin kronik, ianya akan merubah hidup i selamanya..sanggupkah you menjaga orang seperti ini? sanggupkah you untuk mencintai i yang terlalu banyak kekurangan?
and i juga kadang-kadang selalu pengsan.. i ada hypoglecemic..kalau gula kurang dalam badan, i akan jadi lemah and akan pengsan...
lagi satu, selain penyakit fizikal... i ada penyakit misteri... boleh kah you terima? i dont even know what is happening to me...

my dear bakal hubby,
i sekolah setakat spm je.. bukan kerna i tak nak sambung belajar... i nak..malah i seorang yang sangat bercita-cita tinggi..tapi takdir tak mengizinkan i untuk terus mengorak langkah...
tapi i tetap positif, i yakin suatu hari nanti i akan berjaya dalam takdir i...
tapi i nak you belajar sungguh-sungguh sampai berjaya... 

my bakal suami,
orang selalu cakap i pelik.. orang pernah cakap i gila and tak betul.. malah pernah dikatakan sesat juga...
you sanggup ke bersama i yang pelik ni? jangan mula-mula je cakap sanggup..kang dua tiga tahun kahwin you ceraikan i... i tak nak jadi janda... i tak nak kena cerai,,,i tak nak keluarga yang bercerai berai macam arwah mama and arwah papa i.. i sebagai anak, i tau macam mana derita, and macam mana bila kita mengharapkan kasih sayang and perhatian...i tak nak anak-anak i lalui apa yang i lalui...

bakal suami ku yang baik hati,
i ni tak lawa... kulit pun sawo matang je... gigi tak cantik teratur... hidung tak mancung... kat mata ada parut... muka tak licin... badan tak ramping...
kesian you kalau dapat isteri macam i.. tak sedap mata memandang... tak dapat jadi penyejuk hati...
lepastu i ni suka buli orang.. suka menyakat orang... suka kenakan orang..ouh sudah tentu you takkan terlepas dari kena buli and usikan i.. tapi, i tak suka kena buli and kena usik.. mesti you akan penat jadi suami i kan?
i tak suka hati i terluka dan dilukai... orang kata, dalam kehidupan suami isteri ni pasti ada yang akan terluka.. dan i tak nak jadi orang yang terluka dan dilukai...

future husband ku,
jangan kelirukan diri antara cinta dan simpati... terlalu ramai yang bersimpati dengan i..
i bersyukur diorang bersimpati and sentiasa menghulurkan bantuan...
tapi i tak nak simpati dari you... i tak nak you simpati dengan i..
i tak nak you rasa kesian sebab arwah mama and arwah papa i bercerai... dan kemudian you nak simpati lagi sebab i anak yatim piatu... and then you kena simpati lagi sebab i ada penyakit... i tak mahu you simpati and kesiankan i... tapi, you mesti tak boleh nak elak dari rasa kesian... pasal tu i suruh you jauhkan diri dari i..

oh dear bakal husband,
tak kisahlah di mana you berada dan apa you tengah buat sekarang... mungkin you tertanya siapakah jodoh you..
dan kalau ditakdirkan kita bertemu... dan you dapat rasa i ni lah bakal wife you.. larikanlah diri... jauhi i.. go far far far away from me..
jangan salah faham..i cuma nak protect you je.. kesian kat you bila terpaksa menerima i nanti...

surat ni memang khas i tulis untuk you yang i tak kenal dan entah siapalah you ni kan.. i cuma bagi peringatan... i nak tulis panjang lagi...tapi idea tak ada lah pulak..
nanti kalau ada idea i tulis yang baru...upgrade version okay?

ikhlas sincerely,
me~

8 comments:

Jo Qusary said...

Interesting, I thought I was the only one being called robot when I was in school...

nursyaza said...

setiap orang ada klemahan tersndiri tau. akak jangan sedih2.

jeBateja said...

Dear MY Future WIFE....

Sebenarnya i selalu berdoa untuk mendapatkan WIFE yang MAHA sempurna. Namun andai jodoh i dengan U, siapa lah i ni...Itukan ketentuan TUHAN...sedangkan PAK MENTERI yang gajinya sebulan sama dengan gaji i setahun pun belum mampu membeli ketentuan TUHAN itu...

andai ketentuan TUHAN BISA dijual beli...ramai lah panjang umurnya kerna USIA boleh dibeli.

Jika JODOH mampu i beli...tentunya i akan ikat perut....berpuasa 365 hari semata2 untuk membeli jodoh yang terbaik untuk i.

Andai i boleh membeli REZEKI sudah semestinya i tak perlu kerja...kerna dengan sekali beli i boleh hidup sepanjang masa tanpa perlu kerja sehari suntuk untuk mengumpul duit meminang u...

My FUTURE WIFE...Jodoh ketentuan TUHAN....Kekurangan i...kelebihan u...Kekurangan u...kelebihan i....emmm...akhir kata permintaan i...


KOPI O SECAWAN....i haus laaa......ahakz...

Everything Happen Has A Good Reason....

Teenager Housemaid said...

jo: arha~ kite byk persamaan.. but yea, people called me robot n heartless..kekeke

nursyaza: thanks a lot.. insyaAllah.. i'm a cheerful person..

jebat: alamak jebat!!!!!!!!!!! seb baik hang dah ade bini dowh...kekeke...;pppppp
*tiba2 pipi belah kanan rasa sakit macam kena lempang je..hahaha

Anonymous said...

adik..kalau lelaki tu suka adik,dia akan terima akmu seadanya..nobody is perfect right? akak sangat tersentuh bila baca..=) (from kak nasha)

Anonymous said...

mungkin aku bukan siapa2,mungkin juga aku tidak berharta,,namun aku punya rasa,punya cinta..punya perasaan untuk mencintai dan dicintai..semoga cinta ku padanya bukan sekdar simpati,bukan juga kerana harta,apatah lagi kerana wajah..tapi kerana cuma hati yang ingin dimliki..

aku cinta kamu..

xoxo.
tanpa nama

TwIstiEs*meSti Mau* said...

mak ai 11 org gaji??ramainyerr..pahtu,nnti anak pun 11 org..alamatnyerr,memng kena bina istana terus la kalu camnii...mmg botak la kepala suami..haha:D

hmm,teenager housemaid :D . . .bagus la awak ni,insyaalah akan berjaya..

Alwez support u :))

Nisa Greennnpanda said...

to future hubby of Miss M~...

plz take extra good care of her.. Although I've known her for a month, even though I only know her by reading her blog posts, but I feel as though she is my fren, my sis..

if u ever think of hurting her, I promise u that u will get paid back, coz that's karma.. plz love her like she's the only girl in the world.. plz take care of her like there is no tomorrow.. plz support her in everything she does..

to Miss M~..

life's never sweet.. I know how it feels when a relationship goes wrong. Look at my life, I'm gonna be a single mom. T_T I'm never gonna believe in love again, I don't think any other guy will be able to heal my broken heart.

But like they always say, "jodoh dh ditetapkn oleh Allah".. "Ade kalanye Allah bg kite pasangan yg xelok sblm temukn kite ngan pasangan yg baik".. I'm having a hard time to believe all that, but for u, I juz want u to know that I'll always pray the best for u, coz I always pray for my frens. Plz do not stop believing in a soul mate that has already been decided for us..

U're such a strong & nice girl.. U have went through a lot, and u're still going through some issues. I believe one day Allah will give u happiness.. I hope that ur future husband will be ur happiness, dear..

Sincerely,
single mom to be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...