Miss Magnifique!!

Wednesday, 18 January 2012

notsowordless wednesday - Nama Adik?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ada seorang blogger ni, inche woofer storm , dia minta nama aku.
err.. aku tatau nak bagi nama apa. last2 aku minta nama dia dulu. 
last2 dia bagitau nama dia, Achie , aku pun lega.
sebab nama achie tu nama panggilan je kan?
so, nama panggilan aku, adik lah.. hahaha. 
ingat dah habis kat situ. 

sekali dia minta nama betullah.
tapi, mana aci, dia bagi nama panggilan, aku pulak kena bagi nama betul kan? :p
dia minta nama aku, aku pun minta nama dia. last2 kitorang ni run-run around the bush lah kan.

last sekali,

Kata Achie :Nama aku Mohd Nasir.nama adik apa??

nah, amik aku. dia bagi nama betul. apa aku nak jawab sekarang??
wahaha.
err..aiyak achie arh~ wa tara tau mau bagi nama apa laa.

pastu kat ruang komen bawah tu, dia cakap,

kata Achie: nama achie dah tahu,nama adik apa.. janji tetap janji^^

alamak achie, saya ada janji dengan awak eh?
errr....
tiba-tiba dalam fikiran aku, dah set nak bagi nama,
bedah ke, joyah ke, kiah?
*jahat tak aku tamo bagitau nama?* :p

tapi, macam unfair lah pulak kan..pastu, tak baik menipu taw..aiyakk..
pikir lagi, macam mana nak ngelat bagitau nama ni?
nanti dah tak boleh panggil cik misteri lah pulak kan..*sempat lagi fikir pasal misteri neh -_-'*
*ketuk kepala sendiri dengan sudip kayu*

achie,
nama saya yang kedua start dari huruf i.
nama saya tak ada kena mengena pun dengan huruf m.
nama saya ada tiga.
nama ketiga tak ada maksud. *puas cari maksud, sampai tanya ustaz, waaaaa! memang nama ketiga ni takde maksud*
nama saya, err..carilah sendiri eh..hahaha..:pppp

korang rasa okay tak jawapan aku neh?
ke layak kena penampar je, sebab pusing-pusing satu bumi lagi..hahaha


kata Adik: achie, jangan marah haa^^ nanti cepat tua. :pppppppp

p/s: pada siapa yang memang dah kenal aku, sila duduk diam2 je depan pc anda, okay? :p

yang benar,
cahaya daya lembut tak ada maksud~

53 comments:

CaDLyNN said...

ooo cahaya = nur
daya lembut=taktau
takde maksud =taktau..

hi nur :)

Papa PUSS said...

salam

uih jahatnya secret LOL

nuyui a.k.a miss YUI said...

hikhik..owh,woofer ea...

p/s: nak ea..mai order..hikhik..

CekbOlat-bOlat said...

tnsyennyeee >_<
akak ksi thu ler.. sian kt achie!

Original CikTeddy said...

oh..cik pnggl kak Nur lak ek..chaya kan nur,nor or nurul kan?ekeke

ShahzCudin said...

ni ank pggil ape ni?
adik ke cik M?

Prettywrite said...

a'ah M..K.Yana pun nak tahu gak apa nama penuh M ni..hehe..3 nama ya..panjanglah namanya tu..Isabella ke?heee

are_lin@yu said...

cian dia..hehehe

Liselle MonCherie said...

Mystery la best! hehehe :D

Aishah Jahirah said...

aisey tataw la...yg taw cahaya tu nur atau nurul.lain2 tataw la dik...

teha said...

misterii tuu

Nisa Greennnpanda said...

hehe..tau name dpan Cik M je.. hihi~..

wah, Cik M rndu sy ke? t'haru3.. >_<

HeNRieTTa JoSe said...

Nakal la...sian en woofer tuh, gtaw jew lah....join larr sekali, canthek kan card tuh....

mira maisara said...

tuan blog yg penuh misterius...cam bace novel hantu gitu..ahaa

Lea Isnawi said...

tau Nur je

daya lembut-latifah??

errr

eva said...

cantek nama nur.. hahah kesian org tu tggu tanya nama.. hehe

qlah said...

nak panggil kak nur la lepas nih . buleh ? hihi ;D

Lady Emilya said...

misteri ni..
huhu mcm main teka teki haha
tahu nur je dpn nama akak tuu...=)

Aqiim said...

ya sememangnya jwapan awk layak utk mendapat penampar~
hahahaha :P

I'm JUNKS said...

Dapat tekar Nur jer. Yang lain tak tau >_<

aQimie Ceplos said...

INTAN LADYANA!! hahahaha!..
u ni M. hidup penuh dgn misteri. heheh!

zida said...

HAHAHA hot setap la dia lepas ni. kui3..

Izan Ishak said...

alaaa.... baru nak tau apa nama betul cik M ni...

Dalila Hamid said...

biarlah rahsia!!! :)

Caythrine Amanda said...

Nm btul cik M adelah cik M huhu ;-)

missSenget said...

sangat misteri...

hahaha...

mesti geram je achie..

missleana said...

LEMBUT: LIYANA KAN? EMM, JUST TRY AND ERROR.. KALAU ADA PERKATAAN LIYANA TU, BAGUSLAH..:)

Dinas Aldi said...

Achie harus banyak bersabar, hehe

Miss Purple Ungu said...

cik m yg masih misteri....
senang cite panggil adik je la :)

Gen2Merah said...

alala.. saya pun macam baru di sini.. teringin juga nak tanya serba serbi tentang si empunya blog ni.. ehehehe

MulutPayau said...

biarkan ia terus mnjdi misteri..heheheh

EL MARIACHI said...

NUR NILAM SARI lah tu...

telor power said...

........tinggalkan jejak kejap.nanti dtg balik eh

shera haifa said...

owhh Miss M.. ingatkan leh tahu nama ari nie..:)

kim heeruul said...

secret bebenor..
mesti nama lu nie salah satu Password kan. hahahhaa

Citarasa Rinduan said...

apa agaknya ya??

kalau NUr pasti betul.. lain2...????
jeng2222

lisa said...

sorokkan nama selagi boleh hehe :p

Ayie Abas said...

ayie panggil teenager jer...serasi pulak ayie rasa dgn nama tu..hehe3

telor power said...

ler penat aku baca, main teka2 nama ker? berteka teki plak. takmo teka2 bley ta TH?

apeXogamY said...

wuhuhu,, cool gila..
name blakang tu mesti unik kan..
semoga ceria selalu Cahaya daya lembut tiada makna..hehe :P
mistarious..

Bidadari Syurga said...

nur latifah tak tahu... heeeeeee retis ke?

semutsengal said...

errr,

aku baru nak berkenalan..kotkot bole jadi telinga kau ke bahu kau ke. best gak tu..


lalalalalala..


#kontolbesi tak?

Woofer Storm said...

nur iffah?kalau sebut pasal nur @ nurul ni,ada banyak kemgknan..sampai besok pun belum tentu dapat ni..ermmm privasi tetap privasi..orang tak bgitau,tak baik kita paksa..

Selamat malam..takpe,sy tak marah pun nur..

Woofer Storm said...

cahaya daya lembut?ermmm

Lady Windsor said...

Adik..kenapa nak rahsiakan nama...? kesian Achie tu tau...haha...akak pun nak tau gak who is the lucky gal behind TH?

Ungu Violet said...

misteri sungguh nih...hihi

A'ishah Kamaludin said...

Nur lembut,

Bilang sama itu Achi,
" Ada apa pada nama?"

Huhu, let the riddles go on yeah

Choki said...

Haha..Ok la tu Kak M nye answer..It's not safe to give out details like that sometimes.. ;-)
P/S: Yes, I am a guy, Kak M..Haha!!

Nurul Iman Rosman said...

kalau Nur Kasih boleh tak? hee ;)

cik ika said...

misteri sungguh~~

Azie Azman said...

haha..azie tau cahaya je..
yang lain taktau..
yang takde maksud tu lagi tak tau la..

btw azie nur jugak ;)
haha..nice to meet u nur..LOL~

MaryaYusof said...

Salam,
Akak panggil nur jelah lepas ni...misteri sungguh :p

fierul said...

hehehe
mesti nama tu sdap didgr kn .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...