Miss Magnifique!!

Saturday, 18 February 2012

Toiletries~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh 
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


kat rumah aku ni ada ramai penghuni.
and aku tak ada bilik sendiri. i shared with my aunt and also my cousin, and my kakak angkat if she balik sini.

walaupun, everything kat sini banyak sharing.
tapi bila dah ramai-ramai, ofcoz you have your own things. 

and, kat sini, we have our own toiletries.
*dah rasa macam duduk asrama pun ye jugak.haha*

my toiletries in a basket

toothbrush and toothpaste


sabun lux! i love the smells. sangat wangi and sangat awesome bau dia!!

syampoo yang aku baru beli and baru pakai sekali harini. huhu

ohmai! banyaknya! pencuci muka simplysiti cbright, pencuci muka thefaceshop mungbean, and scrub skinfood. hoho.

orange hair mask sapphire yang aku beli kat sasa, and rejoice cream conditioner yang murah tapi sangat melembutkan rambut! :D

ouh aku sangat suka ini! ini sebenarnya adalah oatmeal yang aku jadikan as daily scrub. kalau pakai scrub skinfood tu tak boleh pakai daily, tapi, oatmeal no problem, boleh jadikan scrub and pencuci muka juga! ur face will be soft and clear and bright! haha. nanti aku buat review eh..:D

leave-on conditioner. yang ni aku cuma pakai bila aku rasa rambut aku tiba-tiba sangat kering atau tak lembut. tapi tak suka pakai sangat. tak suka bau dia...hoho


sekian

*gambar tak ada kena mengena dengan post jauh sekali dengan diri sendiri.* :p

banyakkan barang toiletries aku?
tsk tsk.
-_-'

korang punya toiletries apa weyh?
hehehe.
*nyibuk nak tau*
haha~

p/s: ya, aku tau. korang mesti macam. ek eleh, toiletries pun nak bagitau. haha. entah aku tak ada idea nak post apa. so, aku post la pasal benda ni, walaupun macam sengal je, :ppp



xoxo,
Miss M~

34 comments:

ijA said...

buat review macam mana nak guna oat tu untuk muka n as scrub..

Liselle MonCherie said...

Wahh Suke topic ni!
My bathroom best friends :
Pantene hair damage
Loreal hair conditioner
Elianto Green Tea Facial Wash & Scrub
Dettol!

Mwihihik! <3

aku HaniAsyira said...

wah, bnnyak nyer.. sy punyer simple2 jer..

CekbOlat-bOlat said...

mnarik okay entry ni.. huhu.. brus gigi komodolion takde ke? alaa.. (-_-) takley pinjam la.. hihi..

bolat dh besar still pkai ubt gigi komodolion.. malunye (>_<)

saffiya_aleesya @ echa said...

dulu pernah gak try simplysiti c-bright tu tp macam takde pape pun..huhhh so skrg saya pakai NUTOX..CIK M try laa leh tambah koleksi pencuci muka hehehe

YaYaNsMuM said...

wahhh...banyaknye..YM suka...coz YM pun banyak..haha!Smpi YD kata, ni kedai ke washroom ni???haha!nama pun pompuan kan?kan?kan?dari hujung kaki smpi hujung rambut, harus laen2 produk...hikhik

Anonymous said...

TH dear, pls buat review face scrub oatmeal tu ya, akak ada banyak oatmeal yg dah expired, nak buang sayang, maybe boleh recycle kan...thanks sayang...hehe

Btw...bilik air tu mesti meriah kan...:)

LWindsor

Telor Power said...

naseb aku dilahirkan jd lelaki....pakai sabun dan syampoo sudah cukup + ubat gigi skali

Anonymous said...

akak pun mcm adik gak...tapi tak pakai body shop..hehe..=__=" err...kita sama sbb ada bakul walaupun duk umah sendiri...->kak nasha

reenapple said...

rasa macam suasana asrama pulak.. kena tunggu giliran tak nak mandi??? heheheh

aiEz said...

lelaki lagilah simple apa yg ada jer...hihi

Akue Achik said...

OMG!!

itu sngat laaaaaa byk...hohoh

toiletries sy yg simple je.. :)

sy jgak tak de blik sdri sbb dah tbiasa dduk kt asrma dr kcik..hehe

O CIKTEDDY said...

nk tau psal nk gune oat tu,kak m..hiho ^_^

Juliet_iRa~" said...

heee..akk pnya share dgn kakak kecuali shampoo n pencuci muka..:)

semutsengal said...

mcm mcm ada.



LALALALALALLALALALALA

Ezad Skytech said...

wahh..macam2 ada ni...hee...
out sbg scrub....menarik tu...huhu~

HeNRieTTa JoSe said...

Psss....ank teruna mmg sgt suka....

hara said...

amboi kemain..model toiletries eh?hehe.. mine is sooo simple. sabun, shmpoo, ubt gg. cam laki plak -.-"

dill said...

cume ade syampu, pencuci muka, skrub, shower gel, ubat gigi, berus gigi.

eh! tu je. hehe

dill.

H.J said...

giler..banyak..aku ubat gigi,berus gigi, sabun syampu,,tu je..kah3

Saddila said...

err kak , berus gigi kita sama laa. tapi bulan lepas la. bulan ni dah lain. kehkehkeh :P

Semut Senyum said...

hye! haiyaaa..toiletries pun nak buat entry ker? hik hik hik... ok lah tu... it's nice... mungkin ada orang rasa buat apa mau tunjuk satu dunia kita punya toiletries kan... tapi bagi cik semut, ini entry yg positif... kamu berani mau tunjuk barang peribadi kegunaan harian kamu...
it's cool... nanti cik semut buat entry pasal toiletries cik semut pulak ye...

kalau dah nama nya pompuan mcm2 lah... tapi its cool kan! i like!!! ^__^

Nisa Greennnpanda said...

oatmeal as a scrub? yes, yes, plz do a review~!!! tringin nk tau gak, hehe.. >_<

it's ok, anything u write, u'll still have people reading them, including me, lalala~.. XP

my toiletries? ermmm..... nothing much, hoho.. XD a lot of Safi Balqis, a bit of Shokubustu, Head&Shoulders & Herbal Essence, and a dash of Clarins, ngehehehe.. XD

si robot comel said...

cepat buat review pasal oatmeal tu dah tergoda ni,hehe

Mishter Izwän said...

bnyk giler, bese popuan kan. kalau laki2, just pencuci muka, sabun dan utk gigi. . simple kan. kadng2 shamppoo

teha said...

wah , pakai simplysiti gitu :)

deno said...

banyaknya... perempuan mmg byk brg2 nie kan..?

Ca Cik Duyung said...

tiba2 rasa sayang nk guna makanan buat pencuci muka sebab mmg nampak bentuk makanan.hehe

missSenget said...

ubat gigi+ berus gigi, shower foam, syampu, pncuci muka...

mgkin lepas ni tambah oatmeal..hahaha..

amy syifa said...

lama x pakai sabun lux =) nak back to lux la!

Ina Nadia said...

Entri ni sangat cool!Tak pernah terfikir nak buat entri pasal toiletries.Ina pun suka Lux jugak.Bau dia best kan? :)
Pasal Skinfood tu,thanks sebab suggest Skinfood untuk Ina.Nanti nak try beli and pakai.Oatmeal as scrub?Sounds great.Nak try jugaklah. :D

kay_are said...

banyaknye.. kalau laki.. cukup ade berus ngan ubat gigi, sabun, syampu, shave.. done!

ILA HonEyBuNNy said...

masa di ostel banyak la brg2 ila...

perempuan mmg banyak brg2 mandiannya kan..ehheheh

myra abdullah said...

waah..paling syok bile mndi dgn lux tuu..wangi jee.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...