Miss Magnifique!!

Tuesday, 10 January 2012

Segmen 2012/2: Pesan Dia, Ibuku...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih


tiba2 terasa nak join segmen --> INI <-- 

yeah, segmen abang ben ni
aku tiba-tiba berminat nak join.
mungkin sebab perkataan ibu...

sebenarnya mama tak ada bagi apa-apa pesanan terakhir.
sebab mama selalu cakap,
"mama takkan tinggalkan adik. mama nak tengok adik membesar, adik sambung belajar, adik kerja, and mama nak tengok adik kahwin, and nak tengok cucu-cucu mama..."

jadi, arwah mama memang tak pernah bagi pesanan terakhir untuk aku.

cuma,
antara ayat-ayat terakhir mama;

*masa: 1 januari 2007, lepas maghrib.
*tempat: bilik mama

beberapa hari sebelum mama meninggal, mama cakap,
"anak mama dah besar, dah pandai buat kerja semua sendiri. pandai gosok baju sendiri, pandai masak sendiri, dah pandai uruskan diri sendiri. mama lega..."

ye, itu antara ayat-ayat terakhir mama untuk aku.
sebab aku sememangnya anak manja yang tidak tahu untuk buat kerja-kerja perempuan sebelum itu, tapi, bila mama sakit, aku belajar untuk buat macam-macam perkara sendiri.

mama tak pernah bagi pesanan terakhir,
sebab mungkin dia tahu...
she lives forever in my heart...


ikhlas,
aku~

19 comments:

Eera Shera said...

sebab dia tau nak kesayangan dia ni sgt kuat ;)

jeBateja said...

Mama hang ada di hati hang....selalu di situ.....kan....?

Awat hang tak tido laei ni.....

EZAD AMIR said...

hmmmm...tsentuh bce entri kamu..
=.="
sabar ye..

::WafaIrdina:: said...

t ain free nak join lar...heee..kaseh ibu sampai ke syurga...kan ^^

::WafaIrdina:: said...

t ain free nak join lar...kaseh ibu sampai ke syurga...to miss m tabahkan hati yaa..u still have a memory about her...n kpd semua yg stil ada ibu dcc anda..hargailah mereka sebelum terlambat ^^

khairul said...

tersentuh abg baca

smilenajah93 said...

wahh !! terbaiklah segmen nie :)

cik Kartun said...

bgus, bljr brdikri..
insya'allah arwah ibu kamu trsnyum bhgia d sane mlihat kamu dik :)

MaryaYusof said...

Salam, akak doakan kamu berjaya.... tiba-tiba nak nyanyi lagu... oh, mama! tak tahu tajuknye ape...hehehee...cheer up dear~

nuyui a.k.a miss YUI said...

pesanan itu pasti kekal di ingatan kan syg..

CaDLyNN said...

M..
mak akak b4 pegi sempat pesan..suh jage adik2..jgn gaduh2..sedih sgt..sbb sblm tu baru gaduh dgn akak..haish..entry ni mengusik jiwaku..huhu

Cik tikah said...

semoga jadi anak yg baik :)

Azie Azman said...

waa..kira lagi hebat dari azie tau :)
dah pandai masak..
azie buat yang simple gila punya reti la..tapi tak sedap sangat pun..heee~

ape-ape pun awak memang sorang yang kuat :)

Prettywrite said...

tiada pesanan terakhir..
she lives forever in your heart..
kata-kata seorang ibu tu keramat..:)

Aishah Jahirah said...

dia tahu ank dia kuat n mampu survive...:)

Nisa Greennnpanda said...

sebak dada sy bc, huhu~..

esp this part:
"mama tak pernah bagi pesanan terakhir,
sebab mungkin dia tahu...
she lives forever in my heart..."

stay strong ye dear.. <3

RinsyaRyc said...

lepas tu smbunglagi, 'dah boleh jadi isteri org.. x sngka masa cepat berlalu... rin pun dah besar so hati mak pun sronok

aimie amalina said...

sebab itu
arwah selalu ckp, dia tak kan pernah tinggalkan kamu..

sebab kamu selalu ada dlm hati die,
dan
dala, hati kamu ada dia juga :))

kuat taw!

Woofer Storm said...

baguslah dah pandai buat semua keja,sis tak keja??duk kat ne??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...