Miss Magnifique!!

Sunday, 15 January 2012

Susahnya Ucapkan Sayang.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


korang senang tak, nak ucapkan sayang?
aku susah dowh.
hehehe...

aku cuma ucapkan kat orang yang betul2 rapat dengan aku je.
i mean, aku sayang semua orang.
tapi, aku cuma ucapkan pada orang yang aku selesa je.

macam kat bestfren aku, lovely kazen, and adalah beberapa orang yang rapat.
and ofcourse kat mama aku. :D

tapi kat lelaki memang susah gila.
oleh sebab aku tak pernah ada boyfriend. memang tak pernah lah pulak ucapkan sayang kat boyfriend ke hape ke. euwwww..

even dekat abang-abang aku sendiri pun susah.
sampai abangngah aku pernah touching dengan aku sebab tak pernah cakap aku sayang kat dia.
muehehehe...
and sampai kena paksa baru aku cakap aku sayang kat abangngah aku.. (masa tu tahun 2010) dah lama pun..
and tu jelah yang aku pernah cakap,

"yelah, yelah, orang sayang arh. tupun nak touching2.. tak rock arh cakap sayang2 ni."

tapi perasan tak, ayat aku tak direct? ngehehehe...
and masa cakap pun laju gile.. pastu abangah cakap,
"gila tak ikhlas dowh cakap,"

"ish awak ni. saya sayang kat orang biarlah saya je tau. nak buat apa saya cakap. yang penting saya caring and cuba menggembirakan orang yang saya sayang."
huahuahua..

dulukan,
adalah juga lelaki yang rapat dengan aku. *tapi, kebanyakannya semua related dengan aku.
aku tak ramai kawan lelaki.*

bila diorang text or cakap,
"dik, miss u lah." or "sayanglah"

aku reply,
"ooo... thank u."

muehehehe..
ngek ngokkan aku? 
even kalau orang tu dah anggap aku macam adik or kakak or kawan baik. 

aku tak pernah nak reply back macam miss u too ke hape ke. sebab diorang lelaki.
euww euwww...
*tapi, dengan iq and ki lain ek. diorang kanak2. aku kalau dengan kanak2 okay. semua budak aku panggil sayang hahaha...

kalau dengan perempuan tu, okaylah setakat miss you or miss you too..
tu aku okay je. kalau nak reply sayang balik tu, susah sikit. even aku sayang diorang. 
kalau dengan lelaki, memang a BIG NO-NO okay?

walaupun bagi orang lain tu,
ala apa salahnya cakap sayang je pun, bukannya cinta.
tapi...entah 
rasa pelik...

tapi, kalau tak spesifik kat sesiapa, aku okay.
macam,
i love all of you yang sudi baca ni..:D

ngehehehe..
motifnya,
aku sayang korang.
but i cant say directly...

sebab macam cikbolat selalu cakap
"kak m, bolat sayang kak m."

macam saddila selalu cakap, 
"kak m, i miss u."

bukan tamau reply bukan juga sebab aku tak sayang diorang or miss diorang, 
tapi...
sila rujuk balik apa yang aku tulis kat atas tadi muehehehe...

conclusionnya,
hati aku tak ada taman.
tapi, abang afr cakap,

"hati adik memang tak ada taman, tapi ada rose garden."

*maksudnya, rose garden, taman larangan. okay? :ppppp



xoxo,
Cik M~

22 comments:

fierul said...

hehehe tak pnah terpikir plak .

tpi y sy tau kalau sy ckp syg tu mema dari hati .

lagi2 kpd kuarga gan tunang sy :)

Woofer Storm said...

aku sayang kau dowh..sayang aku tak?hahaa

#adik,nama penuh apa??lalala ~ slmt mlm^^

Woofer Storm said...

nama penuh apa??

#merapu lagi..kbai^^

shera haifa said...

saya pun susah nk ucapkan syg.. bukan tak sayang tp sayang tu xleh nak ucapkan. cukuplah diri nie je tahu..

:)

CekbOlat-bOlat said...

bolat syg kak M sgt.. tahu? yeahh.. ntah la.. sbb bolat bace kisah kak M.. bolat jdi rse nk hug kak M.. n nges ngn kak M..

bolat tak der kakak >_< .. ade pun kakak tiri.. jauh.. hurm..

truly... bolat syg kak M.. even kita xpernah kenal.. dan bersua..

telor power said...

senang masa berbual bersama rakan2.kira mcm ter serius le. tp susah pada org yg aku sayang.tergamam jap.yg boleh aku buat hanya tunjukkan pada gaya tanpa berkata

Ayie Abas said...

ayie sayang...(?) hehehe3 :P

::WafaIrdina:: said...

3 kata paling bermakna tapi jarangnya disebut..hehehe

ain sayang kak m jugak..hee^^

Miss Xyz said...

kita serupaaa ;)

nuyui a.k.a miss YUI said...

kdg2 syg tak perlu diucap..

p/s: yui dh msukkan dlm blglist ea..

CaDLyNN said...

yup..susahkan nk ucapkan syg...

cik Kartun said...

nak syg Cik M boleh :)

zida said...

muehehe sama la kita. kalau nak cakap sayang kat adik beradik sendiri macam susah je. macam tak kool je, padahal kat diorang la sepatutnya. HAHA

tapi yang pasti sayang diorang semua. sayang kak M jugak (kes tak cukup kasih sayang. haha) :PP

EZAD AMIR said...

Wuhuuu..dlm ht ada rose garden tu...rose lawa,tp bduri..kena hti2 la kalo nk petik..ekekeekek...

Nur Aischa said...

i love you cik m. boleh tak mcm tu?? haha

missSenget said...

alololooo...

tomey2 nye dia...

meh2 sini bucuk2..

ergh..jap2..

nk buat ayat syg2 mcm mana M..??

smilenajah93 said...

ssesungguhnya ucapan itulah indah

HeNRieTTa JoSe said...

Selalu la ucapkan sayang pada orang yang kita sayang...sebab kita xtahu,bila dia xkan bleh mendengar lagi ucapan sayang dari kita...

Juliet_iRa~" said...

mmg ssh nak ucapkan syg..:)

Maii said...

tak pernah cakap tapi ada dalam hati kan ;DD

Nisa Greennnpanda said...

kdang2 mmg ssh nk ckp syg kat org yg kite bnar2 syg gile.. ^_^

I should know better, huhu~.. T_T

MaryaYusof said...

Walaupun kamu xsuka meluahkan kata syg, but kamu ni akak nampak sgt manja orgnya ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...