Miss Magnifique!!

Wednesday, 15 February 2012

notsowordless wednesday #6

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang




ni kat depan pintu king abdul aziz di Masjidil Haram, Mekah
ni gambar masa pergi buat umrah haritu...
aku ambil dari facebook sepupu aku.
sebab masa kat sana aku memang tak ada niat nak tangkap gambar pun..
tapi, gambar aku ada di setiap kamera para jemaah yang lain.
teehee~ 
:ppp

gambar tu aku yang pakai kasut tu..
yang nampak gila gemuk seyh! bila berdiri sebelah isteri sepupu aku ni 
hehehe

sebenarnya aku bawak backpack dalam telekung tu,...
aku isi macam2..
senang.
walaupun yang lain semua macam confuse, apahal lah aku bawak backpack aku ni kehulu ke hilir dah la besar berat pulak tu.
paling tak tahan masa saie la bila bawak backpack berat.
hoho.
entah.

percaya tak dalam backpack tu, buku-buku, tafsir al-Quran, buku doa, buku nota..
kekeke.
kebanyakan dalam beg tu semua nya buku.
harta aku cumalah buku.
aku pergi mana-mana memang bawa buku.
pasal tu backpack aku selalunya besar and berat.

i just cant help myself untuk bawak buku.
huhuhu

ah,
indahnya kenangan pergi sana...
rindu nak ke sana lagi..
T_T

kat sana,
aku merasa sangat tenang.
di Madinah juga Mekah. 

doa aku,
moga aku ada kesempatan untuk tinggal di sana..


ikhlas,
aku~

50 comments:

ghost writer said...

ni bukan lagi wordless wednesday nih,M.nih dah masuk part entry berjela.haha.

beruntung masa muda dah dapat pegi sana kan...aku,ntah.

Akue Achik said...

mpga sy jga bkesempatan ksana..Amin..

Princess Nusy said...

bestnye pnah jejak kaki ke sana..xpnah sampai lg..huhu

Anyyss Shuhaimi said...

bertuah dapat ke sana pada usia yang muda. huhu

Lea Isnawi said...

untungny dh pernah pegi sana
teringin nak pergi jugk :(

Telor Power said...

bestnye....dapat dah jejak kesana. huhuhu my turn tak tahu bila.

aku HaniAsyira said...

betul2... teringatkan kaabah mengalir air mata..

Ali Power said...

seronoknye dpt g mekah :)

Lady Windsor said...

TH, mudah mudahan doa adik diangkat ke langit dan Allah Maha Mendengar...

yad'z said...

terigin nak jejak kaki sane.. belum ade rezeki lagi.. hurmm

rezeki said...

salam

alhamdulillah


semoga mendapat umrah yg mabrur

insyallah

missSenget said...

best kan..


teringin nk gi sana lagi...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah,at least kamu dah pernah jejak kaki ke sana..

Liselle MonCherie said...

Pikul Ilmu dunia akhirat takpe hehe.
Ada suatu pesanan tp x ingt dr mana
"Tinggalkan lah ilmu kpd anak2 mu dan bukannya Harta Benda"...hehe
Teringin nk pg sana :'(

akuamir said...

haha,, not so wordless,,LOL sangat betul dan untunglah~

tak sabar ku nak jejak sane weyh,, :"(

Choki said...

Mmm..The Holy Land.Saya pun teringin nk gi sana lg skali Kak M.Dulu buat 'umrah.About 12-14 days je..X puas kn? >_<"

HeNRieTTa JoSe said...

Moga Adik dapat kesana lagi....AMIN...

Mr.Clive said...

hoho...stailo...harta semuanya buku... :)

nice.

Aishah Jahirah said...

insyaallah M...kalau ada rezeki,kesempatan pergi lagi....akak pun belum sampai ke sana lagi...:)

mama ju, said...

Aslkm

Salam kenal.
Mama pun teringin nak berlama2 di sana. Indahnya.

are_lin@yu said...

wah beznya dah pergi makkah..harap2 dapat pergi jugak...

ILA HonEyBuNNy said...

indahnya dapat ke sana....

alhamdulillah..

O CIKTEDDY said...

wah..best kan dpt pi sane..huhu

CaDLyNN said...

untungla M penah jd tetamu Allah..semoga kaklin pon nnti di pggl utk menjadi tetamu Allah.. :)

jeles :p

Nong Andy said...

wah bestnya TH dah pernah pergi sana :)

Ina Nadia said...

Jealous.M dah pernah jadi tetamu Allah.Ina ni,tak tahu bila dapat jejak kaki ke sana.Teringin sangat but takde rezeki lagi setakat ni.

reenapple said...

Ah... bestnya dapat pergi.. aku juga menyimpan imian untuk menjejakkan kaki di sana.. =)

::WafaIrdina:: said...

rinduny lambaian kaabah
bile lar berkesempatan ke saner
T_T

teha said...

eh , mn muke ? nak tengokkk ! btw , syok nyee sis dh dpt g sane.. teringin rse nak g !

Aqiim said...

hurm..
agaknya bila lah saya nak dapat jejak kaki ke sana..
teringin nak pergi..

deno said...

M beruntung dapat pergi sana.. sis pun teringin ke sana.. cuma sis ada kesulitan seperti perlu membawa mesin dialsis... i wonder..T_T

MulutPayau said...

InsyaAllah dik..kalau ada rezeki pastinya adik berkesempatan ke sana lagi...akak pun teringin ke sana lagi....

fierul said...

wahh untnglah dh dpt g sne ..
sy pon nti nk pegi sna jgak.

insyaallah .. hehe

syakey said...

tringat p sana.
mmg backpack tu berbaloi la nak guna.

guna beg yang andalusia bagi, penuh, berat. dengan botol air lagi, kadang botol air sampai 2 tiga nak isi air zam zam bawak blk hotel.

kte, ambil gambar rata rata, bukan apa, untuk kenangan. almost every moment ambil. slamat penggunaan camera tak ketat sgt mcm dekat masjid nabawi :)

diana said...

untungnya dapat merasa ke sana..semoga saya pun dapat ke sana satu hari nanti..:)

lisa said...

bertuahnya dpt pergi sana. ;)

si ngokngek said...

untung dah pernah jejak sana,doakan aku dapat pergi pulak nnti eaa..
buku mesti selalu pegang..hee

Izan Ishak said...

ini yg buat kak izan tak sabar nak jejak kaki ke sana...

keeya mustafa said...

kenangan paling terindah dalam hidup kamu..ALHAMDULILLAH kerana diebri nikmat dan peluang untuk menjejak kan kaki di sana

Anonymous said...

untungnya..akk pun teringn nak pg sana..berkobar-kobar..=)

Rtp Farra Arisha said...

wish i could be there too :') salah satu negara yang bakalan arisha kunjungi suatu hari nanti adalah makkah :) insha-Allah. you're so very lucky to be there di usia muda hehe.

saffiya_aleesya @ echa said...

rezeki cik M dapat ke sana muda2 lagi..

shera haifa said...

Insyallah kalau diberi peluang nak merasa jejak kaki ke tanah suci tu juga.

H.J said...

eh..baru lagi kan gambar ni...?dah balik mesia ke??

Prettywrite said...

nak stay sana..insyaallah semoga dipermudahkan ya M..unutng M muda lagi dah dapat panggilan ke baitullah..rezeki..:)

Nisa Greennnpanda said...

syukur.. untung la Miss M penah gi wat umrah...insyaAllah..moge kite sumer dpt jejak kaki ke sane utk wat Haji lak.. >_<

sy kdang2 bwk buku gak ke mane2, tp buku crite... jauh beza ngan Miss M, huhu~... T_T

kay_are said...

kalau macam ni name nye wordless wednesday, kire dah salah sangat2 dah ni.. ni entri name nye =P ape pun memang bertuah dapat g umrah

aiEz said...

sangat bertuah M dapat pergi ke sana,ingin sekali jejak kaki ke Tanah Suci,tapi masih belum ada kesempatan...

Ca Cik Duyung said...

alhamdulillah...kmu da sampai sana..

naiemah_ramli said...

untung dh jejak kaki ke sana kan ^_^..alhmdulillah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...