Miss Magnifique!!

Sunday, 1 January 2012

Tips Pakai Baju Tanpa Bergosok

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Pemurah

korang malas nak gosok baju?
tak sempat nak gosok baju?
tergesa-gesa nak keluar dan dalam almari tak ada baju yang bergosok?
atau,
tak reti gosok baju?

okay, ni tips mudah Cik M nak bagi korang.

1) ambil baju yang nak dipakai.

2) sarungkan ke badan.

3) sarungkan tudung yang tak bergosok juga. (bagi perempuan)

4) pakai cermin mata gelap yang besar atau styo.

dan keluarlah seperti itu.

bila orang tanya,
"hang tak gosok baju ka, cik m?"
atau
"awak, kenapa baju and tudung awak kedut2?"
atau
"kau tak gosok baju eh?"

tips kelima yang Cik M nak bagitau dan yang paling penting ialah:

5) 
"Omaigod, korang ni sangat ketinggalan zaman, okay? ini fashion, okay? fashion sekarang. pakai baju kedut2. korang tak tau ke? 
Omg, korang sangat lame. loser. kenapa tak up-to-date sangat ni? this is what we called fashion!"

dan kenapa pakai spec? 
sebab, err, cover macho?
err, cover cun?


hahaha~

seriusly, aku memang malas nak gosok baju, tak reti nak gosok baju, and sejak kebelakangan ni memang tak pernah gosok baju lagi dah..
muehehehe...
and aku kalau keluar memang tak gosok baju pun..:p

*dress, cardigan and tudung ini memang tidak bergosok, haha*

*even baju, seluar & tudung ni pun tak gosok, dan percayalah baju and tudung ni memang sangat gila berkedut!*
muehehe...
tapi aku tak adalah dalam mall pun pakai spec, gile hape? :p

cubalah tips ni.. sangat berkesan...

paling kurang pun, orang akan cakap,

"dah pemalas tu cakap je lah."

that is what M stand for...
Malas!

:p

p/s: ye aku tau entry kali ni sengal. selamat tahun baru you alls..:p

daaa~
xoxo,
Cik M~

24 comments:

Eera Shera said...

haha x psl2 org tu dikatakan x up to date padahal diri sndri yg mls..

slmt thn baru ;)

fadh leyanie said...

boleh cuba tips ni kalau tak sempat gosok baju.keh3:P

JiJieJuJue said...

haha. semacammm. saya takda kekuatan, tak cukup tenaga nak pegang iron. lagipun bahaya. panas. and membazirkan tenaga elektrik je. muahahaha :P

Aqiim said...

sy pun jarang gosok baju!
malas~~
hehehehe

Ayie Abas said...

teenager...pakai baju berkedut tak apa....yg tak boleh bila pakai baju berkedut + berbau...haha3 :P

Izan Ishak said...

hahaha..cik M ni cutelah! entry sengal pun sengallah... kak izan tetap layan juga sbb kak izan pun malas nak gosok baju.

penaberkala said...

buleh buat azam taun baru ni, malas gosok baju,haha

happy new year

Original CikTeddy said...

go0d tips yaw!

::WafaIrdina:: said...

hehehe..lawak lar...leh gune pakai ugak ek alasan fesyen kedut2..jgn muka yg bkedut suda...heee... ^^

cik mun said...

hahahaha...happy new year!!..

reza al-razi said...

nice entry... ada lgi satu petua.. letak baju bawah tilam.. automatik baju tu akan tergosok dgn sndirinya..

Onitsuka_hana said...

hna rimas kalu baju xgosok. kecuali seluar trek. :)

CekbOlat-bOlat said...

akak2 ! bolat nk gtaw ni.. jgn gtau org taw.. sbb bolat pun mlas gsok baju.. -___- shyyyy !

♪ cik katak ♪ said...

ok kita serupa... seriusly.~!

A said...

kita serupa :D

Juliet_iRa~" said...

hehe..;p

sis rajin lagi..ngeee

happy new year adik..:)

Saddila said...

saya benci gosok baju . penat !

happy new year kak :)

cik Kartun said...

0wh pnjg nye entry.. hehehe.
ser0nok lak bace.. siyes.

btw slmt thun baru, dan slmt dtg dlm bloglist tahun baru CK ;)

poohrist said...

suke entry nie..
tip yang agak berguna..nanti nak cuba..
tip yang cakap korang nie tak up to date kew?? itu paling best..
heheh

CaDLyNN said...

haha....Kelasla M... tips yg berguna di tahun baru..ekekeke..

Happy New Year!

Prettywrite said...

ahah..cik m ni berani betul..k.yna kalau malas sangat pun pakai gak baju kedut2..

Aishah Jahirah(cik aisha) said...

hehee akak pun malas gosok baju...sanggp cari baju yg xbape nmpk kedut.tudung nak xnk terpksa gak iron...haha..selamat tahun baru dik...:)

missSenget said...

hahaha..selalu kalo nk keluar mmg cari baju x gosok dl..

walaupn baju tu baru kering...

Ozeeboo Tomei said...

haha..same la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...