Miss Magnifique!!

Monday, 19 December 2011

You Are Stronger Than You Know

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Pemurah

"whatever you are facing today,
remember to give yourself some credit
for making it this far.
you are stronger than you know."
(queotes yang aku rembat dari twitter)


aku suka quotes kat atas tu.
tapi, sebenarnya yang lebih tepat lagi,
kekuatan yang kita dapat ni semua dari Allah.

Allah menguji kita kerana tahu kita mampu menghadapinya.
kita seringkala tidak yakin akan diri sendiri,
tapi, kekuatan kita is beyond our imagination you know..

nanti maybe one day, bila korang lihat balik ke belakang,
korang mesti macam,
whoaaa.. i never knew i could make it this far...

like me la...
aku sekarang, bila toleh semula ke belakang,
melihat kisah-kisah yang dah macam slide show ni,
aku pun macam,
whoaa..
macam tak percaya aku melalui semuanya.

tapi, bukanlah semuanya smooth dan lancar.
yeah, maybe dengan air mata.
maybe dengan kepedihan yang tak dapat di explain kan melaui words.
but we just feel it, feeling it, felt it.

you know what, my dear eaders,
you are strong.
because you learned from your mistakes,
you grew up with all the problems.

so, senyum and laugh.
because, 
i am.. :p



happy monday,
tolong jangan malas2 di hari isnin yeah! ;ppp

xoxo,
Cik M~

9 comments:

Aqiim said...

sy pun x pnah sngka yg sy akan berjaya hdapi mcam2 mslah smpailah ke tahap sekarang nie..
alhamdulillah... :)

Eera Shera said...

ALLAH takkan uji sesuatu yg kita tak mampu tanggung..

nasha sanza said...

memang tersirat dan tersurat..terharu baca..makin cantik blog..dugaan memang berat..thanks for your advice..

Saddila said...

betul kak . dila pun rasa tak sangka yang dila dah mcm sekarang ni . awesome.

ehhh abg aqiim ada la :)) kehkeh

saffiya_aleesya @ echa said...

kadang2 kita terpikir knp allah uji kita sampai kadang2 kita tak larat nak tanggung tapi sebenarnya tanpa kita sedar kita mampu hadapi semuanya dengan baik dan kita masih lagi bersedia dan redha untuk terima ujian2 dariNya.

merald said...

entri yang menarik dan kreatif

Giorgio Izas said...

Air Mata wanita bukanlah menunjukkan dia lemah... tetapi itulah satu tanda dia Kuat & Tabah... (~_^)

Teenager Housemaid said...

aqiim: kan? kdg2 kite sndiri tak sangka..:)

eera: yup sgt betul..:)

nasha: thanks..:)apa2 pun be strong, ok?

dila: kan? :)

echa: so true..:)

merald: thanks..:)

giorgio: ^_^ yup...betul..:)

Liselle MonCherie said...

A kitten see itself as A Lion.
Allah wants us to see ourselves the same way as the kitten^^ :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...