Miss Magnifique!!

Monday, 23 January 2012

Pentas Tradisi Perkahwinan Melayu

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




ini adalah lakonan dari murid-murid sekolah SKBT pada tahun 2011 pada hari kanak-kanak.

okay, kenapa tiba-tiba aku berminat nak share kat sini.

sebab aku rasa untuk lakonan kanak-kanak,
video ini sangat menarik perhatian aku.
kelakar, and sememangnya penuh dengan adat walaupun diselangi dengan lawak-lawak yang comel.

dan yang paling penting,
i am so proud with my cousin, iq!
sebab dia adalah salah seorang pemain kompang dalam video ini.
tak sangka iq boleh main kompang.
arhahaha.

and seriusly video ni memang comel.
terutama pengantinnya.
pengantin lelaki tu budak darjah satu,
comel!
pengantin perempuan pun darjah satu.
tapi..
hahaha.
korang tengoklah sendiri.

banyak kali aku tanya iq,
biar betul pengantin perempuan tu darjah satu?
banyak kali juga si iq terpaksa menjawab soalan aku berkali-kali.
haha.

and kalau korang rajin nak tengok video selama setengah jam ni,
cuba teka mana satu iq?
haha.



ofcoz la cousin aku yang paling smart, comel and handsome, and kemas!
arhahahaha.


mati aku kalau iq tau aku post video ni kat blog aku..

iq,
kakak minta maaf yeah.
akak tak dapat menahan diri,
kerana kecomelan kamu-kamu semua.

and seriusly aku puji cikgu-cikgu SKBT
yang telah menyediakan peralatan yang complete
juga jalan cerita yang bagus.

and pelajar-pelajar yang sangat komited dengan lakonan, tarian, serta yang main muzik.,
(haha mestilah aku nak puji kazen aku!)


xoxo,
Cik M~

40 comments:

eeiyss said...

xkawen lagik xpe... kutip bebanyak tips..nanti kawen leh terus apply~

zeeck said...

huhu comel! :D

Liselle MonCherie said...

Waaaah Comelnye!
Drama bdak2 kecik mmg comel!
Suka tgok teater kanak2 penuh dgn keceriaan! :D love em'

HeNRieTTa JoSe said...

Bdk bdk klu blakon mmg best sgt...cute jerks....wt slh kew, lupa dialog ke...tetap mghiburkan....

Woofer Storm said...

nak kwin je rasa,adik jom kwin..jom^^
gurau,jngn marah..

otak serabut,jiwa kacau^^

Woofer Storm said...

xoxo..

achie^^

kim heeruul said...

tak dapat tgk video tu ..=(

Original CikTeddy said...

nk puji kazen die gak la..iq comel(biar xtau yg mane satu pon) haha..

Roy Boroy said...

alaaa sy xbleh tgok lahh.. line lmbab..
grrrr
-..-

Aqiim said...

alololo comel je~
hahaha :P

Nong Andy said...

lamanya setengah jam video tu hehe..

Nisa Greennnpanda said...

b'jaye gak tgk smpi abis, ngehehehe.. XP

wah, bezanye ketinggian pengantin laki ngan pmpuan ye, hehe.. >_<

err.. still dunno which one is ur cousin, hihi~.. "^_^

chemay said...

suka tengok budak2 kcik berlakonnn.
rasa macam nak gigit sorang2.
auwwwwww.
<3

yad'z said...

Ya Allah.. sumpah best! and sangat tomeyyy.. hahah.. =)

ZORA said...

terbaikkk..:P

::WafaIrdina:: said...

serious comel!!!!heee
kompang dipalu pengantin baru....
duduk bersimpuh tersimpul malu...lalala..

~SaL IjOu~ said...

kalo prop lengkap n yg belakon komited mmg terbaek..=)

Villa Ryc said...

ha ha .. kanak2 memang comel ...

Si qusowt said...

kecik2 da dapat tunjuk bakat..bgus
comel la!

Saddila said...

heee comel dan cute. ehh -_-
jom kahwin kak ?? ngan dila . nak ? haha

Selendang Merah said...

comelnya..bila tengok teringat lak zaman kecik2 main kawen2..haha

shera haifa said...

lancar je masa akad nikah tu.hehe..
yg penganting perempuna tnggi dr pengantin lelaki. murah rezeki..hehe

syakey said...

alolo comel!!

Lea Isnawi said...

budak2 comel je berlakon

hehe

Ungu Violet said...

jelezz tak leh nak tengok..line tenet lembab cam siput sedut...huhu

mesti comey kan budak2 men kawen2..hihi

MulutPayau said...

memang comel..akak pun suka tengok ...menghiburkan..

syafiqakarim said...

comeyyyyy weh.
aku harap dia tau kau post video ni.
kahkah

Miss Purple Ungu said...

kecik2 lagi dah pandai blakon :)

qamarguyz said...

salam ziarah..
apabila si comel menonton gelagat yg comel..dah tak tahu mana satu yg lebih comel...ahaakss! ;0

semutsengal said...

untungla line tenet aku lmbat.

eLLa n aLia said...

comelnye.. tapi x larat tengok smpai habis..

El-Janna said...

wahhhhhhhhhh line lembab la takleh tgk:( tp dpt tgk sikit.. cute sgt semua

khairul said...

come lote semua

Woofer Storm said...

adik marah sy?senyap je ni..

#maaf kalau st komen kat sini semuanya lancang2..salam

EZAD AMIR said...

ala..line slow..xleh tgk vid ni..huhu

CaDLyNN said...

takdpt nk tgk sbb kt opis :p
adik2 kaklin pon pandai main kompang..

aQimie Ceplos said...

ala intan ladyana. i bru nk tgk.
tp xdpt sbb i online kt fhone. hua3

Lady Emilya said...

oloh, internet slow,
tp mcm best je gaya akak cerita
waa :'|

aizamia3 said...

suka dengan xtvt anjuran sekolah, suka tengok kanak2 beraksi ceria..

CekbOlat-bOlat said...

=)

comey dohh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...