Miss Magnifique!!

Monday, 23 April 2012

#BilaOrangTanya dan #BilaAkuJawab

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



#bilaorangtanya pandai masak tak?
= tak pandai.

#bilaorangtanya siapa pakwe sekarang?
= jung yong hwa. kenal?

#bilaorangtanya sekarang study ke?
= tak.

#bilaorangtanya jadi kerja la?
= pun tak.

#bilaorangtanya habis buat apa je?
= duduk rumah goyang kaki.

#bilaorangtanya biar betul?
= betullah. tak buat apa pun kat rumah.

#bilaorangtanya buat apa je kat rumah?
= eh, tak faham jawapan kat atas ek?

#bilaorangtanya bila nak kahwin?
= tak ada dalam senarai to do list.

#bilaorangtanya pandai buat kerja-kerja rumah tak?
= tak.

#bilaorangtanya habis cita-cita nak jadi apa?
= entah.

#bilaorangtanya tak mahu kerja ke?
= sekarang tak nak kerja.

#bilaorangtanya habis tak buat apa-apa, nak jadi apa?
= *senyum je*


*** 
kadang-kadang aku sangat sick dengan semua pertanyaan di atas. dont ask me anything. jawapan tulah yang aku selalu bagi kat orang. muehehe..
bagi aku, apa yang aku buat, selagi tak menampakkan hasilnya, memang taklah aku nak bagitau orang apa yang aku tengah buat.
sometimes, act stupid and dumb is much more better than dari menjawab panjang lebar. coz some people diorang tanya not because they cared, but they wanted to be busybody, ya'know?

jadi bila orang tanya soalan-soalan macam tu,
aku pun jawablah, jawapan yang tak ada arah tuju dalam hidup...kehkehkeh...

i know myself better, no need to tell them. i choose what i should have said. and i choose who i wanna tell..



lalala~



xoxo,
me~

54 comments:

kura said...

ohh. amboi. bukan main demand tak nak jawab. hahha

aiEz said...

hehe,soalan yang sama ditanya pada aie dulu,jawapan mestilah sesengal ubi...kehkehkeh...

Aishah Jahirah said...

senyum xperlu kata apa2...sbb org xpnh puas ati dgn jawapan kita...dr satu segi hnya diri kita je tahu apa yg sedang berlaku dlm kehidupn kita...:)

dill said...

kalau setakat nak tanye, pastu dok compare baik tak yah jawab.

buat tak tau je. huhu

dill.

aku HaniAsyira said...

soalan sy.. jom jalan2 dgn sy nak x?? =)

beautiful_rose said...

aku pun kurang gemAR jenis orang yang banyak tanya ni.kadang-kadang siap desak kita jawab pula sebab dia tak puashati dgn jawapan kita.

Liyaa Mf said...

Some people diorang tanya not because they cared, and bla bla bla <-- Betul tu. So, tak perlu nak jawab jujur sangat. Kan? Haha!

Mizz ErMa said...

hahaha..kelakar lah tuan belog nih, kesian kat diorang, soklan diorang x dilayan sangat..hik3,

eita said...

kadang2 tu orang tak faham apa yang kita cuba katakan....

takpe janji happy...

ary_lee said...

hurmmm... nanti dah tahu apa nak buat nanti, TH buatlah k..
Insya-ALLAH^^

hassy chan said...

jung yong hwa is my pakwe!!!!! hahahaha xleh terima knyataan..

Domu-kon said...

jawab je macam artis..

no komen..ataupun.. itu tanya my manager.. hehehe

CaDLyNN said...

tayah jawab pon takpe...janji kite happy :)

reenapple said...

amboi... yes.. I agree with you.. hehehe,

takde yg memahami dari kita memahami diri kita sendiri.. tehehehe.

*eh.. pinjam ayat sat.. =)

Cik Yatt said...

tak nk jwb gak la pasni..hehe

ABU said...

diva sngt jawapan kan hahahaha

setuju, sebnrnya ramai orng bertanya sbb drng just busy body..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

jawapan nak dekat2 retis dah.. hehee
lumrah kan dik?

adan said...

kadang2 org bertanya bukannya caring tp just nak bzbody.. haha..

miss daya said...

ahaha.. ni kena bg list ni kat artis.. so xdela diorg jwb no comment lagi.. hihi... amboooiiiii.. agak garang la post ni haha tapi btul tu dari crite bnda2 yg x pasti pastu x jd, malu sndri baik kite reserve je komen kite kan?

zera eira said...

wahhh. demand jawapan artis tu miss M. hehe. kalau macam tu, zera pon na STUPID jugak lahh. :)

ShahzCudin said...

jawapan2 yang bernas..

lisa said...

lisa menyirap bila orang sekeliling tanya, kerja ke tak, buat apa kat rumah, amik lesen ke tidak and sort.
rasa nak lari jauh2 bila dorang tanya camtu. bukan taknak buat semua tu, parents tak izinkn :(

NOOR FATIN said...

xpe, asalkan kita tau apa kita buat, mulut org xkan berhenti mengata ;)

Miss Purple said...

yeah, paling tak suke orang busy body, they should care others feeling la kan. Macam mana kalau dorang pulak yang di tanya begitu, sukakah mereka? mesti tak kan? =D

deno said...

hihi.. sis pun ramai yg suke tanye mcm tu.. kalau bab pakwe rasa nak beri penampo sbb bile kite kata still single siap bleh ejek kata sorok pakwe... bagi sebijik baru tahu.. kalau bab umo lagi la... kalau ckp dah 23thn, siap kena gelak sbb org tak caye.. kata sis umo 15 tahun... sabo je ler....

p/s : sis tak suke org suke tanya byk2...

Sue Echan said...

thats rite..adakalanye, kite x perlu bcerite sgt ttg kisah hidup kite pd org lain.. kdg2 pelik juga knp mereka nk sgt amik tau ttg hal kite..

mizzkechique said...

bz bodynyaaaaaaaaaa... grrr... siyesli sy pun nyampah bila org tnye mcm².. myob la weyh!!!

Akue Achik said...

FYI, yong hwa aku punya ok! kahkah!

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

sudah..jawab sempoi saja..=)

O CIKTEDDY said...

kan.kdang2 tu mls nk jwb soklan2 tu sume..diam n senyum..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

hehehehe....if i were....i dun even ans a single question...just keep smilling....hahaha....

Azee Hana said...

hai..awak di tag..=)
http://azievanilla91.blogspot.com/2012/04/mega-simple-giveaway-by-nabila-and-sha.html

Haruno Hana 하나 said...

kadang2 bila dh selalu jawab soalan yg sama, naik muak gak even org yg tanya soalan tu x sama.. haha :D

Haruno Hana 하나 said...

kadang2 bila dh selalu jawab soalan yg sama, naik muak gak even org yg tanya soalan tu x sama.. haha :D

Choki said...

Sori lama gile x komen >___<"

Hmmm..If they can't face the fact that dh mmg ape yg Kak M ckp tu is your decision or your plan,then they just can't understand how awesome you are :-D

Si Matatajam said...

Terbaik arr jawapan tuh

Rara Nasiha said...

lama-lama dorang pun muak nak tanya. :)

Miss Butterfly said...

yong hwa tu ex sy ! hahaha



skrg saya kapel ngan onew shinee :p

Wafa Irdina said...

jwpan yg sgt osem..hahaha

littledolphin said...

tu lah kan.biasanya orang yang tanya banyak2 ni bukannya sebab ambil berat,tapi busybody.

HIGH FIVE kawan! marriage is not in my to-do-list too!

fierul said...

wahhhh .. hebatnya.. hehehe :)

ikaa sharin said...

soalan yg sgt clishe :D

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

si kiut lavender said...

hamboi....jung yong hwa you...kikiki

yeah....kadang2 malas kan bila org sibuk2 nak tanya sal diri kita..
tapi,kalau org bagi soklan tuh memang selalu tak terjawab...senyum sajalah

Zakaria's daughter said...

pehh!
malas r nak tanya cm giniii.

c'axoera ヅ said...

okay I choose to be stupid gak lah hahahha

xila riston said...

mmg pon kan...dorg bz body bkn care pon huh

shedameor said...

nak jadi stupid jugak. hehe

Faza said...

kadang2 mmg annoying gler kalau org tanya soklan camtuh.

nak jer tanya balik "knaper sibuk sgt pasal org lain nih" :P

Mr.Clive said...

asal hati gembira ye tak?hehe...chill sudeyyy :)

MulutPayau said...

akak tak nak tanya apa2..hehehe..

hazfee said...

biasa ditanya soalan macam tu dulu tapi setiap kali ditanya buat bodo je sampai orang tu dah malas nak tanya. :)

kay_are said...

jawapan simple je.. tapi betul r tu.. jawab simple2 sampai dorang pun fed up, annoying malas nak tanye dah.. paling best bagi speechless je trus.. ^^

Liselle MonCherie said...

1 day their jaws will dropped from their mouth after you've become a successful novelist hehehe Surprise them!!!! :D

R Machomil said...

jung yong hwa? kenal sangat, yang jual sayor 2 kan? keke XD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...