Miss Magnifique!!

Wednesday, 14 March 2012

Monalisa's Smile?

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


masa entry No More Mystery & Mysterious ni kan,
mana-mana yang sempat tengok, terima kasih sebab cakap aku cute n sweet. *pengsan sebab dah perasan* hahaha :p
yang tak sempat tengok, err..nantilah kalau aku rasa nak tunjuk lagi, aku tunjuk okey?
ngehehe.

dan ya, aku tau pipi aku bulat dan tembam, 
so kakak-kakak and adik-adik juga teman-teman...
sila jangan berangan nak cubit pipi saya. 
pipi saya adalah aset saya..*ohmai! melalut lagi*
hahaha..:pppp

er, yang pasal aku banyak sangat sebut ugly tu, er, 
bak kata sis cp, saya tak rasa kamu ni low self esteem sangat. *wah, sis cp, you got it rite!* =)
and true, aku tak low self-esteem pun.kehkehkeh *buat muka poyos* erk..
cuma bagi pandangan aku, aku tak lawa, tapi, aku suka je muka aku sendiri. hahaha
*boleh tak gitu?*:p

lagipun, maksud cute kan, ugly but adorable..sila baca entry >ini< ... (entry yang aku tulis tahun lepas pasal ugly ni eh, pasal cute. :p)
so aku ugly... err..tapi aku perasan aku adorable.. 
*oksekianbai.*
*sila muntah euw*

tapi yang paling buat aku terkejut ialah komen dari sahabat blogger indonesia,
dia kata, foto-foto aku ni ada kesamaan dengan Mona Lisa, 
senyumannya.

er, maksudnya senyuman aku tu macam Mona Lisa! ohmai! oh mai! oh mai!
jap tapi, dia juga kata, foto-fotonya, maknanya aku ni ada iras monalisa yang misteri?
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... 

monalisa kan senyuman dia misteri.
erk..
aku kan misteri.
*ok fine sila muntah*
hahaha.






*ini bukan gambar aku, sekian*
*kredit gambar to mr google yang baik hati*

kalau tak silap aku, aku ada baca mengenai lukisan monalisa ni yang dilukis oleh leonardo dicaprio..
eh salah...leonardo da vincci. hihi (er ke sebab aku banyak baca buku dan brown?) ngehehehe

diorang kata, leonardo da vincci ni kan macam pelik je orangnya, and ada jugak yang mengatakan dia gay. dan dia lukis monalisa ni adalah diri dia sendiri versi perempuan.

dan senyuman mahal monalisa tu, juga dikatakan,
'a knowing smile'
'a mysterious smile'

ala-ala, monalisa ni dia cakap, i know a secret. atapun maybe, you're fooled by me. ataupun, i know what you don't know.

konklusinya,
er, and adakah ini bermakna aku ni sebenarnya lelaki???
dang!!!

banyaklah, aku perempuan sejati okey?
:p

oh yang pasal kat profile aku yang cakap M stands for Monalisa, bukan bermakna, aku ni peminat potret monalisa, ataupun sebab aku perasan senyuman aku macam monalisa. er.
aku tak minat pun monalisa sebenarnya. hoho.

masa aku tulis profile tu, benda tu spontaneous.

*bukannya apa, kang tak pasal-pasal ada orang cakap aku ni pengikut freemason la illuminati lah, pulok dah*
aku sesuki hati je letak okey?

sekian.

moral of the story untuk hari ni,
sila senyum..=)
senyum tu kan sedekah yang paling senang dan mudah untuk dibuat semua orang...keep smiling to people, yea?
(^_^)v


daaa~
xoxo,
Miss MonaLisa~

41 comments:

MulutPayau said...

Adik.....
SENYUMMMM....dan semoga sntiasa CERIA.....
Alaaaa dik, terlepas peluang akak nak cubit pipi yg gebu dan montel tu...hihihi...

P/s...lukisan monalisa tu tak de keningkan....

Teenager Housemaid said...

hahaha..
akak mp tamo cubit pipi! nanti dah tak tembam lagi macam ni..ngehehehe..

p/s: a;ah la kak, adik pun baru perasan dia takde kening...

CaDLyNN said...

ala..tak sempat tengok pon :(

Cik Lia Lomi said...

eh, Lia tak sempat baca entry tu..alamak, kalau tak dah boleh nampak monalisa ke 2....heee

Kakzakie said...

Kakak baca N3 ini pun senyum juga..

Afiq Yassin said...

senyum kan sedekah.. hu3
sbb tu miss mona tu senyum

Teenager Housemaid said...

kak lyn: er..hehehe.. tak tengok pun takpe.. tak lawa pun..hehehe..

lia: teehee post entry tu memang kejap je. then bila post entry baru memang terus delete gambar tu..huhu

kakzakie: senyum juga =)

AriF FaZDiLaH said...

kena wat teenager housmaid smile plak pas ni...baru ..mantop..

Teenager Housemaid said...

afiq: alamak, lawak pulak bila awak panggil saya miss mona..hahaha..
panggil miss m je la..hihi

Teenager Housemaid said...

arif: hahaha..good idea! boleh gak nak try buat lepas ni..hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

monalisa.. ptret misteri aje tgknya..

HeNRieTTa JoSe said...

u r cute and would always be cute forever....

Teenager Housemaid said...

nuyui: haha.. misteri..:)

kak rietta: teehee~~ thank you sis..:)ALhamdulillah..:D

c'axoera ヅ said...

entry ni ajer dah buat i melayang heheh ni kan pulak tgk muka monalisa tu hehehe

cik Kartun said...

ha'ah laa.. teliti balik, ade la iras cikit2.. hehehe
yup2.. kita kene snyum slalu :D

Teenager Housemaid said...

axoera: kenapa you melayang? hehehe..

Teenager Housemaid said...

ck: ada iras ek? tapi gambar2 kat post ni semua memang gambar monalisa tau..:D hehe..
gambar saya kat post lama tu dah delete..:D

syakey said...

ce letak senyuman sendiri sebelah senyuman monalisa. nak jugak tgk :P

Teenager Housemaid said...

syakey: haritu dah tunjuk.. sekarang malu!!!
hahahaha

MaryaYusof said...

As salam Teenager Housemaid,

Akak miss a lot of ur story... Sory dear, teringin nak tgk gambar tu...huwaaaa! Sharelah lg ek, ek, ek! :)

saffiya_aleesya @ echa said...

mungkin sbb bibir Cik M kan nipis gak tu yang macam monalisa tu hehehe..

aku HaniAsyira said...

tak aci!!! tak sempat tengok... kenapalah lambat on9 dan tenet prob masa tu.. tunjuk pat.. hohoho

Telor Power said...

TH: cepat uploads gambar senyuman anda bersama mona lisa, mana tahu sama, dan kata2 blogger dari Indonesia tu ada benarnya

Anyyss Shuhaimi said...

a'ah..
betul la tuh. leornardo da vincci lukis perempuan versi dia.
lu memang misteri tapi jangan la lukis potret lelaki versi sendiri. ok? XD

Cik Orkid said...

Besar betul tulisan blog cik monalisa. muahaha. Anjakan paradigma ke hape ni? hahaks

.........cP~ said...

Salam.

Fulamak. Disamakan dengan monalisa smile. Bertambah2 la misteri kamu ye.

Segan kot nama dah disebut beberapa kali kat blog nih. :">

Nong Andy said...

oh. sy memang ada baca komen tu :)

tang pipi tu memang gebu mcm monalisa :)

*akak memang suka baca balik komen2 :)n baca reply dr tuan blog :)

Teenager Housemaid said...

kak marya yusuf: wahaha.. insyaAllah.. nati2 la ek..ek..ek..? :p

kak echa: maybe kot, and then bibir saya pulak kecik..muahaha..

haniasyira: hahaha.. erk. nanti2 la eh? kekeke

TP: muahaha.. nanti2 la eh? malu ah.. rasa cam tak sama je..:p

Teenager Housemaid said...

anyss: hahahaha.. u just gave me an good idea! but, er.. saya tak pandai melukis.. so..hehehe.. tak adala lukisan versi TH lelaki..wahahaha

cik orkid: kekeke.. lebih kurang gitu ler.. senang nanti korang nak baca..hahaha

kak cp: hahaha.. tu la pasal..:D
hehe.. tak yah la segan..:DD

kak na: hahaha.. kira sebenarnya pipi jela sama eh? wahaha..
okey, lepas ni saya akan cuba sedaya upaya membalas semua komen pembaca blog ini ! okey? :DDD
terima aksih..:DD ngehehe

Adika said...

hehee pnah gak dgr citer mona lisa nie tapi kebanyakkan semua kata itu mitos .. so tak tau la citer tu btul ke tak .. :)

Teenager Housemaid said...

adika: tula, macam2 cite pasal monalisa ni kan..hehehe

daya said...

potret monalisa ni kan, macam semacam la. misteri.

Teenager Housemaid said...

daya: kan... misteri and something..:)

littledolphin said...

ala...tak sempat tengok T.T

sila tunjuk lagi sekali.hihihi xD

kay_are said...

no no no.. aku tak dapat tengok sekeping gambar pun so takleh nak komen pape .. =P

Aku Achik said...

pnh bca crita dsbalik potret dia?hehee..

sure tak nk dsamakn dgn mona lisa pas tu..

Teenager Housemaid said...

hana: hehehe.. teehee~ nnt je k?

kay are: hahaha..

achik: pernah.. yang pasal dia tu pela*** tu kan? hehehe.. dan juga jal*** kan? hehee
nauzubillah..

Miss Purple said...

yeah...senyum
senyum itu seindah suria, macam dalam lagu tu...hehe

Picoz Shupalula. said...

auta tuh . auta. haha

CekbOlat-bOlat said...

ha`ah la.. mcm monalisa muka akak!
n M mybe Monalisa XD
hihihi

Liselle MonCherie said...

Ini lah
Miss Magnifique Mona Lisa!
Sebenarnya Kalah Mona Lisa tu,

Miss M lagi lawa! Hoho Dan Brown's with Angel and Demons....and Da Vinci Code! huhuhu



<3 <3 <3 <3 <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...