Miss Magnifique!!

Sunday, 4 December 2011

Review - Skinfood Papaya Yogurt Mask

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah


arha i'm done wwith my sad story..now it's beauty time!!!!
*the awkward moment when someone ugly said noww it's beauty time*
Panggg!!!!
adeih...aku tau la aku tak chantekkk.. yela..yela..bukan beauty time laaa...
ermmm...ape eh? haaa!!!
relaxing time!!! kekeke... memanjakan diri and kulit yaww!

okay sekarang ni aku nak review pasal produk skinfood..
skinfood ni product dari korea... 
now, i'm really addicted to skinfood products.... and noww i'm a mask freak!! hehehe..
yeah...papaya yogurt mask wash off...
aku sangat suka dengan mask ini!!! bagi aku ini adalah mask yang terbaik pernah aku pakai!!


first of all, aku sangat suka bau die.. bau dia sangat yummy!! sangat soft and sweet scent..

texture dia jenis cair.. and ada macam biji2 kat dalam dia.. aku pun tatau apa biji2 tu... 
salesgirl kat skinfood cakap yogurt mask ini untuk orang yang kulit yang bermasalah jerawat..
yep.. memang elok lah..sebab lepas aku pakai jerawat yang mula nak tumbuh terus mengecut..huhu..
tapi, satu lagi wonderful thing yang die buat ialah its brightens my skin!!!! so bukan setakat menghilankan jerawat tetapi boleh brightenskan dull skin kita...
so bagi aku semua boleh pakai yogurt mask ini... and i love it so so so muchoo yaw!!
and lepas pakai, muka rasa fresh, soft and clean!!!


nak pakai dia mula, korang amik sikit letak kat muka lepastu korang buat macam scrub muka, tapi just soft je.jangan pulak korang pergi sental kulit muka korang...kekeke...
lepas tu, tanpa membasuh muka, korang letak lagi layer agak tebal kat muka, i mean janganla tebal sangat.. buat macam pakai mask yang jenis cair...
then tunggu hingga 15-20 minit... tapi aku selalu buat dari 20-30 minit.. sebab aku suka bagi dia betulk2 absorb kat dalam muka aku...

kalau korang ada function, sebelum make up tu, rajin2 kanlah diri pakai mask ni dulu..
mesti korang akan lebih berpuas hati dengan hasil nya...
and then, biasalah orang tu kata..pakai seminggu sekali or dua kali je..
tapi, aku pakai selang sehari..kekeke..atau 3 kali seminggu...
sebab dia sangat best untuk dipakai..

and aku lebih suka mask yang jenis wash off macam ni dari yang sheet mask... 
sheet mask kalau pakai macam tak ada kesan apa-apa pun..wash off mask ni, kita boleh tengok kesan dia serta merta,...

okay, untuk harga papaya yogurt mask ni, RM28...aku beli kat kedai skinfood di sebuah shopping complex area semenanjung malaysia..ekeke
rate aku untuk mask ini 4.5/5 bintang...;)

selamat mencuba, u olls~

daaa~
xoxo,
Cik M~

17 comments:

MulutPayau said...

Kalau bab cntik ni..akak pun teruja jugak...Kat mana nak beli ni dik....????

Si qusowt said...

laki boley jugak?

Teenager Housemaid said...

mulutpayau: hehehe...cubalah kak..saya memang suka mask ni..ffavorite gile.. beli kat kedai skinffood.. skinfood ni product dari korea..sekarang dah memang ada kat seluruh malaysia rasanya...;)

Teenager Housemaid said...

si qusowt: yup! ofcoz la boleh... ;)

ILA HonEyBuNNy said...

nanti ila beli...

sebelum neh duk tgk2 ja..xbeli lak..hehhehe

Teenager Housemaid said...

ila: yeah...try la..best mask die yg ni..hehe

ainnoraini said...

Kwn opis ada gune product ni... Bagus katenya...tp blm try lagi...harus kene carik ni...

Teenager Housemaid said...

ain: you shud try this product... i'm loving it..ehehe

Miss Purple Ungu said...

dulu usha2 je outlet skinfood ni dari jauh
pasni haruss masuk dan beli hehehe :)

sleeping_maniac90 said...

aku pena skali pki mask..
wrna hijau tuh.. ak da rs cm ak nih pelakon citer the mask da hahahaha

Teenager Housemaid said...

miss purple: hehehe... mesti try ni... best pakai product ni.. ;)

sleepingmaniac: hahahahaha!!! terbaekk ouh...

Amanda Musa said...

Dik,
Still pakai skin food ke?nak sis belikan?sebab nk pergi korea. so will be intersting kalau ada orang pesan belikan skin food. boleh email kalau nak sis belikan thefunnjoy@gmail.com :)
http://thefunnjoy.blogspot.com

Anonymous said...

Alaa...susah la nak cari ;_; ada tak sesiapa jual online skinfood papaya mask ni? nak beliii.

Anonymous said...

Kalau ada sesiapa jual blh la email sy durian1997@gmail.com

Anonymous said...

Kat watsons ada jual tak produk ni?

Anonymous said...

dekat sasa ada jual...and ni senarai kedai that jual skin food product.. http://www.skinfood.com.my/skinfood/store.asp?cid=9

Anonymous said...

salam,
harga product tu memang rm 28 ke??..or tu harga promotion??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...