Miss Magnifique!!

Tuesday, 19 April 2011

From Housemaid To Bridesmaid

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

arha~
yeah....
aku menghilangkan diri untuk menjadi seorang pengantin!! dan aku masuk tv!!!!

eh!!!
silap..silap!!!
bukan pengantin...
arha~
bukan juga pengapit pengantin..
arha~
aku cuma menjadi jejawat..
haa..tak tau apa itu jejawat?

oitt!! bukan jerawat yep!
hoho~

jejawat ni..ala yang mengangkat dulang2 hantaran tu...lepas tu menjadi pengiring kepada pengantin...
wahh..giteww...
cik m dah naik pangkat lah! arha~
aku agak ke busy-an jugak la..(ceh poyo...padahal tak busy mana pun...mengelat je lebih)

aku jadi jejawat untuk perkahwinan uncle aku...eh silap..atuk sedara aku...errr... sebenarnya kalau nak diikutkan salasilah..die tu atuk aku la..tapi aku panggil uncle..sebab macam tak sesuai je nak panggil grandpa kan? umur die takla tua sangat..dlm 40 gitew je..eh..40+..hehe...dia keturunan ke-11..aku keturunan ke-13..jadi atuklah kan? hoho...tapi anak dia lagi muda dari aku okeyh..padahal aunty aku tu..hoho..tak apa..tak apa... abaikan salasilah yang agak memeningkan ini...

okey sambung balik cerita perkahwinan itu..
kire grand habisanlah...
nanti akan keluar nona you!!
i masuk tv okeyh? (apa kes keberlagakkan ni? jakun dowh)
haha..tunggulah rancangan nona nanti yep! tapi kalau tak silap aku dia akan keluar pada bulan 6 nanti..hoho~ lama lagi..sebab nona nak ambil sekali perkahwinan uncle aku yang kat brunei pada hujung bulan ini...

meh cerite pasal jemputan pula...
jemputan semua meletop you!!!
ziana zain ada..pengacara2 tv3 ade...
kerabat2 diraja selangor ada...kerabat diraja pahang ada... kerabat diraja perak ada...

psssttt.. meh sini nak bisik jap... (Raja Muda Selangor pun ada..).hoho~
menggeletislah semua anak dara-anak dara yang menjadi jejawat...(ini tipu) dan mana yang menjadi jejawat lelaki semua macam tak faham motif kitorang..haha!
weyh...tak ada maknanya okeyh!!!
kitorang semua mengontrol keayuan kitorang okeyh..
kitorang tak ade nye nak termasuk menjadi perempuan-perempuan gediksss okeyh???

alhamdulillah..semua berjalan agak lancar..
tapi..aku ade je buat sedikit kesilapan kerana kenervous-an aku...
mungkin sebab pada malam itu dapat naik pangkat jadi bridesmaid..itu yang nervous sampai buat silap..hoho~
Alhamdulillah TDY dan juga DM dah selamat diijabkabulkan...
moga mereka berbahagia hingga akhir hayat la ye...

lepastu kan...baru aku ingat..yang aku langsung tak ambil gambar dengan pengantin..haha~~
aku dengan cousin2 aku semua sibuk posing ambil gambar sendiri..and ambil gambar sesama kitorang...
cettt.....macam kitorang plak yang kahwinnye kan...hoho...

nanti korang jangan lupa ye tengok nona...aku masuk tv weyh!!! (cett poyosss...orang lain masuk tv banyak kali tak ada sekepoh aku..haha)
suka hati aku okeyh???
tapi kalau korang tanya yang mana satu aku..haha..aku tak boleh jawab...dan perkahwinan yang mana satu...hoho...korang pikirlah sendiri daripada segi jemputan die..hoho..

tapi..aku sangat kecewa..sebab hans isaac yang jawab untuk datang akhirnya tidak menghadirkan diri...sedeyh okeyh?
oh ya korang nak tau gosip???
mula2 jejai *ex nora danish) jawab nak datang...
lepastu seminggu sebelum wedding fasha sandha pun cakap nak datang...
tapi..last-last aku tengok tak datang pun..hahaha..
takut dengan wartawan kot...haha..

apa-apa pun..peace yo!

daaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~

Monday, 11 April 2011

Untuk Awak, jeBateja


Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ya...entry ini untuk awak Inche Jebat...

saya buat entry ni khas untuk awak...
ada banyak sebabnya...
awak adalah pengkomen saya yang paling setia setakat ini semenjak saya mengenali awak...
tak pernah pun awak tak komen kat entry saya setakat ni yang saya cek sejak menjak kita follow mengfollow diri masing-masing...

saya terharu.. (sob..sob..sob.. sambil ambik tisu lap hingus)

awak tetap komen dan jenguk belog saya walaupun kenkadang saya selalu tak dapat nak pergi belog awak sebab masalah internet yang lem*** nak m**p*s ni...
awak tetap komen entry saya walaupun saya selalu je terlepas beberapa entry awak...
awak tetap komen kat entry saya walaupun awak kata awak lemah bahasa inggeris..
awak tetap komen kat entry saya walaupun saya tau awak tak tau nak komen apa..
dan saya tau awak baca entry saya...
sebab cara awak komen tu ada kena mengena dengan entry saya....

awak adalah kawan blogger yang baik...
bagus...bagus..teruskan usaha menjadi orang yang baik..
kita berukhwah...

haaa...haaa...
bloggers and readers yang lain tak payah nak buat gosssssiippp ye...
inche jebat ni da ada isteri dan anak...
kirim salam kat isteri ye inche jebat?
harap-harap isteri inche jebat tidaklah pelangkung kepala saya sebab buat entry khas untuk inche jebat ini...
dan tidak menuduh saya cuba menggoda inche sebab entry ini ..ye? (haha)

sebenarnya..
saya buat entry ini khas untuk inche jebat...
mempunyai udang di sebalik nasi goreng...

INCHE JEBAT....
-
-
-
-
-
SAYA NAK PUDING, PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (sambil wat muka comel yang minta penampar dek isteri encik jebat)
dari hari yang saya tengok inche jebat buat post pasal puding beberapa minggu atau mungkinkah bulan mengenai puding saya teringin..dan tiba-tiba hari ni saya buka lagi belog inche Jebat..wah puding lagi!!!!! sedapnya...saya sangat terliur dan sangat teringin...tapi malas nak buat sendiri walaupun terang lagi bersuluh inche jebat ada meletakkan resipi di dalam blog... sebab boleh jadi kalau saya buat dapur di rumah akan terbakar dan juga tidak lagi berupa dapur..dan confirm saya akan kena pelangkung dengan tuan-tuan tanah di sini...
boleh je nak tempah dengan inche jebat..tapi saya ni mengada-ngada..
dan nak puding itu sebagai hadiah... (cakaplah nak free kan senang cik m ni..ayat je lebih nak bunga-bunga)

boleh kah inche jebat yang sangat macho?
dan isteri inche jebat yang sangat gorgeous??
dan anak inche jebat yang sangat comel???

saya nak puding...please.....
(berdoa dalam hati agar inche jebat juga isteri dan anak inche jebat tersentuh hatinya membaca entry kali ini)

oh ya kawan-kawan...silalah bertandang ke blog inche jebat yang walaupun simple tapi best untuk dijenguk...
sila klik sini ( Inche Jebateja )<<---

terima kasih inche jebat...


haha...
XPPPP
(moga-moga entry kali ini daapat mencairkan hati inche jebat dan isterinya untuk bagi cik m puding..haha)

ngehehe..tak adalah.. saje gurau-gurau... sebab cek tatau nak update apa kat belog ini...muehehehe..
(tapi...kalau2 betul nak bagi puding pun apa salahnya..murah rezeki inche jebat..bukankah tangan yang memberi lebih elok daripada menerima?)
err.yang menerima tu aku kah??? aiyakkk!!!
ok guys...entry kali ini pun memang saja nak buat untuk si jebat ni haaa.. sebab die selalu komen kat post aku..setiap kali aku tengok komen..mesti ada nama dia yang menjadi pengkomen di setiap post.. wahh.. rajin sungguh die...mungkin internet die tak lembab macam aku kot..haha...
nantilah aku suruh tuan tanah kat sini pasang unify..laju dan bolehlah aku download cerita korea... (oooppsssssssssss) hehe..

ok u olls..semoga bertemu lagi di lain hari yeah!

daaa~
xoxo,
Cik M~ xppppp



Sunday, 10 April 2011

Just Cry! Because....

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Cry!
because it helps you feel much more better...

bila korang ada masalah dan rasa sangat terbeban...
just cry...
bila korang rasa sangat keseorangan...
just cry...
bila korang rasa bahu korang menanggung beban yang sangat berat...
just cry...
bila korang rindukan mama korang....
just cry...
bila korang rindukan family korang...
just cry...

mungkin sesetengah orang mengatakan menangis dan air mata lambang kelemahan...
jap..jap..
hello peeps!!!
siapa suruh korang nangis depan orang???
kalau korang memang selesa untuk menangis depan orang tu..
tak apalah...
tapi..kalau bagi korang yang malu nak nangis depan orang macam aku ni...
menangislah sorang-sorang...
(sajalah nak bagitau korang aku ni sangat pemalu..ahaha! ayat tak boleh blah dowh)

port aku nangis selalunya dalam bilik air, bila aku berselubung dengan selimut dari kaki sampai tutup semua kepala dan muka...bila aku tak bangun dari malam sampai ke pagi bawa ke tengahhari bawa ke malam.. (ekekeke...ini yang dari malam bawa ke pagi bawa ke petang sampai bawa ke malam ni cuma pernah berlaku sekali je dalam hidup aku..ngehehehe)
opppssss....
aku baru je cerita kelemahan aku..
aiseyhmen...
hilang dowh kemachoan aku..
ok you alls..
ni rahsia okeyh?
shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!
jangan bagitau orang lain okeyh?
deal okeyh?
siap korang kalau aku dapat tau orang lain tau..
hoho~

so...
just cry...
tak ada salahnya untuk menangis...
bagi aku..
menangis ni terapi untuk kita center kan balik otak kita yang mereng dan senget menget setelah mendapat dugaan yang berat ataupun masalah yang sangat besar...
hoho~

kadang-kadang kita cuma rasa nak menangis tanpa sebab..
so...just cry babes!
walaupun tanpa sebab...
selalunya yang tanpa sebab rasa nak menangis ni..
bila kita dah terlalu lama pendam masalah dan cuba untuk menabahkan diri menghadapi dugaan dan tidak mahu menangis..
kemudiannya bila kita dapat mengharungi masalah tersebut dan masih lagi tak menangis..
dan keadaan berlanjutan..
dan bila sampai satu tahap yang buat kita blurrr...
kita cuma rasa nak nangis...walaupun tiada sebab yang kukuh dan tanpa mengetahui puncanya! arha~ 
hoho~

jika korang menangis, itu tak bermakna korang lemah..
ianya cuma menunjukkan yang korang adalah manusia yang punya hati dan perasaan...
macam aku ni...eceh..(ini tipu...sebab aku tak ada hati dengan perasaan... err..ini pun tipu..haha..sebenarnya aku pun tatau mana yang betul..tapi aku suka nak kata aku ni heartless)
hoho~
sebab aku tak jiwang...ngehehe..
sebab aku dah lama jugakla tak menangis..hoho~
sebab aku suka perasan aku ni adalah manusia paling tabah..ecececeh..
padahal aku lembik je..

hep!
aku lembik pun masih lagi ego lagi keras kepala dan sangat macho okeyh???
anda ada masalah?
pergi jumpa pakar kaunseling..sekian~
arha~

seriously aku cakap...
just cry when you feel down and sad..
its not because you are weak, but it just meant that you are strong and a human....

TAPI!
janganlah terus tenggelam dengan duka itu yep..
pastikan lepas menangis..
korang adalah seorang manusia yang boleh hadapi dunia dengan senyuman dan tawa...
oh ya..kalau nak nangis tu biar nangis sungguh-sungguh sampai satu jam dua jam tiga jam empat jam lima jam dan blablabla (berapa jam dah nak suruh nagis ni? hoho)...
sebab lepas tu percayalah..akan mengambil masa yang agak lama untuk korang nangis balik...
sebab korang dah kumpul segala kekuatan dan buang segala kelemahan...
mungkin masalah korang tak selesai..but at least korang dapat mengumpul semangat korang kembali...

cry...but after that make sure you're smiling okeyh?
live life for the fullest peeps..
and dont forget to always remember Allah, ok?

daaa~ ^_*
xoxo,
Cik M~

Friday, 8 April 2011

Long Time No See~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

hai you alls!!!
yeahh Cik M kembali lagi!
hoho~
wah...lama sudah tak update and jenguk blog ni..
cuma dekat bb je dapat baca komen and publish komen korang tapi tak reti nak balas guna bb dan xreti nak update blog gune bb...
(oh ho..sebenarnya dah try tapi tak dapat...aish..i know..i know..aku buta it..huahuahua)

dan banyak jugak blog yang aku tak sempat nak balas kujungan dan pergi jenguk blog..
yeahh..dan inilah masanya aku pergi blog korang..hoho~
tapi lepas tu ada je badai melanda..

masa tengah sibuk pergi ke blog korang...
hujan dan guruh dan kilat pula..
jadi tak sempat nak habiskan membaca entry dan melawat blog korang itu..haila..

long time no see..
banyak dah cerita-cerita korang kat blog-blog korang kan..
bagus..bagus..
aku jugak yang tak dapat nak baca semua...
hoho~

kalau ada yang aku tak sempat and tak perasan nak balas kunjungan tu ..
sorry yep..
apa kata korang tinggalkan jejak lagi...dan aku akan cuba untuk pergi lagi..hehehe..

dan bagi followers yang comel..
sila tinggalkan link blog anda..jadi boleh aku yang comel ni (buwerkkss perasan...sungguh statement minta penampar hoho~) follow anda kembali..
sebab ada beberapa blog yang dah follow aku tapi aku tak dapat nak follow balik sebab aku tak tau daaa korang punya blog link..ngehehehe...

so..apa kabar anda semua?
ya ...AWAK, AWAK DAN AWAK...
hai..boleh berkenalan? haha~
(sungguh ini adalah bukan ayat aku ye...aku ambik pick up lines yang selalu orang lain gunakan..muehehehe.,..)

di kesempatan ini..
aku ingin mengucapkan terima kasih kat seseorang yang bersungguh nak bagi aku hadiah dan berusaha nak surprisekan aku...
hehe...
thanks alot yeah...
siapakah dia????
tunggggguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~
hoho~



daaa~ ^_^
xoxo,
Cik M~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...