Miss Magnifique!!

Tuesday, 13 December 2011

Writing Piece

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Pemurah

aku tengah cuba menyiapkan my writing piece untuk dihantar sebagai permohonan
dan tiba-tiba aku mengalami mental block
its about inspirational story
i'm working on this writing piece
entah diterima atau tidak
aku tak tau
yang penting aku mencuba
atleast aku mencuba sesuatu
aku tak mahu gagal sebelum mencuba apa-apa.

aku pun tak tau sama ada writing piece aku akan menyentuh hati dan perasaan atau tidak
yang aku tau aku menulis dari hati dan pengalaman
tapi,
its not easy to write bout your past without tears...

dan entah kenapa aku lost confident
sebab kisah aku kisah yang rumit dan panjang
entah orang akan faham atau tidak
kisah aku penuh berliku
dan jika aku sendiri tak percaya yang aku sudah melaluinya
apatah lagi orang yang membaca

i have a complicated life.
i have so much sad stories that are real bukan imaginasi.
and it hurts alot
to open it to people.

tapi, orang yang kuat
ialah orang yang berani menceritakan kisahnya
dengan senyuman bukan?

ramai orang kata,
kisah aku sangat boleh untuk dijadikan inspiration pada orang lain.
tapi, aku rasa aku belum layak.
kerana aku bukanlah orang yang terkenal.
aku bukanlah orang yang berjaya mencipta nama.

aku hanyalah insan biasa.
yang tidak punya apa.
yang cuba jalani hidup ini dengan senyuman.

anyway,
please pray for me yeah...

May Allah bless all of u...

sincerely,
me.

26 comments:

A said...

Slm sis, all the best ;)

jeBateja said...

Errr....hang ni kan...banyak kisah2 sedih pun...hang terer English oooo....dasat apa....kisah sedih den...den GAGAl english masa SPM....ahakz........

Agaknya kan....hang ni seorang yg kuat kot...sebab tu Allah menduga hang kan...kan....kalau mcm den ni...mana kuat....ahakz...


Cer citer kisah sedih hang....tapi jgn dlm omputih taw...nanti den tak paham...ahakz....den gelak plak nanti...hang marah.....

Si qusowt said...

orang yang kuat juga orang yang sentiasa hadapi semua masalah dengan gigih tampa mengeluh...mohon kat allah supaya diberi kekuatan..
wish u best of luck..
(^_^")

jeput singgah my entry ya

Teenager Housemaid said...

A: thanks sis..:)

jebat: hahahaaha..den dpt b3 je utk bi k...hoho..
takla pandai english semua tunggang langgang..

qusowt: thanks alot..:) will visit u soon..:)

wak gelas said...

wak pon doakan mugo2 berjaya yeeee.... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

MulutPayau said...

Semoga Allah berikan kekuatan utk adik hadapi segalanya...

Adik pasti BOLEH!!!!!!

Lea Isnawi said...

takpe2. simpan dulu citer tu kalo tak bersedia k
kdg2 x sume benda buleh dikongsi kan dengan kwn2

Selendang Merah said...

yang penting kita mencuba, jgn mengalah terlalu awal yew..

sm doa kan..semoga berjaya..

vanillasnow said...

I envy you sis :) you're tough~
you should share us the story cause I'd really love to read it~

Goodluck in ur life <3

Prettywrite said...

goodluck ya dear..semoga cerita tu jadi inspirasi untuk orang lain dalam menempuh hidup yang berliku ni..:)

WuMing said...

Ingatkan ada "ROADBLOCK" saja... Mental pun kena block..

Ha..ha..ha..

RinsyaRyc said...

awak tulis novel ke ? just wonder..

khairul akmal bin azman said...

mesti muet b6 ni!

poohrist said...

insyaallah..
dengan usaha yang gigih ddan niat yang baik..
dia sentiasa bersama dengan kita

aizamia3 said...

usaha + doa dengan apa yang kita buat.. moga berjaya hendakNYA.. ;)

aizamia3 said...

psstt: windulah dik.. bilalah agaknya dapat jumpa kan.. ;)

ainurramuirnbeathadan said...

i'm counting on u dude~ececeh..ayat gengster..u can do it!pray 4 u..^^

~SaL IjOu~ said...

yg luarbiasa itu selalunya bermula dengan yg biasa kan..best of luck!~ =)

mr.curly said...

yessza..yg penting kite cube dlu..lepas cube, kite try lak..hikhik

A retarded kitty said...

awak kuat bukan sebab otot ketul-ketul,tapi awak kuat sebab hati awak kental

Original CikTeddy said...

buat leklok ye :)

fany wany said...

selamat maju jaya, Insyallah boleh :)

sue perbs.. said...

stiap org ade kisah hidup masing2.. tk semestinya dh popular je bru bleh djadikan inspirasi

Teenager Housemaid said...

thank you you alls, really appreciate it so much! =)
insyaAllah, i will always try my best...:)

Eera Shera said...

jadikan kesusahan masa lampau sebagai kekuatan utk masa depan..kalo sudi share la..dapat bg inspirasi kat org lain.. keep strong dear :)

Teenager Housemaid said...

eeraL insyaALlah..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...