Miss Magnifique!!

Sunday, 8 January 2012

A NoteBook Freak!

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

do you know that, i'm a notebook freak?
yeah, i am.
err, but, bukan notebook yang computer geek tu..

yeah, notebook books. 
i'm a nerd, you know? xD
aku sangat suka beli notebook. sangat suka simpan bermacam-macam jenis notebook.
i'm a freak. i know. haha.
bukan setakat simpanlah, mestilah gunakan.
tapi, ada juga yang aku sayang nak guna.. :p

yeah, semua ni notebooks aku


ok, mesti korang tertanya-tanya, apalah yang aku buat dengan banyak-banyak notebook ni.
apa benda aku tulis, kan?
aku memang suka mencatit, planning, and menulis apa sahaja dalam notebooks.
contoh, to-do-list,  baca buku apa, beli apa, wishlist, quotes and so many more!
and aku suka asingkan setiap notebook kepada genre dia. *err boleh ke nak panggil genre? haha. whatever*


  • yang notebook pink bertali tu, masa aku masuk pra college, masa tahun 2009, masa tu before ambil result spm. 
  • notebook pink sebelah tu, masa aku sambung belajar kat segi. aku catit segala macam benda dalam tu. (oh sekarang aku tak sambung belajar, kerana masalah kesihatan, tapi dah okay da, cuma, nenek aku tak bagi sambung balik... sedih..sobs..sobs..sobs..aku nak sambung belajar weyh..)
  • notebook hitam tu, aunty aku bagi. notebook ni, aku tulis quotes. i'mma quotes lover, you know?
  • notebook barbie tu, notebook yang mama aku belikan masa dia baru balik singapore. dah lama tapi aku tak pernah guna sebab sayang sangat. cuma sekarang aku dah guna untuk menulis nukilan diri. hoho.
  • notebook yang kat bawah buku barbie tu, aku tindih sebab aku ada decorate and letak gambar sendiri. haha. so, oleh sebab aku tamo tunjuk muka, terpaksalah aku tindih dengan notebook barbie tu. notebook ni, notebook yang aku tengah guna sekarang untuk mencatat wishlist, to-buy-list, self-motivation rant, and blablabla.
  • notebook yang biru bawah tu, aku listkan buku-buku yang aku beli and baca. yeah, aku memang selalu keep track buku2 yang aku beli dan baca. untuk tahu, berapa banyak aku beli buku setahun. and berapa buah buku aku baca setahun.
  • notebook sunway college tu abang aku punya, aku rembat sebab aku tengok dia tak guna pun. dalam tu hanyalah bait-bait kata.
  • notebook hitam bulat2 pink tu, akhir tahun 2010 aku ada pergi bengkel penulisan, so aku pakai notebook ni untuk mencatit segala yang dikatakan oleh tutor.:)
  • and yang notebook orange bertali tu, aku tulis surah apa yang aku nak hafal, surah apa yang da hafal. hutang dengan Allah yang aku belum ganti and dah ganti and blablabla...i have to wrote down, just to keep organized okay..

ok sambungan ke gambar bawah ni..hehe

  • diary warna coklat tu, nenek saudara aku bagi. aku tak guna lagi.tapi, tahun 2010 punya. so sekarang dah tahun 2012, macam tatau nak guna untuk apa.
  • notebook coklat tu, papa aku bagi. aku tak tulis apa sangat lagi. no idea.
  • notebook hijau tu, just aku ada tulis bout something.
  • notebook pink kecik tu, aku beli tahun lepas. hehe. tak guna lagi. tatau nak tulis apa pun. aku beli sebab aku suka quote kat luar dia tu.
  • notebook colorful tu pulak aku baru beli awal tahun ni. aku nak jadikan planner sebenarnya. tapi tulah, nak kena buat sendiri benda2 kat dalam tu. aku tak suka beli planner yang dah siap. soo boring. so kenalah buat sendiri.
  • notebook hitam tu pun aku beli sama2 dengan notebook pink tu. beli sebab suka quote dia. hehehe. tak guna lagi sebab tatau nak tulis apa.
  • notebook gambar pensel tu, itu hanya lah buku contengan untuk aku.hehe.
sebenarnya ada lagi, tapi, aku malas nak cari. aku ambil apa yang ada kat depan mata je. hoho. lagipun malulah nak tunjuk semua. sebab memang banyak lagi kot.haha.
ouh and, aku memang tak buang notebook. sebab sayang nak buang. lagipun bila dah tulis macam2 kat dalam notebook ni, then, bila aku imbas balik perkara dulu, aku ingatlah apa yang aku beli, apa yang aku buat. apa planning aku, apa cita2 aku, apa yang aku tulis untuk self-motivation aku.huhu. stuff like that laaa...

#tapi, notebook aku ni bukan diary ye. sebab aku tak keep diary. aku takut orang baca. aku kalau tulis pun, banyak tulis nukilan je. but, everyday life tu memang tak tulis. *dulu simpanlah diary, tapi sebab rasa tak selamat, aku dah tak tulis diary lagi.*
but then, thats why aku ada blog kan? :)

dan yea, aku memang bercadang nak beli notebook lagi dan lagi..hahaha.
tapi, yeah juga, aku tatau nak buat apa. aku just suka simpan, and bila memerlukan tak payah pening2 nak cari. lebih2 lagi aku ni memang jenis yang suka mencatat and menulis kat dalam notebook.
and aku tak suka notebook tu bercampur dengan perkara yang tak sepatutnya.

thats why aku banyak notebook.:p

i am a notebook freak, i know. 
but what can i do?
i love notebook so much.. :p

xoxo,
Cik M~
me~

46 comments:

Eera Shera said...

dulu sis pun suka simpan tp x lah sebanyak ni..seronok kan menulis..boleh conteng2

Syuti Moimoi said...

seronok tgk! me suka kumpul too tp domo punya type. haha

cik Kartun said...

haaa! dapat komen p0n..
ahakz2.. nak 1 bleyy~

p/s : diari lame CK telah dilupuskan sejak Cik Abah terbaca my diari.. sobsob ;(

Alieza Dayasari said...

byknya note book awak....

saya nk tnya..
masa awak komen entri saya.. saya klik nama awak.. dh terus ke blog awak.. tak kuar profile dah. mcm mana nk buat erk.

Choki said...

HEEEEE!!! Nk skit leh x notebook2 Kak M tu? Saye nye notebook dh kehabisan/x cukup..Hahaha >_<"

CekbOlat-bOlat said...

quotes lover? fuyoooo..

fuyooo lagii,iler kentang banyak woooo.. juling mato den nengok ni hah..

anda mmg pelik! perghhh

p/s: syg kakak =)

Miss Xyz said...

wah sebijik cam sye.. suke simpan notebooks wlupun x gune.. syg nak bzirkn walau sehelai krts kat notebooks tu.. apalagi yg tebal + lawa-lawa. Suke kumpul buku-buku nota & keychain.. hehe


jom exchange notebooks nak? LOL (XD)

::WafaIrdina:: said...

wah banyak ny note book dy..leh jual ni..hehehe..nak yg hitam pink 2...comel naa^^

[PCL] said...

bagus minat awak ni...kiranya semua akan tercatatlah ye...

missSenget said...

bagus nye rajin menulis dan tersusun..

suka notebook yg plain xde garis2..


tapi susah nk jumpa..

dUnIa fAnTasY kU.. said...

sama la kitaa.. hehehhe.. :)

Izan Ishak said...

waahhhh...banyaknyaaaa notebook cik M. boleh geng ngan anak kak izan nama naufal jugak ni. dia pun penggemar notebook juga.

pantang jumpa yg comel2 mesti minta ayah/ummi belikan. tp setakat ni dia suka sangat melukis dlm notebook dia tu...penuh yg amat ngan lukisan kreatif budak 6 thn...

Aqiim said...

wahhhhhh~
banyaknya!

nak satu boleh? :P

A said...

i <3 notebook too :)

zati embong said...

waa bnyak2.kalau yg kak punya,selamat da habis gna selamat buang.hihi

♪ cik katak ♪ said...

manyak nye..
orang suka simpan if notebook tu cumel cover dia.. :)

Dinas Aldi said...

Akak pun dulu suka kumpul notebook, dik. Sekarang tak lagi dah :)

erma nazillah said...

skrg ni byk pattern best2 kan..kdng2 rs nk je beli sume tp bile fikir balik,membazir plak sbb x guna..hehe

emy zulaiha said...

wah bnyknye notebook!! bagus suke mencatat boleh kuatkan ingatan! :) hehe

Saddila said...

huiyooo terror la kak , M .
banyak gila . berdarah hidung tengoknya .
err quotes lover ?? phewiit . mesti banyakkan ayat baru . kongsi la sikit :)

Miss Purple Ungu said...

amboi..byknya notebook dia hehehe
dh la mcm2 genre lak tu :)

saffiya_aleesya @ echa said...

dulu msa zaman sekolah suka gak beli note book last2 tak beli dah sebab mak bising buat penuh almari jer beli jer tapi tak guna pun..

aQimie Ceplos said...

cik M! wa.. rindu kt blog ni.
hehe!
pengumpul notebooks? wa. hoby baru ke ni? hehe..
nice :D

fierul said...

wahh bnyaknye ..

lau sy plak . sy suka kumpul buku yg comel2 .. lau jmpe je trus bli . hehe tapi tak guna pon just jdi hiasan .
:)

ciK LyndaWawa said...

wah..mesti rajin menulis or skecthing ni kan..hehehe=]

~SaL IjOu~ said...

ya ampun..kita sama!~ ;p
mcm2 nota kecik ada..tp bila kat uni da mula guna file yg boley tebuk lubang tu, boley kategorikan sume.file kecik ada, file besar ada.kite pun suka planning, journaling, quotes..ada buku belanjawan juga.bila da ujung tahun totalkan sume ikut kategori, berapa jumlah top up setahun, bape jumlah belanja mkn blabla..wishlist lagi..reminder lagi, personal schedule lagi..haha..kwn2 kite kata kite terlalu detail..tp hidup rasa lebih organize gitu,kan~ ;)

hassy chan said...

ak dlu pun ad diari..
tp lepas mak ak bca, aku da x wat da..
tkut tol org bca.. hehe
btw, bnyk giler notebook ko.. perghhh

Azie Azman said...

mak aih banyak gila! haha
azie pun suka beli notebook everytime nak start semester baru..
sebab azie pun suka menulis macam-macam jugak..
and paling penting selalu dekat muka depan ada kelas punya timetable..
err tapi takde la siap asingkan ikut 'genre' macam awak..hee
malas nak simpan banyak-banyak notebook..hehe

RinsyaRyc said...

ai pernah buat diari lpas tu mak ai yg baca. ciskek.. segan lawei.. wuwuw.. lpastu x nak wat diari lagik~ >_<

Nisa Greennnpanda said...

whoa~~~.. seriously byk gile notebook awk, Cik M.. bgusnye awk nie..

btw, awk suke bc buku ape eh?

Lady Emilya said...

fuyoo, banyaknye notebooks ^_^
kita selalu jugak beli tp tk sebanyak ini huaaa :o

Ezad Skytech said...

macam2 jenis notebook ada ye...:D

Original CikTeddy said...

pelik la hobi kak M ni..huhu
cik bnyk jugak notebo0k,sumenya hadiah org bg tp x penah trusik pon..kak M nak?^^

shera haifa said...

wahh banyaknye.. kita pun suka juga beli notebook. tp xde la bnyk cm tu.. kdg2 beli xguna cm membazir pun ada

aimie amalina said...

gagagaga
ingat x de org hobi gini
penye ade
weee
leh geng ah
kalo nak kumpul dr zaman darjah 1 smp u smp skrg
aduhai
penuh kotak kan :))

cik mun said...

banyaknye..huhu..kasi mun satu boleh..

Juliet_iRa~" said...

wahh byknya notebook!hahaha..;p...

bagusla kamu ni..:)

suka menulis la kan..heeee

smilenajah93 said...

bestnyeeee ... sama mcm adik kim suka kompol . tapi mslahnya die x gune pun, sayang katanyaa hehe ~

MLSC by Rina Isa said...

PENCINTA FASHIONS / HANDBAGS!
Jom temui kami di:
http://www.facebook.com/MrsLadysStylo

Woofer Storm said...

untunglah..nak satu boleh??

NURULHANIF said...

comelnya notebook tu semua.. :)

storyfromme said...

banyaknya notebook.TH mesti minat benda2 comel kan.

Cik tikah said...

mcm best lah plak kumpul2 notebook ni. hehe..

Prettywrite said...

waaahh bnayaknya note book..siap ada genre2 lagi ya..hehe..tapi baguslah at least kita da catitan sepanjang kehidupan selain diari..
seronok baca balik..
akak pun suka gak..tapi setahun guna 1 jer pastu segala mak nenek humban dalam 1 note book jer..ekeke..

iedchan said...

eee same la kite..i pun notebook freak jugak...pantang jumpe buku yg comey sket mesti nak beli...las2 duduk terperuk je buku tu dalam plastik..hehhe...

CaDLyNN said...

uiks...boleh ye cmni...notebook freak..haha..kaklin dulu masa sekolah suke la..skrg ni takde mase..lgpon..blog kan ade..ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...