Miss Magnifique!!

Sunday, 29 May 2011

BEN ASHAARI REDAH BLOG BARU JER

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

follower baru nak join?? sila klik SINI <---
huahuahua...
saje je nak join segmen abang ben ni..
aku ni kire blogger barulah (betul ape)
aku nye follower kurang daripada 500 Z(pun betul)

so aku sangat layak untuk join..hehehehe,...
sape nak join meh lah join blog abang ben ashaari ni
tutup pukul 10 mlam ini yo!
arha~

...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Lagi Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

She comes off as strong,
but maybe she fell asleep crying.
She acts like nothing is wrong,
but maybe she's just really good at lying.

*ayat ini sangat menusuk*

Review Nur Kasih The Movie

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

best..best..best giler..dan sangat besttt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku tengok TIGA kali okeyh???
haha..
banyak gile kan??
sebenarnye lagi due kali tu aku temankan orang untuk tengok...
tapi memang best..
siapa yang belum tengok sila tengok..
cerita dia sangat penuh dengan nila keagamaan walaupun cara diorang berlakon tu tak.. i mean they are not muhrim suppose tak bolehlah berlakon macam tu..tapi oleh sebab dalam cerite tu kire diorang suami isteri dan memberi message yang berguna itu yang aku kata keagamaan..

jalan cerita..kasih sayang...pengorbanan.. kesedihan..kegembiraan..
semuanya bercampur jadi satu..

aku harap lepas ni akan ada lagi banyak cerita yang punya nilai seperti ini..

agar jiwa anak muda kita terdidik..

bak kata adam(remy ishak) kalau bukan kita yang mendidik remaja-remaja yang rosak kat luar sana siapa lagi? kalau setakat nak bagi ceramah dan kesedaran kepada orang-orang masjid dan orang yang ada kesedaran diri, budak-budak remaja yang lost tu, tanggungjawab siapa???

cerita dia penuh dengan nilai moral...
sangat bagus.. alahai...tak tau nak cakap apa..
kesetiaan..tidak kenal erti putus asa..
entahlah..taktau macam mana nak explain..tapi best gila..

kalau tak..takkanlah aku sanggup tengok sampai tiga kali kan??
hahah...
cerita Nur Kasih The Movie dengan Syurga Cinta yang aku tengok sampai tiga kali kat panggung wayang..
bagi aku..cerita-cerita macam nilah yang kita perlu untuk sokong..

kerana kita perlu mendidik anak-anak bangsa kita..dengan nilai islam.. 
bukan semua orang bertuah lahir dalam keluarga yang memang menerapkan nilai islam..
kadang2 susah untuk kita menegur mereka-mereka yang tidak punya basic dalam ajaran agama islam.. thats why cerita-cerita macam ni membantu..
believe me..i know macam mana perangai-perangai remaja sekarang...
i know sebab...sebab...
sebab aku taulah..arha..

bagi anak-anak yang ada kesedaran diri..tak salah untuk menegur dan membantu ibu bapa pulang ke jalan yang benar..
arwah mama aku sporting je..and arwah mama aku turut berubah bila aku ingin kan perubahan yang menerapkan nilai agama..

moga abang-abang aku juga akan ada nilai kesedaran itu..oh ya..semua ahli keluarga aku juga...;)

pssssttt..jangan lupa tengok nona bulan jun nanti..aku tak sempat nak tengok sebab aku kat mekah.. tapi bilakah tarikhnya??? arha~ cari sendiri ea..haha

daaa~
xoxo,
Cik M~

Berangkat Ke Tanah Suci

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


ehem...Alhamdulillah dan InsyaAllah aku akan berangkat ke tanah suci hari rabu ni...
Alhamdulillah..sangat2...

semuanya sangat mengejut..aku sangat sangat sangat tak sangka..
Alhamdulillah rezeki..

so kepada bloggers semua..aku nak minta maaf jika ada terkasar bahasa tersilap bicara terbuat korang terasa hati ke..
minta maaf okey..

aku manusia tak sempurna yang banyak flaws...

;)

daaa~
xoxo,
Cik M~

Tuesday, 17 May 2011

Yeah, I Miss Her...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

yeah, i miss my mama... my special someone...

kalau putus cinta (dengan yang bukan muhrim) mungkin korang akan nangis 7 hari 7 malam atau sebulan dua..(mungkinlah) tapi ade je yang nagis 2, 3 hari dah okey....
tapi percayalah, putus kasih ibu, korang akan menangis sepanjang hayat korang...

aku tengok ramai orang-orang zaman sekarang yang masih ada ibu, tapi macam tak menghargai ibu mereka...
sekarang bolehlah korang buat perangai..
kalau mak korang tinggalkan korang selamanya, ingat cakap aku..
sepanjang hayat korang akan menangis...

aku tak pernah melalui satu hari pun tanpa merindui dan ingat kat dia...
aku selalu terfikir...
kalau dia masih hidup...
apa yang dia tengah buat sekarang ye?

kalau dia masih hidup...
mesti dia takkan biarkan hidup aku jadi macam ni...

kalau dia masih hidup...
mesti aku masih lagi ada tempat untuk bermanja...

kalau dia masih hidup...

yeah KALAU...dan permainan kalau ini sangat bahaya...
permainan yang syaitan paling suka...
boleh membuat seseorang hilang arah...
Alhamdulillah...Allah sayang aku lagi...

but...

yeah.. i miss her..so damn much....
what i have to do to have her back?
yeah...crazy..so damn crazy me...

sungguh aku betul-betul rasa kehilangan...
cuba korang bayangkan...

seorang wanita yang bertarung nyawa untuk bagi korang nyawa...yang sanggup mengorbankan nyawa dia sendiri untuk bagi korang nyawa...yang kita pernah hidup dalam diri dia sekaligus menjadi sebahagian dari dalam hidup kita...pergi tinggalkan kita selamanya... yeah.. SELAMANYA.

HALF OF YOUR SOUL ARE GONE TOO...
its hurt...its so damn hurt..

and its painful yet awful..sebab kena pretend yang i'm-okay-thingy-thing...
i cant say i'm not okay..

sebab orang akan kata life must goes on...
yeah..aku tau benda tu...
tapi..korang faham tak..
bila dah kehilangan ibu ni...
sebenarnya apa sahaja yang kita buat tak kena??

sebab hanya seorang ibu yang boleh kritik dengan kasih sayang....

perit tau tak bila kena hidup hanya dalam memori dan kenangan?

tau tak yang aku takut kalau aku lupakan dia..
macam mana kalau aku lupa muka dia?
senyuman dia? suara dia?
shit..this is damn stressful..

korang tau tak banyak lagi benda yang aku tak tau pasal dia?
banyak lagi benda yang aku nak tanya dia...

korang tau tak...yang aku cuba buat perkara yang dia suka buat... aku suka perkara yang dia suka..
sampai aku pun tak tahu bila aku suka tu sebab dia suka atau memang sebab aku yang suka...
aku makan kat tempat yang selalu dia suka makan..
aku cuba ingat..sebab aku tak nak lupa dia..
tak aku tak boleh lupa..
damn!! she's my mama..how could i forget her?

damn!
this feeling is killing me inside...

15 tahun lebih je aku sempat hidup dengan dia...
tu tak campur tolak waktu yang dia kerja siang malam untuk cari rezeki..
weyh...mama aku ibu tunggal...
dia bekerja untuk menyara aku dan abang-abang dan sebenarnya juga satu family rumah tuan-tuan tanah kat sini...

mama aku suka belikan aku buku fairytales...
tapi..kehidupan dia sendiri menceritakan life is no fairtytales...
aku suka fairytales sebab mama aku suka...
tapi aku tau reality has no fairytales...
cerita kate middleton dengan prince william pun bukannya fairytales sebab kate middleton tu ada mak bapak n adik beradik juga sangat kaya raya..so there are no fairytales...

urgghhhh..
aku taktau kenapa aku buat entry ni...
but yeah..
i miss her...
i miss my mama...
and its killing me inside here...

Ya Allah,
please help me...


Wednesday, 11 May 2011

Spread The Love All Over The World

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Hey you, guys!
whatcha doing?

jom kita buat something yang bermanfaat dalam hidup kita..
mahu enggak?

aku dulukan pernah bercita-cita nak jadi hafizah al-Quran,
tapi masa tu bukan rezeki aku...
dan aku pun mula hanyut dengan dunia...
tapi..sekarang...
aku nak cuba hidupkan balik semangat itu...
jom hafal al-Quran!!!
kita boleh hafal surah by surah..
or ayat by ayat...
boleh mula dari juzu' 30 or boleh start dari juzu' pertama...
lagi bagus kalau kita boleh hafal sama-sama dengan kawan kita...

spread the love all over the world
and we have to start with ourselve rightio, frens???
so kita mula dengan hafal surah and jangan lupa...
memahaminya!
sebab al-Quran adalah love letters Allah untuk kita!

then kita boleh spread the love all over the world
dengan senyuman...
kecik and simple je kan?
tapi, jika kita ikhlas...
besar manfaatnya...
so smile frens!!!

spread the love all over the world...
memberi jika kita mampu...
kalau tak ada duit...
dengan tenaga dan ilmu pun okey jer...
kalau kita ikhlas...
hanya Allah yang membalas...
so, ikhlas, readers....=)

spread the love all over the world...
listening and caring to each other...
family, frens  saudara sesama Islam or bukan Islam...
together we care, bloggers!!!

let's do the right thing...
let's do the manfaat thing...

aku percaya
dalam diri setiap manusia...
ada baik dan buruk...
cuma ini adalah pilihan kita untuk melebihkan yang baik...
atau melebihkan yang buruk...

tapi,
cadangan aku.,..
jom kita melebihkan yang baik!!!

let's do it, my dear frens yang hot, beautiful, handsome and gorgeous!!!!


daaa~
xoxo,
Cik M~

Monday, 9 May 2011

Princess Diana vs Princess Catherine

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

so beautiful and warm

she really had something that made her really big longtime ago...

lookes so innocent..but really sweet...and full of kindness...

elegant and kind....

Shy Di












aku pun tak tau nak cakap apa pasal princess catherine @ kate middleton.... sebab aku rasa dia tak mungkin dapat menandingi lady diana... lady diana was so special and still special...
aku tau tak adil untuk compare kan princess kate and princess diana....tapi..kadang-kadang aku rasa prince william pilih kate sebab dia cari seseorang seperti mommy dia... but mommy dia sangat special... dan entah kenapa aura kate, aku rasa tak dapat menandingi diana langsung...
but i wish all the best to william and kate.. (ceh macam diorang kenal aku je kan????? hahaha..suka hatila aku nak poyo kat sini..shadappp u ollsss okeyh!!)

princess diana sangat special..and aku admire dia sangat..sangat...sangat..
hidup dia tragis dari kecik sampailah dia meninggal... aku benar-benar berharap sebelum dia meninggal tu, dia memang dah percayakan Allah dan masuk Islam..tapi..who knows right?

memang betullah, hidup ni bukan fairytales... hidup diana lepas kahwin pun masih menderita...aku cuma harap dia bahagia di alam sana...

kenapa pulak tiba-tiba aku cakap pasal princess diana dengan princess catherine??
entah...
aku masih lagi demam royal wedding kot...
haha!

ok pesanan aku untuk hari ni setelah sekian lama tak update and jenguk blog korang ialah, jadikan diana sebagai contoh yang baik... walaupun hidup dia penuh derita...tapi dia berjaya spread the love all over the world...

daaa~ ^_-
xoxo,
Cik M~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...