Miss Magnifique!!

Tuesday, 27 March 2012

Tak Tau Nak Letak Tajuk Apa. Sekian.

Assalamualaikum Wasrahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


korang pernah jenguk belog kay are ni?
huhuhu..



dulu, masa aku mula bertatih dalam dunia belog ni, dia rajin datang belog aku and komen, masa tu, follower and reader aku tak ramai pun.. boleh kira dengan jari.. ada dalam 3, 4 orang..
tapi dia ni quite rajin datang baca and komen..
*dulu follower aku terlalu sikit, sampai aku segan sangat bila orang yang ramai follower and readers datang blog aku and baca and komen! serius!*

sedangkan dulu aku jarang jugak update belog, tapi kalau aku update dia datang...

lepas tu, entah kenapa sejak aku start fully blogging balik, dia pulak lama dah menyepi.. berbulan jugak kot aku rasa..

then, bila dia kembali blogging balik, dia ada cerita pasal something and then dia ada gak selitkan belog aku sebagai contoh..entry ini <--
tetiba aku terharu..aku dari haritu nak cerita pasal belog dia, tapi aku asyiklah dok merapu cerita pasal lain...
so untuk entry terbaru dia yang how lucky they are tu, tetiba buat aku nak cerita pasal dia, sebab dia ni kira pembaca setia belog aku dari zaman aku bertatih sampai aku boleh berjalan *bajet baby ler aku ni* hehehe

and then aku pegi google jap, tengok entry lama dia, kelakar pulak ada satu komen tu, aku komen kat belog dia, aku kenal lah super junior dengan snsd tapi tapi tak minat pun..
hahaha..lawak pulak komen aku dulu..

cet, sekarang hamik aku..aku lah peminat snsd..-_-'
tu semua gara-gara tengok yongseo couple lah..huishh..tsk tsk..

masa dia bagi aku sebagai contoh,
*tetiba aku rasa macam jadi blogger contoh je* -_-'
(cet, bajet retis lettew) *muntah*
sebab dia kata aku tak putus asa dalam berblogging..:)

sebenarnya aku pun tatau kenapa aku nak blogging dulu.. eh silap.. macam mana aku bley serius blogging...(statement tipu, sejak bila pulak aku serius blogging? kadang2 hapdet, kadang2 tak, kadang2 blogwalking, kadang2 lepas hapdet terus off lappy) ngehehehe..
dah lah aku dok merapu je dalam belog ni..

lepas tu antara sebab kenapa aku nak cerita pasal kay are ni, haritu dia ada tag aku untuk join segmen, er, aku memang nak join..tapi, biasalah kan..M stands for malas...
er, itu lah sebab paling munasabah kenapa aku tak join segmen ke contest..teehee~

lepas tu kan, dia ni memang rajin jugaklah baca semua entry yang lepas-lepas.. macam liselle and kak ira ...kiranya dalam satu page aku ni ada 5 entry kan, so dia akan baca mana yang dia belum baca and komen...
susah okey blogger lelaki nak baca and komen untuk entry lepas..hoho..

lepas tu, dia kata dalam post terbaru dia, blogger sekarang selalu terlebih gembira bila blogger popular follow belog dia..
kehkehkeh..
err, aku cakap dengan dia buat masa ni tak ada blogger femes follow blog aku..
tapi masa lyssa and abang ben follow twitter aku, happy kemain lagi..wahaha..:p

tapi bila aku check balik tadi,
ada dua blogger femes follow blog aku..aku happy..kehkehkeh...
lyssa dengan eqbalzack follow aku..hehehehe..
:ppp

apa-apa pun, betullah cakap kay are, yang penting kita hargai semua pembaca setia belog kita, that is why aku letak widget top commentor tu..:) ce tengok kat sidebar, (mereka-mereka pemberi semangat)
korang boleh tengok top 25 yang rajin baca and komen belog aku.>:)
thank you guyss..:DDD
so hanya dengan cara itu aku mampu dan cuba untuk menghargai semua pendatang, pembaca, dan pengkomen belog..:)
*bajet artis lagi hahaha*

choki cakap aku memang artist dalam dunia blogging..
*pengsan*
hahaha~
tsk tsk..habislah, makin kembang lah hidung aku kalau macam ni gayanya -_-' follower pun tak sampai seribu, nak bajet je kerjanya..*sigh* -_-'

but no, jangan risau.. i'm just a girl.. eh lady ah sekarang..:p
i'm just a lady.. i have nothing that i can be proud to..stories yang ada dalam blog ni, dahlah panjang, and then aku tau sometimes pasti boleh memendungkan mood korang, and then, boleh buat korang meluat and menyampah..huhuhu


yang penting aku blogging sebab aku nak menulis and meluahkan something...
sebab macam korang semua tau, blog aku ni memang terlalu personal.. banyak hantu masa lalu, dan kisah-kisah yang aku tak mampu nak ceritakan kalau aku face to face dengan orang..
dan banyak juga cerita gedik-gedik..-_-'

terima kasih kepada yang sudi follow and terus membaca..walau aku sekarang dah lambat nak blogwalking.. terima kasih sebab masih membaca entry ini walau panjang and aku rasa macam dah lari dari tujuan asal aku nak post entry ni pun ada..wahahah...

okay, sila lawati blogger-blogger yang aku sertakan link kat sini, eh? :DD

and then, boleh pergi kat sidebar, untuk tengok top commentors also my pemberi kata-kata semangat..:)

and siapa rajin lagi boleh klik sini ..hahaha.. *sempat buat iklan :p*


p/s: sungguh bajet betul entry aku kali ini..maafkan kegedikan ku.. T_T

xoxo,
Miss M~


28 comments:

Anonymous said...

kehkeh..akak tak de...malu..ttutup selimut..huhu..akk bc tapi tak comment...kehkeh..tapi janji ikhlas baca...tahniah..blogger retis follow...=)->kak nasha

aku HaniAsyira said...

hahaha.. retis mmg lah..
nak sign kak.. keh,,keh..

~SaL IjOu~ said...

mengingatkan akak pada pengalaman sendiri sbg blogger..x pernah amek kisah pun pasal blogger femes..punya lingkungan kwn blogger yg saling menghargai, itu lebih bererti~ =)

Choki said...

I doubt that ppl are bored atau dimendungkan mood kalo baca your posts..Haha!! Your stories best and eye-opening XD Heee..Rasenye ni 3rd time nama masuk sini.Terharuuuuu *pengsan* Haha!! Thanx Kak M!! ;-)

aiEz said...

aie suka baca bog ni sebab kisahnya jujur,datang dari hati...bila kisahnya jujur terasa dekat dengan pembaca..kisah coretan peribadi,kenangan dan pengalaman yg dilalui..:')

Liselle MonCherie said...

I always be your no 1 fan!!!
No matter what my darling! <3

You are special and everything you do because they carry a part of you :)
You're strong and we're amazed by
your courage and strength :D.

Anything is possible,do inform me when you're novel has been published :D!

I want to be the first one to queue Go Miss Magnifique

emy zulaiha said...

emy pernah nak buat top comenttor tue,,, tp xjadi..sedih..lame2 terus xbuat. huhu okelah tue, blog Miss M dah ramai readers kan :)

CaDLyNN said...

M! teruskan berblogging...u inspired byk org kt luar sane! keep it up girl :)

kami sentiasa disini..lately bz...huhu...nnti akak bace previous entry ye.. :)

Woofer Storm said...

blogger retis ni.segan gua sekejap.. kuatkan semangat k

nurul syuhada said...

hehe :) da bca :)

MaryaYusof said...

Assalam,

Hola Ms M!

Akak suka baca kisah kamu, very touching & ayat2 pun selamba je... Teruskan menulis ye... Ada jg blogger femes follow blog akak, mmg seronok! Bg akak xkisah klau ada follower rmai atau tidak as long ade pembaca tetap yg sudi nak baca bebelan kite kan..hehehe...Tq sudi dtg & komen blog akak ;)

Akak rs akak mimpi kamu sb tak berjaya nak tgk muka kamu aritu smp membayangkan sehingga terbawa2 ke dlm mimpi kot..hehhe.. anyway dlm mimpi tu kamu sgt comel! :)

Miss Nadya said...

owh nama nad xde dh..:D

nama awk dalam 65 comentator nad..:D

Akue Achik said...

smoga jadi blogger bjaya! hehe :)

HeNRieTTa JoSe said...

ps....ye ke adik....rietta baru jew try....yang gold tu okay...skin tome dah hmpir kembali sekata walau baru pkai sekali...malam esok plan nk pkai yang white tu plak...itu utk repair sunburn kata orang tu...harap2 menjadi la...

lisa said...

cik m memang tabah orangnya!! can't denied that! :) dan.....cik m pun artis jugak dlm berblogging ni :D

.........cP~ said...

Salam.

Wah. Dah jadi retis.. Hee..
p/s: tamai otamg cakap tak bagus pun minat artis korea, tapi minat jugak snsd. Haha. Selalu tengok pasal hidup dioranh. Kagum dengan kerja keras diorng kot.

Aishah Jahirah said...

haish tak gedik pun....akak pun masih bertatih.tp ada rasa bersalah xmampu nak jenguk semua blog yg dah difollow...:(

Lea Isnawi said...

nk g beramas mesra dgn kay are gak la

wink wink

ShahzCudin said...

hmm, nnti bleh singgah blog dorg..

missSenget said...

owh..kene kerja keras sikit ni nk dpt top 25...

owh..owh..owh..!

kura said...

SNSD? <3 hahaha

O CIKTEDDY said...

haha..kak M jom kite tngkap gmbr sesame.xpe,nnti cik edit gmbr kak jd xde kepala..haha

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

reena harus akui..kemabang hidung den..dlm bnyk blog..reena prefer nak sibuk baca dekat sini juga..ayat guna sempoi habis..baca pun mcm kak teenage ada dekat depan reena...=)

SYIRA RAHIM said...

fuyooo, artis follow tu. hihihi.

saya pun suka blog ni sebab sebab macam ada satu daya tarikan ceh ceh ceh. kalau bukak blog ni mesti baca dari awal sampai habis. tulisan besar, senang nak baca :D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kak is dah gerak ke blog tersebut di atas (^____^)

Mr.Clive said...

walaupun dah popular pun,pengikut ramai giler,janganlah lupa asal usul...cewahhh...hahah XD

kay_are said...

aku no komen je r dalam ni.. ape pun time kasih banyak2!!! terharu ni.. ish ish.. T__T

Juliet_iRa~" said...

ehhh nama akk pn ada?heee

btw..akk mmg akan bc n komen smua entri kalau akk ada ms...:)

bl bz je akk lama xjenguk..tp akk akan bc blk smua..hee..

terharu akk M prasan ea akk mmg bc n komen entry y akk dah tertinggal..

tq dear..

pss: blh..hee..ala beli kat kedai ag sng dr tempah ngan akk..hee..btw thankss sbb tlg akk like my pic..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...