Miss Magnifique!!

Friday, 16 March 2012

Shopping, shopping, shoppppppiinnngggg~

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

aku rasa mesti yang ramai dah tau pasal poplook kan?
teehee~~

aku ni kiranya baru je tau pasal poplook.
ohmai! aku tau aku ketinggalan zaman.. hoho...

and bila aku usha poplook, aku macam wow!
banyak dress-dress yang kiranya murah dan mampu untuk dibeli..
and ini buat aku sangat excited!!
ohmai! 
setan duniawi ku mula datang kembali!
Astaghfirullah...

dan yea,
aku pun terus usha dan nak membeli..
alamak tapi aku tak register lagi kat maybank2u...
ohmai ohmai ohmai.

then, apa lagi aku pun register maybank2u...
ohmai lagi..
aku tak register no fon dekat maybank...
dengan muka tak malunya, pada hari rabu haritu, aku ajak iq dan ki temankan aku pergi bank memandangkan rb telah pulang ke rumahnya kerana ada urusan keluarga...

tadaaa~
habis je register...aku belanja iq and ki makan mekdi..
memandangkan  aku dah bawak diorang keluar..
"kak, iq nak double quarter pounder." "eh kak, tak nak lah. mahal la pulak double quarter pounder ni, iq nak triple cheese burger jelah."
"kak, ki nak quarter pounder."
hamboi, kus semangat bebudak ni makan.
sampai akak mekdi tu pun kata,
"Uish, besar tu triple cheese burger." sengih dia pandang iq..aku sengih je. nak buat macam mana si iq ni boleh tahan kuat makannya. 
bila ki order quarter pounder, dia pandang ki yang kurus keding..
agaknya dalam hati dia, budak ni kurus keding tapi makan boleh tahan.. hoho..


lepas tu, balik je rumah aku pun meneruskan sesi membeli barang online...
erk..konon nak beli dua je..
kononlah...
sekali terbeli empat.
ok fine ini sangat melampau!

dan tadaa~
hari ni dah dapat dah barang dia..
mak aih..
cepat tuuu..
and memang awesome la baju dia..hoho..

oleh sebab aku malas nak tangkap gambar korang tengoklah gambar yang aku ambik dari poplook ni..hoho

aku suka dress ni..warna dia lawa and labuh dia pun ngam dengan aku..
jangan risau aku tak pakai macam kalau keluar..ofcoz aku pakai outerwear..
gila kalau aku keluar pakai macam ni je, haha

dress ni pun lawa..cuma dia senteng sikit.. aku kena pakai kasut but kalau keluar sebab kalau tak, macam tak lawa je. sebab nampak gak senteng dia.. tapi, kalau ikut dari measurement kat sini patutnya okey je dengan tinggi aku sebab model ni pakai kasut tinggi.
tapi, nak buat camno, mungkin aku ni yang terlebih tinggi untuk baju ni..hoho..

maxi dress ni dengan maxi dress hitam tu masa aku beli ada 20% discount tu pasallah aku terbeli lagi..hoho..
aku suka dress ni, warna dia nice..:D
and labuh dia pun ngam dengan aku.. teehee~

ada lagi satu, tapi gambar dia aku dah tak jumpa dekat website poplook ni..
huhu, dia warna fuschia..

warna dia warna macam ni. and style dia pun ala-ala macam ni. cuma dia bukan lengan panjang.
dia tak ada lengan.
huhu..

habis dowh duit aku..ish!
actually ni ler hadiah untuk diri sendiri..
aku belikan diri sendiri dress and baju..huhu..

aku ada gak beli baju kat cotton on haritu..
sebab sekarang cotton on punya baju semua trend tengah longgar-longgar and besar-besar..
aku selesa pakai baju besar and longgar..
tak suka pakai baju fit... 
lagi satu aku ni memang jenis suka pakai outerwear, thats why kalau dress tak ada lengan pun aku boleh beli..teehee~

kadang-kadang jubah-jubah aku pun aku belasah je pakai outerwear..teehee~

and lepas ni nak cari kasut pulak..
ohmai!
habis ler..

so every year, bagi aku, aku akan reward diri sendiri dengan benda yang aku nak and inginkan..
teehee~
:)

kalau aku rajin and perasan gedik nak jadi macam shea rasol ke, macam adriani a ke, macam maria elena ke macam fatin liyana ke, nanti aku tangkap gambar aku dengan menggayakan dress-dress ini ea..err..dengan outerwear and tudung sekali okey..
hahaha..
tapi, jangan risau..
tetap tak ada kepala..
oh aku rasa aku tersuka dengan poplook ni sebab model dia semua tak ada kepala macam aku kot..
:ppp
haha

birthday aku 25 march..
sila ingat..
hahahaha~

p/s: aku nak hadiah..sekian terima kasih..

p/s: ya, aku memang tak malu minta hadiah! ohmai! *tutupmukasebabmalumalukucing* :p

xoxo,
Miss M~

42 comments:

LyNdA Aziz said...

cantik dress dia .

Haruno Hana 하나 said...

comelll~~~ XD worth them!

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

ym pn baru je tahu psl poplook nie, huhuhu

reenapple said...

aku tak tahu un. Plus.. aku tak suka shopping baju.. shopping makanan, bolehlah.. hehehe

Mysara Ab Rahman said...

actually suka tgk dress ni..
tp ye la kte ni xckup tggi..hehe

saffiya_aleesya @ echa said...

amboiiii cik M shopping sakan tuuu...sekali rembat sampai 4 helai hehehe.. ooo mkana nyer tak lama lagi laa bday cik M kan ;-)

miss daya said...

baju dia cantek n selesa.. lisa surihani pon pakai poplook okiesss... ;p

saffiya_aleesya @ echa said...

beli secara online ni memang tak sedar tau sebab kita just transfer jer tu yang tak terasa duit tu keluar huhuhu tau2 dah terlebih sudah hehehe

~SaL IjOu~ said...

ohmai..jelez dgn kamu kamu yg dpt shopping..akak da setahun lebih terpaksa lupakan shopping..sobs*

p/s: iye..akak mcm chipsmore..tp x hilang ke mana,tetap setia ke sini bila ada masa~ ;p

Bidadari Syurga said...

ya ampun... baju dress yang awak beli semuanya cantik... hahahaha shoping dengan pompuan sinonim...

ps: jeles tau... akak kalau awak tak cakap pasal poplook.. akak lagi tak tahu... adoi...

MulutPayau said...

amboiii dik...bnyaknya sopinggg....berbaloikan beli kalau cantik dan sesuai ngan kita...akak pun suka dress tapi tak sesuai pakai coz tak berapa tnggi....

cik Kartun said...

hadiahkan la utk CK..hari nie yew..
:D

Aku Achik said...

wahahahaa......aku mmg pntang tgok bnda alah ni...trus nak jugaakkkkk.!

tp, xdak duit....huhuuuuu

Azham Vosovic said...

syukurlah...berduit hehehe

aku HaniAsyira said...

oh, yeah.. tomey ar bju2 ni..

ummi_khalish said...

wah..lawa2 baju tu..tapi sis x pakailah..hehehe...besday adik 25..besday sis 20mac..beza 5 hari je....nk hadiah dri sis?tunggu sis blik dri mesir..bwk pakwe arab blh?hehehe..gurau2...takecare..have a nice day..

lisa said...

alaaaaaaaa lawanya dress yang cik m beli tu :( bagi lisa lah. kita kan kawan? amacam? hehehheeh :D

H.S said...

shopping online sakan ye.hahaha

i like maxi dresses too!

yang warna biru tu i really like the colour! :D

HAPPY ADVANCED BIRTHDAY! ;)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kadang2 belikan barang untuk diri sendiri salah satu ubat stress yang paling best... enjoy dan satu pernghargaan untuk diri kita sendiri (^___^)

Telor Power said...

pergh kaki shopping

Juliet_iRa~" said...

wahhh sekali 4 helai tu!heeee

mmg reward btol2 utk diri sendiri..hee

xpe janji happy..kekeke ;p

tp igt membazir amalan syaitan..hee..sis pon igtkan diri sendiri ni.huuu

zida said...

okay kita akan ingat 25 march tu. haha :PP

fewwwhh lama tak datang siniii~

R Machomil said...

oh ya bufday machomil lak 22 mac. so nak gak adiah. HAHA

CikAnyss' :O said...

jangan potong gmbr kepala !! hehe

alya_sygs said...

baru je tgk poplook tu.. menarik lah.. thanks share... nanti upload gmbar dgn dress2 tu ea

syafiqakarim said...

ni jeles ni nak shoppinggg.
kite br tau pasal poplock?
haha

O CIKTEDDY said...

cik pon jadi teruja tngok..waaa!haha

Anyyss Shuhaimi said...

gua rasa gua nak wish je nanti. ingat! haha!

HeNRieTTa JoSe said...

wah...bestnye shoping....eeehhhh....hehehe....25 march.....the date is very special to me....rahasia....hehehe...

Maii said...

akak m asyik panggil nama mai je. akak rendu mai eh ? hehehe :D

hassy chan said...

25 march??
nk dekat da..
perghh ko ska bju cm tuh kan..
ayu gitu..

Nong Andy said...

hehehe.. minta hadiah utk bestday....

wah! x lama lagi cukup umur hehehe..

Miss Butterfly said...

beday eyda 5april . hewhewhew

eita said...

owoh....
comel2 belaka baju tu...

hah!!! bday?..
baik lari dulu ni..kihkihki

Aqiim said...

cantiknya baju kaler biru tu :D

LyNdA Aziz said...

anda di tag http://lyndaaziz.blogspot.com/

chemay said...

nak tengok miss M pakai,
nak tengokkkk!
hehe
:P

Mr.Clive said...

wohohoho niceeee!

zareliqa afiqa said...

Santeknyer color pink tuh! wow..! hehe, rajin beli online. :)

Anonymous said...

nak apa hadiah dr akak? kehkeh....message me ok...rindu kamu..->.kak nasha

Liselle MonCherie said...

Wow you're gonna look so gorgeous
with those dresses!!! <3 Stylosta :D

kay_are said...

asyik shoping je.. memang kaki shopping sejati ni.. sempat g remainder besday.. tapi macam tak notice je ayat2 last tu.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...