Miss Magnifique!!

Thursday, 22 September 2011

bila orang tuduh aku sesat...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih

seumur hidup korang pernah tak orang tuduh korang sesat?

aku pernah...
sungguh..aku tak tau apa salah aku... aku tak tau apa dosa kat orang tu sampai diorang cakap aku sesat dan akan mati dalam keadaan kufur.
nauzubillah min zalik...

benda ni jadi sebelum puasa haritu..
aku tak tau...
aku tak tau nak cerita dengan siapa...
sebab aku tak tau siapa yang akan faham...

orang tu tak pernah jumpa aku pun masa tuduhan itu terjadi..
tak pernah kenal aku pun...
macam mana dia boleh cakap macam tu?

atleast...kenallah aku dulu... jumpalah aku dulu..
ni main tuduh-tuduh..
aku sentap tau...

aku bukannya ada kerajaan langit ke kerajaan kayangan ke kerajaan bunian ke..
aku tak tau apa salah dan silap aku sampai orang nak judge aku sebegitu rupa?
seingat aku...sepanjang 20 tahun aku hidup ni..aku sedaya upaya tak cakap apa-apa yang pelik..tak cakap pasal aku...
diorang cuma dengar cerita yang keluarnye bukan dari mulut aku..dengar khabar angin..pastu nak cakap aku sesat..akan mati dalam keadaan kufur..
Astaghfirullah hal Azim...

memang betullah lepas balik umrah, walaupun banyak yang Allah makbulkan doa..
tapi kita sebagai hambaNya tak pernah terlepas dari dugaan..

aku kecik hati... yelah..
kalau cakap aku gila..aku tak kisah..kalau cakap aku pelik..da biasa dengar..
kalau cakap aku ni banyak dosa..aku mengaku aku memang hamba yang tak pernah lepas dari dosa...
tapi cakap aku sesat...

korang tau tak apa perasaan aku?
aku betul-betul rasa nak nangis..
aku takut..
sebab ni diorang cakap pasal aqidah...
aqidah bukan boleh dibuat main...


entahlah..bagi aku Allah lebih mengetahui diri aku...
Allah tau apa dalam hati aku..
mungkin dugaan ni..
buat aku lebih berhati-hati dan lebih merapatkan diri aku denganAllah..
terima kasih pada orang-orang yang tau pasal ni tapi tetap memberi semangat pada aku..

seriusly aku down gila pasal ni... aku jadi malas yang amat.. aku avoid people..
seriusly aku tak tau apa salah aku...aku betul-betul taktau...

yang agak bagi kesan pada diri aku..sebab orang yang tuduh aku tu kononnya dikatakan wali Allah oleh pengikut-pengikut dia...dan salah seorang pengikut dia, adalah antara kenalan aku..
aku pun tak tau apa yang kenalan aku ni cerita dekat yang dipanggilnya ustaz ni, sampai dia cakap aku macam tu...

padahal aku tak cakap apa-apa pun..even kat kenalan aku tu.. aku cuma jadi pendengar masalah kenalan aku ni sebab dia pun sakit... aku faham lah perasaan dia..sebab sakit dia lebih kurang macam aku...

tuptup..macam ni pulak cerita dia..

entahlah...aku taktau dowh..
aku cuma harap..Allah jaga hati aku..agar tak sedikitpun terlintas untuk kufur..
serius aku takut..
aku nak jadi hamba Allah yang baik.. aku doa agar aku tak sesat apatah lagi bawa ajaran sesat yang sikitpun tak pernah terlintas dalam pemikiran aku...

tolonglah..korangkorang semua..
sebelum nak judge aku..sebelum nak tuduh aku...sebelum nak accuse aku..
kenalilah aku dulu... tanyalah straight forward kat aku..
aku betul-betul taktau salah aku pada orang..

aku ngaku aku banyak dosa.. tapi...dosa banyak mana sekalipun...Allah tetap ampunkan...
tapi..sekali kufur, Allah dah tak ampunkan...
aku tak pernah terlintas ada tuhan lain selain Allah.. tak pernah terlintas ada nabi lain sesudah Rasulullah...
aku taktaulah kalau ustaz tu boleh tengok future ke apa..
tapi..janganlah buat aku macam ni..
aku tak buat salah pun kat dia..
aku tak buat salah pun kat kenalan aku tu...

aku memang banyak dosa tapi sedikit pun tak terlintas nak menyekutukan Allah...
nauzubillah min zalik...

ya Allah...ampunkanlah dosa-dosa aku...
sungguh Kau lebih mengetahui isi hatiku... lebih dari diriku sendiri...
aku berserah segalanya padaMu...


mama,
i wish u were here...
i really dont know how to protect myself...
i really dont know how to defense myselff..
mama... i miss u... T.T


adik~

M.A.L.A.S

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

aku dilanda penyakit malas...
waaa...
sorry..
aku malas nak update.
malas nak buat apa-apa.
aku cuma malas....

u know..u know..
M stand for malas...
dats y i asked u to call me Cik M....

lalalala~~~~~


ikhlas,
Cik M~
daaa~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...