Miss Magnifique!!

Saturday, 5 May 2012

Mama...

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang



mama,
adik sakit...
adik dah rasa macam tak tahan dah dengan sakit ni...

mama,
adik sakit...
sakit dia sampai buat adik rasa hilang stamina..

mama,
adik sakit...
sakit dia buat daya ketahanan otak adik dah tak mampu beritahu diri adik, yang adik tak sakit.

mama,
mama selalu pesan and cakap,
sakit tu sedap...
setiap kali adik sakit, adik akan cakap sakit tu sedap. sakit ni tak ada apa-apa...
tapi, mama, sungguh, ni betul-betul sakit, sampai hati and otak adik dah tak boleh nak berfikiran yang sakit tu sedap.

mama,
adik sakit...
dua tahun adik tahan sakit ni...
tapi, hari ni adik mengaku kalah, adik tak boleh nak tahan sakit, dan cakap adik okey.
sebab adik betul-betul sakit...

mama,
adik sakit...
dan adik dah bagitahu diorang yang adik sakit...
mak bagi minyak gamat...
tapi, mama, adik nak mama... adik nak mama..,. adik nak mama.,.. adik nak mama...

mama,
adik sakit...
adik cuba bertahan selagi adik boleh..
adik cuba buat hanyutkan diri dalam buku...
tapi, mama, sakit ni jahat...
dia mengganggu konsentrasi adik membaca..dan adik kena tahan dan tahan dan tahan...

mama,
adik sakit...
adik...adik nak mama..

mama,
sakit ni on and off...
start balik hari rabu haritu...
tapi, adik buat tak tahu je...
lepas tu hari khamis tu adik keluar, okey je...
lepas tu semalam rasa sakit tapi masih okay lagi..
tapi, hari ni worse mama, worse...

adik cuba, sangat-sangat..untk tahan sakit ni..
sampai sekarang...sebab tadi adik dah bagitau diorang... tapi....
entahlah...

tadi, sepatutnya, adik kena pergi function...
tapi, sebab sakit sangat adik tak pergi...

mama,
sekarang pun masih sakit...
tapi, Alhamdulillah dah tak sakit macam tadi...

mama,
betul cakap mama..
selagi kita bertahan dan bertahan dan terus bertahan...
dia akan baik sendiri...
tak perlu doktor...

mama,
adik rindu mama...
how i wish you were here with me...

mama,
terima kasih sebab selalu suruh adik bertahan dan bertahan...
terima kasih sebab selalu ajar adik untuk endure all the pain till the end...
terima kasih sebab ajar adik, sakit tu sedap... sakit fizikal tu tak ada kesan apa-apa...

mama,
dah lima tahun empat bulan...
mama, adik tak nak lupa mama..
mama, adik betul-betul rindu mama...

mama
mama.
mama..
mama...


with love,
your daughter aka adik.

23 comments:

reenapple said...

be strong ok. Aku tak tahu sangat kisah silam kau. Dan even aku tahu, aku tahu ia tak sebanyak memori yg kau ada... Just be strong. I will be here with you even kita tak pernah berjumpa.. =)

Haruno Hana 하나 said...

sabar sis M :) Hana tahu sis kuat! teruskan bertahan! sbb tu Allah uji Sis M mcm ni.. doakan arwah mama Sis M tenang d sana.. amin :)

kura said...

mama mama mama <3 ewahh!
cool!

aiEz said...

hadiahkan al-fatihah kirimkan doa buat mama...sebaik² harta kedua orang tua,adalah anaknya yg soleh dan solehah...permata hati yg menduakan orang tuanya...:')

*serius aie sedih sangat baca entri ni dan satu aie nak pesan...jaga diri baik²..kesihatan tu perlu diutamakan...

Uchi kay-f @hmad said...

tentu mama anda terharu klu bile tatap n3 ni..

hanah said...

nice post. knp hanah mcm nk nangis je bce entry ni ? Teenager housemate, ni psl awk ke ? apapun, bertahanlah dgn ujian Allah. fighting!

aizamia3 said...

kuatkanlah hati dik.. tiap kali akak tengok teddy bear tu sedih hati ni sebab masih tak dapat nak jumpa adik.. :(
InsyaAllah dik.. kita pasti akn berjumpa satu hari nanti..

Rara Nasiha said...

dear, are u oke?

Azee Hana said...

sape adik ni..huu

xila riston said...

jgn mcm ni...tabah ye!!

EruzuLiyana said...

kalau sakit, kehadiran ibu adalah satu penawar yang sangat berharga :)

khairul said...

sabar yer dek

shedameor said...

adik tu sape ?

Eera Shera said...

kalo la mama tau, mesti mama tersenyum tgk ketabahan adik..

be strong ye :)

Queenie said...

dear, byk2kan berdoa untuk mama, kalau terlalu merintih, barangkali mama pun tak senang di sana, redha dan pasrah..

ya, cakap mmg mudah kan? tapi itulah hakikat yg perlu diterima, kita semua akan kesana, sementara itu isi masa yg ada sebaiknya, mama pasti tenang dan bahagia di sana, ok dear?
*HUGS*

Si Matatajam said...

Sob..sob...sob.. Sedih +terharu la adik...

aku HaniAsyira said...

hmmmmm...

moga dirimu sentiasa bertahan dgn ujian nya.. =)

Liyaa Mf said...

Org berilmu selalu pesan yang saket tu sebenarnya sebuah nikmat. Nikmat utk kita hapus dosa dgn syarat kita redha. Tp org yg merasa tu yg tahu kesakitannya macam mana kan?

Be strong ye dik!

zera eira said...

if u miss ur mama, i miss my ayah. entri kita terbalik. awak mama, saya ayah. :')

sorry lama ta singgah. zera busy 3 hari ni. :)

Cik Kartun ( CK ) said...

tabahkan diri yewp

Kyra Hizrina said...

hai kakak, kyra baru jumpa your blog. singgah sini sambil baca post...

kyra tktahu cerita lama2 tpi yang pasti apa pun yg blaku...semoga kakak tabah dan kuat...

insyaAllah ada ganjarannya nanti :)

kay_are said...

walaupun aku tau lagi senang bercakap dari mengalaminye sendiri, aku cuma leh cakap.. please be strong and terus bertahan ok? and please dont give up!

Liselle MonCherie said...

Mmg susah bila semua orang hanya mampu mengucapkn "Sabar" tp hakikatnya berat lagi bahu yg memikul,You are way stronger than me Miss Magnifique! :').I believe you can go through this with the strength that Allah give you <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...