Miss Magnifique!!

Wednesday, 4 April 2012

The Unfortunate Event

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang


this is the second time, the unfortunate events happened..-_-'

last time, nak jumpa kak ladywindsor & liselle, but something came up, and i cant meet both of them.

today, i wanted to go to pc fair. sepatutnya around 3 aku dah sampai sana.
and choki wanted to meet me. i dont know what should i said. i dont mind lebih-lebih lagi i memang nak pergi pc fair and dia tinggal area-area situ sahaja. 

so for me, kalau tiada aral, its fine with me. but er, again, i didnt say yes or no. i just told that i would be there around 3. and dia kata depan speedy.

but then........
i have miscommunicate with my aunts, sebab diorang nak bertolak dari rumah pukul 2.30.
kalau pukul 2.30 actually memang akan sampai dalam pukul 3. rupa-rupanya diorang banyak tempat persinggahan. salah satu tempatnya, aku pun ada urusan untuk diuruskan.

aku tak ada pun no fon choki ni. so memang tak dapek la nak nolong untuk text dia.
tapi aku try contact dia balik by twitter. er. but i guess dia tak baca twitter dia kot. huhu. aku cakap, that i would be there around 5, or paling awal pun pukul 4-4.30.. but when, i received no reply.
masa tu dalam hati dah cakap dah, lepas ni memang let's Allah decide la sama ada memang terjumpa atau tak, kan..
but, i guess.. belum masa nak jumpa lagi kot.
Allah still wants me to be mystery? *ayat cliche*
kehkehkeh...

choki, i wanted you to know, that akak bukan mengelak atau apa je. but it really something had happened that make me salah masa and tak organized dengan betul :(

but, seriusly, i arrived around 4.30, and akak pergi jugak dekat speedy tu. mana tau kalau-kalau choki terbaca twitter. and when, i saw no one(er, i did saw two school girls dekat depan speedy tu, but of coz that's not you,haha) i just went ahead round-round kat situ untuk beli beats by dr dre, mouse and mouse pad..
and after i bought my things, i still looking around there.

i'm soo sorry..:(

actually same thing happened haritu, masa liselle turun kl. and kak lw ajak jumpa liselle.
i already planned. oleh sebab tempat tu agak jauh, so i need to travel with my cousin. my cousin agreed. but then, again. my cousin ada something yang tak boleh nak dielakkan.
and ofcoz i tak boleh travel tempat jauh if tak ada orang teman. 
kalau tempat tu dekat, my grandma tak kisah sangat, kalau keluar sorang. tapi, sorang pun, my aunt hantar and ambil lah..:p
dekat, sebab kadang-kadang balik pun boleh jalan kaki. (my house dekat dengan shopping complex) huhu.

hurm, dah terlepas nak jumpa 3 orang.. 
i guess, memang tak boleh jumpa orang kot. sebab aku tak kisah je jumpa orang. but tengok pada situasi and keadaan.
tapi dah dua kali ni tak terjadi..huhuhu..
:(

esok, nak pergi time square.
siapa nak ikut? :p
i will be window shopping kat sana..:p
(percaya ke window je?) -_-'

to kak lw, liselle and choki... insyaAllah, kalau Allah izin, one fine day kita akan jumpa jugak. and tak lupa untuk bolat, insyaAllah... one fine day kita akan jumpa jugak.. 
tapi, tak best pun jumpa aku neh.. -_-'

tetiba, M not for mystery anymore.. 
dah malas nak main hide and seek.
but, gambar tetap tak ada kepala jugak okey. :p

tapi, hari ni memang tak ada rezeki nak jumpa orang kot, aku pergi tempat yang kazen aku kerja, but then rupanya diorang dah berhenti.. -__-'
hoho.


sincerely,
me~

23 comments:

Telor Power said...

TH kalau jumpa LadyW kim salam kat dia hahahaha.

Akue Achik said...

huhuuuu...xpa2...insyaAllah nnt bole jmpa.. ^^

Nong Andy said...

er.. nanti jumpa akak pula hehehe.. amacam?

kot2 ada jodoh jumpa :)

Choki said...

Hehe..Kak M kata kul 5 so I went there around 5..Saya duk la bertenggek kat speedy..Pastu round jap..Pastu bertenggek balik..Dh kul 6 something..Mmmm..Ciao je la..Hehe.X pe la kak.Biar je la.Maybe ada sbb nape saya x dpt tengok that post pasal gambar akak tu..Haha..X de rezeki..Oh well *Agkt bahu*

aku HaniAsyira said...

lain kali mesti der rezki.. siapakah yg pertama ketemu miss m?? =)

si robot comel said...

ala takpe,tade rezeki nak jumpa nak buat camne.esok masih ada,ewaaah :P

Liselle MonCherie said...

Ohooo. Event yg tak dpt dielakkan,Takpe ade rezeki boleh jumpe lagi :).No worries :D
Mana taw nnti bila ade perfect time bole jumpe ramai-ramai :D

nurul syuhada said...

:) hehe.. nnti jmpe :)

Faza said...

cmner bleh luper kazen u dh resign..hehe

reenapple said...

eh eh... dengan aku bila pula nk jumpa??? LOL.. @_@

heheheh. Kalau ada jodoh ada la tu kamu ketemu sama mereka.. sabar ya dik.=P

Miss Butterfly said...

kalau dah jodoh , takkan kemana . nanti pusing2 , jumpa jugak last2 . sabar eh ? :)

lisa said...

I was planning nak pergi TS jugak esok but we'll see :DD
Takpe sis, nanti next time mesti ada peluang :)

CaDLyNN said...

harini pi TS?
mmg tak bolehla..huhu..keje..
nnti nk jumpe M jugak :)

H.S Wijaya said...

insyaAllah lain kali akan ada rezeki. =)

im sure they will all understand.

p/s lain kali minta no dulu tauu before nak jumpa hehe :)

Hana Soffelia said...

Kadang2 kita rancang tp xmenjadi. sabar jelah.

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye plan nak jumpa2....hehehe....rietta blom pernah jumpa mana2 blogger....actually rietta before this xde komuniti blogger...just blogging for myself...smpailah a few years a go....hehehe...

kura said...

Apa pun tak bolehh. hehehh

kay_are said...

belum tibe mase nak jumpe r tu.. tak leh nak watpe.. nanti ade mase jumpe gak.. time tu leh r kenang plan2 yang tak jadi tu sambil ketawa riang.. ye tak? ^^

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

biasalah kak teenage..kita mnerancang yg tentukannya Allah..bukannya salah kita pun..dah tak ada rezeki nak buat mcm mana..=)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

mang kadang2 perancangan kita dan perancangan DIA berbeza...yang pasti, perancangan DIA itu lebih hebat dan pasti ada hikmahnya (^___^)

Aishah Jahirah said...

tak berjodoh nak jumpa lagi la tu.Insyaallah lain kali kalau diizinkanNya mesti jumpa jugak....:)

Juliet_iRa~" said...

wow nk gathering ke ni?

xaci laa..heee

:)

ada rezeki blh jmpa lagi lain kali..

insya-Allah..

CekbOlat-bOlat said...

kak M ! *hug u* uwuwuwuwuw..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...