Miss Magnifique!!

Monday, 27 February 2012

Success One Day At A Time - John C Maxwell

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

hari ni nak bercakap mengenai buku.

aku antara orang yang suka membaca buku genre self-help ataupun motivation.

dari dulu lagi, aku ni sebenarnya tak tau macam mana nak meluahkan perasaan and tak tau nak pergi kepada siapa untuk menaikkan semangat motivasi.
ini adalah antara sebab aku suka membaca buku motivasi.

aku rasa dengan membaca buku motivasi, aku lebih mudah untuk menaikkan semula semangat aku, untuk memberi aku inspirasi.
malah, buku-buku motivasi banyak yang memberi guide untuk aku untuk merancang, membuat, mencatat dan macam-macam lagi.

korang tau kan, 
yang aku ni sebenarnya sangat bercita-cita tinggi.
aku ingin menggapai impian,
walau ianya sesukar mana.
walau ianya setinggi mana.
aku tetap ingin mencapainya.
biarpun susah biarpun payah.
aku tidak mahu mengenal erti putus asa.
:)

okay, sudah-sudah dengan mukadimah yang dah panjang lebar. =D

ni aku nak kongsikan satu buku motivasi dari john c maxwell,
aku beli buku ni december 2011, lepas beli terus baca haritu jugak sampai habis.hehe.
buku ni sangat best and sangat easy untuk terus hadam..:D

aku harap penggemar buku, dan readers di sini, ingin mencari kapsul semangat, belilah buku ni and baca.


harga: RM29.90

aku sangat suka buku ni.
sebab dia ringkas dan padat.
tapi penuh dengan ilmu berguna.
:)

***
behind me is infinite power.
before me is endless possibility.
around me is boundless opportunity.
why should i fear?
-stella stuart

cherish your visions
and your dreams as they are the children of your soul;
the blueprints of your ultimate achievement.
-napoleon hill

love what your doing.
believe in your product.
select good people.
-debbi fields

it's easier to settle for average than strive for achievement.
it's easier to be skeptical than successful.
it's easier to question than conquer.

he who is afraid doing too much always does too little.
-german proverb

a year from now you may wish you had started today.
-karen lamb

success is not perfection;
success is above average.

everybody can be great...
because anybody can serve.
you dont have to have a college degree to serve.
you dont have to make your subject and verb agree to serve.
you only need a heart full of grace.
a soul generated by love.
-martin luther king jr
***

aku tak nak jadi average.
aku nak jadi extraordinary.
:)

p/s: thank you so much Mr Clive

sincerely,
me~

31 comments:

Miss Purple said...

wah, mcm best je buku motivasi ni..thanksss sebab review pasal buku ni, sebab selalu lost kalau pergi kedai buku xtau nak cari buku motivasi yg mcm mana sebab semua nampak bagus2...=D

.........cP~ said...

InsyaAllah, kamu akan capai sesuatu. Walaupun tak semestinya ia adalah sesuatu yang kamu sangat mahukan, tapi, kamu akan capai sesuatu. Just believe it!

cinta siswi said...

suke bace buku jgk.. tp cm susah jek nk cri buku ni kt sini..huuu

a.s.m.a said...

suka jgk baca buku2 cam gini..
tapi masa je tak mengizinkan huhu

nak suggestkan satu buku ni..
pnah x baca chicken soup for the soul - living ur dreams?
buku motivasi gak..
tapi based on pengalaman orang lain kan..menarik sgt & buatkan kita lebih byk bersyukur dan teruskan usaha ^^

kak pnh ulas buku ni dalam blog :
http://drmuslimah.blogspot.com/2011/08/ain-cabaran-50-buku-16-chicken-soup-for.html

Eera Shera said...

ade jugak2 nama2 yg akk kenal..akk suka gak buku2 motivasi. nk bg kuat kn smgt

Mysara Ab Rahman said...

wah...bunyi menarik ni..
thanks for sharing..:)

obi said...

heh..wa suka buku fiksi...

Hanim Irsyad said...

nak try cari kat kedai buku naty..

fierul said...

dulu rajin gak baca buku motivasi nie . buku h.m tuah . tapi sekarg jarang sbb tak smpat .

tapi nty nk bli gak la buku nie .. :)

O CIKTEDDY said...

er,cik x suke bace buku motivasi..cik suka moivasi diri sndiri..kui3

akuamir said...

haa,, dah pandai pulak me motivation kan orang,, belajar dari buku je ek??hahaha... long time no see agaib,, ^^_

aku HaniAsyira said...

congrate lah org tuh dpt hadiah misteri kan...

sy ni baca buku motivation kalau down jer... tapi... kalau hepy balik tolak tepi dah buku tu...

heee~~~

CikAnyss' :O said...

yeah ,. ordinary is good , to me ;)
congrat cik m , menang contest , hehe

Haruno Hana 하나 said...

suka baca buku jugak ^_^ tak kira lah jenis apa.. novel, sejarah, motivasi.. suka semua :D

Akue Achik said...

love what your doing.
believe in your product.
select good people. :)

aku suka quote ni..

aku nk jinak2 blik bca bku..
doakn aku bjaya k..huhuu

Liselle MonCherie said...

WoW very inspiring quotes!
Keep believe in yourself and you'll
make your dreams come true! :D
I never read any motivational books
before hehe :)I'll find this one!

si robot comel said...

dah lama tak baca buku-buku,oh rindu nak bau buku.huhu

akan cari buku tu,jadi koleksi,hee

Ms.Siti said...

bagusnye, respectlah. jarang org yg suke bce buku motivasi ni tapi kalau bab cintan cintun tu ramaila..hahah.
salam kenal :)
follow awk :'D

Bidadari Syurga said...

akak plak lebih gemari genre Ilahi... dah berubah sikit genre bahan bacaan... semakin berganjak 'dewasa' ni hik hik hik....

alya_sygs said...

bagus baca buku motivasi ;)

yad'z said...

saye pon sama.. suka baca buku motivasi.. banyak collection kat rumah... ><

Mr.Clive said...

powerful thoughts can determine one from becoming great or mediocre. :)

and im so proud of you,dik for the way u form your thoughts! :D

and naper lak tenkiu kat hujung tu? walaupun xtau,jawab jugak la...hehe..."sama sama" :D

and just becuz u've already won a book,xbermaksud xboleh menang lagi!
dont count your luck out! hehehe

CekbOlat-bOlat said...

aaaaaa.. buku magic full english pon xabes bace sibolat ni -____- apatah lgi motivasi in english.. mmg berkubur buku tuu.. hikhikhik..

okay,pasni akak boleh mtvasi kn adk akk ni.. teheeee ;D

p/s: kak sory late.. mood berblogg agk kelautttt~~~

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye adik...blom baca lg buku tu...rietta pown suka gak baca buku motivasi...xkira lew eng ke malay....tp kebanyakan pinjam dr library...yang dihadiahkan org ada lew beberapa...

zureen said...

<3 loveee thisss!

millerJ said...

jesse here! hehe.. bestnya. rajin baca motivational books..hehe. btw, nice quotes and very inspirational though. recently i've read on gary chapman book. lupa tajuk ^____^

"aku tak nak jadi average.
aku nak jadi extraordinary."

go go..you can do this.. :)

CaDLyNN said...

nak carik buku ni jugakla...perlukan motivasi utk settlekan keje2 yg menimbun ni..huhu

Aishah Jahirah said...

dah M promote...nti g kdai buku blh usha2 ni...hidup dgn buku ni xrugi..:)

deno said...

interesting!! thanks M sbb share about this! nanti bleh sis survey kat MPH time kat jB... heee..

p/s: sis ke johor lusa :)

Juliet_iRa~" said...

manfaatkan k ilmu y ada dlm buku tu..:)

tu la kan hadiah GA Mr Clive..heee

kay_are said...

banyak betul ayat motivasi dalam buku tu.. problem nye sebab bese tertido bile bace buku bi.. so.. mungkin tak bape sesuai pada diri kot.. hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...