Miss Magnifique!!

Saturday, 7 April 2012

Girls Pillow Talk: Oh Lelaki! Bawa Your Girl's Handbag Is Not Gentleman...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


poo: i paling tak suka lelaki yang bawa handbag untuk perempuan. yang perempuan tu dah malas nak bawa handbag tak payahlah bawa bag. ni nak suruh lelaki pegang pulak. tak paham betullah diorang ni.

aku: sangat setuju. i pun tak suka lelaki bawa bag perempuan. motif? macam apa je.

kak l: kak l pun tak suka. lelaki ni kononnya ingat diorang ni jadi gentleman lah bawa handbag untuk perempuan. hello! its not gentleman. gentleman is different. bawakan handbag untuk your girlfriend ke untuk your wife ke is totally not gentleman.

poo: yea, macam apa je bawa handbag untuk perempuan. yang perempuan kononnya ingat best sangatlah dapat lelaki bawa handbag untuk dia.

aku: yup, actually ianya bagi image yang tak baik untuk perempuan. sebab nampak macam perempuan tu treat that guy badly. and nampak lelaki tu macam kuli.

poo: itulah nampak macam queen control. yang tak fahamnya, kalau yang si perempuan tu tak nak bawa sendiri handbag dia tu, kenapa nak bawa? lepas tu suruh boyfriend dia ke, suami dia ke bawa. kalau tolong pegangkan lainlah kan.

kak l: kalau tolong pegang lainlah. i mean, tolong pegang sekejap, sementara that girl do some stuff. but untuk tolong bawakan, its a no-no.

aku: yup, kalau tolong pegang its different sebab sekejap. 

poo: yang dah ada anak pun, kalau dah sibuk-sibuk dengan anak, pun tak payahlah suruh suami bawakan handbag. bawa jelah ic, duit. letak dalam poket. or suruh husband tu simpankan ic ke kad ke or whatever. 

aku: betul, betul.

kak l: selalunya yang bawakan bag untuk perempuan ni, mat-mat rempit kan... konon itulah cara diorang jadi gentleman kan..

poo: tak jugak kak l, ada je yang bukan mat rempit. haritu i ada je nampak perempuan yang jenis vogue, cantik and classy, and the guy was smart and classy too, but dah tak jadi class la sebab bawa kan bag untuk girlfriend dia.

aku: entah, i rasa banyak kali je jumpa orang yang bawa bag untuk perempuan ni. tak kisahlah siapa, but bawakan beg untuk perempuan is a big NO, okay.

poo & kak l: yup, agreed.

*** 

okay, ini adalah pillow talk aku dengan my cousins. just shared our thoughts here.

so conclusionnya, oh guys, if you wanna be gentleman, bawakan bag untuk your girlfriend or your fiancee or your wife, that is so not gentleman, okay?
itu nampak macam you kena buli dengan that girl. and nampak macam sangat merosakkan pemandangan bila lelaki bawakan bag untuk perempuan. tolong pegang tak apa eh. bukan kepit beg tangan perempuan. sebab seriously, aku banyak kali tengok lelaki kepit bag tangan girlfren dia.

i was like, what???

malas sangat ke girlfren dia nak bawa bag sendiri? berat sangat ke? kalau dah macam tu tak payahlah bawa bag kot. 

no offense la bagi sesiapa yang pernah bawa handbag girl dia, but please jangan buat lagi. korang nampak sangat pathetic and macam kena buli and macam kena queen control, tau tak?

girls, you nampak diva macam mana sekalipun, please la dont jatuhkan maruah sendiri. lagipun handbag kan sememangnya aksesori wanita, tak ke you pelik tengok your boyfriend bawak handbag wanita? 

its different between pegangkan beg dengan bawakan beg. sama juga lainnya, antara beg lelaki dan beg perempuan.
beg perempuan kebanyakannya kan jenis yang shoulder and memang nampaklah tu beg perempuan. kalau beg lelaki lebih banyak macam bagpack dengan beg silang ke or whatever baglah.
tapi still boleh kenalkan bag lelaki dengan bag perempuan?

korang ingat korang beruntung sangatlah dapat guy yang bawa handbag korang. grrr.. please.. 

lelaki is gentleman, kalau bawakan paper bags and plastic bags shopping korang. dia dengan gentleman nya offer, "biar saya bawa barang-barang yang dah dibeli tu."
tapi bukan handbag korang!

lelaki, please just make offer untuk bawa shopping bags, bukan handbag, okay?
seriously, if you did that, you look so pathetic. 
and bagi aku and cousins aku, kitorang macam tak faham motif perempuan tu bagi je lelaki bawakan bag dia. -_-'
tak payah pakai bag la macam tu kawan, keluar berlenggang je pun tara hal la. 

so, please take note, eh? guys and girls.

and guys, please take note also, kalau you tak tolong your girlfriend or wife bawakan diorang punya shopping bags, paper bags itu sangatlah tak gentleman, and sangatlah ego and sangatlah tak ada perasaan.
kesianlah your girl kena bawa sendiri dia punya shopping bags. 

so, shopping bag, is a big YES.
but, handbag, is a big NO.


nak buat iklan jap, kalau rajin klik sini ... kalau malas, tak payah klik okay? :)


daaa~

xoxo,
Miss M~

27 comments:

Liselle MonCherie said...

hehehe kesian klu tgok laki jadi mcm tu...mcm nmpk pompuan ni garang sgt >.<!
Tapi skrg ni laki pun dah ada handbag,mcm lawak plak XDD hewhew.

Sy pnah tgok ade couple ni naik moto besar,tp girlfriend yg bawak moto tu,yg laki tu membonceng.Mcm lawak la XDD

Haruno Hana 하나 said...

haha.. setuju! bawa la other stuff cam shopping bags ke.. ni x.. hand bag bukannya berat sgt pon.. apa daa..

Akue Achik said...

laki dukung anak lg nmpk gentleman kot...seriously..

nmpk caring kalo suami bwakn hndbag bini..takpon dia takut bni perabis suma duit bli bnda tak tntu hala..whahahaa

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

setuju sangat..its not a big deal untuk bawa beg tu sendiri..ni tak ada suruh org lain tolong bawa especially boy...daaa whatever..reena kalau nampak boy pegang handbang..dlm kepala plus hati will say..you re so moron..ambil kena terus..kalau tak larat tak payah bawa..seriously laki tu mcm lembu dicucuk hidung..

HeNRieTTa JoSe said...

pown xsuka...sbb nmpak cm girl itu menadanada....tp pnah mntak tolong sorg kawan lelaki pegangkn beg camera sebab nk snap picta yg sgt mncabar....hehehe...

syakey said...

ingt sweet ke hape kannnnn.

so, pengajaran. bawak lahh beg masing2. slesai masalah. :D

lisa said...

mula2 agak tak setuju dgn entri ni.tp bila fikir dalam2 dan bayangkan yang bf bawakkan handbag gf nampak macam bf tu kuli pulak. haha

Lea Isnawi said...

betul2 xsuka jugak lelaki bwk bag pompuan
mcm lembik n kuli je

saffiya_aleesya @ echa said...

saya senang je agak2 malas nak pegang handbag tu tak payah laa bawak..sebab memang dah tau perangai Encik Saiful dia takkan bawak handbag saya sebab yela kan lelaki apa hal plak nak bwk handbag pompuan..jadi jaga laa air muka lelaki sama..betul tak??

saffiya_aleesya @ echa said...

saya tengok lelaki yang bawak handbag ni macam LELAKI BENGONG je sebab ikut je ckp pompuan tu bawakkan handbag!!!

shera haifa said...

kalau lelaki yang offer nak pegang cm ne??

Wafa Irdina said...

marah nampak akak ni
hihi
maybe care diorang nak tunjuk kasih sayang la 2 kot
stiap org punyer style masing2 an
hihi
*cam back up pulak lak..jgn mrh naa:D chill !

CekbOlat-bOlat said...

say NO !!! yeahh.. wakakaka

deno said...

time g shopping, bila my mum nak g toilet baru minta tolong abah pegang jap handbag.. hehe... :p

p/s: sis nak tanye, shoutbox sis dan M tak keluar.. keluar "connection was reset". jadi macam tu tak kat M punye lappy? thanks :)

si robot comel said...

lelaki yang bawakan handbag tu macam errr lembut je,betul juga kekadang tak faham kenapa perempuan suruh bf/suami bawa beg dorang,mungkin that perempuan tak larat nak bawa kot,hehe

Rara Nasiha said...

sesetengah lelaki anggap tu macam gentleman, tapi it's not actually. nampak macam jadi kuli perempuan je. lainlah kalau perempuan tu ada motif suruh die pegangkan sekejap. :)

Cik Lia Lomi said...

sangat setuju!..tak suka tengok lelaki pegang handbang pompuan..kalau pompuan ada anak tu lainlah sikit sebab biasanya letak barang anak dalam bag macam akak Lia..

Nong Andy said...

ah.. apasal muka aku mcm kena tampar ah? :p

Anyyss Shuhaimi said...

tapi abah gua bawak handbag mak gua sebab takut olang ragut bag. yang tuh kira gentleman tak? XD

aku HaniAsyira said...

maybe mula2 minatk tolong pgang kejap.. last2 terlupa lak nk amik balik.. maybe.. =)

EL MARIACHI said...

takpelah...abang bro pun selalu bawak handbag wife juga...abng bro rasa cool...

O CIKTEDDY said...

nmpk mcm kuli kalo laki bawak..haha

hazfee said...

haha, ada batu kot dalam handbag perempuan sampai berat sangat tak larat nak bawak. tu pasal susuh lelaki bawak. erkss? hahaha :p

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

kak is nampak sangat kesian kat lelaki yang bawakan beg perempuan...huhu
gentleman ada caranya... huhu (T___T)

p/s: kak is nak kuaq mamam... (^__^)

kay_are said...

memang takde r nak bawak2 handbag pompuan ni.. hilang r aku nye cool.. =P tambah lak handbag yang besar2 tu.. memang takde r nak tolong.. no no no

Juliet_iRa~" said...

heee..

bf akk pn xnk bw..haha..pnh akk usik dia tp dia xnk pn..ahaha..tp dia pegangkan pnh ms akk fitting bju..

pegang n bw lain kan..heee

aswadz said...

aku tlg pegang masa awek tgh pilih baju kat shopping mall je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...