Miss Magnifique!!

Saturday, 14 April 2012

"Bila Nak Berdua?" "Adik Dah Kurus." and "ForeverAlone."

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


tadi pergi jalan-jalan, cari idea nak tulis, and then nak makan big apple and minum air chatime.

terserempak dengan cousin and his wife.


kak nz: adik! sorang je ke?

*kitorang salam and cium pipi

aku: a'ah, sorang je. 

*kak nz sengih.
kak nz: bila nak berdua?

aku: ha? entah. 
*aku gelak-gelak

kak nz: ke dah ada ni? jalan berdua dengan siapa?

aku: ek? kan adik sorang je ni. bila pula berdua.
*aku sengih.

kak nz: bila nak berdua? dah boleh berdua dah ni.

*alamak, alasan apa aku nak bagi der? aku terus cucuk straw kat air pearl milk tea yang aku beli tadi, sebab ingat nak makan kat big apple jap lagi, tapi, dah orang tanya pasal soalan kias-kias macam ni, terus rasa haus. hahaha

aku: adik tunggu kak nz la kenalkan adik dengan mana-mana calon.
*aku sedut air sambil senyum. jawapan selamat and tipikal lah aku bagi kan...:p

kak nz: nanti kang, akak kenalkan, adik pulak yang tak berkenan.

*aku gelak lagi. memang pun. kahkahkah. buat masa ni, memang tak berminat nak berkenalan dengan sesiapa lagi.. tunggu la nanti...bila? tak tau.

kak nz: adik, dah kuruslah...
*kak nz membelek badan aku.

aku: ha? yeke? 
*baru semalam rb cakap aku gemuk. T_T
*aku pandang diri sendiri.

kak nz: a'ah, haritu tembam and berisi, ni dah kurus akak tengok. diet eh?

*haritu, memang kak nz tegur aku, masa aku tengah berisi, dia cakap adik, dah sangat tembam. 
*and now, yeyyyy! dia cakap aku dah kurus. tak sia-sia, aku dah berminggu-minggu tak makan malam..:p

aku: er, takla diet. cuma jarang makan malam.
teehee~

and then cousin aku offer nak hantar aku balik, tapi aku cakap tak apalah, aku nak pergi makan big apple dulu, then aku boleh tumpang aunty kz balik. 

***

lepas dah beli big apple and minum air chatime, sambil-sambil duduk melepak kat big apple tu. tengok gelagat orang.
and kat telinga pula, aku tengah dengar lagu-lagu eminem.

hurm, semua orang ada kawan and teman and family.
aku sorang je sorang-sorang...

baru aku tau, aku ni nampak macam pathetic and foreveralone gila-gila..
haha~

tapi, buat masa ni, aku selesa macam ni...
sebab sendiri dan sunyi itu dah sebati dengan aku...
aku tak tahu masa depan..

tapi, buat masa ni,
i'm okay and i'm fine with myself.. tak kisahlah walaupun dipanggil
"lone ranger" or "forever alone"


sincerely,
me~

25 comments:

aku HaniAsyira said...

sy pun forever alone.. bez lah jln sorg2.. senang tak da org nk ngomen.. keh2..

lamaya xmkn big apple..

Liselle MonCherie said...

Hehehe it doesn't mean that you're always alone that you are lonely right?
Mwehehe I always get that too.Asal sorang2?<---frequent asked questions
Hehe dah selesa kluar sorang2.Huhu wait for the mystery man~ :3

aiEz said...

foreveralone...terasa gak ni,huhu...sedih tol bila tengok orang berkeluarga ni...=='

Badrina Ibtisam said...

Nanti akak akn berdua juga.. Bila smpai masanya nnti. Hehe. InsyaAllah :))

Zul Fattah said...

sesungguhnya hdup dlm berjemaah itu yg terbaik.. please.. take a look the other people..

Choki said...

X semestinye Kak M "FOREVER ALONE" when you're alone you know..Qadha' dan Qadar tu milik Allah..We can just simply wait.You'll find someone.For the time being,just kick back and enjoy! You might miss it one day ;-)

Nong Andy said...

yup! xpe single.. daripada couple tapi makan hati berulam jantung ahahaha...

single ni simple.
couple pula big trouble hahahah..

Miss Xyz said...

well, nk cari laki bkn mcm petik jari kat tgh jln kan? ahahak

lisa said...

saya pun forever alone jugak. peduli apa org nak kata. even kawan2 lisa pun pernah tanya sindir bila nak couple and all. hm let them be! :)

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

biasalah tu kak teenage...forever alone doesnt mean that u re alone....;)

Mr.She said...

hewhew. cam best pulak kn jd forever alone. bole try ni :P

Mr.Clive said...

hahahha relax laaa...berisi pun ok la jugak...kalau kurus dengan xmakan,nanti efek dia...bila tak tahan,bantai gila2 lagi la tambah berisi!kehkehkehk XD

Telor Power said...

soalan2 yg sentiasa rimas dan terpaksa berbohong ketika menjawab. hadoo....

eLLa n aLia said...

hehe, tukar topik pula dia.. bila nak berdua? hehe

ejulz said...

suruh mak ayah carikkan.. hehe

Yumida said...

bila tiba masanya..cinta itu akan dtg sendiri..so kte org olwes support u..

wah..bez nyer..ade org tegur dh kurus..sure senyum kembang kuncup

Ayiesha Sani said...

kite same..xpe..alone lg bgs..xde mslh...tgk org bcouple ni..ergh...asyk nk bgdh je...rimas....ahaks!!..hehehe

kay_are said...

ape lak pathetic nye.. kadang2 aku jalan g mall sengsorang gak.. macam tu rase lagi bebas kot.. nak g kedai mane, nak makan katne.. sume ikut sendiri je.. kan freedom tu.. rilek r ^_^

Ini Kisah Tia said...

serious jalan sendiri2? mak oi , kalau saya .. memang tak lah . tak berani . hehe

hazfee said...

eh sorang2 la best.haha. buat apa pun boleh, tak payah nak kena fikir dan tanya orang lain.sendiri2 sudah.hahaha :p

Anonymous said...

knp cerita nie buat akk terasa..huhu..k,bai!->kak nasha..=)

a.samad jaafar said...

best !
adakalanya sendiri itu lebih menenangkan..

Rara Nasiha said...

warghh, jgn cakap pasal forever alone. terasa jugak ni. tibe2. :)

aswadz said...

bila nak berdua? (soalan cepumas ditanya skali lg)

Miss Butterfly said...

me too . forever alone :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...