Miss Magnifique!!

Thursday, 2 February 2012

M Untuk Maaf =)

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

ya, entry ini untuk inche kamu .

haritu kan,
aku dahlah bad mood gila, dengan angin ribut taufan melanda.
buka-buka je twitter, sekali ada orang tweet cakap dia dah tau muka aku macam mana.
mula-mula aku ingat dia main-main je. tapi, sebenarnya dalam hati dah cuak. adeh. 
adakah dia ini adalah salah seorang yang aku kenal? mengenali aku?
atau siapakah dia? 

dia post ada 2 pics link. 1st yang aku buka tak dapat, dua tiga kali aku buka link yang pertama tu.
tapi, maybe si inche sengal ni, dah delete kot.
lepas tu aku buka link yang kedua.
nak luruh jantung aku. sebab gambar pic tu ada 2 orang manusia.
ada seorang perempuan dan seorang lelaki. and gambar budak perempuan tu tak pakai tudung.
masa tu aku rasa, adeih mamat ni buat fitnah kat aku ke apa?

oleh sebab mood aku yang tengah swing, memang aku mengamuk ler. 

sekali kan,
rupa-rupanya salah faham je..
*tutupmukasebabmalu*

gambar yang aku tengok tu gambar dia dengan adik dia. dia nak bagi gambar lain. untuk menceriakan kami-kami semua yang kat dalam twitter tu.
dia terdelete aku rasa yang gambar yang dia nak tunjuk tu.
sebenarnya dia nak bagi gambar ni:

*comel kan? =D*


aku pun say sorry.
lepas tu dia tak layan.
aku pun macam. dahlah. aku tau aku salah.
and yea, bila aku di pihak yang salah, aku akan segera meminta maaf. tapi, kalau dia buat dunno je. fine la, aku pun buat dunno je la. *habis nak buat apa, dowh?*

lepas tu tiba-tiba dia bagi ni,

ok seriusly, masa tu aku ingat dah okla kan,
aku cakap lagi sekali, sorry la ngek. *eerr, aku panggil dia macam tu, sebab dia panggil aku nyet@monyet, memang ngek kan dia? -_-'*
tiba-tiba dia jawab, "M untuk Memaafkan maybe."

masa tu aku dah blur,
ni nak maafkan ke taknak ni? apsal lak ada perkataan 'maybe' ni.
angin ribut aku datang balik. aku cakap,
fine, suka hatila. take it or leave it.

seriusly aku masa tu dah malas nak layan. *sebenarnya aku rasa ego aku tercalar okay, dahla aku da minta maaf, lepastu dia cakap macam tu, fine, memang take it or leave it la kan...:ppp*
rupanya salah faham lagi.
adeih.. -_-'
berapa banyak kali punya salah faham daaa....

inche semutsengal ,
entry ni sebenarnya memang nak meminta maaf.
sorry sangat eh. *dahlah lambat buat entry maaf ni..teehee~*
*macam tak ikhlas minta maaf pun ada kan aku ni? tapi, seriusly aku memang ikhlas minta maaf.* :)
bolat kata saya sangat garang masa tu,
dan err..ya, saya kalau angin ribut plus marah melanda memang jadi garang and tak dapat nak memahami dengan jelas kata-kata orang..
-_-'

sebenarnya, rasa bersalah tu memang ada lagi.. -_-'
m untuk maaf okay?
=)

tapi, serius gambar tu comel.
suka..suka..suka.. *nimemanggedikmintapenampar,sekian*

 *tapi gambar ni comel sangat, alangkah bagus kalau saya pun comel macam kartun ini.teehee~*
*aku sedar aku tak comel, sekian -_-'*

hehe...

p/s: aku busy sikit 2, 3 hari ni. ini pun curi-curi update and online sekejap. penat pun ya. macam tak sihat pun ya. 
*apa kes nak bagitau kesusahan sendiri ni? minta simpati ke hape ni?*
*pap* (tampar muka sendiri sebab tak sedar diri)

p./s 2: nanti aku blogwalking blog korang yea. tapi lambat sikit. :D

p/s 3: ada seorang anon, panggil aku si*l kat entry random lagi , tapi aku tak approve pun komen tu. kehkehkeh, sebab aku bukan si*l..:ppp lagipun kebelakangan ni ada orang guna nama anon. so aku tatau ar sape walau aku macam tau sape. tapi, bila ada yang panggil, si*l ni, aku macam dah tatau nak percaya sape lagi.kehkehkeh.. sekian.

yang benar,
Cik M~

50 comments:

CaDLyNN said...

comelnye doodle tu.........sgt match dgn gmbr m

akoo pae said...

haha coomel3 gamba tuu..pandai anep edit..keh2



oke.skarang dah oke kan??hehe jangan gado2..nnt ade jodoh. =p

ttbe~

::WafaIrdina:: said...

keslipan teknikal je 2 kan..
inshaAllah ..
maafmu diterima ..
heee

* sieds..pandai 'dy' edit gmbr 2..comelll bangat :D

Liselle MonCherie said...

Whoa!! the suspense! thriller!
XD
comel2 doodle tue.
Rindu kat Madame Magnifique ni smlm
x de entry ea :D haha XD

.........cP~ said...

Ala. Dalam dunia blogging ni memang macam tu. Biar lah kot die cemburu kamu ramai follower. Buat tak tau je lah.

Telor Power said...

bermaaf-maafan lah yer..... itu yg bagus.

Lady Windsor said...

adik, itu bukan gedik minta penampar, tapi gedik minta cium...kihkihkih! sorry statement akak ni yang minta penampar kot...ok kidding. well what a nice entry...persahabatan ini bukan setakat di blog saja kan...menjalar jauh ke dalam twitter dan kita tidak tahu penghujungnya macam mana...hope for the best!

Nisa Greennnpanda said...

hihi~.. xpe la, die maafkn Miss M la tue nnti..

owh, busy eh? well, juz make sure u take good care of urself, ok dear?

isy3.. let me give that anon a good spanking.. brani die kaco Miss M.. ">_<

Aqiim said...

comel je kartun tu..
hehehe

DianaAzis said...

lah..boleh pulak dia letak kepala lain kat situ..hehe.. :)

Anonymous said...

comel..kamu memang comel..mgkn tu kamuu tak nak bagi tengok muka..

~>anon bukan semuanya jahat.ada anon juga yang sengaja menyamar jadi anon kerna takut nak bgi tengok identiti mereka.sy jadi anon mgkn kerana sy tak punya blog..mgkn !! apapun cool dalam khdpan ye..byee

iklas~
anon

poohrist said...

sukenye tgk doodle die..
cute je..

Cikgu Ma said...

cute!! =)

CekbOlat-bOlat said...

ececehh.. suke leteeww kak M.. haha..
yuu laa garang sgt! hahaha.. dh2..
stay buat muka comel okayyy =D

Saddila said...

sengal punya semut! kak M, suruh dia dtg jumpa dila kak. kat blog. dila ngan bolat nak sungkit dia puas2. agagagga mati gua :))

deno said...

wah... comel la.. suke! :) kenapa M tak letak gambar? teringin juga sis nak tnegok kamu... nak kenal walaupun kita kat alam maya... kan? :)

p/s : kamu ikhlas minta maaf, dia terima atau tdk itu no 2.. yang pasti, kamu ikhlas.. or mayb dia nak kenakan kamu.. sbb tu dia mcm tu... hihi... ^_^

♪ cik katak ♪ said...

cumel lah dodle tu m..
kesian semut kena marah uhuk3

Nong Andy said...

ya.. sangat comel. Adik pun tentu comel. semua wanita itu di lahirkan cantik- dpt ni dlm status FB Abg Bro El. Wah.. insaf sekejap.. tgk.. dah melalut hehehe!

dah terjah semutsengal tu hehehe..

Mizz ErMa said...

katun tuh mmg kiut..hihi ala, bio kan aje c anon2 tu..jnji kta x kacau die sudah..hihi

nasha sanza said...

hehe..akak selalu jadi anon tapi akk bg nama kan? sampai hati die cakap macam tu kat awak..hmmm..kurang ajar betul..sabar ye sayang...nie kak nasha nie..=)

sitihanisahali said...

alalalala comel nyeee.hehehe :)

O CIKTEDDY said...

lain kali jgn grang2 lg tau..cik ade bace tweet kak M aritu tp cik diam je..silent is better kot..hehe

Miss Purple Ungu said...

doodle tu mmg sesuai ngan adik yg comel ;)

miss daya said...

ceh suspen jer.. wakaka.. tapi cute laa.. :)

qlah said...

hikhik .

semarah mana kita pada seorang , last2 akan tergelak jugak .

persahabatan , insyaAllah kekal , bukan ?

.fariizza. said...

comeeell.
ternampak jugak kak M mcm marah2 kt twitter ri tu. hehe.
pedulikan je anon tu. :)

sabry oppa said...

nice ") nice ") like :) like :)

http://shaberry92.blogspot.com/2012/02/happy-birthday-poblack-b-zingersecret.html

http://sabryoppa.blogspot.com/2012/02/ketika-dating-kali-pertama.html

Lia Irdelia said...

m untuk maaf,,,
sangat comell.. :)

p/s : yup.. walaupun ikan, ia tetap ada kenangannya..

hara said...

our 'miss m' mstilah cute..he2. dua2 dh say sori, so xde hal dh kn..kite kan kawan2 sumenye.. :)

cik Kartun said...

hohoho len kali selidik dulu yew.. jgn mrh2.
btw memang comel doddle tu.. ;)

syafiqakarim said...

kehkeh...hawat hg dgn anip?haha

EL MARIACHI said...

haha...suka bila entry adik TH happy...apa pun abang bro jugak yang cool...

say to easy=) said...

eh comel la pic tu.hehe

CikAnyss' :O said...

hahaha ..takut saya baca entri ni , huhu , anyway , saya pon tak tahu la saya jugak salah paham ke apa , ada entri saya 'bobo dan boboy'*cer baca cer baca , huhu . semut sengal ada komen , 'muntah ..lalala' so saya tak tahu apa yang muntah , mungkinkah entru saya , mungkinkah gmbar saya , . err lastly saya g mnx maap je la wlaupon rasa macam xda slh , tpi hati org mana kita tahu kan . huhu ,so lepas tu saya buat donno gak p komen entri dia g , hihihii .. donno je kita kan , hak3 .

ZORA said...

bise la 2...mnusia mmng selalu busy...:P

Anonymous said...

aku sayang kamu bukan bukan juga kerna aku simpati,tapi aku ..... aku keluh nak katakan..

Iklas-
Anon

semutsengal said...

eiiiuuwww,

i malu.


kahkahkahkahkah ! btw, thxs ya. ikhlas ni.

chemay said...

nasip baik dah okay.
:)

Bilik Hijau said...

Tengok kartun tu teringat masa kecik2 aku teringin jadi kartun, pengaruh komik la katakan ... walaupun busy tetap blogwalking kan ? Thanks sebab meluangkan masa berkunjung ke blog aku untuk yg beberapa kalinya ...

~SaL IjOu~ said...

salah fhm boley jadik kat sesapa n bila2 masa yg kita x sangka..kalo kita yg salah, sgt perlu cepat2 minta maaf, dimaafkan ke x, itu bukan lagi jadi kerisauan..sbb kita da lepas bahagian kita..siyes, salah fhm kdg2 boley mengarah ke satu situasi yg menakutkan..mintak jauh kan..~

*picture ana muslim mmg tersgt comey~ ;)

Miss Butterfly said...

mesti inche ngek tu suke awak kan? hohO~

Azie Azman said...

comel la doodle tu..azie suka :D
ala jangan risau la cik M, dia dah maafkan tu :)

khairul said...

jom kita bermaaf2an

Azham Vosovic said...

Hai T.H...da lama x singgah sini heheh...apa khabar?

eeiyss said...

lorh...hehe

kim heeruul said...

ngam ngam je bahu kartun tu dgn badan lu. keh keh keh..

Nur Aischa said...

wahh comel lah doodle tu! pandai semutsengal tu buat ;D tp kan, pedulikan jea si anon tu ya..

Anonymous said...

kenapalah hati kamu tak pernah terbuka untuk bercinta.ermm

#komen anon tak perluy nak publish..

AzwanRamli said...

sweet entry....jeles.

Juliet_iRa~" said...

hee..mcm2 la korang ni..;p

memaafkan dan minta maaf..tu y tbaik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...