Miss Magnifique!!

Friday, 16 December 2011

Hey, I'm Okay... ^^

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

aku agak terkejut bila setiap kali cek dashboard ada comment yang tak putus2...
and i am sooooo touched with all the warm comments and responses..

thank u so much to all of you guys..
i didnt mean to made all of you sebak, sedih, or nangis, or yang sewaktu dengannya..
i just wanna shared my experiences here..
and moga boleh dijadikan iktibar pada semua..

for me,
aku jenis yang boleh opened up, bila aku rasa aku dah get over all those things..
dan bila aku rasa aku dah get over, and aku boleh bercerita kembali mengenai masa lalu,
means, i'm stronger than ever.
that's why i shared.
but yeah, its not easy..
its not easy to write about your past..
its not easy to opened up..
but, 
for me, if i just keep it to myself,
luka itu akan berdarah semula..(alamak ayat puitis la pulak kan)

sekarang ni, yeah aku memang dah okay...
kalau aku tak okay..
i'm not going to wrote that 'history'..
aku akan terus dalam dunia aku...
sendiri...
alone..
and live with all the past and memories...

and sampai ade yang takut nak bergurau dengan aku, alamak relaks la..^^
aku jenis yang boleh bergurau and funny je orangnya..(alamak masuk bakul angkat sendiri nampak, cik m neh)
cuma, di sebalik itu mungkin aku ada 'pathetic little story'
and ofcoz aku percaya semua orang ada..
cuma, mereka tidak mahu untuk berkongsi...
dan aku pula berkongsi disini..:)

aku sangat harap, kisah2 yang aku paparkan kat sini,
dapat bagi semangat, motivasi, and iktibar kat korang semua..
(ececece konon nak jadi pakar motivasi la ni)

*cita-cita aku sebenarnya nak jadi pakar psikologi, untuk membantu orang2 macam aku, dan juga untuk jadi pakar motivasi..cuma.... 
cita2 itu...bagaikan sangat tipis untuk digapai saat ini..mungkin rezeki aku, di bahagian penulisan, maybe???
i dunno..

huhu...
anyway..thanks for reading and commenting, 
and give lots of love and warm supports...:)
*seriusly i rily need all these..:)

may Allah bless all of u..amin..^_^

xoxo, ikhlas, sincerely.
Cik M a.k.a adik a.k.a me ^^

21 comments:

LAici KAng Ais said...

gooooooodddd luck. semoga tercapai cita2 tuh :)

h'zulproperty said...

best kan ade rmai commenter..lagi sronok dri ader rmai 4lower.. kan? kan? kan?

Aqilah Kamarudin said...

i know u are okay. dont give up! kehkehkeh :)

Giorgio Izas said...

Assalamualaikum... Ape yea penyakit Cik Teenager Housemaid ni?.. Bunyik cam Complicated sgt... Skang still sakit lagi ke?... Hope Sihat Walafiat Hendak-Nya... (^_^)

::WafaIrdina:: said...

teruskan berkogsi yaa..boleh amik moral of da stories..n mudah2an kamoo dipermudahkkan segalanya...inshaAllah...

* ske singgah belog ni...^^

Ayie Abas said...

jangan sedih2 sgt yer teenager..masih ramai yg sayang kan awak.

tapi ayie nk tau jugak sbb apa teenager skrg alone???..ermmm

Izan Ishak said...

mmg tersentuh kali pertama kak izan baca blog cik m ni. yelah... tiap org ada pengalaman yg tersendiri kan. cuma cik m berkongsi cerita tu di sini....

terima kasih cik m sbb rajin dtg n komen2 kat blog kak izan!

nursyaza said...

rezeki ada mana2 je kak.. smua org sayang akak, sebab tu ramai suka baca history kak then komen... itu kelebihan akak.. =)

ILA HonEyBuNNy said...

semoga impian tercapai....;)

all the best...;)

hassy chan said...

wow pkr psikologi..
insyaAllah tercapai.. hehehe

♥e'in♥ said...

life must go on kan? :)

Saddila said...

semoga cita-cita kamu tercapai . amin :))

Original CikTeddy said...

samosamo^^

Woofer Storm said...

teruskan hidup mencabar gelora yang mendatang..

#insyallah semua akan tercapai jika usaha doa tawakkal itu ada..cool ya

jeBateja said...

he...he...mcm tuju kat den jer tu....ahakz.....ahakz....

Si qusowt said...

jgn give up kalau betol2 nak capai cita2 2..fight for it..
btw ape pon goodluck n jgn serabot2..hehehe

fierul said...

stiap org ad msa lampau nye ..
sma ada dia nk ambik jdikan semngat utk dia teruskan kehidupan
atau pun dia biarkan masa lampau itu mhantui kehdpan dia seumr hdup ..
hey hdp kalau tade masalah bkn hdup nmanye . hehe

gud luck semoga anda sentiasa dibawa lindungannya ..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

semua org ada kisah masing2....
kdg2 bila xmampu nak luahkan secara berdepan dgn org, menulis pun bagus sebab apa kita nak luahkan akan terluah melalui penulisan.
kalau kita dah share tu rasa lega je dan benda yg berlaku tu kita dah rsa blh terima dan bersedia berkongsi dgn orgkan...:) insyaallah kita kuat untuk hadapi semuanya...

Teenager Housemaid said...

lka: insyaAllah..:)

h'zul: huhu..i dont expect anything..

aqilah: hehehe..:)

giorgio: w'salam..hm..entahla..saya belum bersedia nak cerita..:) n yeah, its rily complicated..huhuhuhu... thanks awak..:)

wafa: insyaAllah.. thanks awak..suka singgah belog aak juga..:)

ayie: alone tu mempunyai banyak pandangan yg berbeza..:)

ka izan: :) saya memang suka bace belog2 org ni..:)

syaza: thanks sis..:)

ila: amin..insyaAllah..:)

hassy: hehe..amin..:)

e'in: yup..life must go on..:)

saddila: amin..:)

cikteddy: :)

woofer: thank u..:)

jebat: hahaha... ye mmg pun..;p

qusowt: thanks awak..:)

fierul: yup..soo true.. thank u..:)

cikaisha: yup betul..bila kita dapat luahkannya ianya rase agak lega..huhu..
mungkin kite da boleh terima semuanya..:)

Onitsuka_hana said...

:)

Teenager Housemaid said...

hana: :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...