Miss Magnifique!!

Sunday, 1 January 2012

Segman 11 Things

Assalamualaikum Warahmatullahi WWabaraktuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Penyayang Lagi Maha Pemurah

tetiba rasa nak join pulak segmen 11 things yang telah di tag oleh miss poohrist kepada diri ini..
:p

1st) kena letak rules kat bawah ni:

RULES
You must post this rules

  1. - Each person must post 11 things about themselves in their journal
  2. - Answer the questions the tagger set for you in their post
  3. - Create 11 new questions for the people you tagged to answer
  4. - You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  5. - Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
  6. - No tag back
  7. No stuff in the tagging section about 'YOU ARE TAGGED IF YOU'LL ARE READING THIS YOU LEGITIMATELY' (a.k.a TRUST, REALLY, WILL BE HONESTLY) have to tag 11 people


2nd) sila nyatakan 11 perkara mengenai anda.

err 11 things? hm...

  1. suka color putih and pink
  2. suka membaca and memang tak boleh hidup tanpa buku (wahahaha)
  3. suka seohyun SNSD and yongseo couple. :p
  4. suka makanan western
  5. my favorite malay author is hlovate (tiba2 tulis omputih pe hal nih?)
  6. boleh berbahasa mandarin
  7. suka kumpul beg and kasut and baju and tudung and blablabla
  8. i'm a weirdo to the max but always trying to be normal
  9. pendengar masalah orang yang setia 
  10. sangat suka kepada sufi wanita, rabiatul adawiyah dan isteri nabi, saidatina aisyah ra.
  11. seorang yang mempunyai cita-cita yang tinggi,
3rd) kena jawab soalan dari peng-tag. :)
ini soalan yang dibuat oleh miss poohrist yang ditag kepada aku.

1) apakah nama timbangan anda semasa kecik-kecik?
adik. sampai sekarang pun adik. sebab aku anak bongsu.

2)makanan apakah yang buat anda nak muntah bila first time makan?
makanan mentah (macam sushi mentah), jeruk, acar. 

3) tempat paling istimewa yang pernah gf/bf korang bawa korang?

ekkk??? tak pernah ada bf. :)

4) birthday present yang paling mahal yang pernah korang dapat & daripada siapa?
hm, tatau nak istilahkan paling mahal tu macam mana. but present yang mahal and branded, hampir kesemuanya daripada family.

5) apakah azam tahun  baru korang?and kenapa? 
for me, to live everyday pun is a bless. azam tahun baru tak ada. tapi, azam setiap hari ialah mengubah habit yang buruk kepada lebih baik. 
sebab we have to be successful everyday, not creating our azam by years. 
kalau by years, alamat nya banyaklah yang tak menjadi, right? 
untuk mencapai sesuatu yang besar, kita kena mulakan dengan langkah pertama..:)

6) baju paling brended yang pernah korang ada & berapa harganya? 
i dont know how to answer this question. haha.
kalau sampai beribu tu memang tak pernahlah...
but bawah then thousand tu, err, yep i guess. and a lot i guess... 
brand? alot of brand.

7) nombor paling korang suka & why? 
 nombor 3, sebab aku lahir hulan and anak ketiga.
 nombor 1, sebab aku nak jadi nombor 1.
 nombor 9, sebab... hm... another weirdo thingy-thing.

8) paling lama korang couple berapa lama?
tak pernah couple. macam mana nak tau berapa laam eh? :p

9) calon suami/isteri idaman korang? 
hmmm...calon suami? mak aih tak pernah terfikir jauh macam tu sekali.
jap fikir jap...

haa, ada 3 perkara.
 first, lelaki yang memahami agama and mengamalkannya. (i dont expect ustaz or imam or sewaktu dengannya. cukuplah orang biasa yang benar2 memahami apa itu islam, yang benar2 mendalami apa itu islam. sebab dalam islam ada segala perkara yang dicari oleh kita semua)

 second, yang menerima diri ini seadanya. (sebab dalam islam, seorang suami boleh menceraikan isterinya, jika isterinya terdapat kekurangan, atau penyakit, atau apa ajelah yang tak memuaskan hati)

 third, yang tidak menghadiahkan aku payung emas. (seriusly, i dont want payung emas. sebab dalam islam membenarkan lelaki kahwin lebih dari satu, aku tidak menidakkan poligami, cuma aku tak nak masalah besar yang timbul, and ouh yea, aku tamak, tak suka kongsi dengan orang..;p)

10) kalau korang diberi pakej percutian luar negara,agak-agak tempat mana jadi pilihan korang & why? 
tempat yang penuh dengan sejarah. i love history so much. 
anywhere yang bersejarah, sangat menarik perhatian diri ini. terutama sejarah umat islam. :)

11) antara shell,petronas,esso,yang manakah menjadi pilihan hati korang & kenapa? 
errr...petronas? err, shell? errr, esso?
semua aku tak kisah, sebab bukannya aku punya kereta dan bukannya aku yang bawak...:p

ok done.. 
selepas itu, buat soalan2 mengikut kreativiti untuk dijawab oleh friends anda.
soalan2 ini wajib dijawab ye, kepada yang kena tag.. :p 

  1. apa 1st memory anda dan berumur berapa?
  2. what is your favorite book?
  3. who is your favorite author?
  4. kalau korang jadi perdana menteri, apa yang korang nak buat untuk negara kita?
  5. apakah quotes motivasi untuk korang?
  6. idola korang dan kenapa pilih dia sebagai idola?
  7. kenangan yang paling manis?
  8. ciri2 calon suami/isteri pilihan hati korang?
  9. bila stress, apa korang akan buat?
  10. korang suka pakai kasut apa? (sneaker, heel, selipar jepun. wedges, pump shoes and etc) and kenapa?
  11. tinggi dan berat badan korang? ;p (haha, wajib jawab ;p)
lastly,
tag sebelas kawan2 korang. :p

bloggers yang saya mahu tag.

2. qlah
6. aqiim
8, chemay

dan sesiapa yang nak join. sila join je eh. huahuahua..
orang yang saya tag adalah pilihan random. okay?
sebab saya tatau mau tag siapa. so just randomly choose people.
jangan maraah eh, sebab saya tag korang, sebab mesti korang rasa leceh kan nak jawab soalan?
muehehe...

yg dah kena tag tamo join pun takpe.. tiada paksaan..saya pun saje je suka suki mengetag orang... :p

yeah, i'm done.. :p
xoxo,
Cik M~

21 comments:

aimie amalina said...

heee
ni boleh kawan dgn adik ni
minat korea
hehehe :)

poohrist said...

hehehe..thank dear sudi join..
i suka sttment u yang cakap tak mahu calon suami yang menghadiahkan payung emas..
kalau kita pun tak nak jugak calon suami yang pemurah nak hadiahkan i payung emas tu..
heheheh
tak rela dikongsi gitu...

Eera Shera said...

thx tag. tak abes lg virus tag ni. dulu kena dah tp x join pn..sbb nnt kena create soalan pastu tag org..sy amat la pemalas haha ;)

::WafaIrdina:: said...

wahhh..haru ny miss m tag ain...1 pghargaan ni..hehehe..t ain free ain join naa....skunk ni pun da bjangkit nk join mend2 cmni au..peace..hee

*bleh kecek mandarin naa...ain ley kcek arab..p siket2 lar..^^

Ayie Abas said...

awal2 tahun dah menyertai segmen....semoga berjaya teenager...^__^

CekbOlat-bOlat said...

perghhh !hri ni TAG MENGETAG eh? kahkahkah.. adehaiii.. yaa bolat buat !

Aqiim said...

wahhh boleh berbahasa mandarin rupanya~
ni hao ma?
hehehe :P


thanks sbab sudi tag sy..
terharunya sy.. T___T
tapi sy x sure dpat join ke tak sbab bizi sgt3..
kalau sy x join, awk jgn nangis tau..
hehe :P

kim heeruul said...

lu pon minat snsd gak yerk.. hihi

Woofer Storm said...

insyallah akan join kalau ada masa,,thank sudi walaupun hnya kerana random..

#tkde bf?baru je nak ngorat tapi su muda sangat..haha gurau sis^^

CekbOlat-bOlat said...

dh jwab.. nah ..hihi

http://emybloggergirl.blogspot.com/2012/01/cekbolat-jawab-soalan-kontroversiiiii.html

ZORA said...

wah rjin dy....hehe

Teenager Housemaid said...

aimie: haha..saya suka snsd dgn cnblue je.muehehe

poohrist: hehe..no biggie.. thanks tag me juga ea..
haha..
sebolehnye mmg tamo payung emas! :)

eera: hehe..takpe, kalau tak nak join pun takpe k..:)

ain: boleh cakap arab eh? bolehla ajar saya..hehe..

cikbolat: haha... ye sy mmg tetibe nak mengetag org..:p

aqiim: wo hao. ni hau ma? ni ke yi jiang hua yi ah?
xpe, klu xjoin pun xpe.. saje je mengetag org..:)

kimheerul: muehehe.. yeappie..

woofer: hehe.. joinla klu free. klu tamo join pun xpe..xpakse ok..
err..
yuppie.. kite semue mude lg..:pppp

cikbolat again: haha..lawak entry kamu tu..:p

zora: hehe..saje je..join..:D

Aqiim said...

wo hao. ni hau ma? ni ke yi jiang hua yi ah?


errrr..
apa mksudnya tu??
sy taktau.. T_T

Teenager Housemaid said...

aqiim:
lorr..ingatkan faham tadi..muehehe..

wo hao: saya sihat/baik/ok.

ni hau ma: awak apa kaba?

ni ke yi jiang hua yi ah? : awak boleh cakap bahasa mandarin ah?

tu maksud die..:p

zati embong said...

hihi,shell!xtahan, jat tlg plihkan.hihi

Aqiim said...

ouhhhhh~


so macam mana nak cakap, "ehh tak lah.. saya tau cakap ni hau ma aje.. yang lain saya taktau.. hehehe" dalam bhsa mndarin?


HAHAHAHA :P

Original CikTeddy said...

oh yeah cik akn usahakn tuk join ^^

Original CikTeddy said...

cik dh jwb..hehe
http://cikteddycorner.blogspot.com/2012/01/gua-ditag-lagi-der.html

Juliet_iRa~" said...

now i know u a lot..hee

akk pon suka yongseo couple!heee..comel sgt diorang bdua tu...:)

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

adik...npanggilan manja tu..mmg akan kekal even dah kawen..;p

Miss Purple Ungu said...

thanks cik m..
ada masa nti miss purple jwb ok ngeee :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...