Miss Magnifique!!

Sunday, 15 January 2012

Tak Ada Cerita

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih

p/s: atuk li bukan atuk aku la. dia someone yang related sipi2 je dengan aku. aku memang tinggal dengan atuk nenek aku. aku panggil atuk aku, ayah. panggil nenek aku, mak. sesiapa yang tinggal satu ruma ni, memang panggil atuk n nenek mak and ayah. 

okay aku nak merapu pasal lain sebenarnya.

***

*kak l telefon aku.

kak l: adik, tengah buat apa tu?

aku: tak ada buat apa-apa. depan laptop je.

kak l: adik, jom pergi karaoke. abangah kejap lagi nak datang. 

aku: huh? malaslah.

kak l: ala jomlah. kitorang tak ada kawan ni. jomlah, pergi sama2 dengan kitorang. in pun ada ni.

*seriusly aku memang malas nak keluar atau hang out. apakah alasan yang patut aku bagi?

aku: ala, adik tak ada duitlah. korang pergilah. ala, abangah ada, in ada. okaylah tu.

*alamak, lupa pulak. setakat pergi karaoke dengan makan confirmlah abangah boleh belanja aku. ala, harap2 diorang terima jelah alasan aku tak ada duit ni. malas nak fikir alasan lain.

kak l: ala, jomlah dik. kitorang tak ada kawan ni.
*kak l memang terkenal untuk memujuk dan persuade orang.

tapi, aku memang tak ada hati nak pergi. huhu.

aku: tak apalah, korang pergilah. 

kak l: tak bestlah adik ni. tak apalah, nanti kak l bincang dengan in macam mana.

*** 

motif cerita,

sejak bila masa bergembira baru ingat aku ni?
selalu bila sedih, bila problem, bila ada masalah je cari aku. huhu.

tapi, kiranya tadi, bila tak ada kawan baru cari akulah?
huhu.
tak apalah. enjoy yourself la eh.

aku lebih selesa keluar dengan bestfriend aku, a.f.

kakak angkat aku, kak a.

kazen satu rumah, iq, ki, rb.

atau a, kak zf..

dan sebenarnya aku lebih suka keluar sorang.
alone. 
loner.

i am better off alone.

if you have problem, you know i'll be there for you.

but let it be just like that.
no need to remember me on other times.
i am much more happier if you can just leave me alone.


truthfully,
i'm hurt~

25 comments:

Maii said...

:DD
Best juga kalau hangout sorang-sorang hehe

Woofer Storm said...

sy lagi gembira jika boleh keluar bersama insan yng bernama adik..heeheee

#tak mo sedih2,jom p shoping^^

nini said...

jangan pk bukan2...depa salah cakap kot...ehehe...

btw saya pon suka kuar sorang2...lagi best...=P

shera haifa said...

saya suka kuar sorang2 gak.. enjoy nk buat apa sahaja nak keluar sampai jam berapa dan apa2 aje,.

Selendang Merah said...

dulu sm suka ikut kawan keluar teman dia..nak pi mana jew mesti sm temankn..tapi bila sm lak ajak dia temankan..jgn harap lah dia nak ikut..lepas pada tu lah sm jd macam nak x nak jew ikut kalau diowg ajak..dah asyik kita jew yg faham diowg tapi diowg..hmm

saffiya_aleesya @ echa said...

geram bila ada sesetengah orang tu bila takde kawan baru nak terhegeh2ajak kua sama2..

CaDLyNN said...

M...sesekali keluar ramai2 ok ape.. lagi2 kalau dgn our sibling :)

tiraa shamsuddin said...

jgn sedih2 okey :)
what goes around come around
chilll

fierul said...

(sejak bila masa bergembira baru ingat aku ni?
selalu bila sedih, bila problem, bila ada masalah je cari aku. huhu.)

ayt nie mema ada kena mgena dgn saya ..

wahh kta sama la ..
sy lbih minat sorg2 skrg nie .
tapi kalau kluar bli barg sy plih kwn y mema rapat dgn sy .

semutsengal said...

time upset, hangout kadangkadang boleh buat ubat.


=)

aQimie Ceplos said...

kite ade sorg kawan. call mintak balik cuti raye cina ni ke JB sama2, tp kite xblik pon cti raye cine ni. ade trip dgn kawan g Gambang.. lps tu sangup tu pujuk kite suruh cancle trip tu balik JB dgn dia.
xpenah2 call mintak balik JB sama2..
rupenye bile di tanye.
dy malas nak balik sorg2.. hai sedih. xde kawan baru cari kite. haha!
sabarjela.

telor power said...

:) jom pi karaoke hehehe

Miss Nadya said...

sabar yer..

p/s :: kalau free nanti join la..:)

Original CikTeddy said...

eh2,cik pon suke kuar sorang2 ^_^

Cik tikah said...

alasan x ada kawan tuh x boleh diterima :)

Aishah Jahirah said...

akak pun sama dik....kebanyakan masa suka alone je.kecuali dgn org2 yg memahami dan rapat je kuar...hang out utk release tension bukan serabutkan lg fikirankan....

Si qusowt said...

ala sedihnye...:(
btw try to think positive

yang penting enjoy urself!

Liselle MonCherie said...

Bila Susah,baru org nk cari kte,
Manusia sebegitu sebenarnya tiada pendirian,
Dlm dunia ni,diri sendiri je yg boleh trust btul2.

smilenajah93 said...

lahhh ,,, jangan mcmtu yeee , apepun family is first ~ . sburuk mane pun fmily kita , die ttp darah daging kita :) sabarlah yee

Picoz Shupalula. said...

tacink leteww. hek hek. tabahkan hati :D

Lady Emilya said...

huu, akak takmo sedih2,
I'll always give my support ^^

L said...

huhu. berangkat2 nyer.. hati perempuan... biaser r nih.. huhu

cik Kartun said...

urmm jgn berseid smpai wat diri mcm tuu.. kkdang kita perlu lupe kn ksedihn tu utk mggembirakn org lain. tak slh kn?

CekbOlat-bOlat said...

bolat suka keluar sorg2..

sndiri2.. bygkn dlu kcil2 pun bolat prnah travel alone naik airlines.. haha..berani kan? so kita ade chemistry! hewhewhewhw..
#so-menyampah

Nisa Greennnpanda said...

same la.. sy pun suke kuar sorg2..slalu gile.. coz xde sape nk kuar ngan sy..>_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...