Miss Magnifique!!

Wednesday, 30 March 2011

This Is For You, A....

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

dear A,
hope you will be fine...
i dont know why you keep changing your b...
but..
please be happy...
maybe you are not comfortable if people know your personal life...

i respected you and always be...
take your time and be happy...

sometimes i think i can understand you...
because just a loner can understand other loner..
right?
haha!

we are both loners..
and we knew each other behavior...
(i think so, how bout you?)
arha~
hoho~

yeah..goodluck...
be strong and live life for the fullest...



cerita korea you're beautiful sangat best!
arha~

daaa~ ^_*
xoxo,
Cik M~

Don't Lie To Liars

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

okeyh..
ini adalah entry gempak for you alls...

haha!
acah jer..
tak la gempak mana pun...

aku dapatr idea untuk letak tajuk kat atas tu sebab cousin aku..
aku sebenarnya kat rumah cousin aku ni...

okeyh..
don't lie to liars...

maksudnya..kalau korang memang jenis tak pandai menipu...
janganlah menipu...

err...
atau lebih tepat lagi..

walau macam mana pandai korang menipu...
janganlah berangan untuk menipu kepada penipu yang expert...
haha!
its true~

hoho~

aku kalau nak menipu pun..
aku tak beranila nak menipu..
sebab lepastu mesti kantoi..
sebab aku tak pandai menipu...
dan korang tau right kalau orang yang tak pandai menipu disuruh menipu ataupun nak menipu mesti ada tanda-tandanya....like gagap...and menggelabah..
haha! thats me...
like they said..
dont lie to liars..terutama yang expert...
haha!

so moral of the story..
tak payahlah susah payah nak menipu...
hoho~

lagipun dosa kot nak tipu-tipu ni...

so peeps..
dont lie okeyh..
like hips dont lie..
eheh..silap..
dont lie to liars..
and dont lie to innocents...sebab kesian dowh kat diorang kalau korang tipu die...dahlah innocent kan...

macam aku, korang tak boleh nak tipu...
sebab aku tau bila orang menipu..arha~
cuma bila korang menipu tu..takkan aku nak point it out kan..
aku diamkan and iyakan aje...haha~
malas nak busybody kenapa korang nak tipu..

sebab aku pun tak suka orang busy body pasal aku...haha!
okey..okeyh...
be honest and live life with no lying and full of pride okeyh?

ok...
selamat bercakap benar dan berterus-terang...
arha~

daaaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~



Tuesday, 29 March 2011

Random

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

this is an random entry
because i dont know what should i write on this blank page.

.
.
.
.
.
.
.


ok sekian...
itu sahaja...


haha~
jangan marah haa~
peace yo!

pesanan untuk waktu ini...
jngan marah-marah nanti cepat tua..
(aku taktau kenapa entry aku baru-baru ni mesti nak kene ade pasal tua la umur la yang berkaitan--kaitan dengan penuaan....ish..ish..ish..tuakah aku? no! aku muda okeyh?)

ok aku nak bagi pesanan lain yang takde kene mengene dengan tua...
kura-kura dalam perahu,
perahu berjalan atas air,
pura-pura tak tahu,
umur hampir berakhir.

errrr....ade jugak tu pasal umur...ish!!
i'm 20 okeyh? young but kematian tak mengenal usia..

sekian..

daaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~

Monday, 28 March 2011

Ouh-ouh I'm 20 already!!!!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

OMG!!!!
OMG!!!!
i cant believe this!!
no!!
nahi hei!!! nahi!!!!!!!!

aku dah tak ader teen lagi!!!!!!!!!!!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hoho~
ok fine...
i know..i know..i macam terlebih sudah.
urghhh~

aku macam tak percaya ouh~
aishhh...
WTH???

okeyh..okeyh...
i'm cool ...i'm cool...
hoho~

u ollss...
thanks kepada semue yang dah wish..
hoho~
tapi..aku tak dapatlah nak type satu-satu nama yang wishkan...
kang tertinggal..ada pulak yang merajuks...hoho~

weyh..
sorry jugak dah lama tak balas kunjungan...bukan tak balas tapi lambat yer..hehehe...

nanti kalau internet laju..dengan segeranya aku akan membalas kunjungan korang,...
dan ofcoz insyaAllah i'll read them one by one okeyh??

anyway...i'm 20 now...
aku dah tak boleh nak main-main sangat dalam life ni..(err..bile mase ek aku main-main? hoho~)

yang penting....aku kene lebih bertanggungjawab dalam hidup ni..
huhu...
yang penting aku tetap perasan aku teenager!!!
haha~

I AM!!!

haha~

pesanan untuk waktu ini,
chill babe!!!

haha..
sebenarnye aku pun tatau nak pesan apa....
hidup baik-baik eh?

daaaa~ ^_*
xoxo,
Cik M~

Thursday, 24 March 2011

Mengira Detik

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

tik tok..tik...tok...tik...tok...

waaaa....
makin dekatlah nak masuk umur 20...

sungguh terseksa mengira detik nak masuk ke alam baru ni..
waaaa...
sedeyh~

hari ni merupakan hari terakhir aku berada di alam belasan tahun...
waaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tapi...walau macam mana pun...
aku berbangga dengan diri aku..

Alhamdulillah..
sebab sepanjang 19 tahun aku hidup..
aku telah cuba menjadi seorang yang matang dalam hidup..
menerima takdir dan qada' dan qadar Allah..
mendapat anugerah khas pelajar cmerlang masa spm..
menjadi kaunselor kepada orang2 yang bermasalah...dari kisah cinta, ke kisah perkahwinan, ke masalah business, ke masalah anak2, ke masalah penyakit, ke masalah duit, ke masalah tanah, ke masalah rumah, ke masalah kerja, ke masalah study, dan blablabla...
menjadi seseorang yang dipercayai...
menjadi seseorang yang tabah dan sabar...
menjadi seorang yang tetap ceria walaupun aku adalah loner...
menajadi seseorang yang fokus..
menjadi seorang yang ego dan keras kepala..
menjadi seorang yang sangat menjaga diri...
menjadi seseorang yang bercita-cita tinggi..
menjadi seorang yang kuat berusaha...

juga menjadi seorang perindu setia...
menjadi seorang yang cuba mengalihkan perasaan cinta hanya pada Allah...
menjadi seseorang yang tidak lagi mengharapkan apa-apa dari insan lain..
menjadi seseorang yang tidak mahu bergantung pada orang lain..sebab takut kena tinggal...
menjadi seorang yang takut dengan kepada terlukanya perasaan sendiri..
esok...aku dah 20 tahun...
aku berharap..
aku dapat mencari dan mengenal diri aku dengan lebih mendalam...
mengenali Allah dan cintaNya..
aku tau Dia sayang aku..
aku juga berusaha untuk setia pada Allah dan hanya menetapkan hati ini padaNya...

moga...
di usia 20-an... aku menjadi seseorang yang lebih tabah dan matang..
tapi..kalau nak diikutkan pun...
zaman kanak-kanak aku tamat pada usia aku 6 tahun...
aku dipaksa menjadi dewasa sewaktu usia aku 11 tahun..
life is hard...
but semuanya ada hikmah, right?

disini..mungkin nampak macam aku ni kebudak-budakan..
but in reality..
siapalah yang mengenali aku, right??

haih...
life...
is hard...

may Allah always guide me to the right path..
amin...=D

cheers you alls!!!!

daaa~
Cik M~

When He Said He Miss Me...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

hmmm...
entahla...
aku malas nak fikir..
tapi oleh sebab aku saja nak buat gempak kat sini..
aku updatelah benda ni kat sini...

aku tak faham lelaki..dan malas nak fikir perlu atau tidak memahami mereka...
tapi...aku kena memahami abang-abang aku dan ahli keluarga aku..
adakah dia tergolong dari dalam family?
actually, yeah..
urghhh~

seriusly...aku memang tak berapa berkenan lelaki panggil aku sayang atau cakap diorang sayang aku ke rindu aku ke..
coz aku selalu ada rasa sangsi..dan seriusly benda macam ni boleh membuatkan aku jauhkan diri daripada mereka..

aku pun tatau kenapa aku kene fikir bila dia cakap dia rindu aku..
sungguh tak patut...tak patut dan tak patut!!!

aku takde masalah untuk rapat dengan lelaki..tapi aku ade masalah bila aku rasa ada yang tak kena..hoho~

aku tak nak sakitkan hati sesiapa...so..yang aku buat sekarang ni adalah buat taktau..
tapi dalam masa yang sama..aku tak boleh jauhkan diri...sebab dia ada kaitan kekeluargaan sikit dengan aku..(sikit je tak banyak yep!)

anyway..terima kasih sebab rindu aku...\
i just hope..sesiapalah yang nak cakap dia rindu  atau sayang aku..say it when you mean it..ok?
sekian..

arha~
today is my last day untuk menjadi budak belasan trahun!
waaaaa!
esok aku dah masuk alam dua puluh weyh!
OMG!!!
waaaa...
aku dah tak remaja lagi ke?
no...no..no..
aku tetap muda belia...okeyh? ekekekekeke...

korang tau tak aku minat avril lavigne?


album baru dia dah keluar dowh!!!
goodbye lullaby~

korang tau tak aku ni peminat setia giler die?
dari awal kemunculan die sampai sekarang???
korang-korang yang baik hati lagi bergaya dan comel..
apa kata korang hadiahkan aku album terbaru dia???
please...(sambil buat muka comel minta penampar)
please....
okeyh!\
terima kasih..aku tunggu tau!
arha~
ngehehehehe..

daaa~ ^_*
xoxo,
Cik M~

Tuesday, 22 March 2011

Review Filem - Aku Jatuh Cinta Dengan Hikayat Merong Mahawangsa

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

BEST! BEST! BEST! BEST! BEST GILER, OKEYH?

shadap you..yang mengatakan kepoyosssan aku dalam meletakkan tajuk...belog aku..suka hati aku okeyh????? ngehehehehe...suka hati aku lah nak letak tajuk terlebih kemelampauan...hoho~

ok fine..Cik M..sila control keayuan dan kemachoaan anda..ngehehehehe..
weyh, korang dah tengok tak filem Hikayat Merong Mahawangsa tu?
serius aku cakap dengan korang best gilerrr doowh!!

aku tak pedulik arh...bila aku ade terbaca kat some blogs yang kata cerite tu biase je la, cerite gay la, apela..wateve la..

aku nak bagitau korang,
sape yang kutuk cerita tu adalah melayu yang tak emnghargai sejarah, okeh? (wah, gile bapak confident aku bagi statement macam ni, naya je kene ketuk kepala dengan bloggers lain..ekekekeke)

cerita tu memang patut tengok dan beli dvd yang original, okeyh?

cerita tu kan mixed bahasa dia kan.. ada bahasa english dan bahasa melayu..
korang tau tak, AKU DAH JATUH CINTA dengan BAHASA MELAYU LAMA kita...
seriusly indah rupanya bahasa melayu..
buat pertama kalinya dari pendengaran aku bahawasanya bahasa english agak kurang sedap di pendangaran aku...

bahasa-bahasa dia sangat puitis... cerita dia membakar semanagt juang...pantun dia sangat sedap didengar..

korang tau...
kita rakyat malaysia ni kena menghargai sejarah..mencintai sejarah..
dalam islam pun menggalakkan kita belajar sejarah..tau tak, abu bakar as-sidiq tu adalah seorang yang pakar dalam sejarah nasab keluarganya... (kalau tak silap akula...hope bukan salah information..sebab aku ada terbaca kat mana tah)

mungkin bagi sesetngah orang perempuan yang tengok cerita ni...lebih cairkan kesasan badan stephen rahman...dan lelaki-lelaki yang kutuk adalah sebab mereka jeaolus sebab badan diorang tak macam stephen rahman (ekekekeke...jangan marah haa~ peace, yo!)

tapi..korang ambil tak iktibar sejarah? korang ambil tak pengertian cerita tu???

aku mungkin bukan ahli sejarah...tapi aku mencintai sejarah dan sentiasa ingin mempelajarinya walaupun aku hanyalah orang gaji sepenuh masa...
sesungguhnya ilmu itu sangat penting...
ingatlah belajar bukan untuk duit...tapi pengisian jiwa dan rohani kita...
kalau kita belajar hanya sebab nak kerja bagus.,..sia-sialah ilmu anda tu...ikhlaslah kerana belajar...

siapa yang tidak menyambung pelajaran macam aku, teruskanlah pelajaran walaupun tiada sekeping kertas bernama ijazah mahupun bukti..

kerna malaikat adalah saksi...dan Allah adalah hakim...

kalau kita belajar ikhlas kerana Allah insyaAllah ilmu itu tetap berguna di dunia..dan yang penting di akhirat..
(ok fine aku tau aku dah macam ahli falsafah cum ustazah..sekian) ngehehehehe...

yang penting cerita ni best..dan aku harap...ada lagi cerita-cerita sejarah seperti ini...
aku adalah peminat sejarah melayu..sekian~

akhir kalam dari Cik M untuk waktu ini9 ialah...teruskan belajar tak kisah siapa anda walaupun hanya orang gaji seperti aku...okeyh u olss???

daaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~



Friday, 18 March 2011

This Is What I Want, My Dear...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




comel tak???


OMG!! comelnye!



korang tau tak birthday aku 25 march ni??


aku nak TEDDY BEAR sebagai hadiah harijadi aku,
boleh tak???

so...korang-korang yang comel, chantek, hensem lagi kacak bergaya...
tolong hadiahkan aku teddy bear ok?
kalau boleh nak yang BESAR sangat!
boleh ye?
arha~

sekian~ (aku tunggu, ok?)

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~

Bila Aku Sudah Tiada

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ya...bila aku sudah tiada....

ok2...fine..
ape kes aku bagi statement tajuk macam orang nak mati ni kan?
ngehehhehe..

hep! kita hidup kena ingat mati, ok???

haha~ takde...takde..
sebenarnya aku kat rumah bestfren aku ni..
arha~ sekarang baru berkesempatan nak online sepenuh masa..ecececce..(gile bapak aku tak tolong kawan aku dowh~ ade ke main tenet kat atas dalam bilik sambil tengok adik2 die main? ekekekeke) *fine aku tau aku ni tak boleh harap..

hoho~
aku sebenarnye tatau nak update ape...takde idea dowh~
sambil menikmati rumah yang direnovate oleh umi abah bestfren aku ni...
lawa ouh!
terkejut aku tengok rumah baru ni...i mean rumah lama berwajah baru...muehehhehe...

ouh, kalau kawan aku baca entry ni..hai awak! peace, yo!
arharharhar...

okey...
korang...
walaupun kita bergumbira di dunia ini..
jangan lupa akhirat okeyh?
bila kita sudah tiada di dunia ini...
ingatlah akhirat itu adalah tempat selamanya...
arha~

ok fine..aku tau tajuk aku kat atas tu..adalah seperti tajuk kepoyosssan yang keterlampauan...
belog aku..suka hati aku..okeyh? (ok fine...aku tau ini ayat kerek..shadap youuuu)
ngehehhe..

weyh..korang jangan terasa dengan entry aku yang macam tahpape ni haaa~
aku ni tak pandai pujuk taw..hati aku takde taman dowh macam korang...
ade orang kata hati aku takde taman..tapi ade rose garden...
aku macam...WTH??? hoho~
rose garden?????
ROSE GARDEN, okeyh????
aku tatau sama ade patut rase bangga atau rase macam....WTH??? kan?
haha~
bukan ke rose garden tu termasuk dalam golongan taman-taman jugak?
yang buat aku rasa bangga sebab taman terlarang..haha
sebab rose garden kan selalunye taman terlarang..
ala, you know...like the fairytales punye story..ala..you know..you know..that stuff...
ngeheheheh...

ok fine..aku merapu..
tapi aku nak ucap terima kasihla kat die..bagi aku rose garden punye status...kehkehkeh..
siapakah die? haha~
ade larh...
biarlah rahsia.. (ceh..statement tak boleh blah dowh..i know..i know..i memang suke buat statement artis you..) hoho~

oklah..
nanti kalau aku senang aku update lagi okeyh??

so, pesanan untuk hari jumaat yang mulia ini...
ingatlah hari kematian yang sentiasa menghampiri kita...dan kita tak tau bile...boleh jadi lima minit dari sekarang..okeyh cepat set time empat minit setengah dari sekarang!

anda hidup lagi??
selamat beramal!

daaa~ ^_*
xoxo,
Cik M~

Thursday, 17 March 2011

The Fear Of Losing Someone

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Korang takut tak kehilangan seseorang yang korang sayang?
korang pernah terfikir tak, jika dia pergi, korang dah tak ada another chance untuk jumpa dia lagi?

arha~
pagi2 buta cenggini meh kite bersama2 menghayati artikel daripada aku tentang the fear of losing someone.. (ok fine..aku tau ayat aku tak boleh blah.. ceh..konon cam pakar motivasi la ni..ekekeke..ni adalah sebab ketension-an aku sebab internet lembap gilersss ok?)

aku tak kisahlah korang takut untuk kehilangan siapa... aku tak spesifik kan sebagai kekasih ke, mak ayah korang ke, bestfren korang ke atau sesiapa sahaja...

tapi kalau aku, ofcoz la my special someone...hoho~
eh jap..
tapi aku dah kehilangan dia pun...
arha~

selagi korang ada dia, hargailah die..
jangan tunggu untuk ucapkan sayang, jangan tunggu birthday baru nak bagi hadiah...
jangan tunggu untuk buatkan sesuatu yang istimewa untuk dia...
jangan tunggu sampai dia dah tak ada baru korang terhegeh2 nak meraung cari die...hoho~

aku ingat lagi, masa my special someone kat hospital..
ade dua orang manusia yang sepatutnya bersama2 aku menemani dia, sukar untuk berada di sisi my special someone tu...
sebab apa?
sebab the fear of losing someone you really loved...
diorang takut...diorang tak sanggup nak tengok my special someone tu menderita..

but..after that..what happened???
my special someone ditakdirkan pergi...
tak rasa regret ke?

tapi..aku atau pun my special someone tak pernah salahkan diorang sebab we knew our love were strong...

tau tak..kerana rasa takut kehilangan my special someone... salah seorang daripada diorang tak bagi aku baca yaasin pun walaupun masa tu doktor kate dah tak ada harapan lagi.. salah seorg daripd diorg said "our special someone belum nak mati lagi..no."
aku pun tak jadi baca..sebab aku teringat..my special someone promised me...yang dia takkan tinggalkan aku...dia promised....dia promised...
aku tanya dia...aku tanya dia..yang dia takkan tinggalkan aku kan? dia geleng kepala..tapi esoknya..dia tinggalkan aku.,.tanpa aku berada disisi dia...
my special someone promised....tapi Allah lebih sayang dia....

banyak benda yang aku tak sempat nak buat dan tanya dekat my special someone sebab aku selalu rasa mesti ada masa lagi... tapi ternyata masa mencemburui aku dan dia..(arha~ gile pakai ayat jiwang dowh)

haha..ok2...da stop2 cerite sedih and drama sedih..aku jadi macam ni sebab aku baru lepas tengok cite jepun kat episode last die..the fear of losing someone...hoho~

kadang2 memang kita dijanjikan yg dia takkan tinggalkan kite..tapi kite taktau apa akan jadi pada masa akan datang... jadi ungkapkanlah rasa sayang..selagi ada masa..berceritalah dengan org2 yg korang sayang..tanyalah hobi diorang ke..diorang suka tengok cite apa ke.. diorang suka kaler ape ke.. ala..you know..you know...stuff yang macam masa kite kanak2 yang minta biodata dulu..

apa salahnye kan untuk mengetahui mereka dengan lebih mendalam eventhough guna cara macam budak2?

seriously.. kalau korang kehilangan seseorang yang korang sayang......
the pain and the hurt...tak mungkin pulih...aku cakap betul ni..masa tak dapat nak sembuhkan luka tu..
(Wah giteww Cik M pada entry kali ini...sangat puitis ayat2 nye)
*ok fine ape kes aku buat ayat puitis ni? mueheheheh...

okla.sekian untuk entry kali ni...
aku pun tatau la tajuk tu ade kene mengena tak dengan isi...ekekeke...
selamat mencuba resipi ku ini yauww~

p/s: weyh...korang..aku mungkin lambat balas kunjungan dan follow korang balik tau! sebab internet aku lambat giler..tapi jgn risau.. aku akan tetap berkunjung ke blog korang dan baca entry2 korang.. asalkan korang tinggalkan jejak kasih disini yo!

sekian...
daaa~ ^_^
Cik M~

Wednesday, 16 March 2011

Review Benefit Cosmetic - THAT GAL

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

"go from dull to darling"



wah! gitewww~
gitu die punye slogan/moto/balblabla..

tapi memangla..setakat ni yang aku pernah cuba pakai..memang bestla...
ini bukan foundation ke ape tau..

ini adalah Face Brightening Lotion..
bila pakai..serta muka muka jadi berseri..
yep! aku dah try and aku dah beli..memang betul dan quite worth it..
eh jap.jap..
worth it???
tengok pada kemampuan sebenarnya...

sebab lotion that gal ni kecik je..tapi harga die rm129..(giler!)
agak kemahal-an..
semput jugak la aku nak beli sebenarnye..tu yg terpaksa pakai bajet duit pesta buku..ngehehehe...
tapi..tak apela..ni adala hadiah harijadi aku untuk yang akan datang pada bulan ini! ok? arha! (aku beli hadiah utk diri sendiri..kelakar kan? but... nak buat camane..mana ade org nak belikan barang2 aku lagi...huhu)
ok fine..stop cite drama nak start sedih pulak neyh..haila Cik M neh..ngehehehe

ini adalah produk Benefit Cosmetic... dan produk ini dijual di klcc, mid valley, pavillion dan sogo.. sunway pyramid aku tak pasti ade ke tak...

lotion ni die tidak akan menutup apa2 cela di wajah anda yep..para hadirin sekalian (eceh) tapi dia akan menyerikan muka kite yang kusam..ngeheheh..
(aku da kate aku tak chantek ouh..tu la beli ni...ngehehehe.)

sorryla..oleh sebab aku memang tak nak tunjuk muka kat sini..tak dapatlah aku nak tunjukkan review melalui gambar...hoho~ nahi hei!!!

dan produk ini membuat aku jatuh chenta...ekekekeke..(ok fine..statement tak boleh blah)
tapi betul.aku suke produk ni sebelum aku pakai lagi...sebab die punye slogan/moto dan die punye packaging sangat menarik perhatian seseorang seperti aku ni..hoho~

ok fine..entah kenapa aku rase ayat2 aku macam gile tak boleh blah..
nampak so girlish dowh...
weyh~ aku ni garang tau..kerek lagi...ego lagi,,
aku ade sifat ketomboyish-an..(ape kes ejaan macam tuh tu? muehehe) tau!!
(ok fine..aku pun tatau ape kes aku nak buat statement macamni...ekekeke)

okey lerr...inila saja entry aku untuk kali ni..sebab aku dapat merasakan ura-ura bahawasanye korang nak muntah...
ade aku kisah? (ok fine..ini ayat kerek..)

pesanan untuk pagi2 buta cenggini ialah.
janganlah membazir duit..ingatlah orang2 jepun dan orang2 islam yang sedang menderita itu.. (nasihat ini khas untuk diri aku..dan untuk shopaholic yang lain)..
tapi ingat! shopaholic macam mana pun jangan berhutang macam Rebecca Bloomwood, okeyh???
sekian...

daaa~ *_^
xoxo.
Cik M~


Tuesday, 15 March 2011

Beauty Is Pain???

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

they always said, beauty is pain...
but to be beauty, all are expensive, and expensiveness is pain in the ass, rigfht?

ecececeh..Cik M bercakap omputeh pulak..entah betul entah tidak grammarnye..

sekarang semua orang nak cantik..perempuan jangan cakaplah..ofcoz nak cantik memanjang, betul tak girls???
tapi, sekarang bukan perempuan je, lelaki pun sekarang dah pandai jaga kecantikan..eh silap kemachoan.. tu sekarang ade gelaran lelaki metroseksual..arhaha...

ok..sebenarnye aku tak ada motif nak cerita ape..
so ni aku pakai main taip aje yep..
so nasibla kalau entry kali ni tak boleh dihadam oleh minda mahupun perut (haha!)


haha,
betul ke beauty is pain?
untuk cantik mesti kena sakit?
meh bagi komen sikit..para bloggers..ngehehehe..

macam ade kenalan aku, die kate pakai contact lens memang mata pedih, tapi nak cantik punye pasal pakai jugak..
macam aku jugak..konon rasa pakai pump shoes hush puppies tu chantek, tapi sakitnye...kakiku melecet ea.. bila tengok dalam gambar taklah menyerlah sangat pump shoes aku tu..(sajela nak bagitaukan korang boleh tengok profile pic aku yang takde kepala tu..untuk tengok pump shoes itu arha~)
ade jugak orang yang aku kenal, nak cantik punya pasal sanggup pakai heels pergi shopping walaupun tau mesti kaki sakit punye..
aku pernah pakai heels pergi shopping..memang bagi orang perempuan, kite akan rasa confident..tapi sakit beb kaki! so kalau sebegitu, pakai wedges je ok? wedges lebih selesa..

ade jugak kenalan aku nak cantik punye pasal die sanggup pakai jeans satu hari suntuk..padahal dahla jeans tu sendat mendat.. boleh sakit di bahagian tertentu jika pakai lama...

dan, percayala, kononnya untuk nampak cantik ini, bukannya murah...sebab nak beli semua baru...
(ekekeke...ni aku tujukan pada diri sendiri ka? hoho~)

ada yang cantik sebab nak perhatian..
ada yang cantik sebab nak kepuasan diri..(aku tergolong pada kategori ini..tapi aku tak chantek masalahnye...dan sebenarnye aku juga tak sanggup untuk sakit hanya untuk konon nampak cantik..tapi oleh sebab pump shoes tu dah beli..kalau tak pakai rugi oo..sape nak bagi balik duit aku tuh? sila jawab! ekekeke)


arhahaha..
so you alls semua...
what say you?

sekian..
daaa~ ^_*
xoxo,
Cik M

Ben Ashaari - Blogger Ikut Negeri Kelahiran

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

siapa nak join segmen ni sila klik sini <--- tarikh tutup tengah malam ni.

1) Sila ceritakan latar belakang anda...
berasal dari selangor..the only girl dalam 3 orang adik beradik. anak yatim piatu..tinggal dengan tuan-tuan tanah disini. sangat suka menulis dan bercerita tapi hanya dalam lembaran-lembaran kertas da microsoft word.. saya adalah seorang pendengar yang baik. (arha!)

2) Profesion anda sekarang?
teenager housemaid. (walaupun tahun ni saya memasuki 20 tahun..saya tetap remaja)

3) Blog Favorrite anda... kenapa?
semua yang saya follow semua saya suka..banyak sangat pulak nak bagi link dia..tengok dekat profile boleh? (arha~)

4) Blog yang anda tak suka nak masuk.. kenapa?
blog yang lambat sangat loading...tension ok?? hoho~

5) Impian anda terhadap blog anda...
impian saya terhadap blog saya ialah.. saya nak blog saya menjadi antara blog yang berjaya... seperti blog Inche Ben Ashaari

sekian.

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~


Saya Nak Blog Saya Di-Review Oleh Cik Cipot

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


haa!
ade sesapa nak join tak cik cipot punye segmen ini?
kalau nak sila klik sini <--

sebenarnye kene tag 2 orang kawan.
tapi aku tatau la nak tag sape..
so..siapa yang berminat tolong klik kat link itu yep!
sekian..
ngehehhe..

jom3...kite meriahkan cik cipot punye belog ea!
lalala~

daaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~


Monday, 14 March 2011

Aku Tak Pernah Couple, Ouh~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

aku tak pernah couple, ok?
hahah~
ape kes aku bagi statement macam artis kat atas tuh?
ngehehehehe

ok..ok..
fine...tak payah nak muntah-muntah kat sini..ekekeke

weyh...
betullah aku tak pernah couple..

yang entry sebelum ni
to my special someone tu..bukan untuk boipren aku..ok?

itu untuk seseorang yang sangat-sangat istimewa untuk aku...
yang dah tak ada gantinya...
tu pasal aku cakap..it could be anyone..rite?

okeyh..meh lagi aku clear few things jap..
mommy- aunty aku..
mak- nenek aku
mama a.k.a my special someone- mama aku
arha~

sajela nak bagitau korang...atau lebih tepat lagi nak buat drama kat sini lagi kan..
ngehehehe
aku ni datang dari keluarga yang bercerai-berai...(lalala~)
aku jadi anak yatim pada usia 15 tahun...(ini adalah waktu kesedihan yang teramat sangat)
dan jadi anak yatim piatu pada usia 18 tahun...(yang ni aku tak rasa ape2...nangis pun x..ok? arha~)
sekian..

hahah~
okey fine...macam minta simpati je kan?
arharharhar..
no..no..no..
aku punye belog..suke ati la nak tulis ape kan? (wah..gengster nampak, Cik M neh..)

tu pasal lah sekarang aku jadi seorang yang keras kepala, ego, batak, kerek..(ngehehehe)

ok fine..entry ini macam tahpapeje..hoho~

pesanan untuk harini bagi yang dah berkahwin, (untuk si suami khususnya)
please, jagalah perkahwinan korang, jangan gaduh depan anak2, jangan pukul isteri dan anak, jangan curang, fahami apa itu tanggungjawab, jaga agama, kesianlah kat anak dengan isteri...

sekian entry yang penuh emosi (ekekekeke..sangat tak boleh blah) pada kali ini..

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~

Haa! Ini Dia!!!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Arhahaha~
yeahhh~
ini dia.....

okey dengan kepoyosssan dan kesyokan sendirinye...
aku nak upload gambar ini yauww!!!

ni dia barang benefit cosmetic yang aku beli~ nanti aku buat review...
ngehehe
arha nilah yang aku nak miliki sejak bulan dua lagi..ngehehe
yang ni adalah direkomen oleh cik salesgirl kat benefit cosmetic tu..sangat baik ouh itu chinese girl..arha~

arha~ ini bukan aku punye yep!
ini aku belikan untuk bibik lagi sorang sebab kesian kat die tengok je aku shopping..
tu pun, die tambah lagi 8 hengget..kehkehkeh


ok dengan entry kali ni...korang dh tau la kan..kenape aku tak letak gambar dengan kepala?
aku tak chantek ouh...tu yang kene beli barang-barang cenggitu..ekekekeke...

p/s: sorry la gambar ni kualiti dia tak cantik.. aku tangkap pakai blackberry nye camera jep..
aku takdak kamera ouh..sob...sob..sob....

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~

Drama Tak Jadi Di KLCC

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

dengan lafaz Bismillah..
aku melangkah jua ke klcc...
setelah bertahun tidak ku jejak tempat yang penuh memori ini..
akhirnya aku jejak jua...

Alhamdulillah aku sangat tenang..

so dengan bangganya
AKU INGIN MENGATAKAN,

TIADA DRAMA SWASTA DI KLCC LAGI!

haha!
poyosss kan aku???
i know..i know... well....what can i say, rite???

tapi, aku rasa aku dah banyak berubah dulu dan sekarang...haha!

p/s: sebelum korang baca yang seterusnye di bawah ini, tolong jangan buat andaian apa-apa mengenai tulisan yang seterusnya...my special someone, could be anyone k? tak semestinya lelaki, tak semestinya perempuan dan tak semestinya khunsa..ok? juga bukan shemale hefemale...ok? haha..kite dah capai persetujuan disini! ngehehehe...

to my special someone,
you know rite, how hard for me to go to that place again?
are you proud of me, for being brave and went to that place again without tears?
you want to know what,
klcc and us, bagaikan sinonim..
eventho tuan tanah kat sini pun macam ragu2 untuk menyebut pasal you kat sini..arha!
bcoz they knew, kita suka pergi klcc...haha!
you know what,
i've changed a lot!
arha~
i dont know if you like it or not,
kalau dulu..
kita akan pergi sana dengan fokus pergi kinokuniya.. buku, buku dan buku.. (how nerdy i dulu eh?)
makan kat madam;s kwan (your favorite restaurant kan?) or dome (pun 1 of your favorites)
beli makanan kat cold storage and then picnic dekat luar tu..
how sweet kite punye memories~
i'm missing it so much~ arha!
tapi kan, sekarang kan..
you tau tak, i pergi sana i usha LV, tiffany &co, Marc Jacobs, Versace, and blablabla..
agak-agak kalau you tau ni, you ketuk tak kepala i?
haha! i know you will not..coz you love me so much! arha~
you will accept me, as who i am, rite? arha~ i know...i know...i perasan..haha!
and just wanted you to know,
i masuk lagi kinokuniya,
i pergi bahagian rak yang you paling suka,
and all the memories datang balik,
lepastu i terus keluar..haha..
i still cant get over you, you know..and will never do!
to my special someone,
i miss you~
and i know you tak mungkin baca blog ni..
coz we are really in a different world......



sorry you ols,
i jiwang kejaps...dan dengan broken english nye..
tula, orang nak cakap omputeh aku pun nak cakap omputeh..
ish..ish...
banyaknye kesalahan grammar..ekekeke..
takpela bukan nak hantar kat teacher rite? arha~
ngehehehehe~

ok sekian untuk entry kali ini yang sangat entah jauh tersasarnye!
dan drama tak jadi di klcc tapi di belog pula!
arha~
ececece..dramaa...drama....shoh..shoh...

daaa~
Cik M~

Sunday, 13 March 2011

Entry Ini Akan Membosankan Anda

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



betul entry ni akan membosankan anda..
so langkah selamat jangan baca!
arha!

aku malam tadi walaupun masuk tidur awal kan..tapi aku langsung tak boleh tidur...
guling sana guling sini....golek sana golek sini..
mata ni tak nak tutup...

aku pun fikirlah baju apa nak pakai untuk harini..
aku tak boleh nak fikir pakai baju ape...sampai aku bangun dan acu satu baju-baju aku..
(apekehal aku excited sangat nak pergi klcc ni? haish)

lepastu aku pening nak pakai baju ape..last-last tanpa menggantung dan melipat semula...aku humbankan aje di dalam bakul (serius nampak sangat aku pemalas capai tahap dewa kan?)
aku pun start untuk tidur balik..tapi tak boleh jugak...tatau lah kenapa...
last sekali aku tengok jam pukul 3.32 am...

oleh sebab aku *cuti2 malaysia harini* so aku takde lah tergolot-golot nak bangun subuh...
tapi, tiba-tiba ada bunyi deringan fon yang sangat membingitkan telinga dan kepala aku.. (bukan fon aku yep..fon aku ringtone lagu lenka okey!) dan terjagalah aku pada pukul 7.30..
aiyakk..kepala ku rasa sangat berat...
dan confirmlah aku tak boleh tidur balik sebab nak pergi klcc pukul 10...

aku nak nampak feminine pada hari ini..jadi baju baggy tiada dalam list aku..aku tengok dress-dress aku!
OMG! baru aku sedar..aku tidak punya banyak dresses ok! ouh..ini yang buat aku nak shopping lagi!
NO, Cik M! beli benda yang perlu sahaja ok!i dont need a lot of dresses, dont i?
urghh~ ok..
last sekali aku capai long dress yang aku beli kat Nichii... dan cardigan yang aku beli kat GM...
juga aku memadankan outfit aku dengan tudung syria yang aku beli kat negara arab (aku tak ingat aku beli kat mana, sama ade jeddah, mekah atau madinah..so kite cakap je negara arab je k..arha!)
dan aku juga mengambil shawl untuk dipadankan...sebab tudung syria itu pendek dan kite kenela pakai tudung yang menutupi apa-apa yang patut... (ekekekke)

lepas tu aku membersihkan diri.. dan mula bersiap..oh sungguh pening kepala aku! (eceh)
perlu ke aku pergi????
tapi..memang aku pergi jugak pun..arha!
selepas bersiap..tanpa bersarapan..(aku memang jarang makan sarapan)


aku mencapai beg calvin klein aku (hadiah daripada my brother for my bezday and great achievement in spm) dan pump shoes hush puppies aku yang aku beli kat JJ untuk raya tahun lepas..aku tau pump shoes ni akan menyakiti ku...tapi...aku pakai jugak dengan memberitahu pada diri sendiri.. Beauty Is Pain, ok? (ceh, ni tak boleh blah..aku tak chantek ok! aku orang gaji jep..sob..sob..sob,.,) lau pergilah aku ke klcc~

tadaaa~
inilah aku tanpa kepala...ngehehehe
gambar ni ditangkap di Mark & Spenser



ok sekian..
aku dah kata entry ni bosan!
korang baca gak sampai habis, wat pe?
ngehehehehe...
sebenarnye aku tulis entry ni takder motif pun... aku baru balik ni..
kalau aku rajin..aku upload gambar barang yang aku beli kat sini..
(hello! belog aku..suka ati aku ok?? arha!)

untuk Mieyo dan Azra,
yela, yela..i admit lerr...
just keep it SECRET, ok?
ngehehehe

daaa~
xoxo,
Cik M~

Saturday, 12 March 2011

Esok Nak Pergi KLCC

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

weyh, korang!
esok aku nak pergi klcc...

sebenarnya aku macam tamo pergi ctu ouh...
situ banyak sejarah ooo...

arha!
sejarah yang terluka dan dilukai...
ecececececec....*ketuk kepala sendiri* (banyakla aku punye drama)

so esok aku harap..aku pergi tanpa buat drama swasta lagi yep..
lagipun bertahun-tahun aku tak pergi sana daa..
sebab mengelakkan sejarah yang berdarah itu...(ecececcecee)

tapi esok aku kena pergi...actually bukanlah kene pergi..tapi sebab aku nak beli barang...
aku nak pergi midvalley je..tapi tuan tanah kat sini nak bawak pergi klcc jep..
haila.,..

tapi, yang macam mangkuk hayunnya..aku sanggup pergi situ...sebab nak beli mekap je ok! *ketuk kepala sendiri pakai sudip kayu*
kat midvalley ade..kat klcc ade..kat pavillion ade..tu je kot yg tempat mekap tu ade..tapi tuan tanah nak bawak pegi klcc jugak..aku minta bawak pergi mid je...pastu nape tah diorang taknak..ajak pergi pavillion, diorang kate, amboi itu tempat mahal..banyak ke duit bibik ooiii??? ngeheheh... (aku takdak duit nooo)
haila..nila orang perempuan zaman sekarang..
kerana mekap, sanggup pergi ke tempat yang penuh sejarah duka dan lara..(apa kes aku guna ayat ta boleh blah ni?)

tapi tak apelah kan...
kite perlu tengok at the positive side...
setelah bertahun-tahun..sepatutnya aku dah get over it, right?
malu arr orang lain semua pergi klcc bersuka ria..aku pergi klcc menangis... apekehalnyo jang??

ok tak ape..aku seorang yang sangat kuat , tabah, berani, penyabar...(ececececeh satu pun ta boleh pakai sebenarnye arha!)

ok u ols...
jom pergi klcc esok!..
we all meet there ok..
we shopping-shopping together-gether..

alamak! baru aku teringat..
macam mana aku nak pergi pesta buku ni?
and nampaknye sah-sah giordano hoodie aku tak dapek cek nak beli dah! haiyak!
dah confirm-confirm duit ni aku pakai dulu..
takpe2...
nanti bulan april..
aku jadi pengutip hutang yang berjaya ok! haha!

so...kepada semua yang berhutang dengan aku
TOLONG BAYAR BALIK HUTANG AKU, boleh???
aku ni dahlah orang gaji jep..korang pinjam kat duit orang gaji yang ta pernah berbayar ni haa..
haila...
siku kang..
ekekkekeke..

ok sekian untuk entry kali ni
(weyh, doakan aku moga aku tabah untuk pergi klcc esok ok? thanks a lot u ols... u ols memang baikkkkk!!!
terbaekkk woookkk!!!

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~

OMG!!! HE Saw Me!!!!!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

OMG!! He saw meeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
dia nampak aku, ok??? DIA NAMPAK AKU, tau tak???

okey2..
ape kemelampauan dan keterlebihan gabra kan??

arha...
No..no...no..
not my crush saw me..(sajela nak bagitau korang kan aku sekarang ni takde maknanya nak ade crush dengan sesape ok..aku tengah menetapkan matlamat untuk menjadi teenager housemaid berjaya ok?)

okey2..fine kite sambung cerite...(aku tau korang malas nak baca kemerapuan aku)

sebenarnya,
my big brother saw me berblogging!!!
tiba-tiba die cakap "eh, eh adik..apa tu? teenager housemaid?? abang nak dik..abang nak teenager housemaid untuk kemas rumah abang kat sane..rumah abang bersepah la." *sambil bagi sengihan nakal!!

i was like...terkejut gila baban... cepat-cepat aku buka balik pdf buku Confession of a Shopaholic.
dan oleh sebab aku ni tak pandai sangat bab2 menipu..."aku cakap mana ade teenager housemaid..diorang tak supply maid la, abang."

aku sebenarnye taknak ahli keluarga aku tau yang aku ni ade belog..i mean ofcoz diorang tau aku ade belog sebab aku ade update status bbm aku dengan mengatakan aku ade belog baru..but aku ta nak diorang baca, ok??
ini adalah bertentangan dengan personaliti aku disini..hahahah! (ayat tak boleh blah ouh)

and my brother kept saying, "cepatlah dik..abang nak teenager housemaid kemas rumah abang."

ok fine, actually die taktau la yang sebenarnya adik dia ni teenager housemaid disini!! dan mungkin taktau yang adik dia berblogging... tapi die nampak kat dashboard ok! die bukan nampak kat page...kalau kat dashboard dah sah2 lah aku yang tulis kan??
arhahaha! ape2 jela..

abang, if u saw this...peace, yo! dekat sini kitorang tak supply teenager housemaid untuk pergi ke rumah untuk mengemas ye..

but when i think about it, i rasa macam good idea pulak! arha! boleh buat duit ni! and then ambikla upah mahal kan! hahaha!
okay peeps! korang rasa kalau aku buat teenager housemaid business boleh berjaya tak?
okey, sape nak join?

kita charge 1 jam seratus untuk kemas rumah... so..nanti bila kite melambat-lambatkan kemas rumah... dapatlah banyak duit dalam just 1 hari! arha!

okey fine, aku pun dah rase pelik entry kali ni... macam nak buka agency prostitute pulakkssss..
euuwww!!! nauzubillah min zalik!!

ok aku tau...aku punya tajuk macam gempak giler..padahal tak ada apa pun..hahahaha!


ok sekian untuk entry kali ini...tunggu post seterusnya, yauw!

daaaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~



Friday, 11 March 2011

Call Me Cik M

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ini adalah kristen stewart. dia tiada kene mengena dengan post kali ini. dan muka die juga tak ada sipi-sipi macam aku..sekian

Nama saya M. (buat ala2 suara rain dalam iklan shampoo nama saya rain..tolong baca dengan nada sebegitu ye!)

haha!

ok aku rasa macam tergerak hati nak buat entry ini (apa aku gune ayat tergerak hati ni?) -_-' sebab aku rase korang mesti macam susah je kan nak panggil nama yang panjang gila bapak, rite?
teenager housemaid! urghh~ kalau aku pun, aku rasa annoying..ekekekeke...

well, now peeps... i'd make it much more easier for all of you (ecececece macam ade je pembaca belog aku neh...perasan!)
you can called me Cik M.

ala, you know... Cik M... atau Miss M...
M stands for Maid. M stands for Mysterious. (whohaa!). M stands for Mona Lisa. (tiba2).
and
M stands for Malas. (haha)

sounds cool, huh? (lagi ayat aku ta boleh tahan)
sounds like gossip girl..ala you know that stuff. xoxo.. (motif?)
sounds like a journalist....popular journalist.. (apekahh???)

haha...
ok2...aku stop all the nonsense ni ok?
aku tau korang pun nak muntah dah..
sebab aku pun rase nak muntah darah bila baca entry aku kali ni..
ekekekkeke...
but seiously  boleh panggil aku CIk M.. atau M...haha...
pendek simple and macam minah yang kepochi..ala you know after that they will put it as xoxo..
hahaha
okey...aku stop the kemerapuan...

ok, pesanan yang ada isi dari aku untuk malam ni,
Sesungguhnya Islam itu mudah...tidak pernah memberatkan kite, rite? so, selamat beramal semua!

daaa~ ^_-
Cik M


Header Korang Cantik, Ajar Boleh?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

GRRrr...
aku jeles!!!
kenapa korang punya HEADER BLOG semua chantek-chantek???
Macam mana korang buat ouh??
ajar boleh??? 

macam mana nak letak gambar kat header and tukar die jadi kebabomm??? ngehehe.. dan terus jadi transformer menjadi header yang gila awesome!!!!!

okey untuk semue yang aku tak reti nak listkan..takut nanti kalau list..ade tertinggal..ade pulak yang kecik hati..
aiyak.. saya tara pandai pujuk olang loh...

okay untuk setiap pembaca blog ini..(ecececece ade ke yang bace? ahaks..i know i know i perasan ok)
aku tau korang punye header blog semue cantik2..sebab aku dah tengok..waaaaa!!
ajarlah..please..please..please... (sambil wat muka comel yang mintak penampar)
ekekekekeke...

ok fine..aku da terase aku gediksss kat sini..

ok jap..nak sambung bab gediks yang diminta oleh kirahhh~
ehehehehe..

ok kite sambung nombor 4..

4) bila korang mula menggeliat-geliatkan badan dengan konon aksi manja lagi menggoda iman lelaki dan yang free hair mula melibas-libaskan rambutnya ke kiri dan ke kanan (ok aku tau tatabahasa BM aku macam hampeh sikit..tapi sajela nak bagitau korang BM aku A1 ok untuk SPM, sekian) dan sambil jeling-jeling penuh menggoda dan mula buat suara gediks dan konon comel itu di hadapan lelaki yang korang ada crush atau pun jatuh chenta...
aiyakk..cik-cik gadis sekalian...
jangan buat ini macam ooo..... geli tekak mak nengok kamu neh..puhlisss ok? ngehehee..

ok sekian...
yang kelima nanti-nanti aku sambung ok? haha

p/s: untuk Ms.MSA dan unkn0wn_republic (betul ka ejaan ku ini?) mana ea link untuk belog korang? aku confuse..(atau lebih tepat lagi tatau yang mana satu..ngehehe..) if both of u read this, please leave ur link blog ok?
thank you...=)

ah ha.. sekian untuk entry kali ini..

weyh,
JANGAN LUPA
ajar aku buat header okey????????????????????????????????????

daaaa~ ^_-

Hey You! Yeah, YOU!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


hey, you!
okay fine...
apa kes aku dengan kepoyosssan melanda bagi tajuk gila kerek macam tu? ehehehe...

ya pembaca blogger sekian...
dengan keseronokannya aku ingin mengatakan...

SEBENARNYA
AKU
tak ada idea nak update apa..
hehehehe...
jangan marah haa~ peace, yo!

aku takdak idea tapi aku nak update..camana tu? ce cite ce cite....

okeyla meh aku cite pasal aku la...tak kisahla korang berminat ke tak..
aku nak cite jugak! (penyakit apakah ini?) ngehehehe...

aku sebenarnya teringin benar nak belajar kat oversea ala you know that...over the see...(mood sedih)
tapi..
aku tak cukup pandai...sob...sob...sob (sambil lap air mata dengan hujung baju kurung (err.tapi sekarang ni aku tak pakai baju kurung)
aku teringin nak belajar kat universiti seperti UIA dan UM (kalau dalam Malaysia la)
tapi...
aku direject trang tang tang..
kerana dipandang sebelah mata... sob..sob...sob...(sambil lap hingus)
sebab aku tak cukup back up...

jadilah aku pembantu rumah disini..
dengan gelaran yang diberi oleh mommy iaitu "teenager housemaid"
sob..sob..sob...
mula2 sedih arh...sebab cita2 ku melangit.. namun akhirnya menjadi orang gaji jugak aku...kehkehkeh...

okay fine..tamat cerita sedih..penat aku nak menangis....(yo yo o ajo aku ni) ngehehe
meh cerita at the positive side pulak..

hidup aku sangat bersenang-lenang sampai aku boring giler dah dok umah ni..ekekekeke... korang ada? tak ada kan? kan? kan? korang mesti kene blaja penat2 atau kalau tak sambung belajar pun korang kerja penat2 kan? kan?kan? (ini sebenarnye ayat dengki muehehehe)
ngehehehe..jangan marah naaa....nanti cepat tua..peace, yo!

sebenarnya tak kisahlah siapa kita..siapa anda...siapa mereka..yang penting jadilah yang terbaik untuk diri sendiri..sentiasa berusaha untuk memperbaiki diri..

yeah..hidup memang ada up and down..kerna kita tatau mana kita akan pergi..
kadang2 apa yang kita rancang dari dulu..tak pula kita dapat waktu sekarang.

seperti aku yang merancang..tapi.. apa yang ku rancang tidak menjadi.. sebab kita ni manusia hanya merancang Allah jua yang menentukan.

duduk rumah pun..macam2 benda berfaedah korang boleh buat...(aku selalu ka duduk rumah? ngehehehe)
korang boleh dekatkan diri dengan Allah...surf internet mencari bahan2 yang bermanfaat dan bacaan yang bagus (macam korang tengah baca belog aku ni.hehe)... boleh kurangkan maksiat... macam2 lah sebenarnye...

hehe..
so motif cite pada entry kali ni..
jangan menyesali takdir...
kerna Allah lebih tau apa yang terbaik untuk kita..
(ecececece macam ustazah pulak dah cara aku cakap ni)

ini adala taylor lautner...dan dia memang tiada kene mengene dengan post kali ini..ekekeke..


okla sekian entry kali ini...

daaa~^_^


Thursday, 10 March 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ouh ya! baru boleh post sekarang!
arhahahaha~
okay sebelum aku pergi to the point Hikayat Merong Mahawangsa tu..meh aku nak berceloteh benda lain dulu.. hahaha!

arini dengan kebanggaan ke-melampauannya aku ingin mengumumkan yang arini aku ada buat kerja!!!! haha..(batak dowh aku arini)

ouh penat sekali..(tiba2)
arini, aku sapu sampah..rajin kan aku? *tambah 10 markah* tapi aku cuma sapu kat tempat yang owner aku suruh sapu jek.. tempat lain aku xsapu..ngehehehe... *tolak 2 markah*
 lepas tu aku ambikkan owner aku air sebab die minta...rajinkan aku? *tambah 1 markah*

lepas tu aku ambikkan owner perempuan selimut... *tambah 2 markah*
lepastu aku susun pinggan yang dah kering letak kat tempat tarap pinggan *tambah 5 markah*
lepas tu aku tarik ampaian ke tempat teduh sebab hari nak hujan *tambah 7 markah*
lepas tu aku angkat baju yang dah kering *tambah 5 markah* tapi aku ta angkatkan baju orang lain yang dah kering (haha kejam kan aku?) *tolak 6 markah*

ok..macam banyak je kerja aku buatkan arini?? kan? kan? kan? baik korang cakap ye! haha! (ape stail maksa orang ni bedah oiii)

arini aku tak buat banyak posting arh..huhu.. sebab tadi hujan kilat petir oooo dengan tambah2 lagi aku banyak buat kerja (ecececece)... aku sempat buat blog walking je tengahari tadi...

lepastu sebenarnya aku tunggu baju yang aku order dengan sebuah blogshop, sepatutnya sampai ini hari. tapi tara sampai lagi oo.. memang buat aku seteresssss!!! ngehehehe...

kalau aku tau arini baju tu ta sampai aku pegi tengok wayang cerita Hikayat Merong Mahawangsa! mesti kene tengok tau! tengok kat wayang! sokonglah filem2 tempatan. jangan asik tengok cite omputeh je. cite omputeh beli cetak rompak takpa k... (ececece..aku ni cakap pandai..tapi aku pun tengok gak cite omputeh kat wayang ah ha!)

tapi cite melayu kita, kalau tak nak tengok wayang, (sebab ada yang kata orang Islam kita ni tak elok tengok wayang sebab gelap nanti takut buat maksiat) belilah CD yang original..
lagipun aku rasa berfaedah kalau tengok Hikayat Merong Mahawangsa tu..itukan sejarah kita..
so blogger-blogger sekalian, jom pergi tengok Hikayat Merong Mahawangsa! aku banyak review kat satu laman web sosial (eceh bahasa buku dowh aku pakai!) diorang kata cite tu power n best giler..ngehehehe...
lagipun aku rasa...insyaAllah cite KRU tidak akan mengecewakan anda... seperti cerite Cicak Man..(walaupun aku ta minat sgt cite ni.. tapi aku bangga arh bila anak melayu boleh buat filem cam omputeh)..
cerita yang paling aku suka opkos cite Magika..haha best2..
so...cite sejarah ni mesti lagi best betul x?

lagipun..kite ni sebagai orang melayu kenela tau sejarah.. ni waktu kelas sejarah je, ponteng.. waktu kelas history je, tidur.. hep! babab kang!


ok tetibe aku ni jadi pe-review cerite pulak dowh...
ngehehehe..

jangan marah haa.. tajuk je gempak..tapi isi die kurenggg...saja nak tumpang glamour KRU...muahahaha...

ok...sekian..

daaa~ ^_-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...