Miss Magnifique!!

Monday, 31 October 2011

Smile, Keep Believing, Be Strong....

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabaraktuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

smile even though its hurt
smile even though your tears are tearing down
smiles even though all your strength are gone

keep believing even though everything fall apart
keep believing even though there are nothing left
keep believing even though everything deceiving you

be strong
be strong
be strong
even though nothing left on you

because no matter what
Allah is always with you
segala yang terjadi mempunyai hikmah
sakit sekarang
tapi bahagia kemudian


keep your faith, dear readers....

sincerely,
Cik M~

Aku Pernah Jadi Pesakit Prof Muhaya

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah

ye, aku pernah jadi pesakit beliau..

ok, ape kes aku punye statement ala2 artis gitew..
takde sape pun nak tau aku pernah jadi pesakit dia pun kan..kan..kan..

tapi..belog aku.
suka hati akula nak tulis ape...kekekeke

hm..
prof muhaya...
dia sangat lemah lembut dan baik..
sentiase ingatkan arwah mama dan aku untuk jangan putus asa dan berdoa...

tapi, dia doctor last yang aku jumpa regarding untuk penyakit aku sejak berusia lima tahun..
sebab...lepas tu dua tahun berubat dengan dia..
aku terus kurang percaya pada doktor..

tak..aku tak salahkan dia..
dia tak buat salah..
mungkin pada masa itu pemahaman budak2 yang berbeza..

i'm glad she's popular now...
and yeah, aku pun baru tau dari doktor shukri yang penyakit aku bukan bidang doktor muhaya...
so its not her fault...
she's just try to help me out.. and excited bout perubahan yang positive pada masa itu..

but  me n mama kinda hurt bila dapat tau apa akibat mengambil ubat yang dia bagi itu setelah 2 tahun ambil tanpa henti...
ntah..aku pun taktau nak percaya pada siapa.. yang aku tau.. since i was twelve aku dah tak jumpa doktor lagi dah...
aku pakai air zam2 je..

and Alhamdulillah penyakit aku ok saje..sedang2 saja... tak macam dulu tak jugak yang dikatakan mampu merubah hidup aku buat selamanya.. aku sekarang baik2 saja..Alhamdulillah..

aku ingat lagi prof muhaya selalu cakap aku cantik...sebab aku kalau pergi jumpa dia mesti pakai gown kembang n labuh.. (biasala mama aku...suka doll up kan aku..haih..hilang kemachoan aku sebagai seorang gadis lasak..ececece macamla lasak sangat...)

bila dia tau rawatan seterusnya akan menyakitkan aku, dia akan cakap, jangan takut, doktor buat perlahan saje...tak sakit pun.. doktor buat lembut2.. 
dan kes aku juga pernah aku tengok dijadikan rujukan bagi para pelajar di hukm..

dan paling yang aku tak boleh lupa, bila prof muhaya cadangkan arwah mama n aku jumpa psychiatrist...
untuk persediaan apa yang aku akan hadapi pada masa akan datang..
kalau ikut prediction doktor dari singapore, akan berlaku pada usia aku 19 tahun...

tapi, kuasa Allah melebihi segalanya..aku sekarang baik2 saja...(umur aku 20 tahun this year) Alhamdulillah.. dan actually momokan-momokan doktor2 pada masa lalu buat aku lebih yakin bila sekarang aku ok je, bahawasanya tiada siapa yang mengetahui ketentuan Allah... Allah nak aku sedang2 n baik2 saja.. Alhamdulillah here i am now writing something on my blog..kekekeke...
Alhamdulillah, apa saja prediction doktor pada masa lalu, belum lagi jadi kenyataan dan moga saja tak jadi kenyataan..kalau jadi kenyataan... ntah... aku belum lagi memeikirkan apa yang aku akan buat..hahaha...

mesti korang pelikkan..apalah yang aku merapu sangat kan sekrang ni..
adeih..
sebenarnya aku lapar...tapi aku tak nak makan..sebab aku dah GEMUK!

GEMUK ok?????

aku kena kuruskan badan n makan pada kuantiti yang sekadarnye sahaja...sambil bersenam...
nenek aku dah risau aku kurangkan makan sebab dia takut aku pengsan..sebab aku ni dahlah kurang gula dalam badan..ataupun hypoglecemic...err betulka ejaan ku itu??? tak kisah lerr..hehehe...
so dia risau kalau gula dalam badan aku turun balik..haih...

nenek ku sayang, jangan risau..adik akan cuba jaga kesihatan adik dengan betul...

marilah kita semua jaga kesihatan..
and to prof muhaya, thanks doc for everything you done to helped me alot..:) luv ya! 
hehe

yang benar,
Cik M~

YongSeo Couple (Yonghwa Seohyun in WGM)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Pemurah



tak tau kenapa aku suka gila dengan rancangan ni...
couple ni nampak sweet n real..
walaupun wgm ni hanyalah sebuah rancangan...
aku tengok rancangan ni sejak diperkenalkan oleh my best fren, A.F... (hehe)

rancangan we got married aka wgm..
tapi aku cuma suka tengok yongseo couple aka goguma couple aka sweet potato couple sahaja..

yang couple lain aku tak berminat..
korang cubalah tengok..
sangat sweet n agak sopan cara mereka interpretasikan kisah diorang..

sebenarnya ni rancangan je..mungkin scripted..
tapi...
seriously aku tak rase perasaan itu boleh di scripted...
ataupun atas kata lain..
aku yakin diorang real..
haha..
i know..i know..
i sounds like another goguma fanatic..
kekeke..
i cant help it..
coz they are real sweet..
just like sweet potato..(eventho i dont really like to eat sweet potato kekeke)

ouh lupa pulak nak cakap siapa yongseo couple ni...
Jung Yong Hwa dari CnBlue dengan Seo Hyun dari Girls generation...
they are awesome..kekeke
(another statement from fanatic me haih)



xoxo,
Cik M~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...