Miss Magnifique!!

Saturday, 24 March 2012

The Last Day~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


last day menjadi si gadis 20 tahun..
tomorrow dah masuk 21 tahun...

21 years old..
meaning aku dah pun jejak alam dewasa..

sepanjang menjadi si gadis 20 tahun, Alhamdulillah, i have been experienced alot..
and insyaAllah i always learn from mistakes...

aku tak tau apa yang akan mendatang..aku tak tau apa yang akan terjadi di masa depan.. namun moga saja aku boleh hidup dan terus tabah menghadapi liku-liku kehidupan..

aku seorang yang over thinking for everything..
aku selalu fikir yang baik dan buruk dalam sesuatu perkara.. walaupun aku selalu berdalih cakap aku tak fikir apa-apa, aku tak tau apa-apa.. but i always over thinking about everything..

fikiran aku sentiasa bergerak, sampai aku sakit kepala memikirkan sesuatu, that is when i know i am complicated...
orang selalu kata take it easy, but i always said no, i am serious with my life..
then bila orang tak boleh terima cara aku, then, aku jadi easy going and flexible to everyone..

but then orang cakap aku ni macam tak fikir apa-apa..tak fikir masa depan..
sedangkan semuanya aku dah planned and calculate awal-awal lagi..

sebab aku sedar and tau, hidup ni bukan untuk main-main...bukan untuk suka-suka..
hidup ni lebih dari itu..
waktu muda nilah sepatutnya kena buat macam-macam bukan tunggu dah dewasa lagi sikit.. waktu muda nilah kena kumpul ilmu..

orang-orang boleh kata apa sahaja, tapi aku lebih mengenali diri aku.. 
they can judge me sesuka hati mereka.. but i know what i'm doing..
i know what i want in my life..
i know what is my goal...

cita-cita aku bukan hanya ingin berakhir di dunia, tapi aku nak berakhir dengan cemerlang di akhirat..
sebab hidup kat dunia ni singkat..
terlalu singkat, kita kena manfaatkan sebaik yang mungkin.. sebab tu aku kena serious dengan kehidupan kat dunia ni..
dah cukup dah aku rehat and main-main je..

dulu, aku memang planned macam-macam.. tapi, Allah lebih Mengetahui apa yang Dia tentukan untuk aku,..
sekarang, aku akan cuba ikut flow, but still in planning... 

alam dewasa menanti aku esok...
alam remaja akan meninggalkan aku sepenuhnya hari ni...

tapi, kematian bila-bila sahaja boleh memanggil.. :)

ikhlas,
Aku~

41 comments:

eita said...

esok hari lahir erk...
tapi nak ucap awal jugak..
selamat hari lahir..
semoga kebahagian dan rahmat Allah sentiasa dengan M ye....

.........cP~ said...

salam.
Selamat hari lahir..

Akue Achik said...

cepatny dah 21...sy lma lg..hehee

^^

Human proposes, God disposes.. :)

yakin sj, smua ada hikmah..^^

kura said...

yee. hidup ini bukan main main, bukan suka suka :0

Thinkerer Bolala said...

selamt menjadi 21. bole kawen dah

R Machomil said...

Nak adiah ape utk bsok? Hehe.Walaubagaimanapun slmt mlgkh alam dewasa. Pengalaman diusia lalu menjadikan kita lebih matang dan sentiasa berhati2. Selamat myambut hari lahir. Nak kawen ajak2 la. Umo awk da ideal. XP

H.S said...

Saya pun macam kamu.suka over thinking

suka buat planning untuk masa depan.

macam kamu cakap hidup ni bukan utk main-main.setuju sangat!

saya terlampau bercita-cita tinggi.macam-macam saya nak buat.entahlah dpaat lakukan ke tak.

i have my own goals,tetapi kadangkala ada sesetngah org suka campur tangan.tapi apapun kita kena lawan dan berusaha untuk ke arah matlamat kita tuu.

macam saya dulu masa nak ambik mass comm,banyak juga org tak berkenaan menyibuk dan kata rugi saya ambik mass comm sedangkan saya layak utk ambik engineer/science related course.

tapi saya bertegas juga.parents pun support jadi mengapa mereka harus campur tangan?

alhamdulillah sekarang belajar mass comm at segi :) insyaAllah akan buktikan pada mereka suatu hari nanti saya mampu ! doakan saya ya!

yes betul. buat planning dan berusaha.kalau usaha tak menjadi dan tak de option lain,baru lah ikut flow =)

ShahzCudin said...

selamat menyambut ulang tahun kelahiran..semoga diberi keberkatan oleh allah pada umur yg diberi...

iring dengan doa pada setiap pilihan dan keputsan yg kita buat...

Nong Andy said...

25th ke bestday? er.. mcm n3 lepas2 ada bagitau hehehe..

so.. happy bestday in advance? er.. hehehe :)

*mudah mudahan mendapat keberkatan dunia dan akhirat :) pjg umur murah rezeki.. sihat walafiat. dan.... biar hatimu di ketuk sang cinta wakakakaka.. gurau je jan marah :)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

betul tu...kita merancang tp Allah yg tentukan..kadang-kadang tu sesetengah org buat keputusan tak fikir pnjng....apa kesan yg akn terjadi..at last malu sendiri...

reenapple said...

Happy birthday dear... akhirnya kita sama umur untuk sekarang... aku masih 21 lagi tahun ni sebelum birthdate aku.. heheh.

You know yourself better than anyone else...ignore those culprit says.. =)

goodluck dalam menghadapi kehidpan yang mendatang.. =)

AriF FaZDiLaH said...

wahh...dah dewasa..tahniah

EL MARIACHI said...

selamat ulang tahun....just like me abang bro menari ikut rentak hati sendiri je...

"I had no intention of deceiving anyone. It’s just that none of you understood…my true self."

cik Kartun said...

countdown :)

Dinas Aldi said...

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran ke 21 esok dik M. Semoga cemerlang di dunia mahupun di akhirat seperti yg diidamkan, akak doakan :)

aku HaniAsyira said...

nak cuba jadi org pertama wish nanti.. =)

Mr.Clive said...

org yang main judge judge ni kan,memang bengang giler..baru baru ni my uncle sendiri buat cerita kat kampung cerita mcm2 bende buruk kat atuk ngan nenek pasla i ngan adik beradik i...punyaa bengang weh! tak terhingaaa!zzzzzz

Juliet_iRa~" said...

dearrrrrrr!

happy birthdayyyyyyyy!

;)

smoga terus tabah dan kuat menghadapi hari2 yang mendatang...

mehh akk kiss pp n hugs kuat!be strong..u have me n everyone here..:D

pss :akk jual 1.80/pcs..heeee..ok tak?heee

chemay said...

happy birthdayyyy M.
may Allah guide you to the right pathway.
amin.
:)

aiEz said...

telah masuk hari Ahad...dengan ini dengan lafaz Bismillah aie mengucapkan selamat ulangtahun kelahiran ye,semoga hari2 mendatang diberkati olehNya...Ceria selalu dan moga diberikan kesihatan yang baik...Amin Ya Rabb...^^,

*sama dengan aie,walau orang tengok aie diam tp sebenarnya otak ligat berfikir sampai kdang selalu sakit kepala,yup kematian boleh datang bila2..sediakah kita?

Miss Butterfly said...

happy birthday ! semoga panjang umur , murah rezeki dan diberkati hendakNya :)

Wafa Irdina said...

besday akak ek suk
okie
sanah helwah yaa dear
moge berbahagia selalu
n juz be urself sis
biala org nak kater apa
asalakn kita niat kita baik n kita cari kije yg halal
kita xmampu nak puaskan at sume pihak
sebab sume org nak cari kesempurnaan
but we r not perfect
an
chill yaa dear
:D

syafiqakarim said...

sepanjang kehidupan,kita ingat kematian.dengan ingat kematian kita dekat pada tuhan.dan kite elak buat kemaksiatan.

syafiqakarim said...

sepanjang kehidupan,kita ingat kematian.dengan ingat kematian kita dekat pada tuhan.dan kite elak buat kemaksiatan.

MaryaYusof said...

As salam dear,

Happy Birtday! Feliz cumpleaños! Id milad saʻid! Be happy with ur life... Give more but expect less, then ur will be happy... Insya'Allah :)

alya_sygs said...

wahh... happy bornday..

Ihsan Arifin said...

happy birthday nooohhh~
semuga semuanya baik baik aja :)

HeNRieTTa JoSe said...

Happy Birthday adik....moga sentiasa diberkati olehNYA

Miss Purple said...

happy birthday!!
semoga panjang umur dan di murahkan rezeki
be happy forever and ever =D

kay_are said...

25 hb sudah.. so tu teenager housemate (sebab taktau name) selamat hari jadi yang ke 20 tahun kot.. semoga dipanjangkan umur dan dipermudah kan hidup.. amin

Lia Irdelia said...

selamat menginjak ke 21 tahun dear..
pengalaman hidup akan lebih mematangkan kita.. :)

Liselle MonCherie said...

Happy 21st Birthday :D
Semoga panjang umur
Dimurahkan rezeki
And I hope your life filled with
blessings from Allah. Amin~

say to easy=) said...

masih sempat nak ucap,happy birthday:)

lisa said...

happy birthday utk esok cik M ! :) hehe awal2 dah wish. semoga boleh menempuh hari mendatang dgn tabah :)

AIRA said...

happy birthday..may Allah bless u:)

Ayuni said...

Happy birthday n may Allah bless u always....

Faza said...

hepy besday!

O CIKTEDDY said...

usia brtmbah,tanggungjawab makin besar..hehe
eh2..slmat hari lahir kak M ^,^

teha said...

eh , bday sis ea ari nie ? epy bday :)

MulutPayau said...

selamat hari lahir dear....semoga dimurahkan rezeki, dipnjngkan umur serta diberi kesihatan yg baik.....

syira rahim said...

yup betul.

"alam dewasa menanti aku esok...
alam remaja akan meninggalkan aku sepenuhnya hari ni...

tapi, kematian bila-bila sahaja boleh memanggil.. :)"

suka ayat ni. sangat bermakna. semoga sentiasa mendapat rahmat Allah :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...