Miss Magnifique!!

Tuesday, 14 February 2012

conteng-conteng

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

haritu kan...
aku usha twitter A...
lepas tu aku tengok dia post about conteng-conteng ...
aku pun singgahlah blog conteng-conteng ni.

bila aku tengok, aku memang macam terus tersuka dengan karya dia..
aku usha sana aku usha sini...
dan dah berkenan
aku pun terus beli online produk dia... :D

aku kan notebook freak , suka kumpul notebook..
so aku mula-mula nak beli buku nota je. dengan stickies conteng2...hehe..
lepas tu aku macam terberkenan pulak dengan karya dia buku conteng2 edisi pertama, sebenarnya edisi kedua pun aku berminat. tapi, alamak, bajet aku tak cukup dowh nak beli..
aku ni kan kena berjimat cermat... (cet, aku boros dowh)

so aku beli buku nota and buku conteng2 edisi pertama juga stickies..
dengan harapan satu hari nanti, aku akan cukup duit untuk beli buku conteng2 edisi kedua...:p


dan inilah dia.. 
tadaaa~

ini dia ketiga-tiga barang yang aku beli

buku nota dia yang comel

karya dia dalam buku conteng2 edisi pertama


okay pendapat aku...
bila semuanya selamat sampai ke tangan aku..
aku memang suka...

buku nota tu aku tak tulis atau tak conteng apa pun lagi..sebab sayang..hehehe...lagipun aku tak reti melukis sangat...:D

stickies dia comel....memang sayang nak pakai..heheheh...

okay untuk buku conteng2...
buku conteng2 edisi pertama tu bagi aku agak mahal dan nipis dan kecik...
biasalah aku tamak nak lebih...heheheee~
tapi, aku tetap suka karya and keunikan tersendiri dalam menterjemahkan idea untuk menghasilkan karya itu..:D
bukan senang woo, nak berkarya then nak jual hasil karya kita tu pada orang ramai!
so, aku sokong karya-karya anak seni malaysia...
teruskan berkarya..insyaAllah aku support..teehee~

tapi, yang geramnya, aku tak tau apakah kesudahan cerita si fad ni dengan sheila..kehkehkeh
*biasa arh aku busy body nak tau*
hahaha~
*adakah kisahnya akan bersambung di edisi kedua yang aku tak beli tu?* -_-'
kehkehkeh..*penyibuk tul aku ni*
tapi, oleh sebab belakang sekali itu dia ada sebut nama sheila, maknanya hubungan diorang masih lagi kawan..(yeke kawan?) hehehhe

walaupun aku takut kucing, tapi aku suka kucing dia yang selamba derk duduk atas laptop dia sambil mencakar laptop dia..hehhee..

walaupun bagi aku agak mahal, tapi, aku tetap suka sebab unik..:D
ternyata, walaupun ianya hanyalah cebisan conteng-conteng, tapi bagi aku ianya tetap karya yang unik..:DDD
apa-apa pun, saya sokong karya anak malaysia! :DDD

bagi aku buku conteng2 dia menarik, sebab ianya adalah cebisan memori yang sempoi dan santai..:D

siapa yang berminat nak beli ke atau nak tengok-tengok atau nak tau lebih lanjut, sila ke blog dia,


p/s: inche fad, nak buku edisi kedua tu half price boleh tak??
kehkehkeh..just kidding..xD

xoxo,
Miss M~

34 comments:

♥e'in♥ said...

best ke dik?

Liselle MonCherie said...

Igtkn Butik Batik kt Amcorp Mall XD.
Karya2 muda mesti berjiwa baharu! yesh,Majulah anak2 malaysia dgn menjadi genius kpd negara~ :D

هانيم إرشاد said...

best tak buku tuw? :)
nmpak cam best!!! hehe

Lia Irdelia said...

best!!! :)

Citarasa Rinduan said...

wah.. nak try online gaklah

Telor Power said...

:)

Nong Andy said...

kena terjah ni baru tau mendanya conteng tu.. :)

Mr.Clive said...

asal tak boleh join pulak awak?join jer...heheeh

Mr.Clive said...

and pasal post ni..ohohoh...i paham btol2 biler u cakap sayang mau conteng...hahaha...banyak daaa buku ni tak mau diconteng sbb sayang mau tulis apa2 kat dalam...kehkehkehhh

YaYaNsMuM said...

Mcm penah nmpk blogger laen beli buku nih...tp, sape erk?kelupaan pulak..huhu.neway, cute la!:)

Aishah Jahirah said...

apakah bendanye ni...haha benda yg comel n unik syg nak guna.kdg2 boleh lak simpan wat koleksi...hehee

eeiyss said...

eh...dah bertukar warna... kak eeiyss baru beberapa hari bw ke sini... hohoho

missSenget said...

nice giler kan karya dia....

O CIKTEDDY said...

design die lawa la kak!

.........cP~ said...

Buku tu tak kosong ke?

xila riston said...

mcm penah pi la blog dia...best2~

lisa said...

mahal tak? macm best je :D

HeNRieTTa JoSe said...

wah...cam comei jerr...

psss...itu gambar penutup lens camera...hehehe...

contengconteng said...

Terima kasih bagi sokongan yang diberikan!


Kalau baca sampai habis blog saya, awak akan tahu siapa Sheila dalam hidup saya. =)

CekbOlat-bOlat said...

byknye noteboook akk! buat ape tak tahu la (-_-) aiyakk.. bgi la kt bolat satu.. boleh lukis2,

ghost writer said...

eh kita sama lah..dah ada buku conteng-conteng nih.aku selalu masukkan dalam beg lappy aku sekali.macam buku latihan sekolah,tapi lebih urban kata org..wohaaaa!

Anyyss Shuhaimi said...

design dia memang nice la! :)

Aqiim said...

err sy x faham lah..

buku conteng2 tu novel ke apa? O.o

Gen2Merah said...

menarik lak nak tengok... (",)

Ayie Abas said...

abg ayie tgok best juga karya beliau..gaya lukisan sempoi tapi tersendiri...dan cute.

H.J said...

skang ni dah tak conteng atas buku da..haha

chemay said...

tak boleh beli.
saving!
duit elaun chemay tak masuk lagi.
ehhehe

cik Kartun said...

nampak cumil!!
btw asal gnti fon entry bosar gadang nie?? -__-'

Akue Achik said...

errrr,,notebook yg kosong tu kan...bg je kat sy....hikhik

deno said...

byk buku conteng2 M.. comel! :)

sama pula mcm sis, kalau dikumpul-kumpul dari sis semester satu, rasanya ada lebih 20 buku notes kot...
byk yg penuh dgn notes dari lect.. ada jugak mmg khas utk diconteng sahaja... dan ada juga khas untuk tulis list nak beli brg.. hihi :)

fierul said...

wahhh comelnye .. nak gak .. hehe

Izan Ishak said...

comelnya! kak izan pun suka...

Nisa Greennnpanda said...

comelnye buku conteng2 tue sumer eh...bli on9 ke nie? or mmg ade jual kat kdai eh? >_<

do what u love best, then u are sure to find happiness in it.. ^_^

kay_are said...

beli notebook banyak2 sebab design die cantik tapi tak tulis ape2 dalam tu sebab sayang? interesting (-_-")

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...