Miss Magnifique!!

Monday, 6 February 2012

Minat Eminem?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


aku antara pendengar dan meminati dengan lagu-lagu eminem.
meminati lirik dia mengenai kehidupan.
kemarahan dia, kebencian dia, jatuh bangun dia.

entah.
aku suka sesuatu yang berkaitan rapat dengan kehidupan seseorang.
sebab feel dia real..
teehee~

and yeah,
dulu aku macam blur kenapa semua orang pelik and terkejut aku meminati eminem.

melihat keperibadian aku,
orang tak rasa aku adalah orang yang mendengar lagu-lagu seperti eminem. lebih-lebih perkataan-perkataan yang eminem selalu gunakan dalam lirik-lirik dia.

even abang-abang aku pun, macam terkejut gila bila dalam simpanan-simpanan mp3 aku kebanyakan lagu-lagu eminem dan lagu linkin park, and lagu-lagu yang mereka tak sangka aku dengar. 
mungkin diorang ingat aku ni dengar lagu siti nurhaliza kot..kehkehkeh
entah aku layan je semua lagu.
cuma aku lebih suka lagu mengenai kehidupan.
mungkin sebab aku tak berapa faham apa itu cinta, jadi aku agak kureng sikit dengar lagu-lagu cinta.
dengar, tapi, kurang.

tak tau lah nak cakap macam mana.
aku tak rasa korang-korang pembaca disini hairan kot.

tapi,
siapa yang mengenali aku di dunia luar sana.
akan macam,
"ek, adik dengar lagu eminem?"
"ek, lagu apa yang adik minat?"
"seriously, you minat eminem? err..wah."

yup, even lagu-lagu linkin park pun aku suka. lagu-lagu dia yang lama, sekarang lagu-lagu linkin park dah macam slow sikit. teehee~
lagilah, diorang macam..
"what?"

kalau dulu aku blur.
tapi, sekarang aku faham kenapa diorang pelik.

hurm.
kadang-kadang susah juga bila orang ada high expectation kat aku.
ya, personaliti aku mungkin dikatakan stok 'budak baik' , 'mendengar kata' (sila jangan percaya, luaran tak menggambarkan dalaman. sekian..hahaha)
asal lah pulak dengar lagu-lagu yang berentak sebegini ni pulak kan.
entah.
aku tak ada jawapan.
mungkin dalam jiwa aku masih ada perasaan memberontak yang tak dapat aku tunjukkan.

kadang-kadang lirik-lirik mereka-mereka, membawa aku memahami kehidupan di luar sana. 
bukanlah semua lagu eminem yang aku suka. aku cuma pilih lagu-lagu yang membuat aku berfikir, dan dapat merasakan dan mendalami sesuatu.

kadang-kadang susah juga bila orang menilai luaran kita.

pasal tu kat dalam blog ni, aku tak nak cerita hanya benda yang kononnya menampakkan kebaikan aku, tapi juga sisi gelap and jahat aku.
sebab aku tak nak orang lain berilusi yang aku ni baik macam malaikat.
ya, itu yang sesetengah orang di realiti ini gambarkan, walau aku menafikan sekeras-kerasnya.
aku nak orang tau, setiap manusia punya sisi baik juga jahat.
sisi terang juga gelap.
dan kita mempelajari untuk melebihkan kebaikan.

dengar lagu eminem tak jahat pun.
tapi, entah. orang masih tak dapat nak terima aku dengar lagu-lagu macam tu.
dan mungkin juga sebab aku ni nampak macam booknerd, suka membaca, nampak konon perasan alim (kehkehkeh).. ya ini semua sangat cool.
dan bukan juga sebab aku nak nampak cool dengan dengar lagu-lagu eminem, bukan juga ikutan dari mana-mana pihak. nak buat macam mana kalau hati aku suka nak dengar lagu-lagu macam ni.
cuma, aku masih ada lagi pelbagai sisi. yang orang tak tahu. yang aku suka hati bercerita dekat blog ni..  -_-'

yang aku boleh katakan,
adab dan adat memang dah dijadikan habit, sebab itu adalah didikan. 

tapi,
oleh sebab kita ada akal dan hati. ianya berbeza dengan semua orang.

adab dan adat boleh menyamakan kita
tapi,
akal dan hati membezakan kita semua.

apa-apa pun kita semua mempunyai keunikan tersendiri.
just stay true to you. ^_^

and, aku suka dengar lagu rap..:)
outlandish, the sound of reason, soldier of Allah adalah antara penyayi rap islam kegemaran aku.. :D

ikhlas,
Miss M~


34 comments:

akoo pae said...

akoo memang tak up to date sgt lagu2 english ni..hahah sikit2 ade laa..

err kgkwn aku pon ade yg pelik bile aku layan lagu2 mcm ni. macam daughtry, nickelback..haha itu akoo suke =)

Nong Andy said...

Akak suka lagu eminem gak.. tapi biasanya yg duetlah. dgn bruno mar, dgn Rihana hehe.. ada gak lagu dia yg memula tu yg meletup gila masa dia start femes tu. cerita dlm lagu dia biasanya 'pedih' dan menusuk- walaupun dlm rap hehe..

lagi kan.. TH, akak suka pink. pink pun mcm dia gak! likin park pun adalah juga mcm what i've done.- suara derang power hehehe..

tak kisahlah. minat mana pun. tak semestinya org berpewatakan ayu kena dgar lagu siti nurhaliza hehehe.. kan..kan..

::WafaIrdina:: said...

ain xsuka dgr lgu rap
skit kepala au
hihi~~
:D

Picoz Shupalula. said...

Kite minat eminem! Hekhek

mira maisara said...

minat jugak eminem..tapi dgr je la..xleh nak nyanyi sekali sebb rapp die laju ngat laa -.-

EL MARIACHI said...

layan limp bizkit lah adik TH...

Liselle MonCherie said...

Same!! Eminem is the only rapper that I love to listen to!
He's amazing raps tell us about his life with details.
My fave song is Mocking Bird. :)
The Real wrapper and Rapper :D

dewi lazuardi said...

Salam kenal TH, Dewi suka Celine Dion dan Diana Ross..:)

Izan Ishak said...

tiap2 org punya minat masing2 kan cik M... it's okay...

dah lama tak dengar lagu eminem... dulu2 pun cam suka jgk. sejak2 jadi mak org ni kan... dah jarang plak dengar lagu beria2...

zeeck said...

give me 5! fan of eminem to :D

.........cP~ said...

Saya takde lah minat eminem. Tapi, banyak lagu Inggeris yang best sebab menceritakan tentang perasaan dan kehidupan. Kalau lagu tempatan tu, banyak sangat lagu cinta-cintan je. Tak kena dengan jiwa.
suka lagu pink- don't let me get me

MulutPayau said...

betulkan dik...setiap kita punya keunikan tersendiri....
semoga ceria2 selalu....

Aqiim said...

sy pun minat lagu rap..
tapi tak minat eminem.. haha
sy slalu layan lagu2 rap melayu.. awak ada dgar lagu rap melayu? bagi saya, kalau nak dgar rap melayu yg bagus, dgar Malique..
pehhh lirik dia tu memang terlampau sastera.. haha
try lah dgar.. cool~ :D

Akue Achik said...

sy start minat Eminem dari abg sy..Ya, lirik dia feel like real..dan abg sy ckp itu mmg life story dia..dan most of his stories relate with us..

pa2pun, I like Simple Plan better.. :))

CikAnyss' :O said...

hehe , a'ah .. tah kita cerita baik2 dlm blog , jumpa2 rock gila , huhu .. anyway , cik m ni baik , tak ilusi lah , uhuh

p/s maksud cik m , ingatkan saya tu cmne eh ? huhu

qamarguyz said...

salam ziarah..
eminem?..boleh ar..
esp zaman muda2 dl..
skrg dah kurang layan lagu2 omputeh nie..hehE

DianaAzis said...

Akak klu Eminem cuma certain lagu-lagu dia je akak dengar tak semua tapi kalau Linkin Park tu mmg la..Favourite..Sama la kita TH, org takkan sangka akak meminati dan layan lagu2 camni apabila melihat kita diluar kan..hehe :)

yong said...

yeahh,you rock housemaid!!

shera haifa said...

like 'luaran tak menggambarkan dalaman'..

yehhh

Nur Aischa said...

wahh linkin park, saya pun suka!! :D tp biasa2 jela dgr nya, boleh buatkan diri rasa bersemangat. eminem pun aisyah dgr jugak kekadang. hehe

O CIKTEDDY said...

kak M,minat kita same la..cik pon adore eminem =)

hassy chan said...

hahaha.. stiap org ad mnt masing2..
aku nih minat one piece.. member aku xleh terima hak3..

Lady Emilya said...

hee saya pon suka linkin park best! :D

Miss Purple Ungu said...

pun suka lagu eminem
tp x semua lagu dia la hehe :)

keeya mustafa said...

wah blh request lagu eminem byk2 cm ni,,wee~

Juliet_iRa~" said...

ok akk xsuka..kehkehkeh..

sbb hard core sgt..telinga akk bingit..;p

tp kakak akk suka..sesuai dgn gaya dia y rock tu..:)

adik boleh gang dgn kakak akk..heee

deno said...

eminem.. sis suka jugak dgr lagu die... org tak faham lirik lagu mmg akan bercakap buruk pasal eminem sedangkan byk terselit kisah kehidupan dlm lagu2 eminem.. :)

khairul said...

sekarang dh x minat kat dia

cik Kartun said...

apa beza adab dan adat?? hihihi

Maii said...

abah maii minat eminem :D

eeiyss said...

dulu kak is pun minat eminem... ( ish cane leh terminat... hehe ... tapi bes la eminem... hehe )

Azham Vosovic said...

Kan kan kan?

I hafal kot lagu2 Eminem...sebab lagu2 dia sedih....pastu sekali dpt hafal tu rasa bangga gila hahaha

Suka lagu Stan Eminem ft Dido hehe

Lady Windsor said...

Akak suka Roberta Flack dan Engelbert Humperdinck...kalau yg sekarang punya...tak kenal la dik...orang tua lama kan..hehe

Anonymous said...

Don't u wanna grow up to be just like me?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...