Miss Magnifique!!

Saturday, 10 December 2011

Tulang Pipi Tinggi, Kelebihan Atau Kekurangan?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

Hello, semua!
hows your day yo? adakah u olls semua doing good?
aku??? hm... biasa-biasa saja.. life getting hard each day..-_-'

haa..
apa pandangan korang terhadap wanita yang bertulang pipi tinggi (ada cheekbones kalau bahasa omputehnya)?
kelebihan atau kekurangan?
sebab ada yang cakap kalau tulang pipi tinggi ni lawa, chantek..
ada yang cakap, ish tak lawalah muka nampak tembam, besar, lebar...

ok, aku berterus terang la, aku antara perempuan yang ada cheekbones..
aku bersyukur je bila ada cheekbones ni, tapi, satu part paling aku tak suka ialah kalau makan banyak,
sebelum bahagian2 lain yang naik, pipi aku akan naik dulu...
and bila senyum, sumpah memang nampak tembam giler okay...

aunty2 aku suka kata "adik ni tak payah pakai botox, pipi dah naturally macam pakai botox"
sabar jelahhh... 
adik2 sepupu aku pula cakap, "akak ni.... muka tembamlah"
sabar jelahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn....

bila nak tangkap gambar, mestilah muka aku yang nampak paling besar...
bila kurus, memang tak nampak sangatlah pipi tu tembam, tapi tetap nampak pipi aku naik tinggi..ish...
tapi, oleh sebab sekarang badan aku da berisi, (disebabkan aku malas nak jogging , cuma skipping je seminggu 2 or 3kali, memang naiklah badankan..dulu setiap hari aku jogging 7 hari seminggu ok!!)
*haa lagi satu walaupun berisi tetap dalam BMI ok!!! so aku tak overweight ok!!! sajela nak bagitau..kalau tak caya, pi tengok gambar profile aku tu, mana ade gemuk, berisi je...*;p

tapi, kalau orang melayu ni, diorang lebih suka muka yang bujur sirih, 
yang bulat atau ade cheekbones ni diorang kata tak cantik..
terutama orang2 lama, (macam nenek aku, aunty2 aku)
diorang suka muka yang bujur...(mentang2 lah muka diorang semua bujurkannn...arwah mama aku pun muka bujur cantik kann..aku jela tak lawa..tamo kawan kang baru tauuu)

tapi, mostly kalau tengok orang barat punya taste, diorang suka yang ada cheekbones kan..

*to lelaki, tolong jangan tengok bahagian yang tak sepatutnya yea!*





ok tipulah kalau aku kata muka aku cantik macam ni kannnn...
memang tak lerr...
cuma bagi gambar contoh je.. example okayy??!
and then atleast, muka diorang ni nampak gak cheekbones diorang, sekarang ni muka aku nampak cheek je, bone dia dah hilang hahahaha...

*haa, macam ni..tapi ok fine aku taklah comel macam dak ni cuma pipi je agak sama..kekeke

bagi aku, kalau ada cheekbones ni, lawa je..(fine, bukan akulah yang lawa tu, i mean orang lain...)..
tapi satu kekurangan, sebab memang nampak tembam seyh..sumpah tak tipu memang nampak tembam walaupun kurus...(sekarang aku dah gemuk okay) so lagila nampak tembam je...

and then bila tangkap gambar sendiri,(ade orang panggil self-cam, selca, whorecam, camwhore, and whateverthatidontgiveadamn), memang benda pertama yang notice selain mata, ialah pipi!!!!!
grrrrrrrrrrrrrrrrr....

so apa pendapat korang semua?
tapi, seriusly memang mostly orang melayu muka bujur sirih, and lebih suka gadis yang berwajah bujur sirih...

meh bagi pendapat meh..

daaa~
xoxo,
Cik M~

25 comments:

Jo Qusary said...

Bila cakap psl tulang pipi tinggi, aku teringat Michael Jackson... err

JiJieJuJue said...

yeahhh ada geng cheekbones. hahaha :P

vanillasnow said...

orang yang ada cheeckbones ni cun la :D serius !

Teenager Housemaid said...

jo: haha! ;p

jijiejuejue: ngehe..ade cheekbones gak eh.. high 5 yo! ;p

vanilanow: ngehehe..:blushing: (fine, saya mmg perasan..;p)

ILA HonEyBuNNy said...

alamak....

mukaku tembammm.....hehehhe

fierul said...

hehehe tak lawa muka saya cmner .. :)

nursyaza said...

adik pun suka prempuan yg pipi dia naik mcam pkai botoxxx tuu..cantik sngat! tp pp adik tk mcam tuu, tembam jaa..banyak isi.. hihi^^

Selendang Merah said...

x semua yg suka bujur sirih, ada jugak yg suka perempuan cheekbones.
sm? jp2 sm suka dua2..haha

MulutPayau said...

Dik...

muka akak pun tembammmm jer..sesuai kot dgn berat badan yg macam kontena...hihihihi..Tapi ada jugak perasaan jelesss ngan orang2 yg muka bujur sirih ni...tapi tak pelah kan...masing2 ada kelemahan dan kekurangan...

p/s..kita tetap cantikkan..(sskali puji diri sndiri)

::Wardatul Shauqah:: said...

hehe..sume ciptaan Allah 2 comel2 blake.. :)

pe pun proud 2 be urself k..peace ^^

teha said...

suke tgk org yg ade cheekbones.. cantekk !

NHMS said...

gurl yg de cheekbones siyesly cantek.
suke tgok pipi dye naek.. O"O

jeles! :D

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

mcm sesetengah org siap make up naikkan tulang pipi....heheee
ni xpyh la ssh2 dah...:)

Onitsuka_hana said...

ikut muka gak kowt. ct nurhaliza da tulang pipi skit kan..cantik.hehe

aQimie Ceplos said...

erkk..
tmpang tanye bujur sirih tu macam mane ye macik? ;)

Dalila Hamid said...

akak sendiri pp bolat!!! hhee

sleeping_maniac90 said...

pipi ak pun bulat!.. haha

RinsyaRyc said...

Untung kot ade tulang pipi ..

<<===tembem . ngeh-3

khairul akmal bin azman said...

bagi gua pp chubby best!

comel..
pakai tdung lak..
lawa2

apeXogamY said...

huhu, mcm gitu ke cheekbones..baru taw.. takpe2, beauty lies in the eyes of the beholder..cantik je memane.. :P

Miss Purple Ungu said...

pipi je tembam tapi xde cheekbones hehehe :)

sue perbs.. said...

hmm.. masing2 ade kelebihan msing2 kan.. ade cheekbones ke takde, semua cantek..

Teenager Housemaid said...

ila: hehe..samela kite...;p

fierul: hehe..saya pun tatau..;p

syaza: hehe..yg kt gambar tu semua lawa kan? samela kite..;)

sm: haha.. wah, bagus tak memilih inche sm kite ni..

mulutpayau: kak, itu lah..T.T hehe..betul2.. kite tetap cantik.. (masuk bakul angkat sndiri ni kak hehehe)

wardatul: hehe... yuppie.. ;)

teha: kan? lawa je muka diorang..

nhms: tapi kan, kitorg lebih suka tgk yg bujur sirih, cantik je..

cikaisha: haha.. tau xpe, ni xyah nk naikkan tulang pipi, tak yah pki botox pun..;p

hana: aaa! yup salah seorg artis malaysia kite yg ade tulang pipi, ct nurhaliza..hehe lawa n comel je kan..

qimie: erkk.. macam muka awak?? hehehe

dalila: kak, samelah kite!!!

sleepingmaniac: aiyak..samelah kite!! hehe

rinsya: hehehe... untung ea...maybe la..sbb xyah pkai botox hahah

akmal: hehehe... ;)

apex: yuppie.. so true, beauty lies in the eyes of the beholder!

miss purple: hehehehe... :) oklatu comel mcm dak tu haa..

sueperbs: yeaahh.. betul2..:)

Ayie Abas said...

tulang pipi tinggi tak apa..jgn hidung tinggi dah ler...^__^

Teenager Housemaid said...

ayie: haha..betul3 tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...