Miss Magnifique!!

Monday, 19 March 2012

'perasan to be STYLOSTA'

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih


hari ni, tetiba i nak perasan jadi blogger yang ala-ala stylost euw euw okay?
bukan stylist okay?

but stylosta..kehkehkeh...
awesome kan?

*pengsan*

sekarang i akan tunjukkan gambar-gambar yang konon bajet macam blogger-blogger stylist yang terkenal..
oleh sebab ai tak terkenal and style ai tak awesome macam diorang, so i akan maintain jadi stylosta..wahaha..








maxi dress: poplook
blouse/shirt: cotton on
kasut: flat boot vincci
bag: calvin klein
seluar tight polka dots: ladylike
pashmina: stall kat dalam shopping complex

ohmaigod!
sangat bajet model okay i ni!
-_-'
ampunkan kegedikanku ini..
-_-'
inilah stylosta terbaru..wahahaha



*okay inilah maxi dress yang aku beli di poplook warna hitam yang senteng sikit tu.
tengok kalau tersilap gaya boleh nampak seluar polka dots aku. huhuhu..
tapi dah nampak macam skirt sebab aku pakai blouse kat luar huhu..*

ouh jangan risau, baju cotton on ni kalau kat belakang tu, actually dia tutup belakang eh, tapi sebenarnya maxi dress ni memang selesa and longgar..huhu..

and please, tudung pakai tutup apa yang patut okay? :D
teehee~



*ni gambar lama*

baju: brotherhoodarts 
seluar: scarlet
kasut: running shoes bata
bag: bonita
tudung bawal: hadiah dari kak a (bidang 60)

*kredit gambar kartun tu oleh cik bolat*

*gambar terlebih lama*

maxi dress: nichii
cardigan: tak hengat (ini bukan nama brand)
bag: calvin klein
kasut: rubber pump shoes hush puppies
pashmina: sudaa lupaa (ini pun bukan nama brand)


wanna join me to be stylosta?

sila buat entry suka hati dan meletakkan gaya anda..
tapi, syaratnya pakaian mestilah sopan..err..
nak letak gambar kepala sendiri pun no hal la..
tapi ai takde kepala, sekian.
:p

tapi, ini segmen sesuka hati je.
tak ada hadiah.
segmen rela diri.
siapa nak join jadi stylosta??

kehkehkeh..
then nanti, i akan letak link blog you all semua didalam post, and i akan pilih pemenang.
tapi tak ada hadiah.
so dipendekkan cerita,
segmen ini membosankan.
hahahaha..
peserta: terbuka kepada lelaki dan perempuan.
expired date: entah. takde kot.. haha :p

p/s: gambar ku tetap takde kepala.. lalala~

p/s 2: cet, macam ada je orang nak join segmen stylosta ni..ekekeke... takpe-takpe, ni just for fun, takde orang join pun, i menjoinkan diri i sendiri..kehkehkeh..

ilmu untuk hari ini,
pakailah pakaian yang menutup aurat..
err..hehe..:)

daaa~
xoxo,
Miss M~

60 comments:

miss aina said...

i wonder , u must be a cute person right ? <3

Haruno Hana 하나 said...

nice la sis! :DDDD
even nk jadi stylosta pun, still boleh tutup aurat.. depends on us je nk pakai camne (^_^)V

p/s: takleh kasi tau ke tinggi sis berapa? hehe~ hana 150 aje.. x padan rasanya nk pakai maxi camtu.. ngeh3 :p

♪ cik katak ♪ said...

kurusnya cik m?? hmmmmphhh:)

Eera Shera said...

bergayanya dia..branded lg tu..mcm model..ala segan la nk tayang gmbr hihihi ^^

Teenager Housemaid said...

miss aina: errr..hahaha..i'm ugly but adorable..:ppp

hana: betul3x..:DD hehehe..pakaila macam mana yang penting tutup aurat..
tinggi sis 16cm je..huhuhu

cik katak: kurus?
saya pipi je tembam and bulat..(sbb tulang pipi tinggi)kekeke badan taklah kurus sangat.. tapi taklah gemuk..wahahaha..

kak eera: hehehe.. takyahlah tunjuk kepala..:DDD haha

Mysara Ab Rahman said...

npe xtnjuk muka? ala...xpe..yg pntg kte dh tau ur face..:)

Akue Achik said...

stylo! :D

dlu sy pki pkian bajet2 indie..haha

skg jrg da, tgh cba pki skirt jgak..

tp part pki kasut tu yg plg ohsem! ^^

tak pnh cba lg ngan dress..hehe

lisa said...

nak tengok muka cik m. pleaseeeee pm me kat fb with your full picture :p hehehe eh kelakar la segmen ni. hadiah xde, haha cool. rasa macam nak join je.. :)

si kiut lavender said...

bergayala camna pun...
janji taw nak tutup aurat


hehehhe...mesty muka dya comel2 cenggitu....sebab tu xmo tunjuk muda t byk yg berkenan..kikii

eita said...

takde kepala pun still nampak cute kan..
heheheh...

H.S said...

i really like the first style! serious!

sekali-sekala jadi stylosta pun apa salahnya.nak buat selaLu pun tak apa.hihihi xD

O CIKTEDDY said...

nice,kak M ♥

Ali Power said...

haha, one word. STYLE!

Telor Power said...

TH : serba boleh rupanya....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nice dear~ (^___^)

chemay said...

styleee.
:)

Alifz Rrenji said...

hahaha....

aku HaniAsyira said...

mula bayangkab muka miss m macam2.. jgn tye bayang cam sape?? hohoho..

sy xreti nk bergaya or stylosta cam awk.. hee~~

betul2.. asalkan tutup apa yang patut tutup kan.. =)

syafiqakarim said...

very besetail okai.
haha apasal muka takde -.-

Nong Andy said...

tengah try padankan gambar2 di atas dgn wajah yang ada dlm memori akak ni. hari tu kan tayang kejap wajah misterinya itu hehehe..

ah! dah nampak pun... hehehe si pipi monalisa? hehehe..

c'axoera ヅ said...

kepalanyer maneeeee hehehehe

Liselle MonCherie said...

Hello Stylosta! mcm bunyi Chowrasta Penang XD heeee :3
I absolutely love your style! <3 <3 <3
Out of the way models! It's the time for Mona Lisa to shine or most likely to be known Miss Magnifique!!

You're beautiful darling,in every way :D.InsyaAllah nnti ada rezeki,kita meet and greet <3

| NURUASHIA | said...

cntekkk...xpakai ketat n sksi pon boley berstylee kn3 :)

zida said...

kak, gambar atas sekali tu, camne buat tudung tuuu? hehe nak tauu

zuk zuhaiza said...

respect u sbb tak pernah tunjuk muke u.

sokong. stylo yet menutup aurat.
tapi barang u branded lah. tak mampu den. hehe

AriF FaZDiLaH said...

ok..la tu..mmg stylo lah..

Mr.Clive said...

hehe...semua gambar smapai leher...Headless Nick eh?kehkehkeh :P

emy zulaiha said...

wah Miss M mmg stylo lah.hehe kite simple je tak stylo mcm Miss M :) dress satu hapak xde.haha kesian kite kan.

ZORA said...

ape yg penting tutup aurat..:P

reenapple said...

oh... aku tak pandai bergaya seperti kamu.. =)

jeBateja said...

aik....apsal tak de gaya org gaji pun.....macam tuan kepada org gaji ada lah....ahakz

Hana Soffelia said...

Nice..anytime blh transform jad stylista. But still memenuhi tuntutan menutup aurat. ^_^

fierul said...

haha sy tak stylo la miss m .. :D

are_lin@yu said...

cmel lah..berstail..hehehe..ctik tdung n bju..;-)

Kakzakie said...

La... mana kepala model ni menghilang? Tak apa kakak dah tahu memang cantik dan cute.

Skirt cantik dan selesa itu yg penting...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui xpndai nak berfesyen mcm ni..gugu..

Prettywrite said...

somel jer..pakailah apa pun..janji sopan dan menutup aurat..:)

daya said...

style sangat. style n mnutup aurat kan. :)

WuMing said...

Cara berpakaian nampak bergaya... Yang paling penting nampak sopan...

Muka tak apa... WuMing boleh letak gambar Nenek WuMing yang sentiasa Manis dan sedap mata memandang..

Jangan Marah....

khairul said...

teringin nk tgk muka

zati embong said...

ha betul,apa kita pkai yg penting selesa sbnrnya.hihi

kay_are said...

ni dah takde bende nak wat r ni kan.. so bergaye sakan tapi still misteri lagi.. aku takleh jadi stylosta sebab aku cool je =P

My Life's Journey said...

Hihi wahhh dear memang pandai mengayakan sesuatu :) .. chayok2!!!

Liza Razak said...

saya pon nak join jugak...suka outfit awak yg kat atas sekali tu :)

MulutPayau said...

Adik....
Cantiknya...!!! Serius ni....mmng adik pndai bergaya...

Emmmmm akak boleh join ke???? hehehehe......

Anyyss Shuhaimi said...

sori. i bukan fashionista. mmg tak pandai nak berfesyen. :(

amy syahiera said...

haha . smart pulakk tgk pic sys tnpe kepale tu :D
boleh tiru ! haha

cik Kartun said...

waa.. takde kepla p0n tetap stylo..!! :D

Mizz ErMa said...

lorr..awat sume gambar tuan belog, sume tak de kepala? bila nak tunjuk kepalanya? hehehe segmen nih macam menarik lah..misti lagi menarik kalo disertakan dengan hadiah sekali kan? hehe ade masa nanti sy pon nak join lah..=D

Ayie Abas said...

bayknya gambar teenager kali nih..tapi tetap berenti di bahagian leher jer..mukanya mana? hehe3

Woofer Storm said...

comel la pakai tudung labuh..

~tutup la pada apa yang sepatutnya ditutupkan?

kay_are said...

bakal besday girl.. aku tag ko!

http://kazreal.blogspot.com/2012/03/snap-snap-segmen-with-yadz.html

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tengs 4 da wish tau dear~muah!

Juliet_iRa~" said...

akk x stylosta laa..

camne..??? ;p

zulhilmi tempoyak said...

hahahaha... muka sangat la misterious u...

heee...

happy tu see all the photos. :)

y..?? u have the answer. :)

ghost writer said...

lau lebih banyak dressing yang kau pamer kat sini, makin lama aku leh jadi pengkritik fesyen dan style yang kau pakai. :)

*aku pun pakai jersy ngan jeans jer..

deno said...

my dear M... sis teringin lihat M... :)

semutsengal said...

shopping sakan ?


Grr !

Ain Dzaya said...

mesti kemain cute kan, sebab tarak kpala belaka.ehew

Ain Dzaya said...

mesti kemain cute kan, sebab tarak kpala belaka.ehew

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...