Miss Magnifique!!

Thursday, 22 December 2011

Daily Make-up Routine

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

kali ni i nak buat entry gedik la...(tengok siap pakai "i" lagi taw)...
so kalau tamo bosan, sila tutup! :p

you alls, what's your daily make-up routine?
or youu alls tak pakai makeup?
hikhikhik..(sila ketawa dengan cara yang amat gedik)
*ok stop, over dah tu...;p*

ini untuk girls punya entry yea? karang kalau lelaki baca mahunya korang bosan...
i dont want you guys bosan, you know, dengan entry gedik ini.

i dont know how to make-up sebenarnya,
i am a bookworm, a cutie-nerd (perasan okeyh?), a cover-macho-lady, si egomaniac, and actually macam tak masuk je nak cakap pasal make-up... -_-'

but this is my daily makeup routine...(kalau rajin nak makeup ;p)

1st) ofcoz bbcream, from skinfood..warna 02...aloe bbcream..


2nd) yea, twoway cake angelfit maybelline..its soft, full coverage tapi texture dia sangat light, tak rasa macam pakai bedak pun.. love it so much, and the color really fit my skin color..:) since umur 17 setia dengan angelfit ini..;p
3rd) eyeliner..ni brand eyeliner apa2 pun boleh..i tak kisah, u know.. tapi suka pakai warna brown..tak suka pakai warna hitam(hitam kalau ade function je pakai).. sebab warna brown lebih nampak natural..;p and kalau daily, memang pakai dua calit je kat bahgian atas mata.

4th) blusher maybelline ini sangat saya suka..sebab dia tak nampak macam pakai blusher pun, dia lebih kepada glow my cheek yang tembam ini (hehe)..warna wooden rose.. sangat soft (gila apa nak pakai warna tebal2 hari2? ish) ;p

5th) lipbalm dari nivea..(lipbalm is a must!!!)warna soft rose. suka pakai ni, sebab dia bagi effect pinkish kat bibir. and kadang2 lepas pakai lipbalm ni, tak payah pakai lipgloss pun tak apa.. 

6th) okeyh...ini kalau rajin je nak pakai... tapi, selalunya malas...;p pakai lipgloss.. sekarang pakai shiseido punya lipgloss warna pink pk406..pakai shiseido sebab SeoHyun SNSD pakai lipgloss ini ye..;p
*semua gambar kredit to mr google..;p*

tadaaa~

NO PICTURE!

hahaha..
aku malu nak tunjuk gambar kat sini..
tamo tunjuk gambar..
i tak cantik macam fatin liyana okayh?
ni pun saja2 nak buat entry gediksss...

so how about you alls???
what makeup did you wear for daily? (seriusly grammar macam hape tah)
meh kongsi jom..^^

xoxo,
Cik M~

40 comments:

Jo Qusary said...

Whoa...

Girls nowadays are so advanced... I only started wearing make-up when I was 27... itu pun start dgn powder and lipstick je... dah masuk 29 baru reti pakai blusher, eyeliner, eye shadow and foundation.

Skg make-up keluaran Barbie dan Hello Kitty pun dah ada, hihihik (gelak gedik jugak)

ezin said...

ezin pakai bb cream utk foundation.pastu ltk blusher ckit kat pp n pakai lip balm. tu je. tak reti sgt nak pakai make u. mgkn M boleh buat tutorial aja ezin pakai make up (:

poohrist said...

kite pun suka makeup..tai kalau datang malasnye..
kuar langsung xpakai bedak pun ada taw..
hahah

Woofer Storm said...

takpe sis,cantik pada paras rupa bukan kekal abadi..cantik dihati ramai laki nak cari.

#sy tak ensem tapi syukur dgn apa yang ada..ehhhee

penaberkala said...

pergh alat make up, dah macam artis nih

btw, tq singgah komen kat blog
salam kenal :)

Saddila said...

bbcream ? hee dila guna Nuriz Shoppe . awesome . takde jerawat pun . hihii .
lipbalm kite sama :)

MulutPayau said...

Buat masa skrang akak masih setia ngan barangan clinique....bedak, lipstik, maskara,blusher...tu pun sthun sekali jer beli..sbb tak habis2...hihihi...tapi akak tak reti nak pakai eyeliner....

mega senja said...

Blusher kita sama.

Gen2Merah said...

wowwwwww... para wanita bermake up selain utk kekemasan diri, mesti utk lelaki/ husband juga kan..

selamat mencantikkan diri yaa.... heeeee (",)

ZORA said...

tak tau nak cakap ape...cume 1 je..prempuan mesti kene nampak cantik...:)

chemay said...

chemay jarang pakai mekap.
sebab takut kulit naik jerawat.
muke chemay sensitif sikit.
sedihhh.
:(

tapi kadang2 still pakai jugak.
nak nampak cantik kannn.
heeeee
:)

Original CikTeddy said...

x pkai ape2..kuang3

Jo Qusary said...

@Gen2Merah
sape kata pompuan pakai mekap utk lelaki, bweekk!!!

khairul akmal bin azman said...

bende wajin gegirl ni..

laki ke kene alert ni

Mizfantagiro said...

sy suke make-up^^ love it so much!
yg mmg wajib pakai, cream muka ~ foundation ~ 2 way cake ~eyeliner ~ lipstik =)

Liyaa Mf said...

Suka laa entry ni. Sebab pasal make up. Hehe. Best taw men conteng2 muka ni :D Lagikpun, nak kasik muka tak nampak plain sangat. Heeee

Liyaa Mf said...

Tapi yang bbcream tu tak pernah pakai laa. Function macam foundation ek? Ke make up base? Macam best jek nak try :D

Cik Orkid said...

peh peh. memang peh ah. haha

Anyyss Shuhaimi said...

perghh..gua takat tepek dengan compact powder dgn eyeliner je kot.

saffiya_aleesya @ echa said...

yer saya suka make-up tapi tak suka make yg terlalu tebal..ok tak pakai bb cream dr skinfood??..rasa cam nak try plak..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

adik, skin food kat korea murah sanagt..

DianaAzis said...

Akak tak suka pakai make up sangat..sampai sekarang..pegi keje cuma pakai bedak, eye liner n lip balm..thats all..keluar mana2 pun sama :)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

dik...akak fail bab2 make up ni.dulu masa belajar make up utk dinner aje.paling simple tepek bedak,pakai gloss aje kalau p kelas tu.sampai sekarang kadang2 aje make up, tupun xcomplete.har3

Juliet_iRa~" said...

nak gambar!eheeee ;p

suka pkain skin food ek?mcm sorang kwn ni...tp blh thn juga kan harga dia kat sini...

Ariena Hisham said...

Saya just pakai BB cream and lipbalm je :)

hazwani yusof said...

saya tak penah pakai make up. haha lepastu tatau apa benda. yg tahu celak dgn mascara

Alieza Dayasari said...

saya tak pandai make up..... huhu.. kalau saya pakai ... pasti dak2 kelas ngata.... huhu... teringin gak nk pakai.. yg simple.

The Only SIR said...

I'm natural beauty. Omey apa tak pakai make up :) macam saya Omey je *perasan kejap*

nisa said...

kalau k.nisa wjib ada foundation,compact powder,eyeliner,mascara,blusher and gloss,kalu takat duduk umah,tepek je bedak anak kt muka,hahaha

nisa said...

kalo k.nisa wajib ada foundation,compact powder,eyeliner,mascara,blusher,n gloss..kalu takat kat umah tepek bedak anak je,hahaha

::WafaIrdina:: said...

actually kan...malu nak gtw...urm...ain xreti lar nak make up ni...heee..tw sapu bedak silky girl je...hahaha..pe pun i thnnk neutral beaty is beautiful..kan3... ^^

fany wany said...

kenapa saya tak minat mekap ehh? haha

♥e'in♥ said...

lau e'in just gune eye liner and mascara je.. yg lain xreti pakai.. hehe

teha said...

kite pakai bedak n lipbalm jee.. hehe :)

Onitsuka_hana said...

hana xpakai makeup.wisau naik jerawat :)

Woofer Storm said...

selmat malam..bz nampak?ehheee

nursyaza said...

wow.. akak pun pndai makeup2 jugak eh.. hehe..syaza pun teringin jgak.. tapi tadak bjet... kena tunggu qeja la jwabnyaa baru bole rasa pakai blusher2 ne..

emy zulaiha said...

haha emy lagi xde mekap.bajet baby emy kai baby jonsen je.haha percaye tak?

Miss Purple Ungu said...

kdg ada mood baru la rajin makeup
lgpun muka agak sensitif huhuhu

Prettywrite said...

k.yna pakai make up pun hentam jer dik..hehe..kadang berkenan yang kat pasar malam pun akak rembat..hhehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...