Miss Magnifique!!

Tuesday, 10 April 2012

Girls Pillow Talk: DKNY vs Armani.

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



poo: you, tak cerita dengan i pun you dapat hadiah apa haritu.

aku: er, haha. nak kena cerita ke?

poo: ooo, macam ni lah, dapat hadiah terus lupa kita ahh..

kak l: dia bagitau je kat i dia dapat apa. i dah tau okay m dapat apa.

aku: er, a'ah, haritu cerita dengan kak l, sebab kak l bbm i tanya hadiah apa i dapat.. haha.

poo: ceritalah dapat hadiah apa.

er, aku tunjukkan cincin, sebab tu antara hadiah yang aku dapat and aku pakai.

aku: ni cincin aunt kz dengan uncle p bagi. white gold.

poo, kak l, kak tna dah pandang semacam.

diorang: yeke, aunty kz dengan uncle p bagi. ke ni cincin merisik ni. lepas tu kelentong cakap orang bagi.

aku: kalau cincin merisik, orang pakai kat jari manis la. ni jari hantu, dowh..

diorang: yang kat jari kelingking tu pulak? ha, baik cakap.

aku: ya Allah. yang kat jari kelingking ni orang beli sendiri kat dragon silver la. adoii..

diorang: yela, yela...

poo: abang bagi apa?

aku: abang bagi purse dkny.

kak l: serious, dkny? nak tengok.

err, aku macam, er, nak tunjukkan purse kat orang ke? hahaha.. aku ambil purse and then bagi kat diorang.

aku: abang kata nak bagi armani mula-mula, sekali dia bagi dkny.

kak l: hey you, dkny lebih mahal dari armani tau tak. armani tu lebih kurang macam guess je. dkny ni, donna karan new york tau. mahal ni tau.

poo mengangguk.
poo: yup, armani brand dia biasa je. dkny is much more expensive and branded.

aku dah blur, er yeke? asal aku tatau pun.. errr.. memang aku tak pernah ambil tau kot pasal barang branded ni -_-'

aku: oo, baru i tau.

poo: yelah, meh bagi i tengok you punya purse, i boleh agak ni harga dia dalam berapa.

kak l: i pun ada satu purse and bag dkny. tapi tak berapa cantik. you punya ni cantiklah. harga your purse ni mau dalam rm900 tau.

aku: ha? rm900??? biar betul???

poo: dkny memang mahal la you. kalau tak rm900 pun, rm600-rm700 your purse ni tau.

aku dah tercengang kat situ. i was like, seriously? er, i never knew and never care about the price.

poo: i nak tengok kat dalam boleh?
*poo nak buka zip purse aku.

aku: er, boleh, tapi, seganlah. dalam tu, ada rm5 je kot..hahaha
*seriously masa tu memang dalam purse aku ada rm5 je. aku tengah pokai sekarang sebenarnya. hahaha.. dan diorang nak tengok kat dalam, ouh mai!!

poo: ala, tak kisahlah.. yang penting you punya purse ni harga rm900 tau.

kak l: kalau m pergi shopping, kalau keluar kan purse, i ada 900 dan lima ringgit okay.

poo: then, kalau orang tu tengok, aik, nampak rm5 je kat dalam purse tu, you cakaplah, hello, i pakai purse dkny harga rm900 okay..

kak l: campur dengan lima ringgit ni, jadilah 900 dan lima ringgit.

lepas tu diorang gelak..

aku dah macam blur-blur..hahahaha..

***
seriously,

1st, aku memang ingat armani lebih mahal dari dkny...
(tu pasal sedih tak dapat armani) kehkehkeh..:p

2nd, aku tak expect dapat hadiah harga lebih rm500... even if the purse punya price around, rm600. bagi aku tu dah mahal okay! dan aku memang rasa macam tak nak pakai purse ni lagi dah, nanti orang kata aku kaya..
naya dowh aku!!!
woii, dalam purse aku sekarang ni rm5 pun tak ada, sebab aku dah belanja beli slurpee dengan sneakers...
-_-'

3rd, omagattt, kaya gila abang aku beli kan aku purse harga mahal-mahal macam ni!! dia kerja apa weyh??
tetiba aku dah confuse abang aku kerja apa.. -_-'


nampak sangat aku ni sememangnya tak tau apa-apa mengenai barang branded. wahaha..
yang aku tau, orang bagi, aku pakai.. :p

anyway terima kasih abang, sebab bagi adik purse dkny, suka suka suka...hahahaha~
:p
cantik..and warna favorite, putih..
tapi, er, putih cepat kotor..er, adik akan cuba jaga sebaik mungkin!
i love my purse..=)


er, nak buat iklan lagi boleh? teehee~
kalau sudi, tolong klik sini , kalau tak sudi, tak apa =D

xoxo,
adik~

26 comments:

Si Gile Dan KeGILAannye said...

ayokkk...
nasiblah org bagi..
kalo nak beli sndiri..
makan taun aku kumpul duit...

aiEz said...

pergh...semangat harga purse tu,terkedu baca...

*abang sengaja bg warna putih sebab memang kena jaga elok2..hehe...

are_lin@yu said...

ayu pun tak tau sangat brg braded2 ni..hehe..pkai mrah2 ja..;-)

CaDLyNN said...

wah....bestnye dpt hadiah dr abg. kaklin takde abg..hehehe

teha said...

i love both ! dkny n armani :) hehehe :)

Choki said...

PEGGHHH!! DKNY!! Awesome gile your bro Kak M! Haha!! Lucky you..My bro blanje kedai mamak je T____T"

Liza Razak said...

alaa...x de gambar purse ke?nak tgk..mesti cantik !!

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

dkny branded tu..reena sendiri pun tak tahun..fuhh..serius reena tak akan guna dah purse tu kak teenage..reena rela simpan..=)

Akue Achik said...

untunglah..

purse sy, tak lbh rm30 kot..haha :D

Ayie Abas said...

ermmm...mcm2 hadiah dapat eh? wahhh... :D

si robot comel said...

okay kita pun baru tau dkny lagi mahal,rm900?speechless.

deno said...

mesti cantik purse.. nak tengok..? hehe :)t

Mr.Clive said...

apa apa pun,i'll choose armani anytime!heeee~

jeBateja said...

Omak aiiiii...den punyo tak sampai rm100....ini rm900....pehhhh.....nantilah...den nak boli yg 1juta....errr...dlm rupiah aaaa....ahakz

zulhilmi tempoyak said...

hmmm.. lg satu baru prasan.. cantik jugak google chrome ni kan..tp klu pkai opera okay gak..

dekat mana nak beli choki2 ye.. kat seveneleven ada tak..?? pastu kedai mak limah tepi simpang agak2 bukak tak rini. sebab rasa nak beli makanan utk kucing.

tp kan dengar cita. kedai basikal ah chong pon dah jual rojak kan. agak2 sedap x..?? hmm.. teringin lak nak makan..

ingat nk g mkn cendol la petang ni..


heeee...

Miss Xyz said...

untungnyer la hai ade abg yg baik ksi dompet bgai.. abg sye? jgn mimpilah... hakhak XD

miss daya said...

err as far as i concern kan armani exchange lg mahal dari dkny.. handbag dkny tu 400 pun boleh dapat.. serius.. time i gi UK pun dkny mmg selling cheap kat sana.. hrmm.. kalau x silap i laa.. :)

Nong Andy said...

ouh mai... itu mahal!

abg ko memang sayang ko :)
(dgn nada jeles nak mampus)

Zakaria's daughter said...

haha.
kalau wa dapat wa rembat p jual balek.
lalalaa

Wafa Irdina said...

wahhhh
untungny dy dpt purse mahai...
nak ugak ....
heee
biar pokai asal stylo naa
xtahu lal celup ayat sape ni
hihi
:D

NOOR FATIN said...

mahalnya! untunglah! hehehe purse saya xpenah lebih rm30 :P

Liselle MonCherie said...

Whoa!
Treasure tuu
perfume DKNY pun best jgak,hehe :)

Domu-kon said...

tetiba...

hye adik ipar..huwahuwahuwa..gurau je k..

wah jelesnya dpt purse..both my bro are stingy.. bertuah dpt abg yg pemurah..hehehe

MulutPayau said...

bertuahnya adik...mesti cantik purse tu kan....

Prettywrite said...

ahah takder duit dalam purse takper la kan janji purse dah mahal..hehehe..

kay_are said...

harga purse tu.. dah leh wat beli henfon kot.. gile mahal!! kne rompak ni.. lol!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...