Miss Magnifique!!

Saturday, 18 February 2012

Prettywrite And Mr Clive

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh 
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

masa kak prettywrite umumkan yang aku adalah pemenang untuk kategori lucky draw..
aku terkejut but suka gila..
lebih-lebih lagi masa luckydraw tu dibuat aku tatau menahu langsung pun yang nama aku dalam list lucky draw and kak yna ni ada buat luckydraw..sungguh.
that's why masa menang tu memang happy sebab, eh, aku rasa aku taktau menahu apa2 tiba2 menang...:D
tapi...
aku juga berfikir panjang..
lama gak aku fikir sebenarnya, nak terima atau tidak.

sebab, aku tak dedahkan identiti diri..
and memang masa nak tolak hadiah tu, macam waaa.. 
sedihnya..
then, aku minta gambar kat kak prettywrite as kenangan for myself..
T_T

padahal, dalam hati dah nangis2..
and then, rasa takut pun ada..
sebab takut kak yna ingat aku ni sombong, dapat rezeki ditolak pulak...
tapi, Alhamdulillah, kak yna cool and tak kisah pun, siap bagi lagi gambar hadiah tu kat aku.
thank you so much kak yna!
love it and appreciate it so much!
:DDDD

tadi, aku pergi jenguk blog, Mr Clive ,
and you wanna know what?
i've won again!

and again, aku sendiri taktau yang jawab soalan untuk question ni, akan ada hadiah misteri..
sungguh aku tak perasan langsung sebab aku baca mula-mula dia kata for fun then dia tanya,
"if today is your last day on earth,  how would you spend your last 24 hours?"
so oleh sebab aku dah semangat nak jawab,
yang ayat last tu aku rasa aku cuma baca,
the comment will...
and ayat seterusnya hilang sebab aku dah buka kotak komen...
-_-'
*my bad*

and bila aku usha blog dia tadi, 
ada mystery gift winner, and hadiah dia novel nicholas sparks! untuk wednesday afternoon question.
dalam hati aku dah berkata,
"wah, bestnya siapa yang menang hadiah ni! novel nicholas sparks tu! kalau lah aku dapat buku ni kan best. dari tahun lepas dok usha buku ni, tapi, bajetku menghalang untuk membeli."-_-'

and when i see the winner's name..
and aku rasa time tu gak aku nak menjerit...
its my NAME!
TEENAGER HOUSEMAID
okay?????

aku taktau aku nak jerit sebab aku gembira ke sebab aku sedih.
sebab lepas tu terus pop up kat mind aku,
should i accept this?

haritu aku baru je tolak hadiah, padahal hati aku macam nak sangat.
ni, aduhai.

its a book.
and do you know how hard for me to resist a book?
i think i'm obsess with books!

but how with my mysterious identity?
*bluweks sila muntah sekarang*
haha.
meaning aku kena bagi nama? 
alamat rumah?
ouh!

ouh Mr Clive yang baik hati,
thank you so much!
whyla mysterious gift you tu adalah sebuah buku?
*ketuk kepala sendiri sebab tanya soalan macam ni, tak bersyukur tul* -__-'
kalau hadiah lain,
mungkin saja saya tetap boleh kuatkan hati, pejam mata and tolak.
tapi, ini adalah buku.
buku takkan sama seperti gambar.
takkan sama seperti wang ringgit.
sebab ianya buku.
ianya ada value and sangat deep for me.

a book you know?

walau seribu kali mulut saya kata tak mahu,
hati saya menangis-nangis nak buku tu!
-_-'

*okay kenapa aku rasa ayat aku ni dah macam over sangat je?*
hoho.

conclusionnya,
otak aku masih berpusing-pusing antara ya atau tidak.
yes or no.
should i or shouldn't i.

tapi, perasan sesuatu tak?
dua-dua hadiah yang aku menang ni, aku langsung tak tahu menahu mengenai segmen or contest or whatever you can call it..

feels like macam hadiah turun dari langit.
sebab tiba-tiba je.

and, again, Miss M, do you really wanna decline it?
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
*nangis guling2 lagi*

korang, what should i do?
T_T

p/s: kalau korang nak menang hadiah hebat lagi, klik kat Mr Clive punya blog ni, sebab dia ada buat contest and giveaway. hadiah dia bodyshop punya barang worth RM200.
serious!
and hadiah sangat best!

yang tengah bersedih and pening,
Miss M~

33 comments:

Liselle MonCherie said...

Alaaaa knp x nak hadiah?? Ape kata hntr wakil utk amik hadiah atupun guna alamat org yg Miss M betul2 dekat and knal<----crazy idea of mine XD.hehe

reenapple said...

jangan la reject tu.. buku kot.. kalau aku pun, aku takkan tolak.. hahaha.

tapi bila difikirkan, identity kot, but i think, you can exclude this for this time only... rezeki jangan ditolak.. =)

Akue Achik said...

ambik je..suru antr thru adress umah.. :))

CekbOlat-bOlat said...

pas kt bolat. heheh

aiEz said...

bagi aie eh?redha menerimanya...hehe..;p

Choki said...

Awesooooome XD

Choki said...

Awesooooome XD

Choki said...

Awesooooome XD

Noorieda said...

Salam ziarah..

Rezeki jangan ditolak..^^

Nurul Iman Rosman said...

rezeki jangan ditolak, amek amek. hehe ;)

I'm JUNKS said...

Best nye dapat hadiah. :D

saffiya_aleesya @ echa said...

best dapat hadiah tp sian plak kt Cik M yang nak kekalkan imej misteri tu kan..takkan nak bagi detail jadi tak misteri dah laa kan..hehehe tp Cik M kan suka buku..haa Cik M bg laa alamat umah kawan Cik M kan senang!!!

misskonspirasi said...

bak adiah tu kat misskonspirasi jew la. ngeh ngeh suka suka..

sha my heart said...

tahniah.. =)

Ros said...

Salam ,

Tahniah ya....rezeki tu.....rezeki ni kalau boleh tu janganlah ditolak...

Tapi apa pun terpulang lah kat diri sendiri.....

Mr.Clive said...

hi THousemaid...
sy paham kalau bende2 berkenaan dengan identiti ni perlu diteliti.xleh main dengan sebarangan... :)
so, u decidelah kalau nak ke tak.kalau nak, dalam next week akan pergi shopping buku tu and postkan.

kalau terpaksa ditolak..huhu...jadi terpaksalah dipasskan ke orang lain...soweee... :'(

thanks! :D

Ayie Abas said...

mcm abg ayie walau identiti misteri...mula2 dpt hadiah abg pernah tolak sbb kena beri alamat...tapi lepas tu abg rasa bersalah sbb x hargai pemberian org.

lepas tu abg bila menang sesuatu hadiah kasi jer laa nama alamat. bukn ada apa2 pun.

naiemah_ramli said...

tahniah miss M .. emm..terima je la :) heee...

MulutPayau said...

Tahniah dear...
Rezeki jgn ditolak...mngkin adik boleh guna almt kawan adik ke kalau tak nak idntiti di ketahui..

p/s..takut mnyesal lepas ni kalau tolak...kan menangis terguling2 pulak..hehehe..tapi semuanya brgntung pada adik....

Nisa Greennnpanda said...

yup3...totally agree wif Liselle...
ape kate Miss M anta wakil aje.. shr mr Clive anta hadiah kat cousing Miss M, Kak Ej tue ke...or sape2 yg lain..kn? at least dpt la gak that book that u wanted so much~!! ^_^

that's what u call rezeki my dear.. u are so lucky..hihi~...

yad'z said...

no need to reveal urself... if dia nak post barang, just guna nama pena pon takpe.. its ok, then kalau tak nak bagi alamat pun, bagi lah alamat rumah kawan2 yang lain, or jiran. or sape2 yang kamu percaya.. ok?

akuamir said...

amek yolah,,haha.. :D
lain kali tgok kartun banyak2 tahu,,LOL :D

missSenget said...

pinjam nama n alamat mmber..

guna alamat ofis sedara ke...

;)

akak pn kalo nk pos ape2, guna nama shila je..
tp stil alamat rumah la..
cuma fikir, xde sapa kot nk cari..
rumah kt pdalamn kan..

kehkehkeh..

Juliet_iRa~" said...

tahniah dear..

akk dah tau dl dr blog Mr Clive sblm akk dtg sini..:)

buku tu..amik k..heee

teha said...

ambik laa.. syg laa kalu xambk.. hehe :)

Leeya Hezlin said...

bestnya menang lucky draw..
tak pernah lagi dapat..
tahniah ya.. :)

p/s:thanx sebab singgah my blog.. :)

Saddila said...

murah rezeki akak. terima je la kak. tapi. err kalau akak tak nak dedahkan identiti, akak bagi la alamat member dan pastikan member akak tu tahu :) hehee :) hahaa :) hohoo :)

rezeki said...

salam

hehehehe

ambik,tak,ambik,tak,ambik,tak

terpulang pada yg empunya diri

Anonymous said...

ala sayang..ambil je..akk pun menang lucky draw tu...akk bg je alamat..mmg best hadiahnya...->kak nasha

dill said...

syoknye asyik menang hadiah :)

dill.

deno said...

wahhhh... tahniahhh!! best dapat hadiah nie... sis pun da lama tak dpt hadiah... besday pun lambat lagi... byk hadiah M.. nak tengok boleh tak..? hehehe..:)

kay_are said...

betul2 menjaga identiti diri ni.. impressive! menarik.. standard blogger ade care masing2.. so kalau diterangkan kat tukang bagi hadiah mesti die faham nye.. try r dulu

CaDLyNN said...

erm..erm...sayangnye kalau M tolak hadiah tu...bg kt kaklin boleh tak? hihihihi :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...