Miss Magnifique!!

Monday, 9 January 2012

To, Mai...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

sebenarnya tatau nak tulis apa...

tapi, akak terharu sebab mai buat entry pasal akak... T.T
and sudi baca entry akak yang sangat panjang and bosan, and sangat sarat dengan air mata. (yeke ada orang nangis baca entry aku?)

entahlah,
i just wrote what i feel. and my experienced.
and of course bout my mama.
huhu.

i just cant stop thinking and writing and talking bout her.
i think, like i am addicted to my mama. haha.
kes macam ni pun ada ey?

kenapa housemaid?
haha, entah. mungkin sebab akak dok umah je kot. tapi housemaid yang malas lah. sebab tak buat kerja sangat pun.
hari-hari mengadap laptop, mengadap buku, menulis, berfikir, dengar lagu, membina cita-cita.
 lepas tu kalau boring, stalk yongseo couple punya news. tengok wgm yongseo couple dengan tengok music musicvideo snsd, then kalau boring lagi tengok runningman.

ouh yea, kerja tetap akak, adalah mendengar masalah orang. segala masalah, dari masalah perkahwinan, masalah bercinta, masalah putus cinta, masalah kewangan, masalah business, masalah keluarga and blablabla..
ouh, yeah, memang semua orang cari akak asalkan diorang ada masalah...(even masalah tatau letak beg kat mana, can you believe that?) -_-'
i should put my blog url and name, teenager counselor kot atau problem solver atau i have my shoulder for you to lean on me,.... haha..
but i love this job..coz atleast they trust me, and i learn alot from them, rite? and atleast i can help people, this is the least i can do to live my life meaningfully.
*okey sebenarnya mai tak tanya pun aku buat apa ke hape ke..aku je saja2 terlebih peramah nak bagitau pasal diri sendiri.....perasan bagus le tew*
*pap* ketuk kepala sendiri.

and yeah, if my stories boleh buat orang2 yang membaca lebih appreciate their life, i am so thankful.
sebab akak menulis bukan untuk mengadu. just untuk meluahkan apa yang terpendam selama 20 tahun ni.
but, dont put too much respect and kagum, because i am only human.
i have lot of flaws... :)


kalau korang rasa nak tau dia tulis apa sila klik---> SINI <---
atau

blog dia best, pink and putih and simple..:D 

mai,
thanks alot. :')

ikhlas,
kak M~

26 comments:

Aishah Jahirah said...

akak la antara orgnya yg ternangis sekali baca entry adik...hehe

cik Kartun said...

pndengar setia.. gud2 ;)

hanaahmad said...

beruntung dan bersyukurlah, kau punya ramai kawan yang sentias prihatin dan sudi menghulurkan bahu untuk bersandar. terus kuat. ;)

mai said...

hahahhaha.thanks akak.malu nih.blushing kejap.:D.tc yaw!!^_____^

Mizz ErMa said...

jangankan belog mai, blog tuan belog nih pon lawa jgk..hehe

Nisa Greennnpanda said...

wah.. nnti sy jenguk ye entri Mai tue..

Cik M nie suke dgr prob org eh? sy ade prob bsar.. huhu~.. seriously bsar tau.. T_T

ciK LyndaWawa said...

papepun..hidup ini memang banyak cabaran...harap sabar menempuh segala cabaran,k..

Alieza Dayasari said...

tadi liza klik nama.. kuar profile plak..
agaknya blogspot tgh toing toing kot.

seha jakon said...

mesti terharu kan kak

Cik Lia Lomi said...

mendengar masalah orang sekurang-kurangnya kita dapat menjadikan iktibar untuk kita...itu suatu kerja yang best juga!.

mira maisara said...

kire kamu org penting la nie kan..huhu

Woofer Storm said...

sis,tolong dengar luahan hati ini..boleh tak?ehhehe

#berlagak tua pula sy ni,lupa sis ni baru 21..hahaa

Liyaa Mf said...

Akak follow lah Mai ni. Tengok blog dea macam cantek jek. Apa yang dea tulis pun macam best! Hehe. Err.. Err.. Tapi belum habes baca pun sebenarnya :P

Erm. Adik, take care ya! :)

Dinas Aldi said...

Bila orang mencari bahu adik untuk tumpang mengadu, mesti la adik ni orangnya sangat prihatin & pendengar yg baik :)

poohrist said...

:)

::WafaIrdina:: said...

to me xde kew???heee...sume org mpunyai kesah hidup masnig2 kan....semoge kesah hidup 2 makin mematangkan diri ..

aQimie Ceplos said...

haha!!
entry awak iklas cikM :)
dari hati. tu yang kadang2 smpai buat pembace . hehe

CekbOlat-bOlat said...

kakak bolat ! muahhh.. miss u a lot..

huhu.. bolat slalu nges bace entry akak M.. trasa nk *hug* jee,besttt ever =)

Sharinginfoz said...

seronok gak baca etri kat blog2 mengenai pelbagai kisah

Iffah Afeefah said...

housemaid mne ley mals2 hehe

ZORA said...

wah..fan yongseo upenyer dy...huhuhu

smilenajah93 said...

bgusnye Mai nie kan kan .. hmm , tabahnya akk kann ~~

MulutPayau said...

Assalamualaikum dik...
Rindu kat adik....hajat tu mmng nak selalu mnjenguk adik...tapi masa tak mngizinkan....moga adik sihat dan ceria selalu....

Original CikTeddy said...

cik plak pmbaca setia kot..haha

shera haifa said...

dgrlah luahan isi hati orang yg mempunyai masalah.. itu juga satu pertolongan dgn mendengar even kita xleh bantu apa-apa.
gud lack..all the best

Miss Purple Ungu said...

suka baca luahan perasaan adik
mmg tersentuh even x kenal adik personally.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...