Miss Magnifique!!

Saturday, 17 December 2011

Alvin and The Chipmunks 3

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah


aunty y: adik, boleh tak bawak iq n ki pergi tengok wayang. diorang nak tengok alvin and the chipmunks 3 la. aunty y banyak kerja di rumah ni. tak ada masa nak bawak diorang.

*aku blur kejap. dalam otak, aku berkira-kira duit yang ada. ouh yea, aku da tak boleh nak belanja sukahati aku,duit dah kekurangan ni... huhu.. tapi, nak pergi tengok wayang ni bolehla...

adik: em, okaylah. bila nak pergi?

aunty y: bila2 lah...

*mak aih tiket kanak2 waktu pagi 8 ringgit? biar betul? mahalnye. nasib baiklah parents budak2 ni bagi duit tadi. kalau tak...aiyakk...mase ni aku pergi dengan kakak angkat aku sekali, tapi dia pun student  and oh dia mualaf, so nenek aku ambil dia jadi anak angkat..
err...actually pasal dia ni complicated ckit..
maksud aku complicated sebab, dia ex-gf abangah aku, dia kakak angkat aku, tapi dia juga anak angkat pada nenek aku..jadi kirenye dia ni kakak angkat ke makcik angkat aku eh?



bestla cerita alvin and the chipmunks 3 tu... kisah pasalsi alvin yang masih tetap nakal di movie yang ketiga ini, cuma lepas dah sesat tu and bila simon da jadi simone...barulah dia sedar akan erti tanggungjawab...
ada moral yang bagus la.. tapi, last sekali dia tetap nakal juga...aiyakk..
aku suka gila tengok theodore.. comel wooo dengan pipi dia yang tembam.. heheheheh

cerita ni sesuaila untuk budak2 and yang dah tak budak sangat macam aku ni..hohoho...

lepas tengok tu, aku ajak diorang balik..kesian budak2 ni..
aku tak belanja diorang makan...

aku: iq, ki.. nanti kalau kakak ada duit, kakak belanja korang makan ok? and kakak belanja korang tengok wayang...sorry sangat sebab tak dapat belanja korang..

*kesian aku tengok budak2 ni...tapi apakan daya...

iq: tak apa, iq tak kisah...

ki pula punya diam je.. dia ni manja sikit,... biasala anak bongsu...
iq pulak perangai dia pelik sikit tapi dia baik, masa aku tak ada duit haritu, dia pernah belanja aku makan okay!

aku: nanti kalau kakak ada duit lebih, kakak belanja iq and ki tengok wayang, jalan2 dengan makan ok! akak janji, ok?

iq and ki: okay!! (baru mood diorang ceria sikit, tapi..entah bilalah aku punya nanti tu,..haih..)

iq umur dia tahun depan 11 tahun..
ki umur dia tahun depan 10 tahun..
tapi ki ni memang tak matang2 lah...
iq pula memang control macho habis...
adeih..adik2 au dua orang ni...

*ouh, diorang ni sebenarnya kazen aku.,..yang tinggal satu rumah dengan aku... jadi secara tak rasminya aku ni kakak diorangla..
and paling buat aku terharu and rasa ada family sebab, diorang pernah buat karangan pasal aku..
and anggap aku betul2 kakak diorang...;ppp

iq and ki, kakak sayang korang banget yeah!!!

xoxo,
Cik M~

18 comments:

Azham Vosovic said...

wah...bagus2...sbb ptg ni mmg rancang nk tgk filem ni pon hehehe

Selendang Merah said...

wah bestnya tengok cerita tu..sm x tengok lagi...

cik mun said...

nak tgk jgaklah nnti cite ni..

Aqiim said...

aiseh x perasan pulak citer tu dh kluar.. haha lpas nie nak gi tgk lah.. hehehe


wahhh untunglah cik M budak2 tu wat krangan psal cik M.. hehe.. lepas nie sruh diorang buat krangan psal sy pulak tau.. hahahaha :P

Balqis Azhar said...

wah..solehah nie..
suke kanak2 ke ?

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

mmg complicated tu nak panggil apa...hehee.mana2 asalkan selesa je.
p/s:insyaallah niat dah ada tu, mesti dipermudahan nak belanja adik2...

ILA HonEyBuNNy said...

macam best ja..tetiba nak layan jugak cita neh..hehehhe

DianaAzis said...

Hehe..bestnya ada kakak macam ni..tak pe la...citer ni mmg best pun..jom tgok wayang :P

hassy chan said...

wah.. bgusla ..
ad adik even bkn adk kndung hehehe

nursyaza said...

wahh.. bestnya dapat kazen aka kakak mcam akak.. hehe nanti meh blanja syaza sama tgok twilight..hihi

Kotak Mancis said...

best ker cita nie???

Teenager Housemaid said...

azham: hehe..good..pegila tgk!

sm: hehe..klu sm berjiwa kanak2 bolehla pegi tgk..;p

cik mun: pegila tgk! hehehe

aqiim: hehe..pegila tengok..
aik..ape kene mengene pulak adik2 saya nak buat karangan psl awak? ;p

balqis: solehah? belum sampai lagi tahap tu..
yup sangat suka kanak2! :)))

cikaisha: yeppie..insyaAllah..:)

ila: haha.. saya sebab da tgk cite dari 1st movie lagi..:)

kakdiana: kalau ade anak bawaklah anak pegi tgk..:)

hassy: yep...dan mereka sangat nakal..hoho..;p

syaza: hehe..insyaAllah kalau ade rezeki..:))) tapi, akak malula nak jumpa org..;p

Onitsuka_hana said...

nk tngok nie..mesti best

kim heeruul said...

sat gi pukol 4.30 pi tgk..=)

Woofer Storm said...

anggap je sy ni abang dorang..hehe so ada masa kita p makan n tgk wyang..
sy belanja.hehheee

fany wany said...

adik saya hari2 bising nak tengok movie ni --'

haha

Giorgio Izas said...

Antara Cite Feveret I since kecik2 dulu... ALLLLVVIIINNNNNN.... (^_^)

Teenager Housemaid said...

hana: hehe tengokla..

kimheerul: enjoy watching? :)

woofer: erk??? eh??? hahahaa...;p

fany: pegila tengok..best! hehe

giorgio: haha...da tengok ke cite ni?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...