Miss Magnifique!!

Monday, 30 January 2012

Liselle Moncherie

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

apakah???
siapakah???

she is a blogger.
yeah, a malay blogger.

aku suka gila dengan nama dia.
oddnique. (odd and unique)
*pinjam ayat dia kejap. haha

korang trylah masuk blog dia.
sememangnya awesome!
amazing!!

blog dia is 99% in english.
and full of knowledge, but dia tulis dengan cara yang amat fun and awesome!

aku suka cara penulisan dia.
tak tiru siapa-siapa.
she is so original!
sangat-sangat stylo and tersendiri.
santai and fun.

and she's really good in english macam Choki juga. (both of them punya blogs are in english, cuma sekarang choki pakai bahasa rojak. teehee~)
aku je yang selalu ada grammar error. *padahal aku pun dari kecil dibesarkan dengan buku-buku english, and mama aku pun selalu speaking english dengan aku. T_T*

aku suka bacground lagu dia.
background lagu barbie(i asked her bout the background music), sebab bunyi dia macam gabungan-gabungan cute + suspence + thriller+ fairytale and many-many more..
teehee~

she has a a very cutie face. :D
(baru ingat nak copy gambar dia letak kat sini, tapi, blog dia ada amaran keras, tak boleh main copy2. teehee~ kantoi nak buat kerja jahat lagi..haha)

try la masuk blog Liselle Moncherie ni,
and cuba baca macam mana sejarah dia dapat nama oddnique blog dia.

and dia sangat bagus dalam membuat acronym.
contoh acronym dia (aku siap hafal acronym yang dia buat tau) :
BLOG
B - Brilliant
L - Letters
O - Of
G - Geniuses

awesome kan?

1st time masuk blog dia,
aku terus fell in love dengan entry-entry post dia.
sangat stylo lah 
wa cakap sama lu!

bila aku masuk blog dia,
i do felt like someone in another world, dengan cara penulisan and background lagu dia. 
and satu lagi pemikiran unique yang dapat aku explore.

ouh peeps,
words just so hard to describe her blog.

so,

do please visit Liselle Moncherie <---

sure you all takkan menyesal punya..
arha~

p/s: aku buat entry ini dengan kerelaan hati aku sendiri, sebab aku nak korang tau, masih ada blog dan penulisan yang sangat awesome. tiada paksaan untuk membuat entry ini.
tapi, dipengaruhi dengan diri sendiri yang suka membaca blog dia. (i think its already two weeks? three weeks? aku kenal dia. err. ke a week? aku tak ingatla. sekian.)hehehe.

xoxo,
Miss M~

11 comments:

Liselle MonCherie said...

OMG! you posted about me?!
I feel so honoured,waaah terharunye
T.T.
Miss M you're the best!
Huhu :'),I feel appreciated :D
A thousand thanks to you deep from
the bottom of my heart <3 love u

saffiya_aleesya @ echa said...

ok dah terjah blog dia..dia pakai background music "Dance of the sugar plum fairy" kan..

Anonymous said...

akak dah lama masuk dah..=P(from kak nasha sanza)

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta pown slalu baca blog dia....and not to forget, blog adik....hehehe....

Original CikTeddy said...

slalu gak msuk blog die..tulah ownernya chubby.hehe

Aqiim said...

buat lah entri pasal blog sy pulak!
blog sy 99% in malay tau~

hikhikhik
*smbil buat muka comel

littledolphin said...

saya pun suka blog dia!

Sharif said...

Nice blog

lisa said...

blog dia comel..macam tuan diee. :D

Nisa Greennnpanda said...

hihi~...really?
I'm gonna follow her blog la.. ^_^

Choki said...

Huaaaa!!! Thanx Kak M!! Really honored by ur mentioning..Hehe.Appreciate it :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...